[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 20, 2010 18:34 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

dorotak97 pisze:Rodzeństwo-Shakira i Romeo w sobotę jadą do swojego domu.RAZEM :ok:

super!!!
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Czw maja 20, 2010 18:55 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Jestem dziś w siódmym niebie ze szczęścia - oczywiście ze szczęścia kici Czyścioszki.
Dzięki Aga&2 za Kotkowo :1luvu: . Otóż Państwo-byli właściciele Czyścioszki wypatrzyli swoją kicię wystawioną na Kotkowie do adopcji, spadła im ona z balkonu w sierpniu 2009r. przy ul. Berlinga - oczywiście na Dziesięcinach. Ja znalazłam ją niecałe 2 tygodnie temu . Gdzie była przez tyle zimowych miesięcy.Podejrzewamy, że ktoś ją przygarnąl a potem wyrzucił , podobno zjawiła sie pod blokiem w końcu kwietnia.Byłam już razem ze szczęśliwymi opiekunami w lecznicy na kolejnym zastrzyku, bo kicia ma stan zapalny uszu i powiększony węzeł. Tułaczka kotki zakończona hapy endem. :1luvu:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Czw maja 20, 2010 20:38 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Oglądam TV, czytam miau i widzę jakie my mamy szczęście, że powódź nam nie grozi. W Krakowie była ewakuacja schroniska, Tarnobrzeg zalany, Kędzierzyn Koźle też, u forumowiczki, która ma koty, psy, konie wszystko zalane, u innych forumowiczów z tych okolic są podtopienia, w Warszawie też ratują a fala idzie dalej ...

Z dobrych wieści - wczoraj wyadoptowałam 2 i pół kota :D Wczoraj pół, bo podpisaliśmy umowę adopcyjną a jutro drugie pół, bo Chudzinka jedzie do domu.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw maja 20, 2010 20:56 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Wysłałam zdjęcia Stefci (wczorajszej "znalezionej") na kontakt@kotkowo.pl

A ta kota:

Obrazek

wróciła do domu :)

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Czw maja 20, 2010 21:26 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kilka dni temu pisałam tu,ze nie mam wiadomości o Witusiach,ze nie wiem czy są szczęśliwe,czy sprawiaja radośc właścicielom.I co?Pytasz i masz??Dzis zobaczyłam Witusia w POSZUKIWANYCH :( zgubił sie 2 maja a dopiero teraz go ktoś szuka?Ten kotek to najfajniejszy i najmąrzejszy ztrojga rodzeństwa.Dziecko bezdomnej matki,kociak,który sam się"oswoił",zeby tylko miec swego ludzia.Chodzil przy nodze jak piesek,lgnął do czlowieka praktycznie od urodzenia.Poszedł do adopcji z KAKADU w ten sam dzień kiedy tam się znalazł.Dom tymczasowy "zmienił zdanie" po zostawieniu kota w sklepie i chciał go jednak zatrzymac ale juz bylo za pózno bo obiecano Witusia jakiejs Pani.Jeżeli w ten sam sposób miałabym sie dowiedzieć o losach pozostalych kiciów(Poszukiwany,,)to nie chce wiedzieć.Wolę myśleć,ze są szczęśliwe i mają się dobrze .
Obrazek

Denisek

Od: Pon lis 30, 2009 21:07

Post » Czw maja 20, 2010 21:44 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Denisek - czy Wituś to ten pingwinek z Gajowej.Jeśli tak to ogłoszenia o jego zaginieciu rozwieszano zaraz nastepnego dnia. Wiem , bo czytałam zaraz po jego zaginieciu. Wyskoczył z balkonu na I piętrze, w tym bloku mieszka moja mama. Był wykastrowany. Ci Państwo szukają go cały czas, podobno pojawiał się w końcu bloku wieczorami, więc ta Pani chodzi tam codziennie i go szuka, inni mieszkańcy też są zawiadomieni i zwracają baczną uwagę. Dziecko tych ludzi bardzo rozpacza. Był ich ulubieńcem, trzymamy kciuki, żeby się znalazł. :ok:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Czw maja 20, 2010 21:57 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

aga&2 to czyscioszka znalazla swoj domek, natrafilem na taki watek viewtopic.php?f=1&t=107237&start=555 moze jak potrzebuje bardziej doroslego kota to wziac od dziadkow, tamte maja male szanse na adopcje niz wasze
Obrazek

Coma

Od: Wto mar 01, 2005 15:54

Post » Czw maja 20, 2010 22:12 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

to zapraszamy nasze kotki czekają.... :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw maja 20, 2010 22:25 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Coma - te kotki też są wystawione na kotkowie :D Przez długi czas były wystawione jako dziadkowe kotki, ale to chyba niemarketingowe, więc zmieniłam na siedmiokotki.
nie znam ich osobiście więc trudno mi coś więcej o nich powiedzieć...
Jeśli by coś nie wyszło to czeka mruczak Tulka i obawiam się Liska - kicia została wyadoptowana we wtorek. I..wskoczyła na szafę 8O Tj dokładnie trochę pobiegała (u Ani miala małe mieszkanie, państwo mają dom) i pani zasugerowała że chyba jej wystarczy :roll: Chce ją zawieźć do swojej teściowej, ale jakoś mi tak...Bo nie rozmawiałam z ową teściową,nie wiem co to za mejsce a kotka jest taka kochająca... niestety, Ania wraca dopiero we środę. Jedyne miejsce gdzie mogłaby wrócić to piwniczka Jani, bo tam mieszkała przez jakiś czas. Tylko skoro już jest kotem kanapowym...Nie wiem...

