Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2012 11:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Józia ma zapas leków pewnie do października włacznie, bo na kociarni jest tylko ta część podzielona- reszte trzymam u siebie bo nie chce żeby chłonęło wilgoć jak są tylko w sreberkach
może być piątek u Kostrzewskiego
Basia- nie obrażaj sie na kogokolwiek. wszyscy ogólnie chcemy dobrze i nie chcemy nikomu odbierać "pałeczki", ale też musimy sobie jasno powiedzieć, że lepiej rozdzielić jakoś sensownie obowiązki- także te, które Ty masz/miałaś do tej pory- bo po prostu nie dasz rady ogarnąć wszystkiego czasowo i do tego na odległość
mój pomysl na prowadzenie wątku jest taki- zakładasz nowy wątek ( i tak powinno się tak stać bo nie powinno być ponad 1000 postów w 1dnym o ile mnie pamięć nie myli) i piszesz "Twoje" posty wprowadzające, ale piszesz do mnie że jesteś w trakcie zakładania nowego wątku i ja wrzucam na 1szej stronie swój jeden post "medyczny" czyli podawanie leków i będe potem mogla na bieżąco go edytować - wilk syty i owca cała, si?
odnośnie maluchów to wstępnie z Dagmarą dziś postanowiłyśmy że ich rozdzieli do boksów po 2 żeby sie zorientowac czy wszystkie mają biegunkę
i dziś może Klara pojedzie do domu jeśli zrobi dobre wrażenie na Pani chętnej do adopcji :ok:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie wrz 09, 2012 12:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Na pewno nie wszystkie mają biegunkę: jak byłam na kociarni jeden zrobił kupkę wzorcową (niestety
w tym czasie myłam boksy, nie wiem który :oops: ), druga była trochę mniej wzorcowa, ale też ok.
One w tej kuwecie się tarzają bawią, gryzą i wszystko ulega zmiksowaniu :ryk: Dlatego wygląda nieciekawie.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie wrz 09, 2012 12:24 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:
P.S. Czy Polusia bierze jakieś leki? Mirce zachodziły oczy trzecią powieką jak brała leki.

Pola nic nie bierze. Mam nadzieję, że po prostu jeszcze się nie zaklimatyzowała. Jutro mam wieczorny dyżur to ją poobserwuję.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie wrz 09, 2012 13:27 Re: Cz VII

MIKUŚ pisze:
10.09 /pon/ ........ Kasia89
11.09 /wt/ ......... ...........
12.09 /śr/ ......... SYLWIA
13.09 /czw/ ......... HIDI
14.09 /pt/ ............ ..........
15.09 /sob/ Ilka ............
16.09 /ndz/ EVIK 75 LadyStardust

Mogę wziąć środę i piątek rano
Obrazek

Kasia89

Post » Nie wrz 09, 2012 13:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Hidi ponieważ bardzo mnie zdenerwowałaś swoim powyższym postem, zwłaszcza tematem kasy za żwir, składkami Bony i wiiwii, długiem u Dr Kostrzewskiego.....nie będę tego komentować :?

OD DZIŚ NIE BĘDĘ NA FORUM UDZIELAĆ TAKICH ODPOWIEDZI - jeżeli ktoś ma jakieś roszczenia, pytania itp. proszę o telefon. Od tego typu kwestii jest właśnie telefon.
Uważam że kilkakrotne udzielanie odpowiedzi na jeden i ten sam temat przez moją osobę jest absolutnie zbędne. Ponieważ nie chce być nieuprzejma kończę na tym swoja wypowiedź.

Miłego Dnia :lol:

Ja osobiście nie mam zamiaru z każdą pierdołą dzwonić ,bo po pierwsze mnie na to nie stać ,po drugie jak juz kiedyś gdzieś pisałaś często nie odbierasz telefonów bo praca.Teraz masz pracę dojdą ci studia i też nie będziesz mogła odbierać bo wiadomo.
Ten wątek chyba został stworzony żeby wymieniać się informacjami na temat funkcjowania KP i jej podopiecznych .To tu chyba każdy z nas powinien uzyskać informacje dotyczące szczepienia kotów,ich stanu zdrowi ,adopcji ,potrzeb itp..To tu chyba dyżuranci powinni umieszczać swoje spostrzeżenia na temat naszych podopiecznych(który ma sraczkę ,który wymiotuje itp..).No chyba że się mylę .Jeżeli się mylę to może ktoś mnie oświeci po co do cholery prowadzić wątek KP??

