PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 19:06 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

:evil: dzięki.. sama już tracę wiarę.. co chwila coś się wali... RATUNKU!!!

ledwo zaopiekowana jedna część.. już natychmiast trza działać w następnej... :roll:

andzelika :ok: mocno!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon kwi 04, 2011 19:18 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Czarek czeka na transport u katipe :)

andzelika1952 pisze:pismo Fundacji " Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie" otrzymałam, ale nie chce mi się nawet o tym pisać

Jakie pismo?? :oops:

W sprawie domu nie pomogę niestety :( Jest info na fcebooku? Bo stamtąd jednak znaczny odzew bywa ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon kwi 04, 2011 19:38 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

już wiem.. AFN.. pisało w sprawie loolalu dla KAN.. rozumiem, że andzelika otrzymała "do wiadomości" :roll:

jeszcze nie mam żadnych zwrotek, że coś na fb jest... to sprawa z dziś....
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 04, 2011 20:12 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

pani M. ma fanpage na FB jak się ją polubi to można pisać u niej na tablicy. to jest element PRu i możemy go teraz jej zacząć psuć.
ja chętnie bym napisała tam o kotach i zapytałabym co by mi doradziła w takiej sytuacji i czy np zwolni RTOZ z opłaty 150 zeta od kota.

aa i może dałoby się jednak to pismo zeskanować?
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pon kwi 04, 2011 20:34 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Tiiia, pani M :/ W ostatniej Gazecie Radomszczańskiej jest artykuł na temat tego jak jest w schronisku - na konferencji prasowej nowy wet mówi że źle i zwierzęta padały z głodu, a pani M że oczywiście nieprawda i zwierzętom nie brakuje i nie brakowało karmy, a w ogóle to być może winien wet, a w ogóle to sprawa (nagonka) polityczna. I do tego jako ilustracja takie śliczne zdjęcie pani M ze szczeniaczkami, z tyłu za panią nóżki kamery albo statywu, a wśród tych psiaków jeden z takimi wyraźnie zarysowanymi żeberkami............. :evil:
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Pon kwi 04, 2011 21:30 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

z fanpage M:
"Biuro Rady podało, że Komisja Rewizyjna odbędzie się 6 kwietnia o godz.9.00. Pierwszym punktem posiedzenia będzie schronisko - wizja lokalna na miejscu. Przypominam, że prace Rady można obserwować i zgłaszać swoje uwagi. Sprawdź co robi Twój samorząd - miej na to wpływ." to może ktoś tam pójdzie? może p. Andżelika?
ale propaganda "sprawdź co robi twój samorząd - miej na to wpływ" hehehehe dobre sobie
Obrazek

pluskwa6

Post » Wto kwi 05, 2011 2:53 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Coz, pani M jest typowym przykladem babsztyla z chora ambicja, ktory po trupach ale zawsze postawi na swoim. Teraz zeby sie palilo i walilo za nic sie nie przyzna do bledu i za nic nie pomoze ani schronisku ani RTOZ, na zasadzie 'nie bo nie, bo ja moge wszystko'. Najwyrazniej zrobila sobie z Radomska prywatny folwark i nikt jej w tym nie przeszkadza, ze strachu. Typowe.

Nie znalazlam na fejsie pani M, z checia ja 'polubie'. Niewygodne komentarze mozna z tablicy usunac :wink:

Byc moze zgloszenie sprawy schroniska do prokuratury a lekcewazenie OPP do instancji odpowiedniej (nie wiem jakiej) otrzezwi pania M. No i jeszcze zostaje NIK.

Andzeliko, widzialam, ze jestes na facebooku, jesli podasz mi swojego maila podrzuce Ci uprawnienia administratora strony Koty z Radomska, zawsze to bedzie mniej pracy dla Ciebie, nowej strony nie bedziesz musiala tworzyc.

Co zas do dzialan w Starostwie czy UW, to osobiscie uwazam, iz najlepszym wyjsciem sa nie tyle pisma (klasyczne papierowe) co wizyta u starosty i pani wojewody. Bezposrednia rozmowa jest zawsze o niebo lepsza nic slowa pisane. Pewnie, trzeba zrobic szkic aby trzymac sie faktow, miec przygotowane pismo itp. Ale rozmawiac.

