Moderator: Estraven

kibice
i wszyscy wahający się
. Sabinka została rok temu odłowiona w ramach akcji sterylizacji kotów w pewnej lokalizacji. Takich lokalizacji do Fundacji JOKOT jest zgłaszanych po kilka/kilkanaście dziennie. Często zdarza się, że odławiane są koty oswojone, lub wręcz domowe. Koty wolnożyjące potrzebują opieki na czas rekonwalescencji po sterylizacji ale koty domowe potrzebuję schronienia i opieki tymczasowej często na wiele miesięcy - Sabinka czekała na dom blisko rok, wypełniony intensywną praca nad jej socjalizacją.
), nauczyłam się cierpliwości i hamowania negatywnych emocji. (koty też to czują). Ale przede wszystkim satysfakcja wynikająca z faktu, że pod moją opieką, dzięki mojej pracy (bardzo przyjemnej) zwierzę tak bardzo się otworzyło, jest czymś, czego nie da się opisać słowami. Nie ważne, czy możesz poświęcić kotom dwa miesiące, pięć lat, czy całe życie. Ważne, że możesz pomóc chociaż odrobinę w tym morzu potrzeb. Każda pomoc jest na wagę złota.
Ja będę za tym bardzo tęsknić. 
, dziękuję Ci za te miłe słowa poparcia i obszerną, osobistą wypowiedź
umożliwiłaś jej odnalezienie się w pełni w warunkach domowych i przekonanie do kontaktu z człowiekiem. Cieszę się, że przyniosło Ci to satysfakcję i zostawiło pozytywne wspomnienia
za przetrzymanie paskudnej jedynaczki i Anice
za wizytę PA i nagranie całej sprawy
.

Mania2
dzięki
, pofarciło się chłopakowi!
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, kota_brytyjka, Majestic-12 [Bot], szczurbobik i 101 gości