SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 11:09 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

AniaWrocław pisze:
Kruszyna pisze:Pamiętacie dwie 6-letnie siostry, które trafily do nowego schronu zaraz po jego otwarciu? Śnieżynkę i Łatkę? Oto one :mrgreen: Trafiły do wspólnego domu, to najnowsze zdjęcia :) Wcześniejsze na ich wątku "Dwie biale księżniczki już w DS szczęścia".

Kruszyna pisze:Panienki pozdrawiają wszystkie cioteczki :ok:

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia można powiększyć klikając na nie :)

Jak im się to udało?

Miały ogłoszenia, w których było napisane, że do adopcji pójdą tylko w "dwupaku" i pani Stenia je wypatrzyła :) Są w Katowicach, niedługo będzie już rok :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt cze 17, 2011 11:10 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Gibutkowa pisze:
Gibutkowa pisze:Ktoś poznaje? :mrgreen:
Obrazek

Nikt nie poznał? 8O 8O 8O Się nie dziwię bo się spasło koteckowi :D

Przecież wiadomo, że to Kropek, ale jakiś taki gruby :mrgreen:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt cze 17, 2011 11:11 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Niedlugo to znaczy gdzies w pazdzierniku :P :lol:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob cze 18, 2011 8:07 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Słuchajcie
Wyprosiłam kierowniczkę o półki w klatkach u mnie w kociarni żeby koty nie leżały w pozwijanych ->obsranych i oszczanych<- gazetach a na półkach. /właściwie to prosić za bardzo nie musiałam bo od razu się zgodziła na to/ Ale kurde chciałabym jeszcze im położyć tam jakieś ręczniki a z tym kiepsko bo zazwyczaj są przynoszone koce i inne większe rzeczy/materiały. Ja nie mam czasu na cięcie bo czasami się nie wyrabiam z podstawową robotą więc... jakbyście miały na zbyciu ręczniki lub malutkie takie dziecięce kocyki to ja jestem na to chętna. Je się wkłada bez cięcia do klatki i tyle. W przyszłości mam zamiar tam jeszcze trochę po udoskonalać ale to nie wszystko na raz. Aha i jak będziecie coś miały to ja poproszę od razu bezpośrednio na 4 do mnie bo takie rzeczy się tam przydają i niestety nie mogę na nie trafić w holu a są mi potrzebne pod kocie dupki

Z góry dzięki :]

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob cze 18, 2011 9:05 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Tato JaEwka znalazł na łące dwa kociaki, nie jedzą same. Matki nie było, nie było gniazda, najwidoczniej ktoś je po prostu wyniósł żeby umarły z głodu na tej łące.
Pilnie poszukiwany DT który odkarmi maluszki, najlepiej Lubin lub okolice!
viewtopic.php?f=1&t=129233
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 18, 2011 9:32 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Gibutkowa pisze:Tato JaEwka znalazł na łące dwa kociaki, nie jedzą same. Matki nie było, nie było gniazda, najwidoczniej ktoś je po prostu wyniósł żeby umarły z głodu na tej łące.
Pilnie poszukiwany DT który odkarmi maluszki, najlepiej Lubin lub okolice!
viewtopic.php?f=1&t=129233

Jakie bidulki :( :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob cze 18, 2011 13:01 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

