Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 13, 2009 15:55

O Boże, Anuś.
Ten bury - co z nim oprócz tego strasznego gila ? czy on ma to pysio poparzone czy co ? dlaczego nie ma sierści na pysiu ?
Myśl o Bonnie nie daje mi spać, odkąd zobaczyalm to biedactwo kilka dni temu :cry: zrobiłam opis dla niej i Amber, może dziewczyny znajdą czas, żeby szybko powrzucać ogłoszenia, może ktoś ją wypatrzy. To nie jest dziki kot, ona po prostu straszliwie się boi :cry:

Dobrze, że Dżekunia jest bardziej przyjacielska, to dla niej szansa na dom. A jest taka ładna, na pewno kogoś zauroczy i wyrwie się ze schroniska. Trzeba koniecznie powiedzieć o tym guzku dr Kamili albo Asi.

Ta czarna duża to ta kicia ze świerzbem na główce ? Ona jest miła tylko bardzo się boi. Biedactwo :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon kwi 13, 2009 16:00

O Boże, Anuś.
Ten bury - co z nim oprócz tego strasznego gila ? czy on ma to pysio poparzone czy co ? dlaczego nie ma sierści na pysiu ?
Myśl o Bonnie nie daje mi spać, odkąd zobaczyalm to biedactwo kilka dni temu :cry: zrobiłam opis dla niej i Amber, może dziewczyny znajdą czas, żeby szybko powrzucać ogłoszenia, może ktoś ją wypatrzy. To nie jest dziki kot, ona po prostu straszliwie się boi :cry:

Dobrze, że Dżekunia jest bardziej przyjacielska, to dla niej szansa na dom. A jest taka ładna, na pewno kogoś zauroczy i wyrwie się ze schroniska. Trzeba koniecznie powiedzieć o tym guzku dr Kamili albo Asi.

Ta czarna duża to ta kicia ze świerzbem na główce ? Ona jest miła tylko bardzo się boi. Biedactwo :(
Obrazek

pisiokot

Post » Pon kwi 13, 2009 16:25

Żal ich wszystkich, Bonnie najbardziej. Trzeba jej chyba zrobić podwieszane allegro. Pisiokotku, jak masz jej opis, to ja bym ją podwiesiła.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon kwi 13, 2009 16:27

Czyli czarnej kici z katarem już nie ma?
Obrazek

magicmada

Post » Pon kwi 13, 2009 16:29

magicmada pisze:Żal ich wszystkich, Bonnie najbardziej. Trzeba jej chyba zrobić podwieszane allegro. Pisiokotku, jak masz jej opis, to ja bym ją podwiesiła.

Magic, powinny być jeszcze pieniążki na podwieszone allegro u Magiji - myślę, żeby je spokojnie przeznaczyć dla Bonnie.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon kwi 13, 2009 16:37

magicmada pisze:Czyli czarnej kici z katarem już nie ma?

Magic, ja nie wiem dokładnie o którą chodzi. Są w szpitaliku chyba 2 czarne.
1. Obrazek
2. Obrazek

mokkunia

Post » Pon kwi 13, 2009 16:43

Ta druga gdzie była?
Obrazek

magicmada

Post » Pon kwi 13, 2009 16:48

pisiokot pisze:Ten bury - co z nim oprócz tego strasznego gila ? czy on ma to pysio poparzone czy co ? dlaczego nie ma sierści na pysiu ?

Anuś, niewiele wiem, bo do domu szłam punkt 9:00 i jeszcze nie było weta i nie miałam kogo zapytać. Ten biedny kotek oprócz chorego oczka, gila na moje pachniał bardzo nieprzyjemnie, albo to w jego boksie coś było nie tak, bo aż wykrzywiało :(
Elfrida i Krzyś mieli dać znać wetom żeby go obejrzeli, ale też nie wiem czy tak długo zostali.

O guzku Dżekusi napisałam karteczkę dla wetów :)

Jeśli chodzi o czarne kotki. Numer 1 mieszka w klatce na dole na samym końcu szpitalika, jest raczej sporawym kotem.
Nr 2 drobna, w klatce u góry, z przodu. Odnalazłam na fotkach numer 172, ale zabijcie mnie nie wiem czy to numerek kotki 1 czy 2 :oops:

edit:
kotka nr 1 - nr 141
kotka nr 2 - nr 172 uffffffff :)

mokkunia

Post » Pon kwi 13, 2009 18:56

pisiokot pisze:Amber:

Asia, jak się zakochałaś, no totego :wink: Jak na standardy miau to jesteś mocno niedokocona, przelicznik kota na metr kwadratowy masz bardzo niski :D Pomyśl o tym.
Będziesz ją tak podziwiać na odległość tylko ? (A jak Ci pasuje do mebli to tym lepiej :wink: )

