SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2015 18:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

fankapuchatego, czy ryż też odpada u Twojego kicia? Jak nie, spróbuj Animondę Integra Protect (indyk i ryż) albo Sensitive (jagnięcina i ryż). Ryżu jest tylko 4%. Mój uczuleniowiec chętnie jadł.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Czw kwi 23, 2015 11:34 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić w miarę tanio karmę RC Exigent 35/30 małą paczkę. Kiedyś była fajna promocja 400g+400g gratis.

anna84

Od: Pt maja 30, 2014 14:43

Post » Czw kwi 23, 2015 12:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mam pytanie do osób, które karmią TOTW wersją z dziczyzną, w szczegolnosci jako głowną karmą. Jeden z moich kocurów preferuje suche i ostatnio byl to TOTW. Kotu śmierdzi z pyska i zastanawiam się, czy TOTW ma z tym cos wspolnego. W skladzie jest np. "naturalny zapach", ktory budzi wątpliwosci osoby analizujacej sklad karmy.

http://www.forum.agiliscattus.pl/viewto ... =76&t=1076

Jutro jestem umówiona z wetką. Telefonicznie zasugerowała, ze moze to byc kwestia karmy i zawartosci bialka. A moze nie białka, tylko tego "naturalnego zapachu"? Czy ktos zauwazyl podobne objawy, znaczy smrodek z paszczy po TOTW? Dzis kotek dostanie mięso, rano puszkę i z wetką będziemy wąchać kotka.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Czw kwi 23, 2015 12:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

anna84 pisze:Czy ktoś wie gdzie mogę kupić w miarę tanio karmę RC Exigent 35/30 małą paczkę. Kiedyś była fajna promocja 400g+400g gratis.

http://zoozone.pl/pr4121-royal-canin-ex ... n-331.html

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

Post » Czw kwi 23, 2015 14:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

anna84 pisze:Czy ktoś wie gdzie mogę kupić w miarę tanio karmę RC Exigent 35/30 małą paczkę. Kiedyś była fajna promocja 400g+400g gratis.

Najlepiej wpisać w ceneo nazwę karmy i gramaturę albo wpisać w google "sklep internetowy dla zwierząt" i przeszukiwać konkretne sklepy. Ja tak byłam w stanie znaleźć karmę o wiele tańszą niż w sklepach, o których się wie, że istnieją, np. zooart: http://zooart.com.pl/product-pol-1721-R ... -400g.html

Dark Angel

Post » Czw kwi 23, 2015 15:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dark Angel pisze:

Najlepiej wpisać w ceneo nazwę karmy i gramaturę albo wpisać w google "sklep internetowy dla zwierząt" i przeszukiwać konkretne sklepy. Ja tak byłam w stanie znaleźć karmę o wiele tańszą niż w sklepach, o których się wie, że istnieją, np. zooart: http://zooart.com.pl/product-pol-1721-R ... -400g.html

800g akurat tutaj jest nie dostępne :(

anna84

Post » Czw kwi 23, 2015 18:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Po TOTW z dziczyzną zapach z pyszczka bardzo dobry, czyli bezwonny (a wącham często). Czyli to nie karma a prawdopodobnie coś z pyszczkiem lub trawieniem. Mój kotek po przyniesieniu do domu paskudnie zionął, ale to był kaliciwirus i nadżerki w mordce. Po antybiotykach przeszło. Trochę szkoda, że dopiero po miesiącu zorientowałam się że mam weterynarzy idiotów (sugerowali kamień nazębny i rybę w karmie) i zmieniłam doktora. A ząbki są czyściutkie, bez śladu osadu.
Kotek jest alergikiem na zboża, nabiał i wołowinę. Reszty nie sprawdzałam. Nie robiłam testów, problemy z kupą i drapaniem przeszły po odstawieniu wymienionych. Reakcja na alergen jest natychmiastowa, czyli łapy idą w ruch i w kuwecie jest krew. Dlatego szybko opanowałam kocią dietę. Nie wiem co z ryżem, może za pół roku spróbuję. Wiem że może jeść słodkie ziemniaki, które mi wyjada z talerza (są w TOTW). Ryba nie uczula, ale naturalna nie wchodzi.
Wiem, że kotom smakuje RC (mój ukochany poprzedni tylko to jadał) ale alergikowi nie podam. Tam są głównie zboża.
Chyba poprzestaniemy na Applawsie. To tylko mała łyżeczka raz dziennie.
Rozmrażam (na noc w lodówce) i dodatkowo dodaję ciepłej wody (tauryna też lepiej się rozpuszcza), taka brejka jest chętnie wypijana i można w niej podać neutralne smakowo lekarstwo. Ostatnio pięknie została spałaszowana parafina! Bo ze względu na delikatne jelita nie dopuszczam do zaparć (ale to raz na kilka miesięcy, gdy dwa dni nie ma kupy).
Czy producenci karm nie testują na ogoniastych klientach tych puszek??? Większość droższych karm jest wypluwana....

