TYMCZASY U JOPOP V - zagadka kryminalna s.98 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2011 22:02 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

3 dziczki wypuszczone po sterylkach, 4 male u hani, sokotka u klaudii, mila w DS, jedna szylka w zamrażalniku...

ale kontrola :twisted:

ale kontrola nie przylukała że na liście po 31 jest 33 ;)

no i źle liczycie ;)

było 46 (rezydentów i gersi nie liczę), jest 44 (po uwzględnieniu byka w numeracji).

przybyły 3 z AWF, 3 małe, Stefan i Wściekła
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 01, 2011 22:05 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

jopop pisze:jedna szylka w zamrażalniku...

:strach:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Śro lis 02, 2011 11:58 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

Dostałam od Asi wiadomość, że Stefan jedzie do lecznicy na transfuzję.
Potrzebny transport w drodze powrotnej z Ursynowa na Bielany - koło 17.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lis 02, 2011 12:47 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

Aleba pisze:Dostałam od Asi wiadomość, że Stefan jedzie do lecznicy na transfuzję.
Potrzebny transport w drodze powrotnej z Ursynowa na Bielany - koło 17.

Pilne :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 02, 2011 22:18 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

oponowane, dzięki wspólnej pomocy kilku osób. wielkie dzięki.

stefan po transfuzji, właśnie je.

malucha na razie obserwujemy. do solidnej diagnostyki musi trochę podrosnąć. odruchy ma OK, przynajmniej te, które da się u takiego wielkoluda sprawdzić.
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 03, 2011 13:36 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

co u nas?

1. Uterus sobie co jakiś czas podsrywa. Póki nie zgubi pieluchy - jest OK, niestety jak zgubi - robi nam się klimat z dowcipu:

klient do recepcjonistki w hotelu: zasłałem łóżko
recepcjonistka: to bardzo dobrze!
klient: oj, nie bałdzo...

2. Stado gnojków rozrabia, doprowadzając mnie do łez rozpaczy, Piotra do ciągłego robienia zdjęć (których potem nie obrabia z braku czasu), a mieszkanie do ruiny. Może by ktoś pomógł je wyadoptować?

3. Dalma kompletnie nie ma ochoty na jakiekolwiek kontakty z nami. Da się ją wprawdzie wziąć na ręce, ale absolutnie nie sprawia jej to przyjemności. Nie jest też (w przeciwieństwie do Iveco, Isuzu i Celnika) kotem towarzyskim. W tej sytuacji to chyba ona pojedzie do stajni (o ile to się wreszcie uda załatwić...) Do towarzystwa dostanie Burą z Gersona, za to Mała się całkiem miło zachowuje, może uda się znaleźć jej dom.

4. Pingłin nie znosi brania na ręce, ale ostatnio specjalizuje się w żebraniu i kradzieżach ;) pogłaskany pięknie mruczy i widać, że sprawia mu to dużo frajdy. Byleby go nie podnosić, bo to już kojarzy mu się chyba z zabiegami medycznymi...

5. Maleństwa bez oczu rozrabiają słodko. Rudzielec od 2 dni zachowuje się w zasadzie normalnie, jest trochę słabszy od rodzeństwa, ale jest wyraźnie lepiej niż w poniedziałek. Zobaczymy, w jego przypadku niepewność trochę potrwa...

6. Szylki obesrołki i ich bury brat są grube jak beczki. Kupy nie są już wodą, ale do ideału jeszcze trochę im brak. Za to charaktery mają przecudne. Może ktoś by je wziął na DT, coby miały lepsze życie niż u mnie w klatce?

7. Jeden z kociaków z AWF jest niewyraźny, ewidentnie jelitowo. Ale nie ma na razie dramatu.

8. Dzikusy z Wólki nadal chrychają, zwłaszcza ten najdzikszy. Podawaniu mu antybiotyku to wyższa szkoła jazdy, Aleba będzie od niedzieli przeszczęśliwa z tego powodu :twisted:

9. Kubuś odmawia jedzenia żarcia które powinien jeść. zamówiłam dziś małe opakowania dwóch innych przeciwalergicznych, może uda się mu coś podpasować. bo lighta je BARDZO chętnie, ale niestety wyłażą mu nowe ranki... stare rany się pięknie pogoiły i ogólnie kot wygląda znacznie lepiej. Ale dopóki nie opanujemy alergii - będzie kiepsko...

10. Małgosia już w pełni polubiła kociaki, w zasadzie zawsze jest z którymś z nich, liże je i przytula się do nich chętnie. Jest koszmarnie gruba ;)
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 03, 2011 13:58 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

jopop pisze:8. Dzikusy z Wólki nadal chrychają, zwłaszcza ten najdzikszy. Podawaniu mu antybiotyku to wyższa szkoła jazdy, Aleba będzie od niedzieli przeszczęśliwa z tego powodu :twisted:

Już się cieszę :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lis 04, 2011 0:51 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

Stefan gorzej sra, więc na razie nie dostał michy. Początkowo darł mordkę, teraz się obraził i poszedł spać.

ten najsłabszy gnojek z AWF lekko gorączkuje. odnosiłam wrażenie, że nie ma apetytu, ale zmieniłam zdanie jak na próbę dałam mu saszetkę hillsa :twisted:

a ogólnie mam w domu wielkie sranie. i robale. zamówiłam już leki, będzie Wielka Akcja.
Obrazek

jopop

Post » Pt lis 04, 2011 11:11 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

mam u siebie niewykorzystane pampersy dla kotów (zapakowane). Moja teściowa mieszka na Klaudyny. W niedziele bedzie u mnie. Mogę jej dać żeby Ktoś od Was odebrał. Potrzebne?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lis 04, 2011 11:13 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

super, bardzo chętnie. napisz proszę jej namiary na PW Alebie, bo ja od niedzieli będę w szpitalu...
Obrazek

jopop

Post » Pt lis 04, 2011 20:05 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

przelałam dziś parę groszy dla Kubusia

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Sob lis 05, 2011 16:32 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

wielkie dzięki!

u mnie zmiany. maluszki bez oczu oraz miot z AWF zgodnie z ustaleniami przeprowadziły się do Hani.

Za to wczoraj była interwencyjna łapanka na Pradze, kilka maluchów straciło mamę (samochód). Udało się dorwać 2, jeszcze jest minimum jeden. 2 miesiące, dość puchate (ale raczej to futro zimowe niż przedłużane), lekki KK. Syczą strasznie ;)

Przy okazji wlazły nam do klatek 4 większe koty, na razie czekają na Gersona na Powrót Chirurga ;) co im na dobre wyjdzie, bo też przed zabiegami muszą być przeleczone.

A z Gersona zabrałam do siebie Hiltona - ma zapalenie uszu i kłopoty z nerkami, dziś była tura badań. Pacjent anielsko grzeczny, mimo tego obrzydliwego ryja zdobył ciepłe uczucia wszystkich obecnych ;)

Stefan ma dobre wyniki badań, czyli krew Łapka w nim dobrze działa. Za to mamy kokcydia :roll:
Obrazek

jopop

Post » Sob lis 05, 2011 16:45 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

Hilton ... leżało mi na wątrobie, że on taki samotny na Gersona ... :ok: za zdrowie.
No i :ok: złapanie ostatniego syczącego :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 05, 2011 16:52 Re: TYMCZASY U JOPOP V - nowe zestawienie s. 89

samotny to Hilton nie był - luzem lata Wściekła, Mała i jeden z kocurków z gomulickiego...

ale nie da sie ukryć, że dla Hiltona liczy się głównie człowiek...
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]