Schr. Sosnowiec-szukamy chętnych na DT odwagi może ktoś...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 21, 2009 16:47

""Witam

Lusia jest zdrowa, apetyt jej dopisuje. Ostatnio bardzo się lubi przytulać i dużo śpi w dzień. Zaczęła wychodzić na dwór, ale tylko wieczorami. Kupiłam jej obróżkę przeciw pchłom i kleszczom. Jeszcze nie upolowała żadnej myszki. Kupiłam sobie aparat fotograficzny, więc mam bardzo dużo zdjęć. Jest fotogeniczna i nawet lubi pozować :)

Serdeczne pozdrowienia
Ania""
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto kwi 21, 2009 20:22

Kropeczka13 pisze:Obrazek

Prawie jak sfinks Kropeczko :D :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto kwi 21, 2009 20:38

W telgraficznym skrócie bo wróciłam niedawno z kociarni :?
W piatek wykastrowałysmy Bacha i Tereskę
Obrazek
W poniedziałek została wysterylizowana Marta i Mamuśka(aborcyjnie)
Obrazek
Dziś wysterylizowaliśmy:Etien,Franię(aborcyjna).Kondzia i Sisi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziś też z hidi i Fanta byłam na badaniach.Pobrano jej krew żeby zbadac kreatyninę i mocznik.Cukier zbadano glukometrem.Niby wynik negatywny,ale jeszcze do badania poszły siuśki.Zobaczymy co wyjdzie.

Faktem jest że działać to my se mozemy tylko są to ogromne koszy :roll: .Dziekujemy za wszelką pomoc i prosimy o wiecej.!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto kwi 21, 2009 20:45

RAZ DWA TRZY KOLEJNY BAZAREK OTWARTY - zapraszam wszystkich którzy chcą sobie dokompletowac garderobe :)

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

Post » Wto kwi 21, 2009 20:45

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

Post » Wto kwi 21, 2009 20:52

Na dzień dzisiejszy na kociarni mamy:
Bacha,Martę,Malwinkę,Etien,Flipa,Sisi chyba ci co nas podczytują znają ta ekipę :wink:
Nowe nabytki to:
Gacek i Nietoperek
Obrazek
Jeden z maluchów w piatej jedzie na rtg.Ma opalone wasiki i tylną łapke wyrwana ze stawu biodrowego(na moje oko)
Felix
Obrazek
Nieodjajczony kocur
Miecio
Obrazek
Nieodjajczony kocur
Frania
Obrazek
Dziś przyjechała w dośc zaawansowanej ciązy.Juz po sterylce
Kondziu
Obrazek
Brat Frani dzis przyjechał .Już po kastracji

KOCIARNIA 12 KOTÓW.

Tymczasy:
-u mnie Mamuska(po aborcyjnej) i Pijawka
-Basia -Kiniu
-Wiesiu i Jadzia-Terenia
-Ewa-adela
-Hidi Fanta
-Maja -4 wypierdki
-Ula -Kuna
-Kasia 79 -Rozalka+2 maluszki
-Wanda -Basia

mar_tika

Post » Wto kwi 21, 2009 21:09

cholira ale szybki odzew 8O oj Narnia cobyśmy bez ciebie zrobiły :wink: :love:

A tak na marginesie 2 zlot się szykuje i juz Dorotka sie zoobligowała ze cię przenocuje.Masz zapewnione m1 z Lalunią vel Elzą :wink:

mar_tika

Post » Wto kwi 21, 2009 21:38

Wypraszam sobie o moich dzieciątkach mówić WYPIERDKI :evil: To już 1.5 kg wagowo kotów to po pierwsze a po drugie nawet dziś były pierwsze qpale dłuższe od samego kota i to w kuwetce :D a dopiero jutro mają miesiąc 8O . Jedyny problem to Pyśka która chyba stosuje sobie urynoterapię bo tylko pyloki chłopakom ssie :evil: Chłopcy jaja już mają jak berety 8O
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto kwi 21, 2009 21:41

:ryk: :ryk: :ryk:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto kwi 21, 2009 21:50

Prawda Mart - prawda...........
Moglibyśmy góry nosić, ale kasa...........Punkt priorytetowy. Bez niej niestety nic nie zdziałamy :roll:
MIKUŚ