Obrazek

Aniu, podpuszczasz mnie troszkę... :wink:
Amber piękna - miłość od pierwszego wejrzenia... :1luvu:
pokazałam mojemu mężowi... uśmiecha się, ale uważa że to niedobry pomysł. dwa kociaste według niego w zupełności wystarczą... i pewnie ma dużo racji.
a ja jeszcze będę myśleć. co nagle, to po diable...
ehhhhh...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon kwi 13, 2009 19:45

mokkunia pisze:. Są w szpitaliku chyba 2 czarne.
1. Obrazek
2. Obrazek

Ta pierwsza to na pewno ta ze świerzbem, ta druga wygląda mi na te kotulkę z zapaleniem płuc. Miała takie właśnie biedne prawe oczko. Jeśli to ona (oby, oby :ok: ) to jest lepiej, bo nie leży przynajmniej zwinięta w kłebek i wreszcie otworzyła oczka. Wcześniej miała tylko załzawione szparki.
Obrazek

pisiokot

Post » Pon kwi 13, 2009 20:47

pisiokot pisze:
mokkunia pisze:. Są w szpitaliku chyba 2 czarne.
1. Obrazek
2. Obrazek

Ta pierwsza to na pewno ta ze świerzbem, ta druga wygląda mi na te kotulkę z zapaleniem płuc. Miała takie właśnie biedne prawe oczko. Jeśli to ona (oby, oby :ok: ) to jest lepiej, bo nie leży przynajmniej zwinięta w kłebek i wreszcie otworzyła oczka. Wcześniej miała tylko załzawione szparki.

Aniu! Czy byla jeszcze jakas kotka z zapaleniem pluc w szpitaliku? Z tego, co
zrozumialam, ta kotka, wlasnie z zapaleniem pluc nie dala rady i odeszla :(
choc faktycznie patrzac na nia pomyslalam o tamtej koteczce, ale po
dokladniejszym przyjrzeniu sie, widac, ze to nie Ona. Tez wyglada zle, ale to
chyba nie ta sama Kotka....

Po poludniu bylismy u weta Tomka, Winstonek sie rozchorowal, mial wymiociny
krwisto zabarwione, nie mam pojecia, co mogl pozrec :(
dostal serie zastrzykow i kroplowki na wynos, wskazana glodowka,
podrazniony przewod pokarmowy....jak bylismy w gabinecie, zadzwonila
akurat pani, ktora chciala ewidentnie czarnego kotka. Jeden czarnuszek okazal
sie zbyt chory, zeby go wydac a drugga kandydatka byla Jaaz.....
Zobaczymy, pani ma dzwonic i mamy sie jakos umowic

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pon kwi 13, 2009 20:51

Przykro mi Elfiku, mam nadzieję, że Winston wyzdrowieje.

Czarna Kotka. Tak mi przykro.
Obrazek

magicmada

Post » Wto kwi 14, 2009 10:10

Bonnie i Amber juz na stronie schronu,
nie znam nowych kotów, podeślijcie choć krótkie info ze zdjęciami, wiek kota, itd. wrzucę wieczorem na stronę schronu, szansa że ktos je zobaczy jest naprawdę spora

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto kwi 14, 2009 10:13

dziewczyny mam takiego maila:
Może Pani bedzie mogła nam pomóc. Ludzie, od których wynajmujemy lokal na sklep poszukują małego kotka, tylko takiego koło 3 m-cy, no i (niestety) takiego, ktory urodził sie w domu, tzn. nie jest dzikuskiem, jest nauczony czytosci i jest zdrowy. Pańśwto mają mała córeczke (koło 3 lat), ktora jest wielką miłosniczką zwierząt. Kot na pewno bedzie miał bardzo dobre warunki, świetną opiekę i duzo miłosci, tylko te wstępne warunki są ostre..., bo Pańśtwo nie chcą oswajać dzikuska i boja się, żeby nie zaraził dziecka (no niestety sama Pani wie, ze wiekszosć ludzi tak ma...) Nawet teraz, przed poszukiwaniem kota byli u weta i pytali o wszytsko, na co zwracac uwagę, jaki kotek najlepszy itp. KOt nie moze byc tez czarny, bo pan wet powiedział, ze takie najbardziej alergizują.
Jakby miała Pani jakieś wieści o takim kotku szukajacym domu, to bardzo proszę pamietać.
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto kwi 14, 2009 11:03

Sis pisze:Bonnie i Amber juz na stronie schronu,

o jejku, jaka ta Amber jest cudna... :1luvu:
nie mogę się na nią napatrzeć...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34