TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 11:35 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
Zofia&Sasza pisze:
PcimOlki pisze:No tak - nigdy nie podejmujcie decyzji o eutanazji, albowiem możecie liczyć na CUD. (przynajmniej frakcja wierząca może.)

Ale w tym przypadku stan kotów - aktualny - jest znany. I, jak rozumiem, zdaniem wetów wskazań do eutanazji brak. Czyli wszystko wskazuje na to, że kociaste są do wyleczenia. Ergo - ich uśpienie byłoby sprzeczne z prawem :mrgreen:

Niech ci będzie.

Czy porzypadkiem zdanie ...osoba ta sama przyznaje, że ta adopcja była zwykłą prowokacją?? nie da się podciągnąć pod zniesławienie? Nie wydaje mi się żeby Femka takie bzdury napisała gdziekolwiek, więc jest to kłamstwo. Nie ma tylko pewności, czy identyfikacja jest wystarczająca - no ale ja czytając wiedziałem o kogo chodzi.

skaskaNH - widzę, że jest ci obce pojęcie ironii sarkastycznej kontynuowanej.

Pcim, to jest zniesławienie. Poza tym ja nie grywam kotami. Jeśli po nie pojechałam, to przede wszystkim od tego momentu przejęłam na siebie odpowiedzialność za ich los. Owszem, zrobię tą adopcją kuku Milińskiej, bo jej się należy za znęcanie nad zwierzętami, ale na początku zadbałam o bezpieczeństwo zwierząt i nie dopuszczę, żeby odczuły, że Milińska łamie sobie na nich zęby :mrgreen:

Już po wszystkim, gdy stworzę bloga i jeszcze raz wszystko przeczytam, sprawdzę, czy czuję się znieważona przez tę osobę. Jeśli uznam, że tak i pani mecenas potwierdzi moje odczucia, wtedy któraś fundacja otrzyma zastrzyk kaski :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro kwi 20, 2011 12:20 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:.. Owszem, zrobię tą adopcją kuku Milińskiej, bo jej się należy za znęcanie nad zwierzętami,...

Znęcanie? To oficjalna klasyfikacja zarzutów?

KotkaWodna pisze:...
mam nadzieję, że poziom moich emocji zadowala uczestników dyskusji, albowiem jest to najniższy poziom tychże, jaki jestem w stanie utrzymać..

Ujdzie. Postaraj się unikać nadinterpretacji - Kotko Wredna. :wink: :lol:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro kwi 20, 2011 12:28 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
Femka pisze:.. Owszem, zrobię tą adopcją kuku Milińskiej, bo jej się należy za znęcanie nad zwierzętami,...

Znęcanie? To oficjalna klasyfikacja zarzutów?

nie, to moja nomenklatura
dla mnie mowa o
łaskawym nieuśpieniu zamorzonych zwierząt
zamorzenie zwierząt (doprowadzenie do odwodnienia 2. i 3. stopnia i skrajnego wychudzenia),
wystawienie w takim stanie zwierząt do adopcji
takie potraktowanie starego kota

a to wszystko przez "prozwierzęcą fundację",

jest znęcaniem się nad zwierzętami.

Ponieważ dostałam wyciąg ze strony KM na temat mojej adopcji, za chwilę wstawię skany książeczek zdrowia i opisu kotów po dowiezieniu ich do lecznicy oraz historię pobytu w szpitalu. Za doprowadzenie zwierząt do stanu niezagrażającego życiu zapłaciłam 500 zł (przelew już poszedł). Teraz Milińska mi zwróci tę kwotę.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 12:29 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:(..) - Kotko Wredna. :wink: :lol:

Plagiat? Naruszenie praw autorskich? :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 20, 2011 12:38 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:nie, to moja nomenklatura
dla mnie mowa o
łaskawym nieuśpieniu zamorzonych zwierząt
zamorzenie zwierząt (doprowadzenie do odwodnienia 2. i 3. stopnia i skrajnego wychudzenia),
takie potraktowanie starego kota

a to wszystko przez "prozwierzęcą fundację",

jest znęcaniem się nad zwierzętami.

Wg. mojej nomenklatury jest to zaniedbanie prowadzące do cierpienia i zagrożenia życia zwierząt. W przypadku prozwierzęcej fundacji wystarczający powód do natychmiastowego uniemożliwienia dalszego działania fundacji i postawienia osób odpowiedzialnych do odpowiedzialności karnej z par. UoOZ.

Femka pisze:... Teraz Milińska mi zwróci tę kwotę.

Milińska czy Fundacja?

PcimOlki

Post » Śro kwi 20, 2011 12:43 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:(...)
takie potraktowanie starego kota (...)

BTW: Może pogadać z sklepem (telefon), by nie "brali" takich zwierząt, ewentualnie proponowali dla nich info na tablicy ogłoszeń i od sprzedawców. Nie jestem zwolennikiem adopcji przez klatkę w sklepie, ale się nie wtrącam o ile kot zdrowy i "długo" nie posiedzi..
Za to jako klient sklepu, już o tym pisałam.. :roll:
Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom. Mam zdanie, że skoro ktoś ma koty na utrzymaniu, odcinanie go od funduszy, może im zagrozić. Może się nie znam, ale tak na to patrzę. Po prostu do rozwagi.. Inne są sposoby by zamknąć działalność, lub ją zmienić. Przynajmniej wg. mnie powinny być. Pod rozwagę... bo już nie wytrzymałam i musiałam powiedzieć :/
pwpw

Post » Śro kwi 20, 2011 12:52 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

annskr pisze:
PcimOlki pisze:(..) - Kotko Wredna. :wink: :lol:

Plagiat? Naruszenie praw autorskich? :D

Hehe... szacun dla autora. :lol:

PcimOlki

Post » Śro kwi 20, 2011 13:00 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pwpw pisze:
Femka pisze: Może pogadać z sklepem (telefon), by nie "brali" takich zwierząt, ewentualnie proponowali dla nich info na tablicy ogłoszeń i od sprzedawców. Nie jestem zwolennikiem adopcji przez klatkę w sklepie, ale się nie wtrącam o ile kot zdrowy i "długo" nie posiedzi..
Chyba to już uzgodnione?

pwpw pisze:Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom. Mam zdanie, że skoro ktoś ma koty na utrzymaniu, odcinanie go od funduszy, może im zagrozić. Może się nie znam, ale tak na to patrzę. Po prostu do rozwagi.. Inne są sposoby by zamknąć działalność, lub ją zmienić. Przynajmniej wg. mnie powinny być. Pod rozwagę... bo już nie wytrzymałam i musiałam powiedzieć :/
Wg danych ze strony pod opieką KM jest ok.10 kotów, myślę, że dadzą radę.
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 13:05 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 20, 2011 13:01 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
Femka pisze:... Teraz Milińska mi zwróci tę kwotę.

Milińska czy Fundacja?

obawiam się, że "fundacja" czyli Milińska.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 13:02 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pwpw pisze:
Femka pisze:(...)
takie potraktowanie starego kota (...)

BTW: Może pogadać z sklepem (telefon), by nie "brali" takich zwierząt, ewentualnie proponowali dla nich info na tablicy ogłoszeń i od sprzedawców. Nie jestem zwolennikiem adopcji przez klatkę w sklepie, ale się nie wtrącam o ile kot zdrowy i "długo" nie posiedzi..
Za to jako klient sklepu, już o tym pisałam.. :roll:
Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom. Mam zdanie, że skoro ktoś ma koty na utrzymaniu, odcinanie go od funduszy, może im zagrozić. Może się nie znam, ale tak na to patrzę. Po prostu do rozwagi.. Inne są sposoby by zamknąć działalność, lub ją zmienić. Przynajmniej wg. mnie powinny być. Pod rozwagę... bo już nie wytrzymałam i musiałam powiedzieć :/

sklep już zrezygnował ze współpracy z Milińską
smrodek poszedł też do innych instytucji, które usuwają plakaty i wizytówki tej pożal się Boże "fundacji".
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 13:04 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pwpw pisze:..
Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom...

Jakim kontrowersjom? O cel działania zapytałem kilka stron wcześniej. Zagadnienie zostało przemilczane i nikt nie prezentował żadnego zdania. Skąd więc ci się urodziły kontrowersje?

PcimOlki

Post » Śro kwi 20, 2011 13:14 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

annskr pisze: Wg danych ze strony pod opieką KM jest ok.10 kotów, myślę, że dadzą radę.

Co do KM, niczego nie jestem pewna, nie mogę, bo nie jestem w środku działań, czytam. Pozostawiam samą zasadę działania. Z ocenami się wstrzymuje z własnej winy, taką mam osobowość.. Oby tak było
Femka pisze:sklep już zrezygnował ze współpracy z Milińską
smrodek poszedł też do innych instytucji, które usuwają plakaty i wizytówki tej pożal się Boże "fundacji".

Szkoda, że po interwencji, są odpowiedzialni za własne działania. No ale dobrze, że dali "stop" takim adopcjom (kot stary, kot niedoleczony, oba kwalifikujące się do szybkiego kontaktu z Wetem :roll: ).
PcimOlki pisze:
pwpw pisze:..
Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom...

Jakim kontrowersjom? O cel działania zapytałem kilka stron wcześniej. Zagadnienie zostało przemilczane i nikt nie prezentował żadnego zdania. Skąd więc ci się urodziły kontrowersje?

Wyjaśniam, kontrowersjom w sprawie KM. Wystarczy?
pwpw

Post » Śro kwi 20, 2011 13:20 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pwpw pisze:...
PcimOlki pisze:...

Wyjaśniam, kontrowersjom w sprawie KM. Wystarczy?

Nie.

PcimOlki

Post » Śro kwi 20, 2011 13:24 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:Nie.

To zapraszam na PW, nie interesują mnie kłótnie na forum. A wątek wolę zostawić działaniom i ich efektom, niż marnotrawić (sprawiać nieczytelnym) go na przepychanki personalne. Moje zdanie jest głęboko osobiste, wątpię by kogoś tu interesowało. Na pewno niczego nowego nie wniesie, przynajmniej dla szerszego grona
pwpw

Post » Śro kwi 20, 2011 13:36 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pwpw pisze:
PcimOlki pisze:Nie.

To zapraszam na PW, nie interesują mnie kłótnie na forum. A wątek wolę zostawić działaniom i ich efektom, niż marnotrawić (sprawiać nieczytelnym) go na przepychanki personalne. Moje zdanie jest głęboko osobiste, wątpię by kogoś tu interesowało. Na pewno niczego nowego nie wniesie, przynajmniej dla szerszego grona

Moje rozumienie języka polskiego, każe mi w zdaniu: "Nie podoba mi się akcja z allegro, wbrew kontrowersjom.", jednoznacznie powiązać "kontrowersje" z "akcją z allegro", a nie z bliżej nieokreśłonym niebieskim migdałem, którego autor nie potrafi klarownie i zrozumiale wyłożyć. Zechciej więc wybaczyć, ale nie interesuje mnie wymiana myśli z tobą ani tu, ani na PW. Zapytałem żeby wiedzieć o co chodzi, a chodzi jak zwykle o niezbornośc autora w formułowaniu przekazu.
W dodatku autora nerwowego. :wink:

PcimOlki

[poprzednia][następna]