Post » Wto kwi 21, 2009 22:39

No dziewczyny jeśli chodzi o imionka kociaków to całkiem się pogubiłam - z tego co wiem na sterylce była dziś Etien i Sisi nasze kociaki kociarniane i 2 kociaki z księgarni z Katowic kocurek i kotka - pregusek i czarne cos imiona dziewczyny nadały ale na razie nie jarzę :oops: najbardziej się cieszę że Sisi nie ma FIP-a :lol: i że u niej w miarę wszystko dobrze bo cały dzień o niej myslałam :cry: martwiłąm się bardzo bo to taka mizianka :)
A teraz tak całkiem na poważnie - właściwie nawet nie wiem jak zacząć - ale jak mnie życie uczy trzeba po prostu i całkiem z mostu bez bajerowania i ściemniania :( po prostu jesteśmy w czarnej wielkiej finansowej dupie :oops:
Powiem tak nie jesteśmy wątkiem żebraczo- błagającym jeśli same dajemy rade przy pomocy wszystkich osób które nas wspierają w różny sposób to jest ok :) ale niestety nadszedł czas wiosenno-letni dziś były 3 sterylki i jedna kastracja, w czwartek czekają nas 3 sterylki aborcyjne kotek karmicielki, oprócz tego rtg czarnuszka i być może operacja łapki która prawdopodobnie oztsłą uszkodzona przez człowieka :twisted: więc wiadomo jakie to są koszty :( oprócz tego wiadomo musimy co miesiąc płacić czynsz za kociarnię, żwirek musi być, jedzonko musi być, opieka weteryznarza musi być :(
Nie narzekamy, nie płaczemy robimy towszystko z własnej woli, ale niesyety ratowanie i pomaganie kociakom to nie jest sam rozmantyzm to czyste finanse :cry: bardzo prosimy wszystkich nas czytajacych, pomagajacych, wspierających itd o pomoc troszkę się wstydzę :oops: prosić :oops: ale to przecież nie dla mnie ....Jaka może być pomoc - postaram się tak w skrócie napisać:
1. bazarki wszelkiego typu jak najbardziej wskazane,
2. żwirek,
3. jedzonko dla kociastych,
4. domki tymczasowe - bardzo bardzo potrzebne

5. datki finansowe - rozliczenie zawsze na 1 -stronie wątku, kto chce może odwiedzić naszą kociarnię aby uwiarygodnić nasze działania :oops:
6. ogłoszenia
7. inne pomysły
Powiem tak gdybyśmy miały na to wszystko to pewnie nie musiałaybyśmy prosić o pomoc, ale niestety jka na tą chwilę cały czas mało wszystkiego, a może nie mało tylko niestety kociaków potrzebujących pomocy zamiast ubywać to przybywa :(
I tak sobie głupio myślę, że pewnie nas sporo osób podczytuje ,ale się nie ujawnia (kiedyś tak samo miałam) więc mam prośbę nie trzeba wiele ... aby pomóc tylko trochę wysiłku i odwagi :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 22, 2009 10:06

majencja pisze:Wypraszam sobie o moich dzieciątkach mówić WYPIERDKI :evil: To już 1.5 kg wagowo kotów to po pierwsze a po drugie nawet dziś były pierwsze qpale dłuższe od samego kota i to w kuwetce :D a dopiero jutro mają miesiąc 8O . Jedyny problem to Pyśka która chyba stosuje sobie urynoterapię bo tylko pyloki chłopakom ssie :evil: Chłopcy jaja już mają jak berety 8O

nie moge, chyba padnę... :ryk: :ryk: :ryk: majencja, jestes boska :lol:

chociaz w kwestii Pyśki to mysle, ze to nie urynoterapia, a szkolenie na gejsze 8) ;););)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro kwi 22, 2009 12:14

bardzo prosimy wszystkich nas czytajacych, pomagajacych, wspierających itd o pomoc troszkę się wstydzę prosić ale to przecież nie dla mnie ....Jaka może być pomoc - postaram się tak w skrócie napisać:
1. bazarki wszelkiego typu jak najbardziej wskazane,
2. żwirek,
3. jedzonko dla kociastych,
4. domki tymczasowe - bardzo bardzo potrzebne

5. datki finansowe - rozliczenie zawsze na 1 -stronie wątku, kto chce może odwiedzić naszą kociarnię aby uwiarygodnić nasze działania
6. ogłoszenia
7. inne pomysły

Powiem tak gdybyśmy miały na to wszystko to pewnie nie musiałaybyśmy prosić o pomoc, ale niestety jka na tą chwilę cały czas mało wszystkiego, a może nie mało tylko niestety kociaków potrzebujących pomocy zamiast ubywać to przybywa
I tak sobie głupio myślę, że pewnie nas sporo osób podczytuje ,ale się nie ujawnia (kiedyś tak samo miałam) więc mam prośbę nie trzeba wiele ... aby pomóc tylko trochę wysiłku i odwagi

Oj tak prosimy dobre duszyczki o wsparcie dla kociów Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 22, 2009 12:39

prosimy w imieniu kotkow.. kto moze to niech pomoze, pliiiiiiiiz :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro kwi 22, 2009 14:21

mar_tika pisze:Na dzień dzisiejszy na kociarni mamy:
Bacha,Martę,Malwinkę,Etien,Flipa,Sisi chyba ci co nas podczytują znają ta ekipę :wink:
Nowe nabytki to:
Gacek i Nietoperek
KOCIARNIA 12 KOTÓW.

Tymczasy:
-u mnie Mamuska(po aborcyjnej) i Pijawka
-Basia -Kiniu
-Wiesiu i Jadzia-Terenia
-Ewa-adela
-Hidi Fanta
-Maja -4 wypierdki
-Ula -Kuna
-Kasia 79 -Rozalka+2 maluszki
-Wanda -Basia

A moja ELzo - Lalunia :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]