dziewczyny mam 2 talony na sterylkę, może ktoś ma jakieś bezdomne kocice na sterylkę?
EWA - nie wiem jaki masz nick :oops: spotkałyśmy się na Nankiera- chyba mówiłaś, że masz jakieś u siebie na podworku ????
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Sob cze 18, 2011 13:26 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Słuchajcie
Wyprosiłam kierowniczkę o półki w klatkach u mnie w kociarni żeby koty nie leżały w pozwijanych ->obsranych i oszczanych<- gazetach a na półkach. /właściwie to prosić za bardzo nie musiałam bo od razu się zgodziła na to/ Ale kurde chciałabym jeszcze im położyć tam jakieś ręczniki a z tym kiepsko bo zazwyczaj są przynoszone koce i inne większe rzeczy/materiały. Ja nie mam czasu na cięcie bo czasami się nie wyrabiam z podstawową robotą więc... jakbyście miały na zbyciu ręczniki lub malutkie takie dziecięce kocyki to ja jestem na to chętna. Je się wkłada bez cięcia do klatki i tyle. W przyszłości mam zamiar tam jeszcze trochę po udoskonalać ale to nie wszystko na raz. Aha i jak będziecie coś miały to ja poproszę od razu bezpośrednio na 4 do mnie bo takie rzeczy się tam przydają i niestety nie mogę na nie trafić w holu a są mi potrzebne pod kocie dupki

rozpoczna sie wakacje, to zrobie przegląd w szafach, najwyżej coś przytnę

mam chyba kilka bluzeczek dzieciecych bawełnianych - chyba też sie nadadzą?
Ostatnio edytowano Sob cze 18, 2011 13:28 przez Thorkatt, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob cze 18, 2011 13:27 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Magdalena424 pisze:dziewczyny mam 2 talony na sterylkę, może ktoś ma jakieś bezdomne kocice na sterylkę?
EWA - nie wiem jaki masz nick :oops: spotkałyśmy się na Nankiera- chyba mówiłaś, że masz jakieś u siebie na podworku ????

:!:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob cze 18, 2011 14:10 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Słuchajcie

kuuuurczę... a ja ostatnio zrobiłam porządki w swojej szafie, a było tam parę rzeczy...
Cholerka...

Dziewczyny, jakie są aktualne potrzeby wrocławskich kociaczków?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob cze 18, 2011 15:23 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_, a mogłabyś podać wymiar półek?
jak będe znała wielkość, to coś spróbuję podziergać na wymiar :)
i powiedz ile jest klatek na 4, będe wdzięczna ;)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob cze 18, 2011 15:35 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ciekawa.swiata pisze:_leśna_, a mogłabyś podać wymiar półek?
jak będe znała wielkość, to coś spróbuję podziergać na wymiar :)
i powiedz ile jest klatek na 4, będe wdzięczna ;)

Nie no dziergać to nie ma co się męczyć chyba. Szkoda pracy bo wiadomo że koty mogą na to się załatwić. Półeczki to są takie 60 na 35 cm więc małe - takie żeby kot mógł się na tym położyć i zmieścić. I żeby miały na górze miski zjedzeniem a nie tuż obok kuwety, higieniczniej.
półek mam 35

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob cze 18, 2011 16:08 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

nie no na drutach dziergać nie będę :lol: życia by mi nie starczyło :roll:
myślę, żeby na maszynie poszyć takie legowiska z cienką gąbką (1,5 lub 2 cm) w środku, żeby można było ewentualnie wyprać w 90 st. całość.
mogłoby być takie cuś?

o z czymś takim w środku, żeby dupce było miękko ;)
http://www.hurtowniatapicerska.pl/pianka-tapicerska-t25-3cm.html
można też zrobić sznureczki albo haczyki, żeby można było przypiąć do szczebelków klatki ( coby nie spadało z półki prosto w siuśki)

daj znać, czy coś takiego się nada, to zamówię gąbkę :)

ciekawa.swiata

Post » Sob cze 18, 2011 17:37 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Z tego co znalazłam w domu uda mi się zrobić około 15 sztuk na poniedziałek... mam też z 50 kg gazet już do zawiezienia także może uda mi się urwać z pracy w pon albo wto i podrzucić wszystko hurtem bo we środę wybywam na tydzień.
:)

edit: po rozgrzebaniu całego domu stwierdzam, że z zasobów własnych uda mi się zrobić 35 takich legowisk :)
to proszę tylko o sygnał, kiedy mogę podrzucić na 4.

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]