Monia3a- tło pierwsza klasa :D NO i malunia fajna... jakbyś podesłała fotki to wiesz :)
Denisek - rozmawiałam wczoraj z tą panią. Szuka kicia cały czas. Mam nadzieję, że wkrótce się znajdzie...
marzena68- wiesz, ta pani to nie jest nasz dom tymczasowy. Tylko taki sobie ludź z ulicy, który miał kotki do adopcji... Więc kontakt nieco ograniczony. Ale przed 24 dostałam smsa że kotka w końcu zaczęła je karmić. Ale podjadały też suchy RC...

Dziś Bogusia z Kassją zaszalały :D Od 5 rano 8O 8O 8O
Ale łów obfity - 4 kotki i 2 kociaki. Min kotka z Wiejskiej od KOtarskiej. W mega ciąży....
Kociaki od ellzy pojechały do p. Danusi. kotka natomiast bez oporów weszła do "klatki na papugę" - nawet klatki łapki nie było trzeba...
Poza tym kociakowego szaleństwa ciąg dalszy - panna dziś na Ryskiej znalazła małą Trikolorkę. Przywiozła mi pod drzwi ale dalej już nie chciała... Ja też nie chciałam, ale cóż robić - porzuciłam dziecko i zawiozłam toto do Bakterii która ostatnio poszukiwała kociaków :D Nie mam pojęcia jak panna to złapała - dzikie to , syczało, warczało i rzucało się po transporterze... Ale Bakteria już to wytresuje :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 21, 2010 8:51 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Wiem ,nie powinnam już nic znajdować ale nie mam wyjścia bo znowu kocia bieda potrzebuje pomocy. Przed chwilą dzwoniła kolezanka,że do jej koleżanki sprzątającej bloki przy Mickiewicza przyplątała się kotka w zaawansowanej ciąży.Kotka ponoć podobna do kota syjamskiego ,z lekko puszystym ogonem.Na razie dziewczyna nakarmiła i ma pohodować w jakimś składziku ale chyba jest zupełnie nie zorientowana w sprawach kocich.No i na dłuzszą metę kota nie może tam zostać. Sterylizować?.Po zabiegu ktos by ją pohodował ?
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pt maja 21, 2010 13:57 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kolejny zaginiony :(
Na Nowym Mieście w okolicach ul. Pułaskiego zaginął Bonifacy

Obrazek

Właścicielka tak o nim pisze
"Nazywa się Bonifacy, ale reaguje także na Boni i Gruby. Jest cały czarny, ma dłuższą sierść, a ogon puchaty i trochę krótszy niż zazwyczaj. Ma duże żółto - zielone oczy. Jest przyjacielski i strasznie rozmowny."

Proszę, rozglądajcie się.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 21, 2010 14:55 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Wczorajsza kicia Trikolorka z Ryskiej przeprowadziła się z klatki w suszarni pod szafę w domu.. Siedzi tam sobie i jęczy jak coś chce, a ja ją co jakiś czas wyławiam i noszę po domu. Nie jest zbyt zachwycona, gryzie, bije łapą i fuka, ale jak już jest na rękach to robi się bardzo grzeczna. Będą z niej koty... Stefka jej nie lubi, ale to pewnie kwestia czasu. Za to Stefka jest prawie taka fajna jak Belzebub 8) Ktoś będzie miał fajnego kota... Łazi wszędzie, robi rozróby. Po prostu ideał :lol:

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Pt maja 21, 2010 16:21 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Walczę z pokusą dokocenia się...te kociaczki maluchy są u-r-o-c-z-e :1luvu:

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt maja 21, 2010 18:57 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

1969ak pisze:Kolejny zaginiony :(
Na Nowym Mieście w okolicach ul. Pułaskiego zaginął Bonifacy.
Właścicielka mieszka na ul. St. Duboisa, Bonifacy może też znajdować się okolicach ul. Rzymowskiego.
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 21, 2010 20:26 Re: [Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

w zwiazku z nagla potrzeba znalezienia dla kotki domku i w porozumieniu z aga&2 zdecydowalismy sie wziac Liske od pani ktora po adopcji zdecydowala sie ja oddac, rzeczywiscie kotka jest przemila i nad wyraz spokojna, przez pare godzin robila obchod mieszkania, dobrze jak na razie sie zaklimatyzowala i teraz spi, tesciowa jest bardzo zadowolona, na pewno kotek bedzie mial super domek, ponizej pierwsza fotka z nowego domku, dziekuje aga&2 i kocia lady - (przepraszam ze nie wzialem siedmiokotkow ale z aga uznalismy ze ta byla pilniejsza i nie chcielismy zeby trafila do piwnicy)

p.s. Pani ktora ja miala zawiozla ja na wies gdzie sa juz 2 koty z ktorych jedna sie wlasnie okocila, wiec przytomny wlasciciel nie zgodzil sie na szczescie na kolejnego

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Coma

Od: Wto mar 01, 2005 15:54

[poprzednia][następna]