TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 17, 2012 21:28 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Petka pisze::kotek:
pozdrawiamy

Justa byłaś u lekarza? Coś mądrego powiedział? Może leki powinnaś zmienić?
:ok: :ok: :ok: :ok:

W tym tygodniu muszę znaleźć okienko na to , no i nie wiem kiedy i który mnie będzie mógł mnie przyjąć a nogi bolą potwornie bo do reumatologa to jeszcze 3 tygodnie .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lip 18, 2012 1:37 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Justyś jak daleko masz do szpitala na ostry dyżur?
Niekoniecznie Cię muszą w tym szpitalu zostawić, na pewno nie od razu i z miejsca.
A przynajmniej zbada Cię naczyniowiec ,bez czekania na wizytę tygodniami, wypowie się ze swej strony.
Justyś już rozmawialiśmy tutaj na ten temat.
Niema że nie umiesz powiedzieć itp
Boli i puchnie, wystarczy że pokażesz nogi.
Przecież to nie żadne kombinowanie, niczego nie udajesz, a wizyta na ostrym dyżurze to naprawdę najszybsze i najlepsze rozwiązanie.
Na pewno lepsze, niż wydawanie ciężkiej kasy na leki, które nie pomagają. :(
Tym bardziej że naczyniowiec prędzej da Ci skierowanie na doplera, niż reumatolog, który idzie wąskim tokiem myślenia swojej specjalizacji, zajmując się tylko stawami.
Zresztą badanie doplerowskie dotyczy przepływu krwi a nie stawów.
Przy reumatyzmie puchną wyraźnie stawy, a nie jak u Ciebie całe nogi.
Choć możesz mieć jednocześnie problem reumatologiczny i naczyniowy.
Powinnaś też zbadać poziom cukru i parametry nerkowe a także tarczycowe.
To co piszę to nie moje wymądrzanie się, lecz efekt rozmowy ze znajomą lekarką pierwszego kontaktu, która naprawdę przykłada się do swojej roboty.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lip 18, 2012 12:32 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

phantasmagori pisze:Justyś jak daleko masz do szpitala na ostry dyżur?
Niekoniecznie Cię muszą w tym szpitalu zostawić, na pewno nie od razu i z miejsca.
A przynajmniej zbada Cię naczyniowiec ,bez czekania na wizytę tygodniami, wypowie się ze swej strony.
Justyś już rozmawialiśmy tutaj na ten temat.
Niema że nie umiesz powiedzieć itp
Boli i puchnie, wystarczy że pokażesz nogi.
Przecież to nie żadne kombinowanie, niczego nie udajesz, a wizyta na ostrym dyżurze to naprawdę najszybsze i najlepsze rozwiązanie.
Na pewno lepsze, niż wydawanie ciężkiej kasy na leki, które nie pomagają. :(
Tym bardziej że naczyniowiec prędzej da Ci skierowanie na doplera, niż reumatolog, który idzie wąskim tokiem myślenia swojej specjalizacji, zajmując się tylko stawami.
Zresztą badanie doplerowskie dotyczy przepływu krwi a nie stawów.
Przy reumatyzmie puchną wyraźnie stawy, a nie jak u Ciebie całe nogi.
Choć możesz mieć jednocześnie problem reumatologiczny i naczyniowy.
Powinnaś też zbadać poziom cukru i parametry nerkowe a także tarczycowe.
To co piszę to nie moje wymądrzanie się, lecz efekt rozmowy ze znajomą lekarką pierwszego kontaktu, która naprawdę przykłada się do swojej roboty.

Są dwa szpitale i nie wiem w którym jest pogotowie :oops: , uwierz mi chciała bym tam iść tylko nie mam nikogo kto by sie zajął zwierzętami w razie mojego pobytu w szpitalu , dosłownie nikogo bo wolontariuszki są na wakacjach ... a iść na pogotowie też sama nie dam rady, a nie ma u mnie nikogo kto by ze mną poszedł :|

Matyldzia dziś rano dostała głupawki :twisted: chyba już czas burzowy mija choć teraz pada :roll: , ale Mati jest jak barometr :twisted: ładnie je musy ale one idą jak woda a jeszcze jedzą je Marcel i Szlapek który nadal ma problem z jedzeniem suchego RC urinary nie daje rady choć zdecydowanie wolałby jeść rc niż gourmety , błagam o pomoc w ich zakupie , te co kupiłam miesiąc temu już się kończą a było ich bardzo dużo ale jak codziennie ich idze nawet do 10 puszeczek to nie ma ci sie dziwić :| A przed wczoraj kociaste dostały od mojej koleżanki 9 miamorków i jednego tuńczyka , ale były szczęśliwie ze nie jedzą tylko suchego i mięsa a tez coś innego ...

