Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 11:33 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

selene00 pisze:Tylko niech Jego Wysokość zdrów będzie!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

Iwonko :1luvu: to właśnie od jutra do poniedziałku będziemy ustalać czyli ruszamy z testem supresji T3 i bardzo, naprawdę bardzo prosimy o kciuki!!!
Przeglądowi przy okazji zostanie poddany Saruś, który był uprzejmy do przesady upoić się wątpliwą wolnością :twisted:

Laluś nadal z nami, pomimo nowych ogłoszeń, promocji na FB i na stronach adopcyjnych fundacji oraz ślepaczków. Nie rozumiem...
A tutaj link do fotek Lalka z ostatniej sesji zdjęciowej :wink: :D
https://plus.google.com/photos/10902059 ... banner=pwa
Słodki z niego okruszek, prawdziwy Lalik Koralik :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 01, 2013 11:37 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Kciuki trzymam, za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lut 01, 2013 13:56 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Od nas bardzo mocno zaciśnięte :ok: :ok: :ok:

Laluś jest cudowny :1luvu: . A jego przyjaźń ze Smoczkiem jest powalająca. Bezzębny Smoczek próbujący podgryzać Lalusia to widok bezcenny.

Asiu wiesz, że ja Cię :1luvu: za całokształt.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lut 01, 2013 23:01 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

:ok: :ok: :ok: :ok: służę kciukami uniżenie. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lut 02, 2013 8:07 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

jerzykowka pisze:
Laluś nadal z nami, pomimo nowych ogłoszeń, promocji na FB i na stronach adopcyjnych fundacji oraz ślepaczków. Nie rozumiem...
A tutaj link do fotek Lalka z ostatniej sesji zdjęciowej :wink: :D
https://plus.google.com/photos/10902059 ... banner=pwa
Słodki z niego okruszek, prawdziwy Lalik Koralik :1luvu:

Asieńko-i u mnie stan niezmieniony-Timurek nadal u mnie :(
Też śledzę losy Lalusia i trzymam kciuki za dobry dom dla niego! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lut 08, 2013 19:31 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

UWAGA UWAGA !!!
ATTENTION ATTENTION !!!
внимание внимание !!!

Ogłaszam co następuje :
Powstał bazarek dla stadka kierskiego będącego pod opieką jerzykowki . Link w podpisie.

Dziękuję za uwagę :wink: Obrazek
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob lut 09, 2013 18:01 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

I my jesteśmy z kciukami i ciepłymi myślami. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lut 12, 2013 11:15 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Kocchane, dziękuję :1luvu:
Józinek przeszedł test supresji bardzo dobrze, tzn. nie ma nadczynności tarczycy (za pól roku powtórka) :D To wielka, wielka ulga!!! Niestety objawy się utrzymują. Dajemy mu czas przy zróżnicowanej diecie i i jeśli sytuacja się nie zmieni czeka nas dalsza zaawansowana diagnostyka. Wiem, że wyleczymy Józinka jeśli coś w nim siedzi - to moje słońce jest :1luvu:

Laleczek nie cieszy się żadnym zainteresowaniem adopcyjnym :( Na szczęście jestem w stanie go utrzymać (przecież całe leczenie odbywało się sponsorsko :1luvu: :D ) i mieć w domu tak długo jak będzie trzeba, bez szkody dla psychiki rezydentów. Z czasem tracę wiarę, że znajdziemy mu kochających Dużych. Może dlatego, że przeżywam ostatnio bardzo trudny okres - powoli gaśnie moja najdroższa Babunia....................................
Jestem słabsza, bardzo, potwornie smutna, ale staram się mobilizować i maksimum dobrej energii i pogody ducha zostawiać przy Babci - tyle tylko możemy teraz dla niej zrobić. I przy niej być.

Oczywiście życie nie chce choć na moment przystanąć, toczy się dalej - jeden z moich podopiecznych w kierskim stadku zachorował. Po zabiegu trafił do mojej sypialni i niestety mój przyjaciel Biały pokazał mi wszystkimi sposobami, że On wybiera łóżko, nie wolność. Uważam, że koty wolno żyjące mają prawo do wolności i zamykanie dzikich kotów budzi mój największy sprzeciw (chyba że po sterylkach,na leczenie -na chwilę). Biały mieszkał nad jeziorem, nie na środku skrzyżowania, więc bezpiecznie (ludzie, którzy topili stado już tam nie pracują) i nie chciałam go na siłę uszczęśliwiać (zwłaszcza, że za kratami schronisk czeka tyle bied w beznadziejnej sytuacji). Jednak Biały mnie przekonał (dziki nie jest wcale), a że znam go już od ponad 2 lat, to uwierzyłam. W tym momencie pojawiła się panika pt. "przy tej ilości kotów absolutnie nie mogę mieć kolejnego tymczasa", przecież nie każę mu czekać w zamkniętej sypialni na DS. Rozpacz, strach, bezradność i poczucie odpowiedzialności doprowadziły mnie prawie do histerii i w tym momencie pojawiła się pomocna dłoń mojej drogiej koleżany z Agapeanimali. Gosia zaproponowała, że po wyleczeniu Białego da mu tymczas u siebie. I tym samym uratowała mi życie :oops: :wink: , a na pewno równowagę psychiczną. Gosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy, zwłaszcza w tym momencie. Dziękuję :!:

Reszta Ukochań ma się świetnie, Lalek z Bąblem tłuką wszystko co uda im się stratować, wykończyli już prawie wszystkie moje roślinki :roll: Ale pewnie wiosna wreszcie nadchodzi :ok: :ok: :ok: Szalona Mela z Budrysem nadal konsekwentnie usiłują świat zadziwić swoim nieDelikatnym obłędem :wink: :D

Wybaczcie jeśli nie piszę u Was, ale staram się czytać i myślami jestem - naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ściskam Was, kochane cioteczki baaaaaardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I kończę wypłakiwanie się w rękaw :oops:

Tylko tak przepotwornie smutno i boję się... :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto lut 12, 2013 12:46 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Cieszymy się z Józka wyników i ,że Biały będzie miał dt. Jestem z Tobą i rozumiem jak trudno przechodzić nad odchodzeniem ukochanej babci. :|

horacy 7

Post » Wto lut 12, 2013 12:53 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Przykro mi bardzo z uwagi na to, że wiem jak ważna w życiu Asi jest babcia.
Ciepłe i pozytywne myśli przesyłamy.

Biały ty szczęściarzu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lut 12, 2013 17:56 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Asieńko :1luvu: na smutek przyjdzie czas. Z tego co piszesz, przyjdzie niebawem. Teraz staraj się być ucieleśnieniem pogody ducha i optymizmu przynajmniej w towarzystwie babci. Wiem, że cierpisz, ale graj. Staraj się zapamiętać wspólne chwile, słowa na potem. Ciesz się każdym cieniem uśmiechu i krótkotrwałym błyskiem w oku, który widać na twarzy bliskiej Ci osoby, kiedy stajesz w drzwiach. Płakać będziesz później. Nie spiesz się teraz ze smutkiem. Zdążysz.
Ściskam Cię serdecznie. Przytulam.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto lut 12, 2013 18:05 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Asiulku kochany-Ty wspaniały, ciepły, dobry Człowieku!!!!
Tak bardzo Ci współczuję :cry: :cry: :cry: -i ja miałam taką ukochaną Babunię-Jej nie ma juz 10 lat, a ja nadal tęsknię....
Rozumiem Twój strach i rozpacz, rozumiem doskonale i wiem, ze nie ma takich słów, które mogą w takich chwilach pocieszyć, dlatego przytulam mocno i boleję,że tak wielka odległość nas dzieli, by przytulić Cię tak naprawdę-nie tylko wirtualnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lut 15, 2013 16:19 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Asiu jesteśmy z Tobą. :ok:

horacy 7

Post » Pt mar 15, 2013 10:59 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-)

Witajcie Kochane, chwilkę sobie pochorowałam, ale już drugi dzień na nogach :wink:
U nas bez większych zmian. Chciałabym napisać coś bardziej optymistycznego, ale dla mnie to bardzo smutny czas.

Mimo że mogę liczyć na pełną pomoc w kwestiach adopcyjnych ze strony kochanych dziewczyn z fundacji :1luvu: , Lalek nadal u mnie. Jakby go ktoś zaczarował... Jest przekochany, nieznośny i nadal serducha pożera, jednak nie potencjalnych opiekunów :wink: :twisted: Bardzo się o niego martwię - wyobraźcie sobie, że w przyszły wtorek czeka Laleczka reoperacja oczodołu :(
Podczas usuwania oka najprawdopodobniej pozostawiono spojówkę trzeciej powieki. Powstają więc łzy, które szukając ujścia utworzyły przetokę (nastąpiła kolejna infekcja ropna oczodołu), a ta stanowi otwartą bramę dla wszelkich bakterii. Dlatego operacja jest konieczna. Operować Lalusia będzie nasz poznański specjalista od oczek - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!
Bardzo Was proszę o kciuki za słodkiego Lalusia, bardzo! On już tyle wycierpiał...
I ściskam Was wraz z wszystkimi Ukochaniami przegorąco!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt mar 15, 2013 11:47 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

czyli - brzydko mówiąc - ktoś spaprał Lalkowi operację... :? :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]