KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 21:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Gosiu - Mikołaju, dzięki :1luvu:

Do chatki trafił białasek ze schronu, ma luźną kupkę więc musi być na intestinalu. Ścisła dieta - suchy i mokry intestinal - jak Klimek, Pani Wiesiu jakby Pani miała nifuroksazyd to można by Białaskowi zacząć podawać.

Nelkę można wypuścić z klatki niech dziewczyna chodzi. Obserwujcie ją bo miała problemy z tylnymi nózkami w schronie. Nie ma widocznych uszkodzen na RTG - może to sprawy neurologiczne.

uważajcie jak wypuszczacie Klimka zeby nie jadł z innych misek i nie lizał kotów. Dopóki nie zdiagnozujemy chłopaka trzeba zachować ostrożnośc.

Pani Ewo Nifuroksazyd 200 kupilam i zostawiłam w witrynce z lekami na górnej połce po prawej stronie tak że rano mozna podać.Tabletkę pieknie rozgniata sie w mozdzierzu tak że mozna go rozpuscic bez prblemu do strzykawki.
Ostatnio edytowano Pon cze 06, 2011 21:18 przez wiesiak, łącznie edytowano 2 razy
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon cze 06, 2011 21:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Krejzolowi na pewno nie dawac lizyny rozmawialam z dr Ilona a dwom burasom to w zaleznosci jakie maja nosy mozna do soboty ew.podawac.
Lizyne podaje sie tylko przy kk.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon cze 06, 2011 21:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ojjjjj 8O ja miałam dziś długi dyżur w Kociej Chatce 8O przyjechałam o 17 a wyjechałam koło 21 8O
ale powolutku :)
Na zdrowej kociarni wszytsko ok żarłoki zdrowe i wpierniczają jak motorki.
Na zdrowej:
Nelka została wypuszczona na wolność - do innych kotów nastawiona tak sobie, ale trzeba dać jej czas, wg mnie nie ma żadnych probemów z chodzeniem i nic się złego nie dzieje.
Maluchy wszystkie ok bawią się i szaleją jak pijane zające :D tak ze wydaje mi się że spokojnie można je zaszczepić jutro, Jadziu koniecznie niech Pani Doktor założy im książeczki zdrowia od razu żeby wbić szczepienie.
Smoła zadekowała się na szafie i tam jej podałam też jedzonko, bo denerwują ją maluszki latające po kociarni.
Przywiozłam białasa z Almavetu jest w boksie - Pani Monika powiedziała żeby na razie dawać mu suchy indestinal, kocur przepiękny i strasznie mizasty już jest wykastrowany. Generalnie kał miał pzrebadany na 10 stronę ale robi luźne kupy. A białas ma na imię Longer takie imię dostał w Almavecie.
Klimek chce na zewnątrz - dziś nie było żadnej biegunki ani nic niepokojacego.
W Almavecie zostało malusińkie burasiątko, które przeżyło pp 8O cudny burasek, ale maciupeńki jak sto daiabłów :wink:
Zrobiłam mały porządek z książeczkami zdrowia ale do tego jeszcze wrócę.
No dziś na kociarni był super porządek tak że nie miałam wiele roboty, dziękuję Gosiu i Wiesu bo to chyba dzięki Wam :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 06, 2011 21:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj Mikołajów to u nas więcej :wink: w szafce spory zapasik jedzonka dla maluszków i dla Klimka od Asi i Bogusi :1luvu: dziewczyny takie skromne, że przyniosą włożą i nic nawet nie pisną :wink:
I dziś odwiedzili nasze kociaki jeszcze P. Dagmara z mężem Pawłem z Będzina - naszą ulotkę znaleźli w przychodni weterynaryjnej na Syberce :lol: całkiem niedawno mieli ślub i poprosili swoich gości o prznoszenie zamiast kwiatów jedzonka i innych rzeczy dla kociaków i tak cały ten zapasik chyba ze 4 wielkie torby wylądował w Kociej Chatce. I tak wymienię co dostały nasze kociaki:
1. 4 woreczki ziru
2. 1 kuwetkę
3. zabaweczki dla kociaków
4. witaminki
5. kilkanaście opakowań suchego jedzonka będzie dobrze ponad 20 kg jak nie więcej
6. około 50 puszek whiskasa - całą półeczkę w szafie mamy zapełnioną
7. i ponad 20 saszetek jedzonka mokrego
No ja jestem pod wrażeniem, że zupełnie nas nie znający ludzie oferowali dla naszych kociaków tak dużą pomoc :1luvu:
Mokre jedzonko w szafie i na otwatej półeczce tam gdzie dla kociąt, zapas suchego i żwirek poukładałam w przedsionku z umywalka na zdrowej cześci.

