PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 21:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

babajaga pisze:Ja najmocniej przepraszam ale jakim cudem pokolenia dzikich kotów nie wyginęły rażone chorobami nerek? A może tak naprawdę suszą sobie mysie mięso przed konsumpcją, co? Albo gotują? Gonią myszę tak długo aż ta się zagotuje od wysiłku?

:ryk: nawet nie suszą, tylko od razu liofilizują :roll:
Po przeczytaniu przemyśleń tych wetek też chciałam coś podobnego napisać..
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lut 08, 2011 22:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

No i ptaszki jak złapią to też czekają aż skruszeje przed jedzeniem :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lut 08, 2011 22:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Jasdor, mialam zapchana skrzynke :oops: a ze skupilam sie na porzadkach i dokanczaniu ukladania ciuchow nie zareagowalam na sygnal od razu. DOSZEDL :)

dziekuje za mapke! jesli chodzi o Katowice, to wiem ze mojego ukochanego Brutala juz nie ma... i jest w zwiazku z tym chaos i reorganizacja ruchu w centrum miasta. ostatnio jak bylismy z TZem to zdazylismy sie o tym naocznie przekonac, widzielismy rowniez kobiete walaca kilofem w skarpe na placu budowy nowego dworca 8O instruowal ja jakis pan, ktoremu najwidoczniej bardzo sie owa pani z kilofem podobala 8O ot, Silesia ;)

Busio super wiesci :piwa: :piwa: :piwa: bedzie dobrze, oddychaj rowno i spokojnie. Z tym kolnierzem to tak jest niestety, czasem koty sobie go same zdjemuja (vide Alusia Nosek ktora byla u mnie na pociachowym odpoczynku w wakacje). W stresie czlowiek nie mysli logicznie, ale zwizualizowalam kota pijacego z woka :) wow :) super z Ciebie Duza, skoro tak bardzo probowalas pomoc kotu reszta sie nie przejmuj!

Co do miesa... nie znam sie dokladnie na zywieniu i specyfice podawania miesa. Jednakowoz wiem z relacji wielu osob (z fundacji i nie tylko) ze wolowine sie po to zamraza lub zlewa wrzatkiem zeby zabic jakies syfy ktore w niej siedza. I podaje sie surowe kawalki kotu. Nie wiem nic na temat gotowanego miesa, ale moje koty tez wpieprzaja gotowanego kurczaka az im ogony furcza i zyja...
Mysle Busiu, ze trzeba wywazyc. Owszem, jesli potrzebujesz sucha karme podac to tylko taka ktora jest dostosowana do kastratow, bo suche sa specyficzne i trzeba uwazac po kastracji na sklad. Tu ponownie polece Sanabelle, bo nie jest droga a jest dobra. Dwa - kot to miesozerca, dlatego tez uwazam ze takie gadanie jest niepotrzebne. Kazdy kot to inny egzemplarz, czesto diete ustalasz metoda prob i bledow... Najwazniejsze zeby go nie odwodnic i zeby raz za czas dostal cos malo zdrowego ale za to cos co uwielbia. Wtedy jego milosc do Ciebie nie bedzie znac granic czasu i przestrzeni ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lut 08, 2011 22:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Dziewczyny,przepraszam,ale ja już wysiadam psychicznie.Dziękuję za wszystkie dobre rady i wsparcie :1luvu: :piwa: :1luvu:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Wto lut 08, 2011 22:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Moja znajoma veteranka mówi, że mięso przed podaniem kotu należy przemrozić tak ze dwie doby żeby wytłuc EWENTUALNE pasożyty. I żeby nie dawać wieprzowiny (prawda, nasze po wieprzowinie biegały do kuwety na wyprzódki).
Wyluzuj Busio, ommmm, ommmm...... i oddychaj :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lut 08, 2011 23:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Miałyście do czynienia z czymś takim ?:
Obrazek Obrazek Obrazek
Co to może być????
Nie jest to brudne, bo zmywałam spirytusem. Nie ma żadnych pcheł, chciałam zdrapać delikatnie paznokciem, ale też nic nie schodzi :roll: Wygląda jakby takie mini pieprzyki czy coś.Nie boli, nie swędzi - poprostu jest. Tylko przy jednym cycu .

jasdor

Post » Śro lut 09, 2011 8:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Busio! Ty się tą wetką przestań przejmować, no na logikę- kot jest mięsożercą, nie gotuje myszek i ptaszków. Zobacz mojego Edzinka-
viewtopic.php?t=89550&highlight=axla+iedek
czy wygląda źle?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro lut 09, 2011 8:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Busio cieszę się , że wszystko OK

Sol trzymam mocno kciuki, a moje kociszcze trzyma ogon :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Śro lut 09, 2011 11:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Uroczyście oświadczam, ze wpłynęło 120 zł od Was dla Gerarda, bardzo dziękujemy - operacja 22.02
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 09, 2011 11:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Neigh pisze:Uroczyście oświadczam, ze wpłynęło 120 zł od Was dla Gerarda, bardzo dziękujemy - operacja 22.02

To my jeszcze czarujemy i kciuki trzymamy :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 09, 2011 11:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jasdor pisze:Miałyście do czynienia z czymś takim ?:
Obrazek Obrazek Obrazek
Co to może być????
Nie jest to brudne, bo zmywałam spirytusem. Nie ma żadnych pcheł, chciałam zdrapać delikatnie paznokciem, ale też nic nie schodzi :roll: Wygląda jakby takie mini pieprzyki czy coś.Nie boli, nie swędzi - poprostu jest. Tylko przy jednym cycu .

Moja Czarcia też takie ma,przy cycu.Wetka mówiła,ze to takie rogowacenie naskórka-nieszkodliwe.Gdyby miała na bródce-to "koci trądzik" :wink:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 09, 2011 11:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

mam pytanko do sióstr jasdor i dolabry.....
Czy ulotki 1% -owe doszły?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lut 09, 2011 12:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

[quote="babajaga"]Moja znajoma veteranka mówi, że mięso przed podaniem kotu należy przemrozić tak ze dwie doby żeby wytłuc EWENTUALNE pasożyty. I żeby nie dawać wieprzowiny (prawda, nasze po wieprzowinie biegały do kuwety na wyprzódki).
]
mięso wieprzowe,nie:
http://www.vetopedia.pl/article296-1-Ch ... kyego.html
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 09, 2011 12:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Mamaja, ufffffff - dzięki . To chyba nie jest groźne w takim razie. Nigdy się z taką zmianą nie spotkałam.

Beciu - nie doszły, ale możliwe, że dzisiaj będą na mnie czekać. Dam znać zaraz, jak dotrą.

jasdor

Post » Śro lut 09, 2011 12:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jasdor pisze:Mamaja, ufffffff - dzięki . To chyba nie jest groźne w takim razie. Nigdy się z taką zmianą nie spotkałam.

Beciu - nie doszły, ale możliwe, że dzisiaj będą na mnie czekać. Dam znać zaraz, jak dotrą.

super i wielkie dzięki.
jeszcze raz nieśmiało proszę o głos dla Fundacji KOT jeśli nie macie innych kandydatów - dziękuję
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]