DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 9:44 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Panie Tomaszu Markowski!
Nie przypominam sobie abym z Panem przechodził na ,,Ty,,-skoro mnie stać na to,aby zachować pewne formy w kontaktach z Panem domagam się zachowania wobec mnie takiej samej formy.Skoro ja stosuję formę Pan proszę taką samą zachować przy zwracaniu się do mnie!
Co to za pies ma wyjechać do Niemiec?Znowu pojawia się perspektywa wywózek do raju?Mało psów wyjechało,bo ustalono iż z Polski do wysp obiecanych w Niemczech wyjechało 555 psów?Mało?Męczennicy z Korabiewic też muszą dołączyć???
Ponieważ nie podoba mi się to co zostało napisane w odniesieniu do Viva,a Pana nie znam i nie ufam-nie wykorzystam swoich kontaktów w sprawie Niedżwiedzi.Zobaczę co się zmieniło w Korabiewicach-wpuścicie organizacje prozwierzęce wtedy może powrócę z pomocą.Teraz poprostu nie ufam Wam-a do wywózki psów do Niemiec ja reki nie przyłożę nawet gdyby do Niemiec miał wyjechać tylko jeden pies.
A niby dlaczego Viva ma zwracać środki zebrane dla psów z Korabiewic?Jesteście Panowie organizacją?Jaką?
Waldek
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 9:56 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 9:53 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Btw, dane rachunku bankowego do dokonywania wpłat na Korabiewice znikły też z zakładki "Kontakt". Czyżby rzeczywiście zbiórka była nielegalna ... ? :roll:
I udostępniono oświadczenie pełnomocnika o tym, że pełnomocnikiem już nie jest. Gdyż z pewnością jest to informacja priorytetowa, bez której pomoc zwierzętom jest niemożliwa.

Skoro ktoś się intensywnie bawi aktualizacją strony, to może wreszcie łaskawie wrzuci dane zwierząt do adopcji? :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw gru 01, 2011 10:19 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Czytam i włos mi się jeży na głowie :strach:
Jestem prosty człowiek i nie ogarniam tego wszystkiego, ale serce i intuicja mi podpowiada, że w tej sprawie można ufać tylko i wyłącznie Vivie. Może powinniśmy właśnie Vivę wspierać wszystkimi siłami, żeby pomoc nie rozdrabniała się na jakieś nieskoordynowane działania?

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Czw gru 01, 2011 10:28 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Niestety w tym temacie wiarygodne dla mnie są tylko słowa przedstawicieli Vivy, w materiałach filmowych potwierdziło się wszystko o czym mówili,a sami przecież ich nie kręcili.
Dodatkowo fundacja REO-nie mająca nigdy do czynienia z tego typu tematem jak pomoc zwierzętom-odrzuca pomoc "starszych" i bardziej doświadczonych ludzi z Vivy, bo......??? Właściwie chyba nigdzie tego nie sprecyzowano. Nie bo nie.
W Korabiewicach jest dramat i tego już się nie ukryje choćby nie wiem co. Nie zamiecie po dywan. Nie wiem, czy ktoś jeszcze uwierzy "na słowo",że coś tam się zmienia na lepsze.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw gru 01, 2011 10:31 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Ziemia sprzedana?Zwierzęta mają zawisnąć w stanie nieważkości-co z nimi?:
A ten pomysł-należy 3 razy przyjechać,aby adoptować zwierzę..Skąd ten pomysł?
Diabelskie czasy.
Waldek
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 10:35 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Izzi pisze:Dodatkowo fundacja REO-nie mająca nigdy do czynienia z tego typu tematem jak pomoc zwierzętom-odrzuca pomoc "starszych" i bardziej doświadczonych ludzi z Vivy, bo......??? Właściwie chyba nigdzie tego nie sprecyzowano. Nie bo nie.

Widocznie lepiej nie mieć świadków.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw gru 01, 2011 10:38 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

mb pisze:
Izzi pisze:Dodatkowo fundacja REO-nie mająca nigdy do czynienia z tego typu tematem jak pomoc zwierzętom-odrzuca pomoc "starszych" i bardziej doświadczonych ludzi z Vivy, bo......??? Właściwie chyba nigdzie tego nie sprecyzowano. Nie bo nie.

