Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 11, 2015 18:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Mara S pisze:Grafik dyżurów 10.08.-16.08.
10.08. pon. rano brak= Gosia wiecz. Mara
11.08. wtorek rano Tajron wiecz. Kuba i Karolina
12.08. środa rano tajron wiecz. Felunia
13.08. czwartek rano tajron wiecz. Kuba i Karolina
14.08. piątek rano brak wiecz. brak
15.08. sobota rano Patrycja wiecz. brak
16.08. niedziela rano brak wiecz. brak

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Wto sie 11, 2015 18:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

FElunia pisze:
CatAngel pisze:Ten kocurek wlasni przy mnie je. Najpierw zachecilam go d wyjscia spod szafki polazil i je z miseczki . zdjecia zrobilam tez.

:ok: :201421 Ty naprawdę jesteś CatANGEL :) :aniolek:

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sie 11, 2015 18:59 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

The Szops pisze:To może lepiej nie będę mu znowu zmieniać miejsca, skoro je, nie chce go dodatkowo zestresować.

Mam takie samo zdanie jak Ty, Beata zabierze go zaraz po powrocie z urlopu. Dzięki, że chciałaś pomóc :ok:

My mamy teraz jakis potworny wirus w schronisku, koty strasznie gorączkują. Adopcji zero a zwierząt wciąż przybywa. Nowe kontenery zawalone po brzegi, koty umieszczamy juz na szczeniakarniach. Masakra...

Cookie1706

Post » Wto sie 11, 2015 19:01 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Dzisiaj w południe spokojnie :)
18letni kocurek dobrze się dzisiaj miał :) Zjadł pół puszki mokrego :) potem poszedł zrobić kupkę i siku, a później zabrał się za suche, z tym ma lekkie kłopoty, nie wiem czy ma wszystkie zabki :) bo łapał suchą karmę garściami do pyszczka. Dałam mu później sosik miamor który był na kw zajadał się ze smakiem i wszyściutki zjadł :) Mówiłam do niego cicicicicicic i ruszałam reką po podłodze i to go zachęciło do wyjścia spod szafki :)
Jak juz wyjdzie to bardzooooooo dużo chodzi :) Jest chudy nieco. Bardzo lubi jak sie głaska przy ogonku,pupę do góry daje od razu :) Widac że oczka juz zmęczone wiekiem ma.

Aminka po wygłaskaniu zajadala się mokrym i suchym :) oraz sosikiem. W momencie jak dostała od Migi znów się zamknęła w sobie. No to znów ją wygłaskałam i byla szczęsliwa, usiadła na oknie i sobie zerkała. Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy ona byla na oknie :) Widać że brak jej człowieka do głaskania :(

Strachulka może nazwiemy ją Tusia? :) Tez ładnie zjadła mokre oraz sosik :) Wygłaskana po brzuchu który wystawia :)Umyła się i poszła spać.

Dalia też dzisiaj ładnie się zachowywała :) sosik pojadła :)
Aha wczoraj rano ten kocurek z tymi lapkami tez ładnie zjadł miseczkę jedzenia :)

A i reszta kotów oki :)

Mokre dałam tylko 18latkowi,Amince i Strachulce :)

Chyba tyle

Marlenko jak bedziesz mieć chwile wstaw może te dwa zdjęcia co ci na tel wyslalam, bo mnie sie pozostałe nie zapisały :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 11, 2015 20:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Hej :) jak się miewa Karolek ? zdrowe oczka ? :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Wto sie 11, 2015 21:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Wieczorem:
Strachulka jeszcze sie do Nas nie przekonała, wymiziałem ją ale nie chciała przy Nas wyjśc:(..zostawilismy jej mokre może później sie chyci...
Luna chyba dobrze:)
Janek zjadł ładnie mokre a później poszedł spać.
Maluchy Niki i Laki rozwalają boks:)
Sasza strasznie płacze...
Śnieżynka bardzo bije Gagatka...ona się robi jak Gracja.
Na zdrowej wszystko jak zawsze...tylko kupy maluchów nie za ładne.
Na 3cim ten biedny staruszek siedział na górze jak przyszlismy, podalismy mu tam mokre i zjadł ładnie:)

Do adopcji poszła dziewczynka z woliery- Diana, tak się złożyło że prezyjechała po nią dziewczyna z mojego rejonu z klimontowa:)...miejsce w którym zamieszka jest ok z dużym ogrodem, oczkiem wodnym i fontanną:)...tylko droga jest dośc blisko..mam nadzieje że bedzie dobrze:)....Pani prosi żeby napisac jej jak przerejestrować czip na siebie....czy możecie napisać na jakiej stronie sie to robi i jak?..bo musze jej odpisać:)..Pani zapomniała dac 10zł poda mi na rejonie.

Powiesilismy zasłonkę na kwarantannie.
Był Korek.

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Śro sie 12, 2015 7:03 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Uwaga ,ktoś podrzucił nam dwa czarne kotki w pudełku. Jak przyszłam rano to pudełko stało pod 3 ką. Kotki są male i przerazone. Dałam im mleka. Wyglądają ok. Są w boksie po Zuzi. Jak ktoś bedzie mugł to prosze,wezcie je do weta. Narazie tylke ,reszta puzniej.

