Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2013 22:44 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

prawda, że najlepiej by było, gdyby wątek prowadził ktoś, kto bardzo często jest na cmentarzu, koordynuje wszystkie działania i to ogarnia - ktoś chętny? 8)

Meggi, jak pisałam, nie ma co się tym przejmować. Lepiej nie robić nic? Na pewno nie. Dzięki Tobie wolszczaki mają porządną księgowość :ok:

źle mi tylko na myśl, że już w marcu nie będę mogła zaglądać na cmentarz, potem wyjeżdżam za granicę przynajmniej do lipca i znów piątki będą kojarzyć mi się z ssaniem z głodu w żołądku. :( bardzo by się przydał ktoś, kto będzie mógł zaglądać i podrzucać jakąś szamę w piątki, choćby i 2 razy na miesiąc, choćby i raz 1... to naprawdę niewiele, cmentarz jest piękny a koty przefajne. gdyby zgłosiły się i 3 osoby, które mogłyby RAZ w miesiącu wpaść, może przy okazji odwiedzić groby swoich - to byłoby niewielkie obciążenie dla konkretnych osób, a koty nie odczułyby większego głodu... takie marzenia :oops:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie lut 17, 2013 23:10 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ja niestety nie dam rady z dojeżdżaniem na cmentarz w tygodniu :(((((
Jak jeżdżę na grób mamy, to tylko w niedziele i to z ojcem, samochodem :((((

Nowości z Bumaru:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.493448167383577.113291.452435064818221&type=1
Wjechały już buldożery :(
Magda z Tomkiem z Viva! Koty Interwencje szukają dt dla kotów, częśc jest oswojona...
Założymy im osobny wątek.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie lut 17, 2013 23:57 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

meggi2

ja wiem czemu jo.anna zamknęła wątek...i nie jest tak jak myslisz...

to wyjątkowa ,wrażliwa osoba...zamknęła watek na pewno nie z powodów tu zaistniałych...ale tez nie takich by pisac na ogóle...
agula76

Post » Pon lut 18, 2013 9:17 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Wszystkie koty cmentrane potrzebują pomocy. One maja gorzej niz koty w osiedlach, gdzie mogą znależć jakiś daszek, piwnicę, komórkę czy nawet odpadki w śmietniku. Na cmentarzach mają tylko niebo nad głowami i zimne grobowce, a zjeść mogą tylko to, co człowiek im przyniesie.
I tak ogólnie odnośnie karmicieli, nigdy i nigdzie nie ma ich za dużo. Jest więcej ludzi chętnych do dorażniej pomocy, łpapanek, sterylek, DT ale karmienia podejmują się nieliczni.
Jeśli ktoś pisze o nadmiarze, to nie ma pojęcia o ęgzystencji bezdomnych kotów.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lut 18, 2013 10:39 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ja bym mogła wpadać w piątki, ale dopiero od kwietnia (w marcu muszę wyłapać i posterylizować koty z mojego osiedla, a ze względu na pracę mam na to bardzo mało czasu w miesiącu). No i byłoby to jakoś ok. 18:00 -18:30 bo do 17:00 pracuję. Ktoś musiałby mi też pokazać gdzie to dokładnie jest bo nigdy na tym cmentarzu nie byłam :(
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pon lut 18, 2013 10:49 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

neron pisze:Ja bym mogła wpadać w piątki, ale dopiero od kwietnia (w marcu muszę wyłapać i posterylizować koty z mojego osiedla, a ze względu na pracę mam na to bardzo mało czasu w miesiącu). No i byłoby to jakoś ok. 18:00 -18:30 bo do 17:00 pracuję. Ktoś musiałby mi też pokazać gdzie to dokładnie jest bo nigdy na tym cmentarzu nie byłam :(

Jeśli się zdecydujesz, dostaniesz na pw dokładną mapkę. To mały cmentarz, nietrudno się zorientować.
Nigdy za dużo chętnych, więc dzięki za deklarację :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lut 18, 2013 10:54 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

A i jeśli nikt by nie mógł w ten piątek to mogę podejść po pracy.I właśnie przydałaby się mapka i informacja ile wziąć jedzenia.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pon lut 18, 2013 17:33 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

neron pisze:A i jeśli nikt by nie mógł w ten piątek to mogę podejść po pracy.I właśnie przydałaby się mapka i informacja ile wziąć jedzenia.

Masz pw, bo na wątku bezpieczniej nie pokazywać szczegółów. Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mziel52

Post » Pon lut 18, 2013 18:56 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Właśnie meggi 2 do mnie dzwoniła. Jej komputer w reperacji, a p. Wiesię dziś pogotowie zabrało do szpitala, wiec los cmentarniaków w najbliższym czasie nie rysuje się różowo. W dni p. Wiesi, czyli we wtorki, czwartki i soboty kociny będą daremnie czekać na jedzenie :(

mziel52

Post » Pon lut 18, 2013 20:15 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Szlag :( :( :(
Będę na Prawosławnym w środę rano, to mogę zrobić obchód, ale wobec czego też proszę informacje, co i jak
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lut 18, 2013 20:17 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Właśnie doczytałam, że środa nie jest problemem... jutro popołudniu też mogłabym podejść, ale w czwartek jestem cały dzień uwiązana
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon lut 18, 2013 21:01 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

bagheera pisze:Właśnie doczytałam, że środa nie jest problemem... jutro popołudniu też mogłabym podejść, ale w czwartek jestem cały dzień uwiązana

Jutro ja idę,mam wolny dzień,więc mogę poświęcić wolszczakom 2 godzinki :D
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon lut 18, 2013 22:17 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

No to :ok: :kotek:
Jakby coś to czekam na sygnał
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon lut 18, 2013 23:22 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

mziel52 pisze:
neron pisze:A i jeśli nikt by nie mógł w ten piątek to mogę podejść po pracy.I właśnie przydałaby się mapka i informacja ile wziąć jedzenia.

Masz pw, bo na wątku bezpieczniej nie pokazywać szczegółów. Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mogłabyś mi jeszcze puścić te mapki? trochę się pozmieniały miejsca karmienia, są lepiej ukryte, jest parę nowych, mogłabym nanieść je.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon lut 18, 2013 23:53 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Fleur pisze:
mziel52 pisze:

mogłabyś mi jeszcze puścić te mapki? trochę się pozmieniały miejsca karmienia, są lepiej ukryte, jest parę nowych, mogłabym nanieść je.

Masz pw

mziel52

[poprzednia][następna]