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie wrz 09, 2012 15:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Słuchajcie
ponawiam swoją propozycję.Może spotkajmy się w weekend nie w celach towarzyskich, ale żeby ustalić pewne szczegóły. Do tego czasu każdy z nas przemyśli sprawę funkcjonowania KP i zastanowi się, co mu aktualnie przeszkadza, co by zmienił. Sytuacja jest trudna. Basia wyjeżdżasz i dlatego ciężko będzie Ci kontrolować sytuację na miejscu. Chcesz, ale może się okazać,że nie dasz rady pewnych spraw dopilnować, co może zrobić ktoś, kto jest na miejscu i ma do KP rzut beretem. Takie sprawy jak leki są bardzo ważne, bo po co ktoś ma dawać np. Józi panalog, jak ona ma zupełnie inne już leki przepisane. Pomyślmy przez tydzień, spotkajmy się w sobotę, czy niedzielę pod KP, pójdziemy do mnie do szkoły i obgadamy wszystko. Ustalimy, spiszemy podział obowiązków i zobaczymy co dalej. Ważne, żeby kociaki nie traciły przez nasze niedopatrzenia, niedomówienia i inne "nie" :wink:
Obrazek

evik75

Post » Nie wrz 09, 2012 15:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
MIKUŚ pisze:Hidi ponieważ bardzo mnie zdenerwowałaś swoim powyższym postem, zwłaszcza tematem kasy za żwir, składkami Bony i wiiwii, długiem u Dr Kostrzewskiego.....nie będę tego komentować :?

OD DZIŚ NIE BĘDĘ NA FORUM UDZIELAĆ TAKICH ODPOWIEDZI - jeżeli ktoś ma jakieś roszczenia, pytania itp. proszę o telefon. Od tego typu kwestii jest właśnie telefon.
Uważam że kilkakrotne udzielanie odpowiedzi na jeden i ten sam temat przez moją osobę jest absolutnie zbędne. Ponieważ nie chce być nieuprzejma kończę na tym swoja wypowiedź.

Miłego Dnia :lol:

Ja osobiście nie mam zamiaru z każdą pierdołą dzwonić ,bo po pierwsze mnie na to nie stać ,po drugie jak juz kiedyś gdzieś pisałaś często nie odbierasz telefonów bo praca.Teraz masz pracę dojdą ci studia i też nie będziesz mogła odbierać bo wiadomo.
Ten wątek chyba został stworzony żeby wymieniać się informacjami na temat funkcjowania KP i jej podopiecznych .To tu chyba każdy z nas powinien uzyskać informacje dotyczące szczepienia kotów,ich stanu zdrowi ,adopcji ,potrzeb itp..To tu chyba dyżuranci powinni umieszczać swoje spostrzeżenia na temat naszych podopiecznych(który ma sraczkę ,który wymiotuje itp..).No chyba że się mylę .Jeżeli się mylę to może ktoś mnie oświeci po co do cholery prowadzić wątek KP??

no cóż.. generalnie chodziło mi o to, aby 1wsza strona była aktualna i wszystko na bieżąco, a informacje kompetentne i pełne. nie rozumiem dlaczego mam z tym dzwonić, ale ok. to ja też tupnę nóżką i nie będę na nic odpowiadać :lol: przepraszam, że nie jestem w pokojowym nastroju, ale coraz bardziej mnie irytuje ten bałagan i mam ochotę "wypisać" się z KP. tyle ode mnie. miłego popołudnia.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie wrz 09, 2012 16:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Cóż kobiety...
widzę, że konsekwentnie ignorujecie moje próby konstruktywnego działania. Wszyscy za to chcą "tupać nóżkami", wobec tego zapraszam na spotkanie. W programie: przytupywanie w rytm skocznych melodii + odrobina sensownych ustaleń.
Hidi - najłatwiej się "wypisać" i masz do tego prawo, tylko, że koty na tym ucierpią, a nie ludzie. Więcej nic nie proponuję, bom jest tu lekceważona :evil:
Nie zamierzam jednak się obrażać, bo lubię być oryginalna. :wink:
Obrazek

evik75

Post » Nie wrz 09, 2012 18:05 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Kita śniły mi się zdjęcia z wesela rozmazane. Masz już coś może:)
Jakby coś prześlij mi na maila :P
Oraz zdjęcia Bzysi wrzucę do Albumu :)

MIKUŚ jeszcze nie mam, muszę zorganizować jakieś wyjście do mamy,
pozbierać aparaty i zgrać.
Jutro wysyłam odkurzacz i książki :D
i w końcu mój mąż zrobił przelew :1luvu:
Podeślij mi zdjęcia Bzysi - chcę ją wystawić na wybory :kotek: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie wrz 09, 2012 18:49 Re: Cz VII

Kasia89 pisze:
MIKUŚ pisze:

Z tego co widziałam Ilka pisała, że Wróbelek się pisze na jakieś dwa dyżury... czy mi się przewidziało?
Ja bym wzięła sobotę wieczór też, jeśli nie ma chętnych.
Józia musi dostawać lekarstwa chyba, więc przydałby się dyżur poranny (zanim nie pojedzie do lekarza) :oops:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie wrz 09, 2012 19:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Tak żeby nie było to ja powieje kocim entuzjazmem na wątku :wink: Maluchy są rozdzielone na dwa boksy. Więc są pod obserwacją, przy mnie się nie załatwiały, więc kuwety zostawione były puste. Bawią się ślicznieJeden boks mamy pusty, więc angee można by łapać te koty na sterylkę, co mówiła Mikuś, że na klatkę łapkę. Ja swojego dopiero po powrocie będę obczajać :( Na dyżurku towarzyszyła mi elape, i normalnie następnym razem jak idziemy razem na dyżur to ja do roboty, a ty miziasz kociaste, bo aż mi głupio za dzisiaj :oops: Kurczaczka kociaste dostały, ucieszyły się oczywiście :kotek: Portfolio podrukowane - koty które miały opisy i zdjęcia, resztę się dorobi i jeszcze strony tytułowej brakuje. To będzie takie nasze kociarniane, by było zawsze na kociarni, by miały kitki opisy i było wiadomo kto jest kto (po zdjęciach) - dla tych co nie pamiętają itd
Florek się dalej trochę stracha i chowa, ale wychodzi do głasków, więc wszystko w normie.
Bella bidula siedziała w koszyku i nie wychodziła z niego, ale też ładnie zjadła, potem uciekła do kuwety i tam już została.
Mira też się boi wychodzić, zjadła również i zmieniła swoje bezpieczne legowisko na pudło drapakowe, gdzie dostała miskę do dojedzenia.
Pola przy mnie nie jadła, reszta kotów zjadła, aż się uszy trzęsły. Boksy również.
Nasza gadatkowa Klara została obejrzana przez potencjalną adopcyjną Alę :1luvu: Której też dziękuję za dzisiejszą pomoc. Klara pięknie chodziła na smyczy na dworze, normalnie duma takiego kiteczka prezentować :1luvu:
Ah i żwirku faktycznie zostało niewiele... hmm Bono i Walerka.. drą koty! Zamknięte towarzystwo w wolierze, małe wietrzenie się odbywa, bo ma być ciepło następne 3 dni, więc tak pomyślałam, nie wiem czy dobrze :oops: No to by było na tyle na dzień dzisiejszy myślę :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2012 20:14 przez LadyStardust, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie wrz 09, 2012 19:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dagmara zapoznała mnie z kociarnią i naszymi pupilkami. Najmilsza, najcudowniejsza jest Józia. Siedzi na ramieniu, zejść nie chce, mokry nosek wciska do ucha, wlazłaby w człowieka. Skrzekulek Dori też mnie chwyciła za serce. Czułam się jak w domu dziecka, kiedy to każde dziecko czuli się do dużych i ma nadzieję. Maluszki świetnie się mają, brykają w najlepsze. Pola istotnie budzi niepokój, nie wstała do jedzenia. Bella zalękniona. Choć wymknęła się przy nas ze swego koszyka, to zaraz wtargnęła do innej kryjówki. Dagmara była kierownikiem wycieczki i zaopatrywała kotki medycznie. Wzięłam parę szmatek do prania, oddam przy okazji.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie wrz 09, 2012 20:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

jesli chodzi o spodkanie to ja jak zwykle odpadam chociaz z tego co czytam to raczej nie dojdzie do skutku bo wszyscy krzycza po sobie a nikt nie odpowiada na propozycje spodkania.nie ukrywam ze tez zaczynam sie martwic o kociarnie bo ostatnio wkradl sie chaos.
melduje ze znajomy siostry deklaruje pomoc finansowa ale nie wiem czy dojdzie do skutku bo chieli bardzo pomagac kiwaczkowi a skoro jest adoptowany to musimy poczekac na decyzje czy zechca innym pomagac.

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie wrz 09, 2012 20:15 Re: Cz VII

LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:
MIKUŚ pisze:

Z tego co widziałam Ilka pisała, że Wróbelek się pisze na jakieś dwa dyżury... czy mi się przewidziało?
Józia musi dostawać lekarstwa chyba, więc przydałby się dyżur poranny (zanim nie pojedzie do lekarza) :oops:

prosze dyzur sroda i czwartek rano

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie wrz 09, 2012 20:18 Re: Cz VII

herzpl pisze:
LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:
MIKUŚ pisze:

prosze dyzur sroda i czwartek rano

Skoro pasuje Ci środa rano, to ja wezmę jednak wtorek rano i piątek rano. Bo mi obojętne w sumie :)
Obrazek

Kasia89

[poprzednia][następna]