Widocznie lepiej nie mieć świadków.

No właśnie. Samo się nasuwa.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw gru 01, 2011 10:39 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Panie Matkowski, a kto to jest to MY?
MY wozimy, MY sprzatamy, MY mamy trudności...

Chciałbym wydać jak najwięcej kotów do adopcji rzekł Pan. A kim Pan jest w Korabiewicach, ze się tak ponownie zapytam?
Bo takiego stanowiska jak przyjaciel kierownika to chyba tam jeszcze nie utworzono?
Chociaż to dziwne miejsce i wszystko jest możliwe.

Mamwrażenie, że do kolejnej katastrofy tylko krok...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 01, 2011 10:40 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Na stronie Reo dalej widnieje:
Kim jesteśmy
Fundacja REO została powołana na rzecz i dla Rozwoju Energii Odnawialnej w Polsce. Naszym głównym celem jest promowanie i upowszechnianie odnawialnych źródeł energii, ale także szeroko pojętej działalności na rzecz ochrony środowiska. Nasze aktywności realizujemy w projektach skierowanych do biznesu (Międzynarodowy Kongres Green Power, Międzynarodowe Targi Green Power, Seminaria, Profesjonalny Portal o Rynku Energii Odnawialnej - http://www.reo.pl) oraz do społeczeństwa (Miejsce Dobrej Energii – http://www.miejscedobrejenergii.pl) i co dla nas bardzo ważne do ludzi młodych, uczących się (GreenMAJPower).
-------
Nie ma ani słóweczka o ratowaniu psów.
Waldek
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 10:48 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Izzi pisze:Dodatkowo fundacja REO-nie mająca nigdy do czynienia z tego typu tematem jak pomoc zwierzętom-odrzuca pomoc "starszych" i bardziej doświadczonych ludzi z Vivy, bo......???

Pytanie brzmi: do jakiego stopnia owa fundacja miała świadomość, w jaki biznes weszła i co firmuje... :?

W reportażu TVN na początku się bardzo zdziwili, jak się dowiedzieli, że pomagają zwierzętom, potem przyznali się tylko do tego, że udostępnili rachunek bankowy, a teraz w ogóle znikli ze strony internetowej korabiewickiej "inicjatywy"... Pomijam już to, że na ich własnej stronie nie ma najmniejszego śladu związku z Korabiewicami.

W tej sytuacji szczerze wątpię, czy "my" Pana Matkowskiego obejmuje jakąkolwiek legalnie działającą fundację, stowarzyszenie czy inną organizację.

Edit: a raczej, taką organizację, co się publicznie przyzna do udziału w tej katastrofie. :roll:
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 10:49 przez myamya, łącznie edytowano 1 raz

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw gru 01, 2011 10:48 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ja może jestem naiwna, ale dałabym nowym opiekunom schroniska sznse i czas na uporządkowanie sytuacji,
trudno, żeby w tydzień zrobili tam porządek, wymaga to wielu miesięcy pracy,
po przejęciu takiego miejsca pewnie też wstrzymałabym adopcje do czasu ustalenia ile mam zwierząt, w jakim są stanie, zaszczepienia ich, założenie kartotek itd.
nie bardzo wyobrażam sobie wpuszczenia wolontariuszy nie mając psów zaszczepionych na wściekliznę, w razie ugryzienia to ogromne problemy.
Bardzo, bardzo żal mi tych zwierząt, mam nadzieję, ze ich los się poprawi.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw gru 01, 2011 10:58 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Nie zrobi się porządku nawet w ciągu wielu miesięcy jeśli odmówi się wstępu organizacjom prozwierzęcym.Im więcej ludzi zawinie rękawy tym szybciej ów porządek będzie zrobiony.Co-myślisz,że członkowie Viva nie wiedzą co może ich spotkać w przypadku psów nieszczepionych?
To są dorośli ludzie normalni..Nie trzeba zresztą daleko szukać-jak idziesz po kota nie myślisz,,podrapie!,,tylko idziesz z pomocą,bo tak trzeba..Matko kochana!!!
Waldek
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 10:59 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Tomasz Matkowski pisze: Viva "opiekuje się" tym miejscem od lat, ale ani razu tam nie weszła inaczej niż z reporterami. Nam się to udało. Viva nie ociepliła ani jednej budy - my to robimy, nie styropianem wprawdzie tylko słomą, ale na razie to chyba lepsze niż gołe deski.
robimy rzeczy małe ale konkretne.

