KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2012 21:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziś w dyżurze pomogła mi pani Ola - bardzo dziękuję :1luvu: Dała też - jak to często bywa - trochę jedzenia dla kotów - jakieś suche, pare winstonów i mokre, które dziś rozdysponowałyśmy. Pani Ola robi wszystko bardzo szybko dlatego od dziś wierzę, że dyżur (przy wielu kotach) można zrobić w 2h - w sumie ona chyba zrobiła więcej niż ja - ja skupiłam się na lekach. Pani Ola nawet wykąpała mikruski (bez szamponu bo nie wiem czy jest a nie znalazłam) i wysuszyła. Wspaniały materiał przynajmniej na pomocnika dyżurów :ok:
Na kwarantannie w miarę ok ale Pysiolowi oczu nie zrobiłam :evil:;
Arii tez nie dałam antybiotyku ocznego bo już chyba nie ma. Ogólnie wszystkie te maści są na wykończeniu lub już ich nie ma :(
Na zdrowej też spoko ale Pinezka tak brzydko (i głośno niskim głosem) ...nie wiem: kaszle, dławi się - nie wiem czy to choroba czy robaki czy kłaki ale ma to od dłuższego czasu i chyba samo nie minie (ale oczy ma ok) - więc poobserwujcie proszę jutro. Wydaje mi się, że Ogonek sporo przytył... Przyjechał jeden żwirek ale już wychodziłam więc tylko jest wstawiony do przedsionka zdrowej, (drugi i rachunek dotrą w piątek). Koty ze zdrowej nie miały wczorajszego unidoksu wpisanego... Zostawiłam grzejnik włączony ale chyba bardziej grzać będzie tym na dole....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro paź 03, 2012 21:23 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

balbina38 pisze:dzisiaj koło kociarni biegał taki niewielki kundelek z czerwoną obróżką.Wyglądał na lekko zagubionego,podbiegał do każdego.Czy ktoś go widział może wcześniej?

Hmm - może to tych meneli, co chleją w śmietniku? Oni zwykle mają jakieś fajne psy a występują tam tylko rano

Mara S

Post » Śro paź 03, 2012 21:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:W sobotę planowane jest dokładne sprzątanie, dezynfekcja i wyświetlanie kociarni. Jeśli ktoś chętny zapraszam do pomocy.

Ja będę ale z racji tego, że pracuje do 13:00 to dopiero po południu :smokin:

I będzie tez moja mama i siostra do pomocy :piwa:

Dorotka wzięła ''chemię" do zadań specjalnych :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw paź 04, 2012 13:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Po dyżurze:
Orzeszek dużo lepiej, świetny apetyt, jadł mokre i suche, chętny do zabawy.
Pinezka dzisiaj ok, jadła, bawiła się, przy mnie nie działo sie nic niedobrego, trzeba obserwowac.
Ogonek ma kiepskie oczko, zakropiłam. Z niego się robi niezły grubas.
Misia wglądała raczej ok, jadła normalnie, ale w tym miejscu gdzie ona siedzi (na workach z darami do schroniska), jak ją podniosłam to zobaczyłam taki glutek z krwią (świeży), wygląda na to że to gdzieś z tyłeczka. Ona nie ciachnięta, trzeba to szybko zrobic. Dodatkowo poszła na półeczkę w witrynce, tam pod lekami i nasikała.
Łezek bardzo chciał się dzisiaj bawic, wygląda jakby się lepiej czuł. Oczywiście poszliśmy na szeleczkach na spacer, najadł się trochę trawy, więc może rzygnąc (proszę się nie przejmowac :wink: )
Erni coś kiepsko się czuł, trzecie powieki, był ciepły i mocno osowiały, termometr nie chciał mi się właczyc, więc nie zmierzyłam temp. ale dałam mu w razie czego tolfinkę, odrazu byłą poprawa. Dzisiaj chyba go weźmiemy do weta, bo on już od kilku dni ma takie zafajdane oczka.
Maleńtasy pojadły, poszalały, tuliły się do mnie niemożliwie. Na noskach miały mnóstwo zaschniętego jedzenia, trzeba to myc na bieżąco, bo później trzeba to dosłownie zdrapywac, bo ciężko to odmoczyc. Na ten moment wygląda, że jest z nimi wszystko ok.
Vincent i Melchior wykąpani w imaverolu.
Mam kilka fotek później wkleję.

Mieliśmy dzisiaj w Chatce gości z Niemiec: MoniCytroni ze swoją Połówką. Bardzo miło było mi poznac :piwa: Kociaste chyba kojarzą, że jak pojawia się jakiś nieznany człek, to będzie adopcja, więc natychmiast zaczęły się wdzięczyc. Najbardziej na zdrowej, Misiek normalnie wychodził z siebie, taki był miluśki i bardzo się łasił, Orzeszek to samo.
Kociaste dostały w prezencie dużo mokrego żarełka, winstonów-pasztecików (są w szafie na kwarantannie) i do skarbonki skapnęła nam stówka. Ogromnie dziekujemy :!:
Zapraszamy częściej, może byc bez prezentów :wink:
Miałam przy sobie aparat, ale goście nie dali sie namówic na fotki :wink:
Po wizycie w Chatce pojechali z Wiesiem do Jadzi.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 04, 2012 14:16 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Nasze maleńtasy :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawie jak chomik :wink:
Obrazek

The Szops

Post » Czw paź 04, 2012 14:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Moja ulubienica Złociutka :1luvu:
Obrazek

Mniejsza, jak się okazuje bardzo zabawowa koteczka
Obrazek

Śliczna Misia
Obrazek

The Szops

Post » Czw paź 04, 2012 14:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Nie umiem zapamiętac imienia tego maluszka :oops: Fajnie dogadują się z Ogonkiem i razem sypiają w legowisku
Obrazek

Obrazek

The Szops

Post » Czw paź 04, 2012 14:27 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Gapcio ;)

Mara S

Post » Czw paź 04, 2012 14:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Pysiolek, chyba teraz to on ma najdłuższy staż w KCH :?
Obrazek

Obrazek

The Szops

Post » Czw paź 04, 2012 14:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Biedny "nadęty" Ziutek
Obrazek

The Szops

Post » Czw paź 04, 2012 15:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Biedny "nadęty" Ziutek
Obrazek

"Może i jestem nadęty ale za to jaki ładny" ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw paź 04, 2012 16:45 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Zapraszam na bazarek - rzeczy podarowane przez asiek_i_boguś :ok: viewtopic.php?f=20&t=146744
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 04, 2012 17:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Może ktos szuka obrazów olejnych - moja koleżanka w potrzebie :? viewtopic.php?f=27&t=146746&p=9274642#p9274642
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw paź 04, 2012 20:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dorota czy jutrzejszy wet rano jest aktualny? Na 10 mam byc w pracy wiec chyba zdążymy?

Mara S

Post » Czw paź 04, 2012 20:26 Forum

Mara S pisze:Dorota czy jutrzejszy wet rano jest aktualny? Na 10 mam byc w pracy wiec chyba zdążymy?

jak najbardziej aktulne. Dobrze jak bys byla z kociakami juz w lupusie o 9.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]