terenia1

Post » Pon cze 06, 2011 21:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

:wink:dubel :wink:
Ostatnio edytowano Wto cze 07, 2011 8:29 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz

jadziaII

Post » Pon cze 06, 2011 21:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:
Filomen pisze:Gosiu - Mikołaju, dzięki :1luvu:

Pani Ewo Nifuroksazyd 200 kupilam i zostawiłam w witrynce z lekami na górnej połce po prawej stronie tak że rano mozna podać.Tabletkę pieknie rozgniata sie w mozdzierzu tak że mozna go rozpuscic bez prblemu do strzykawki.

Ja tez stosowalam Nifuroksazyd czasami wiec dawalam 1/2 tabl.2xdz to jest tak mala tabl. a jeszcze polowka ze u Klimka nie powinno byc problemu z polknieciem.

jadziaII

Post » Pon cze 06, 2011 22:03 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Teresa a czemu nic nie napisalas o czarnym kocurku od p.Wojciecha, przyjechal w koncu po niego czy nie.

jadziaII

Post » Pon cze 06, 2011 22:05 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Dzis znowu byl ten pan co szuka czarnego kota wiesz Teresa ten co wtedy, Pan mial hurtownie na tym terenie i kota teraz juz nie ma a kot zostal ale on go chce zabrac do domu a mieszka na Nowej Pogorii przyjezdza codziennie z jedzeniem i szuka go.
Ten kocur w tamta niedziele wieczorem sie kolo nas pojawil byl bardzo glodny Dorota dala mu jesc to ten kot z takim okropnym grzybem na lebku.
Wiec tak ja i Cooki z facetem umowilysmy ze jak sie pojawi i da sie zlapac to go do przenoski i dzwonic do faceta nr.tel. jest na tablicy korkowej p.Wojciech i zaraz przyjedzie po niego w ciagu 20 min.
Bardzo mu na tym kocie zalezy chce go leczyc.
Skoro jezdzi i szuka kota i wozi jedzenie to chyba rzeczywiscie go chce.
Kocur jest czarny z biala krawatka i bialymi skarpetkami i okropnym grzybem wiec charakterystyczny wiec prosba do wszystkich aby zwrocic na niego uwage.

No i Pan Wojtek od czarnego kota wisi nam flaszkę :ryk: dziś mi się dziada udało złapać przy pomocy Pani Dagmary :D Pan :D Wojtek przyjechał i okazało się że to właśnie jego kot, a tak właściwie to też przez niego przygarnięty, oj ale się facet cieszył :D mówił do niego synusiu wreszcie się znalazłeś - powiedziałm muż z kotem biegiem do weta wyleczyć bo zmarnowany i wykastrowac bo niekastrowany. I tak zakończyła dziś dyżur w kociarni :ryk:

terenia1

Post » Pon cze 06, 2011 22:41 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Beatko i Marzenko dziękuję i wpisuję na dyżury :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 06.06.-12.06.2011
06.06. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
07.06. wt. rano Beatka wie. MaraS
08.06. śr. rano Dorotka wie. Alienor
09.06. czw.rano Asia,Bogusiawie. Teresa
10.06. piat rano Bona44 wie. Cookie
11.06. sob. rano brak wie. Bona
12.06. niedz. Dorotka wie. Cookie

Czyli brakuje nam tylko dyzuru w sobotę rano, grafik przeklejam już na 1 stronę wątku :D

terenia1

Post » Pon cze 06, 2011 22:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wezme sobote rano :lol:

jadziaII

Post » Pon cze 06, 2011 22:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Wezme sobote rano :lol:

Jadziu jesteś boska :1luvu:

terenia1

Post » Pon cze 06, 2011 22:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:Za namową Gosi i pJadzi potwierdzam obecnosć na imprezie.Będzie mi miło poznać tyle dobrych serc dla zwierzaków.
Wiesiak

Pani Wiesiu super bardzo się cieszę i dobrze że Jadzia z Małgosią Panią namówiły :D
Cookie1706 pisze:To i ja potwierdzam przybycie, ale proszę nie zapominać o moim pomocniku (i osobistym mężu) Krzysztofie 8)

Super Marlenko :D no i oczywiście o Krzysztofie nie zapominamy :wink:
Uzupełniam imprezowiczów :D
LISTA KOCIO IMPREZOWICZÓW 02.07.11R. już potwierdzone i czekam na dalsze potwierdzenia :D
1. Dorotka Wojciechowska
2. Iweta
3. ja
4. Jadzia i Wiesiu
5. Bogusia, Asia i narzeczony Asi :D
6. Mara S. i ewentualnie osoba towarzysząca
7. Alienor, Ala
8. *Martynka*
9. gosiakot
10. Pani Ela wetka
11. Ewa i Piotr (Filomen i wolontariusz)
12. Pani Wiesia
13. Cookie i Krzysztof

terenia1

Post » Pon cze 06, 2011 23:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
jadziaII pisze:Wezme sobote rano :lol:

Jadziu jesteś boska :1luvu:

Ha,ha.ha :1luvu:

jadziaII

Post » Wto cze 07, 2011 11:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

[quote="terenia1 No i Pan Wojtek od czarnego kota wisi nam flaszkę :ryk: dziś mi się dziada udało złapać przy pomocy Pani Dagmary :D Pan :D Wojtek przyjechał i okazało się że to właśnie jego kot, a tak właściwie to też przez niego przygarnięty, oj ale się facet cieszył :D mówił do niego synusiu wreszcie się znalazłeś - powiedziałm muż z kotem biegiem do weta wyleczyć bo zmarnowany i wykastrowac bo niekastrowany. I tak zakończyła dziś dyżur w kociarni :ryk:[/quote]

Fajnie jest przeczytać , że jest taki pan Wojtek ,który aż z Pogorii przyjechał po zagrzybionego Kocurka - bo już mi bokiem wychodzą ludzie, którzy mają dziwaczne, wygórowane wymagania jakby kupowali samochód i chcą niewiadomo jakiego kota ...Pozwolę sobie zacytować złotą myśl wypowiedzianą kiedyś przez Bogusię ( z duetu asiek_boguś) Im gorszy młot tym lepszy kot

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto cze 07, 2011 11:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
wiesiak pisze:Za namową Gosi i pJadzi potwierdzam obecnosć na imprezie.Będzie mi miło poznać tyle dobrych serc dla zwierzaków.
Wiesiak

Pani Wiesiu super bardzo się cieszę i dobrze że Jadzia z Małgosią Panią namówiły :D
Cookie1706 pisze:To i ja potwierdzam przybycie, ale proszę nie zapominać o moim pomocniku (i osobistym mężu) Krzysztofie 8)

Super Marlenko :D no i oczywiście o Krzysztofie nie zapominamy :wink:
Uzupełniam imprezowiczów :D
LISTA KOCIO IMPREZOWICZÓW 02.07.11R. już potwierdzone i czekam na dalsze potwierdzenia :D
1. Dorotka Wojciechowska
2. Iweta
3. ja
4. Jadzia i Wiesiu
5. Bogusia, Asia i narzeczony Asi :D
6. Mara S. i ewentualnie osoba towarzysząca
7. Alienor, Ala
8. *Martynka*
9. gosiakot
10. Pani Ela wetka
11. Ewa i Piotr (Filomen i wolontariusz)
12. Pani Wiesia
13. Cookie i Krzysztof

Z tego co mi wiadomo to na serio wybierają się też Całek z Gosią - Marcin zaproponował Wiesi ( my wszyscy z jednej wsi) transport więc myślę, że mimo mojego braku upoważnienia do reprezenacji sz.p. Całków - można ich także zapisać :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

[poprzednia][następna]