Szłapek dziś dostał antybiotyk i kroplówki ,w piątek jedziemy do kontroli...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 19:52 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Te nowe pampersy Eustaszkowe są do d...y , sam sie rozklejają i Eustachy biega bez i brudzi a też dziś jak wracałam od Fuksa miałam po drodze wysiąść koło Biedronki a wsiadłam nie do tego autobusu co jedzie tam :evil:

Laryska już ma serdecznie dość kubraczka a rana po zabiegu ładnie wygojona i chyba już jej go zdejmę .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 19:58 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Właśnie Phanta wysłała do mnie kilkanaście plakatów które zaprojektowała i wydrukowała ale jak zwykle na forum sie nie pochwaliła :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 21:27 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Zapraszam na wątek Morfeuszka! Morfeuszkowy domek przedstawia tam przyszłą rodzinkę :wink:
A rodzinka przecudnej urody
:ok:

Justyś ja nie po to robiłam plakaty aby się chwalić. Mam nadzieję, że wyniknie z nich coś dobrego :ok: Przepraszam, że tak mało udało mi się wydrukować.

A dziewczynki wolontariuszki kiedy wracają? Przydały by się do rozlepienia.

Ja bym już Larysce ten kubrak ściągnęła, skoro nic się nie dzieje z ranką. Najwyżej założysz jak się będzie lizać za bardzo, lub wygryzać :roll:

Jak dobrze, że wzięłyśmy tylko paczkę tych badziewiarskich pieluch :ok: Szkoda że TIPa likwidują, bo tanie były i sprawdzały się :(

Strasznie, strasznie się cieszę, że Matylda dokazuje :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 18, 2012 21:59 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Tak, tak zapraszamy na jego watek :ok:

Ja wiem ze nie robiłaś plakatów dla poklasku ale boli mnie ze ktoś Ci potrafi zarzucić ze Ty nic nie robisz a robisz bardzo dużo dla nas :lol:

Nie wiem kiedy wolontariuszki wracają, nie odezwały sie a ja nie dam rady sama ich rozwiesić szybko a tu na czasie bardzo zależy szczególnie na adopcji Fuksa a wyprowadzanie go to około 3 godzin z dojazdem :|

Phanta jak ja Ci dziękuje że byłaś ze mną w tym realu i że mnie zahamowałaś z kupnem 3 paczek i tylko jedna wzięłam a teraz to bym dopiero klneła :evil:

Mati rano miała adhd ale później to już była grzeczna :lol: na szczęście ładnie, ale za chwile nie bedzie miała co jeść :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 22:00 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Moje i nikomu nie oddam! :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 18, 2012 22:02 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

No i co się patrzysz? To nie ja! :mrgreen:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 18, 2012 22:03 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Dzięki za wklejenie fotki Fuksa :ok:

A ja w pierwszej chwili jak wchodziłam do mieszkania nie zajazyłam że to gumowa zabawka, tylko że to prawdziwa kiełbasa a to pewnie dlatego że Larysce zdarza się wykradać jedzenie z lodówki :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 22:04 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

phantasmagori pisze:No i co się patrzysz? To nie ja! :mrgreen:

Obrazek

Niewinna minka Pedra twierdzi że te pampersy i tak do niczego innego sie nie nadają :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lip 18, 2012 22:08 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Justa&Zwierzaki pisze:Dzięki za wklejenie fotki Fuksa :ok:

A ja w pierwszej chwili jak wchodziłam do mieszkania nie zajazyłam że to gumowa zabawka, tylko że to prawdziwa kiełbasa a to pewnie dlatego że Larysce zdarza się wykradać jedzenie z lodówki :twisted:

Myśmy się też zastanawiali, co on tam ma :mrgreen:
Adaś obstawiał podwawelską :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 18, 2012 22:10 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

phantasmagori pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Dzięki za wklejenie fotki Fuksa :ok:

Myśmy się też zastanawiali, co on tam ma :mrgreen:
Adaś obstawiał podwawelską :ryk: :ryk: :ryk:

A mi po kolorze wydawało sie że to jest metka :ryk: ale tak na zdrowy rozum metka jest w o połowę mniejszych kawałkach :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lip 19, 2012 5:17 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

:ryk:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw lip 19, 2012 6:11 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Miki lepiej,Szłapek źle,Morfi sie pakuj

Szlag mnie dziś rano trafił jak zobaczyłam nie tylko zasikane ale i też zakupione łóżko,pościel a ze pampersy które ostatnio kupiłam Eustaszkowi nie nadają sie do niczego :evil: :evil: :evil: Czemu to co dobre jest likwidowane a szajs sprzedawany i to drożej za mniej :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]