Kwestie prawne oplat i inne pewnie najszybciej wylasniloby Biuro Ochrony Zwierzat:

http://www.boz.org.pl/index.htm

Jak wiecie pisalam do pana Tadeusza Wypycha, mail pozostal bez odpowiedzi, jak zwykle zreszta. Nie wiem czy jest sens ponawiac maile (wyslalam ze trzy FW) byc moze lepsza bylaby rozmowa telefonczna? Kto moze zadzwonic?
Z uwagi na roznice czasu i telefon netowy nie bardzo sie do tego nadaje.

Tyle na szybko, bo zaraz miau bedzie mialo przerwe techniczna :mrgreen:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto kwi 05, 2011 6:59 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

w sprawie opłat napiszę do VIVY, może akurat odpowiedzą.
ja już produkuję się na fanpage
a co do NIKu - wcale nie jest to taki głupi pomysł, w którejś "POLITYCE" Joanna Podgórska pisała tekst o tym jak wygląda polityka gmin w kwestii bezdomnych zwierząt i był tam podany przykład jakiegoś schroniska z Polski, gdzie sprawą zajęła się właśnie NIK, po tym jak władze miasta zamiatały sprawę pod dywan.
Obrazek

pluskwa6

Post » Wto kwi 05, 2011 8:51 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

włóczka pisze:Tiiia, pani M :/ W ostatniej Gazecie Radomszczańskiej jest artykuł na temat tego jak jest w schronisku - na konferencji prasowej nowy wet mówi że źle i zwierzęta padały z głodu, a pani M że oczywiście nieprawda i zwierzętom nie brakuje i nie brakowało karmy, a w ogóle to być może winien wet, a w ogóle to sprawa (nagonka) polityczna. I do tego jako ilustracja takie śliczne zdjęcie pani M ze szczeniaczkami, z tyłu za panią nóżki kamery albo statywu, a wśród tych psiaków jeden z takimi wyraźnie zarysowanymi żeberkami............. :evil:

szlag... :evil:
&*(*&^%$%^&^%$#@
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 05, 2011 16:35 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Pan starosta obecny to były wiceprezydent P. Milczanowskiej z poprzedniej kadencji. Właśnie u niego byłam w sprawie udostępnienia nam kontenera mieszkalnego na KAN i usłyszałam - co powiedzieli by na to ludzie ,żeby koty mieszkały w kontenerach , które są przeznaczone dla potrzebujących mieszkańców. :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto kwi 05, 2011 16:55 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Pani Andżeliko, może poszłaby Pani jutro na tę komisję rewizyjną w sprawie schroniska o godz 9.00
"Biuro Rady podało, że Komisja Rewizyjna odbędzie się 6 kwietnia o godz.9.00. Pierwszym punktem posiedzenia będzie schronisko - wizja lokalna na miejscu. Przypominam, że prace Rady można obserwować i zgłaszać swoje uwagi. Sprawdź co robi Twój samorząd - miej na to wpływ."
Obrazek

pluskwa6

Post » Wto kwi 05, 2011 17:17 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

viewtopic.php?f=1&t=126200&start=15

może z tymi osobami warto połączyć siły?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto kwi 05, 2011 17:25 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Jeden z nowych Kanowiczów.. bardzo prosimy o pomoc w leczeniu...

Alex - to jest ciężko chory 7 mieś. chłopczyk. Kociak przywieziony razem z 3 innymi kotami z piwnicy (skąd pochodziła Muszka) starego domu jednorodzinnego, gdzie właściciele dokarmiają bezdomne koty. Wszystkie koty przywiezione w stanie ciężkim z zapaleniem płuc i kaliciwirozą. Nie jedzą, nie piją, załatwiają się pod siebie. Karmione na siłę convą. Otrzymują leki i kroplówki. Kociaki przyniesione zbyt późno, aby liczyć że z tego wyjdą. Jedna z czarnych kotek odeszła po zabiegu cięcia cesarskiego. Zapalenie płuc i brak akcji porodowej, to zbyt duże obciążenie na zaniedbane koty. Dziś zaczęły same jeść. :ok:
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 05, 2011 17:48 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Iga, pozdrawia...

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 05, 2011 19:57 Re: EKSMISJA KAN DOKONANA! Tosia i chory Misio na bruk? POMOCY!!

Z FAN PAGE MILCZANOWSKIEJ: Przypominam, że jutro o 9.00 odbędzie się Komisja Rewizyjna, podczas której będzie omawiana sytuacja radomszczańskiego schroniska. Serdecznie zapraszam na ul. Spacerową 118. Każdy ma prawo zgłaszać swoje uwagi - to odpowiednie miejsce do dyskusji także z radnymi. Sprawdź co robi Twój samorząd
Obrazek

pluskwa6

[poprzednia][następna]