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Pt kwi 24, 2015 8:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dark Angel pisze:

Szukałam, ale chyba promocja na tą karmę 400g+400g gratis się skończyła. Karma niby tania w zooart, ale jak się doda do tego koszty przesyłki to wyjdzie dużo drożej niż w sklepie zoologicznym.

anna84

Post » Pt kwi 24, 2015 9:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

To może allegro?
http://allegro.pl/400g-400g-gratis-exig ... 36629.html

Inpost tylko za 7,95 zł, 2x400g za 20,50 zł :) Trzeba szukać wszędzie.

Dark Angel

Post » Pt kwi 24, 2015 9:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Sucha karma jest chyba w ogóle najtańsza na allegro, nawet gdy doda się koszty przesyłki. Od jakiegoś czasu suchą tylko tam kupuję.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Pt kwi 24, 2015 9:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Aaaśka pisze:Sucha karma jest chyba w ogóle najtańsza na allegro, nawet gdy doda się koszty przesyłki. Od jakiegoś czasu suchą tylko tam kupuję.

Niekoniecznie. Ja mam założone konto na zooarcie i mam moje RC nieco tańsze niż mają na allegro + darmowa przesyłka. W ogóle przeszłam sporo, jeśli chodzi o kupowanie karm weterynaryjnych, zwłaszcza mokrej, i po prostu trzeba patrzeć wszędzie. Dosłownie wszędzie - bo nigdy nie wiadomo, co i gdzie się trafi.

Dark Angel

Post » Pt kwi 24, 2015 10:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Szukam dobrej, i w miarę taniej suchej karmy dla karmicieli, wczoraj przesypałam im trochę karmy, którą jedzą moje koty ale chciałabym zamówić im jeden, większy worek i jakoś w miarę sensownie podzielić.

Czy ktoś zamawiał tę karmę? Albo Catessy?

Szukam karmy do 100,00 zł, im więcej kg tym lepiej.
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

Post » Pt kwi 24, 2015 10:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

phoenix6 pisze:Szukam dobrej, i w miarę taniej suchej karmy dla karmicieli, wczoraj przesypałam im trochę karmy, którą jedzą moje koty ale chciałabym zamówić im jeden, większy worek i jakoś w miarę sensownie podzielić.

http://allegro.pl/farmina-fun-cat-fish- ... 64727.html

to jest w miarę dobra karma za tę cenę. Była polecana gdzieś dla karmicielek. Ale to drożej o 20 zł...

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Pt kwi 24, 2015 11:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

phoenix6 pisze:Szukam dobrej, i w miarę taniej suchej karmy dla karmicieli, wczoraj przesypałam im trochę karmy, którą jedzą moje koty ale chciałabym zamówić im jeden, większy worek i jakoś w miarę sensownie podzielić.

Dobre to one nie są, jakościowo jak najzwyklejsze marketówki czyli w sumie syf.
Z takich lepszych ale nie dających mocno po kieszeni to mogę polecić smille dostępną w zooplusie. Czasami można trafić ją całkiem korzystnie bo 12kg kosztuje wtedy 80zł ale to trzeba trzymać rękę na pulsie bo szybko znika promocja i niestety dość rzadko bywa.

tyśka1

Od: Pon cze 04, 2012 19:32

Post » Pt kwi 24, 2015 11:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Polina pisze:http://allegro.pl/farmina-fun-cat-fish-20kg-3-5g-kabanosiki-dosta-i5291064727.html

to jest w miarę dobra karma za tę cenę. Była polecana gdzieś dla karmicielek. Ale to drożej o 20 zł...

Ooo, zaraz zamówię. W sumie może być i za tę cenę. Mam swoje koty na utrzymaniu, a teraz doszło jeszcze kilka "dzikotów" i koty od osoby, której nie stać na jakąkolwiek karmę :( Nie dam rady kupować im lepszej jakościowo karmy - czyli takiej, którą jedzą moje koty.
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

[poprzednia][następna]