Tajron

Post » Śro sie 12, 2015 7:52 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Info z poranka. Tak jak pisałam mamy dwa brzdące ,jeden az sie trzęsie ze strachu i syczy. Sa wielkości Saszy. Wydają sie byc ok. Poza tym na zdrowej ok ,na kwar...też dobrze. Wszystkie leki dałam. Na 3 ce Senior siedział na pułce ,on jest śliczny . Taki inny pyszczek i te bursztynowe oczy... Sam przyszedł do głaskania :). Z kotami wydaje się być ok ,z Czitą na pewno. Wiec gdyby nie koty w pudełku to bylby zwykly dyzur. Jak ktos bedzie z nimi u weta ,niech cos napisze na forum. A...mleko dostały z butli,na miseczce tez maja.

Tajron

Post » Śro sie 12, 2015 12:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

O której będziecie jutro w Chatce? Przywiozę Wam 50 worków żwirku.

Cookie1706

Post » Śro sie 12, 2015 12:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Ja bede jutro zaraz po pracy ok 6.30 do ok 9.00.

Tajron

Post » Śro sie 12, 2015 13:06 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

My będziemy dzisiaj ok. 18.30. Jeżeli nikt nie da rady podjechać wcześniej z nowymi maluchami do weta, to mogę podjechać. Tylko to będzie moja pierwsza wyprawa, dlatego poproszę o wskazówki (może być na priv) do kogo, jak wygląda kwestia płatności za wizytę itp.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro sie 12, 2015 13:11 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

FElunia pisze:My będziemy dzisiaj ok. 18.30. Jeżeli nikt nie da rady podjechać wcześniej z nowymi maluchami do weta, to mogę podjechać. Tylko to będzie moja pierwsza wyprawa, dlatego poproszę o wskazówki (może być na priv) do kogo, jak wygląda kwestia płatności za wizytę itp.

Lupus, ul Ostrogórska - http://www.lupus1.com.pl/
Przedstaw się, że jesteś ze stowarzyszenia i wizyta zostanie wliczona do faktury. Gdyby były problemy to dzwoń do mnie.

Cookie1706

Post » Śro sie 12, 2015 22:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Info z dyżuru.
Wszędzie ok.
Na kwarantannie Śnieżynka przy nas zlała Dilajlę :( Poza tym trzeba uważać, bo zawzięcie wszystkim wyjada z misek.
Wszystkie dorosłe kotki leją biednego Gugusia :( Nawet Persica. Strasznie mi go żal.
Dwa nowe Węgielki pojadą do weterynarza jutro. Nie zjadły tego, co miały w miskach, więc dostały po butelce mleczka. Nie wiedzieliśmy, że mleczko jest w lodówce, kupiliśmy drugie - oba są w lodówce zaczęte. Te kotki są bardzo brudne, cały boks był czarny. Przemyłam im trochę łapki, może będzie ciut lepiej. Ładnie załatwiły się do kuwety. Wydawało nam się, że to kotek i koteczka, ale nie jestem pewna. W każdym razie proponujemy imię dla chłopczyka - Antracyt :)
Dwa maluchy na dole roznoszą boks. Chyba wolałyby brykać poza boksem. Bałagan robią nieziemski - cały boks w zalanej wodą suchej karmie zmieszanej ze żwirkiem :201422
Tusia nie chciała być głaskana. Zjadła odrobineczkę karmy.
Za to Janek zjadł bardzo dużą porcję jedzenia.
Lunie skończyła się karta z lekami, bo kotka miała być dziś na kontroli. Podaliśmy jej tran, Vetomune i preparat antygrzybiczy. Dziś stwierdziłam, że sporo urosła!
Na zdrowej wszystko dobrze, Aminka dziś bardziej ożywiona, zjadła trochę mokrej karmy. Maluchy brykają w wolierze, chłopczykowi zakropiliśmy oczy. Trzeba trochę pilnować, by zjadł, bo siostry go objadają. Z dziewczynek zostały Daisy (bura) i Dona (biało-bura), natomiast czytnik się znowu wyładował i nie wiem, czy ten burasek to Dolar czy Donatello. Miga dzisiaj była w miarę spokojna, nawet się dopominała mizianek!
Na trójce dobrze, wyjątkowo bez pawia. Staruszek siedział w koszyku na szafkach. Miska była pusta.
Maciek wyczesał Agatkę, która znowu była bardzo tulaśna.
Był Korek.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro sie 12, 2015 23:18 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

No jak ja byłam w południe to tez cały boks czarny był. Umylam ale musiały znów nabrudzić.
W południe było spokojnie wiec nic nie pisałam na wątku :)
Ja po oględzinach chatki zajmuje się Aminka 18latkiem i Tusia :) wiec może dlatego Aminka sie otwiera. Jak się ją mizia to kładzie się na boku i lekko brzuszek wystawia do glasknia. 18latka można wyciągać spod szafki jak tam siedzi bo on potem caly czas sobie spaceruje po kociarni. Zauwazylam ze się tam chowa jak go ten bialo-czarny traci łapą. Bo tak to jest bardzo otwarty do człowieka.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 13, 2015 8:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Na wizytę do weta można też zabrać któregoś kociaka z woliery na test felv i jak będzie ok, to można do nich dołączyć Gagatka skoro na kwarantannie go leją.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]