KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 1:02 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kasiu - Anuk? Orchidka?

Podrzucajcie proszę:
viewtopic.php?f=13&t=105533

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw gru 31, 2009 16:05 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kaprys2004 pisze:Kasiu - Anuk? Orchidka?

???

Nie zrozumiałam... :oops:
Dziewczyny mogą coś wiedzieć?
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Czw gru 31, 2009 16:32 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Pewnie o to chodziło właśnie.
I u kathrin jest mała szylka, ale to taka papryka z pieprzem ;), jak mawia mój TŻ, bez białego.
Za to śliczna :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw gru 31, 2009 16:36 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Aleba pisze:Pewnie o to chodziło właśnie.
I u kathrin jest mała szylka, ale to taka papryka z pieprzem ;), jak mawia mój TŻ, bez białego.
Za to śliczna :1luvu:

Linkniesz? bo ja niestety wciąż z tą wyszukiwarką się nie dogaduję (a wstyd, bo na miau jestem ostatnio dużo więcej niż na dogo).
Podesłałabym fotkę- może się Ewa zakocha.
Obrazek

Obrazek

teapot

Post » Czw gru 31, 2009 16:40 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Nie linknę, nie ma chyba wątku jeszcze, kocina wczoraj zabrana z lecznicy.
Mam zdjęcia w komórce, spróbuję wrzucić.

EDIT: nie mam kabla pod ręką, nie zrzucę zdjęcia na kompa na razie. Wysłałam Ci mms.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw gru 31, 2009 17:05 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Wielkie dzięki- już puściłam dalej.
Cudowna jest. Dlaczego ja nie mogę szukać koty dla siebie? :cry:
Obrazek

Obrazek

teapot

Post » Czw gru 31, 2009 18:50 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

teapot pisze:Linkniesz? bo ja niestety wciąż z tą wyszukiwarką się nie dogaduję (a wstyd, bo na miau jestem ostatnio dużo więcej niż na dogo).

Gdzie jesteś na Dogo? - nie pamiętam Cię?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw gru 31, 2009 19:33 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Aleba pisze:Pewnie o to chodziło właśnie.

Pewnie tak :wink:

Kaprys2004

Post » Pt sty 01, 2010 14:02 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Zadzwoniła do mnie wczoraj pani, której spodobała się moja kotka na Allegro. Ponieważ Julka już jest "zarezerwowana", ale istnieją inne koty potrzebujące, zaczęłam z nią rozmawiać co i jak.

Fakty dot. pani:

- jest bardzo miła
- ma 3-letnią córeczkę, energiczne, normalne dziecko, lubiące kotka
- ma od kilku tygodni (jak zrozumiałam) koteczkę ze schroniska w Łodzi, spokojną, mniej niż roczną, dziecko jej nie straszne
- mieszka na Ursynowie, na parterze, w bloku wojskowym, w którym nie można założyć siatek na oknach
- kiedy wietrzy - kotka przebywa w sąsiednim pokoju
- miała kotkę, która zmarła w wieku 16 czy 17 lat śmiercią naturalną

Pani nie zależy na kolorze. Chciałaby koteczkę, młodą, wysterylizowaną, spokojną na tyle, żeby nie wchodziła w konflikt z jej kocią i żeby kotka nie bała się energicznego dziecka.

Myślałam początkowo o mojej Lamii, ale kotka ma tendencję do podgryzania rąk w zabawie. Ja to rozumiem i mnie nie boli, ale z dzieckiem może być inaczej..

Co sądzicie? Czy ktoś z Was po pierwsze łyka takie warunki adopcji, a po drugie - jak łyka, to czy ma podchodzącą kotkę?

Kaprys2004

Post » Pt sty 01, 2010 20:05 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kaprys2004 a gdzie pójdzie Julka?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sty 01, 2010 20:47 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Zapotrzebowanie na Juleczkę zgłosiła młoda, przesympatyczna pani z Warszawy. Ma już 4-miesięczną koteczkę ze schroniska i chciałaby dla niej koleżankę. Obie dziewczyny mają podobne, bezstresowe charaktery, więc pewnie będzie im razem dobrze. Pani dojechała do lecznicy z drugiego końca Warszawy, żeby poznać się z Juleczką, kiedy czekałam na wizytę. No i się sobie spodobały. Jula była bardzo zdenerwowana, aż się trzęsła, ale pani ją na rączkach potrzymała aż do rozmruczenia :D Na razie leczymy grzybka, czekamy dwa tygodnie, sterylizujemy i.. płaczemy..o, przepraszam: cieszymy się z nowego domku :D

Kaprys2004

Post » Pt sty 01, 2010 20:50 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

:) :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt sty 01, 2010 20:56 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

:)

Kaprys2004

Post » Sob sty 02, 2010 13:23 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Czy mamy jasność ile z kotków z zabranych 22 jest za Obrazek ??

Ja się zgubiłam..

Winna Wam jestem foty Zielonookiej Trafci, Szkieletki Słomki i Julitki.

Trafcia jest wyjątkowo spokojną kotką, taką, której nie ma. Pięknie zagoił jej się brzunio po sterylce. To kot, który bardzo rzadko się bawi, najchętniej byłaby pewnie jedynaczką, albo towarzyszką spokojnego i nieagresywnego kota. U mnie w domu nie lubi się z burym Miszką. A przecież wyglądają tak samo, jak swoje odbicie i oboje są spokojni.. :cry: Jej ulubionym zajęciem jest przebywanie na rękach u człowieka. U mnie w domu - ja jestem wybranką.

Słomka kocha jeść. Maupa wchodzi na stół w poszukiwaniu.. Dzisiaj bezczelnie przy mnie zaczęła wylizywać talerz po żurku.. Jest ruchliwym drobiazgiem, woli biegać niż być na rączkach, ale jeżeli przez moment uda się ją potrzymać, to wtuła łepuś w człeka i mruczy.

Julitka bardzo lubi biegać z innymi kotami, ostatnio kocha walczyć i biegać z Julką (dwie takie same baby to wygląda :1luvu: ), bawić się sama z papierkiem czy łapać motyla uwiązanego na sznurku na klamce. Kocha aportować. Jest żywiołową i przemiłą kociczką. To znaczy oczywiście tyle, że wszystkie są do zjedzenia, a nie tylko Julisia..

Kaprys2004

Post » Sob sty 02, 2010 16:05 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Straszysz mnie :wink: - przeraziłam się zanim przeczytałam posta bo pomyślałam że znowu ktoś przeszedł TM :)
Czy w dalszym ciągu widzicie ostrzeżenie o wirusie czy już można tutaj śmiało zaglądać - w nocy mi co chwilę wyło :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]