cały czas ocieplacie budy słomą, jakoś strasznie długo to trwa, w zeszłym roku wolontariusze ocieplili większość bud w jeden dzień

Tomasz Matkowski pisze:chwała Vivie za to ze nagłosniła sprawę. aczkolwiek ja o Korabiewicach wiem z innego źródła więc pewnie i tak bym tam był.
co do tego ile zrobiła viva - chętnie wierze. ale chyba nie w Korabiewicach, bo tam pokłady kup sięgają epoki plejstocenu, a budy pamiętają czasy cesarza Franciszka Józefa. jest to ziemia ewidentnie nitknięta ręką wolontariuszy.
aha, przepraszam. jakies trzy tygodnie temu spotkałem tam grupkę "aktywistów". spacerowali w te i we wte z taczkami i opowiadali sobie dowcipy. sprzeciwili się ocieplaniu bud, bo rzekomo za wczesnie (akurat dwa dni później było już lodowato i przez ich głupotę psy marzły.) nie tylko głupotę ale i bezczelność, bo twierdzili ze to oni przywieźli siano i nie mamy się wtrącać. jak się potem dowiedzieliśmy, siano pochodziło od prywatnego darczyńcy który z Vivą nie miał kompletnie nic wspólnego.
tak że szanowna pani działaczko głupota i bezczelność mają krótkie nogi - prosze o tym pamiętać.

chyba przeginasz, gdyby nie Viva to dalej tam byłoby schronisko, i może dowiedziałbyś się o nim z innego żródła ale napewno nie wszedłbyś do środka, taka jest prawda, ale to wiedzą Ci którzy poświęcili temu miejscu troche więcej czsu niż "tydzień". Ziemia nietknięta ręką wolontariuszy? Nie wiem czy jest w Polsce jakiś kawałek ziemi gdzie przelało się więcej łez i potu wolontariuszy. To ze ich pomoc była marnowana to już nie ich wina. Jeśli zna pan schronisko od "tygodnia" to może lepiej się powstrzymać od komentarzy na temat którego pan nie zna.
Słoma nie siano i tak tożsamość daroczyńców to ich prywatna sparawa, nie każdy robi to dla rozgłosu a są ludzie którzy dla dobra zwierząt potrafią powstrzymać się od "chwalenia" tym co zrobili.

Wychodzi na to że ma pan bardzo krótkie nogi, ale to może dobrze, łatwiej do bud zaglądać przy ocieplaniu.
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 11:11 przez Tajfun, łącznie edytowano 1 raz

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Czw gru 01, 2011 11:01 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

"dlaczego viva nie weszła? Mam wrażenie, ze sami nie chcieli. O ile wiem, Tomasz L. zapraszał ich do wspołpracy. ale wygodniej jest pokrzykiwać po tamtej stronie siatki niz zakasac rękawy i wziąć się do pracy. "

Czy może Pan szerzej o tym opowiedzieć?

Czy taka "współpraca" miała polegać na przekazaniu jakiejś kwoty na rzecz biednych zwierzątek z Korabiewic?
Czy tez wejsciu na teren i próbie ogarnięcia tego, co się tam dzieje?

Jesli to drugie - to mamy kompletnie różne relacje, Viva skarży sie, ze jej nie wpuszczono, Pan mówi, że Viva nóżkami się zapierała żeby nie wejść.

Może Pan wytłumaczyć, bo nieco... eeee... nie rozumiem wobec tego.

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Czw gru 01, 2011 11:02 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Ale czy tam w ogóle jest jeszcze schronisko :?:

Czy schroniska sprzedają zwierzęta :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]