Espi - znowu u Cameo w dt, ds bardzo potrzeby :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 01, 2009 19:38

Killatha pisze:
a Espi założyć nowy wątek

czysty wątek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 01, 2009 19:44

to jest wątek Espi
pyskówki proszę na pw

GDZIE TU JEST MIEJSCE DLA ESPI?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon cze 01, 2009 19:45

Nie rozumiem z czym ? Z tym, że nie należy kontrolować kotów na DS, z tym, że 4-krotnie z Pani kotami dzieją się dziwnie rzeczy, z tym, że Liwia uratowała ją ze strasznego miejsca, bo nie do końca rozumiem..

A teraz powiem Pani jak powinna wyglądać adopcja kota ( i wyglądała naszej Fufu)
1. Żeby móc starać się o kotkę wykonałam kilkanaście telefonów.
2. Zadawano mi wiele najróżniejszych pytań : co mnie ujęło w Fufu, jak jestem przygotowana, czy miałam kontakt z innymi zwierzętami.
3. Dopiero po kilku dniach dostała pozytywną odpowiedź, ale warunkiem było to, że trzeba obejrzeć moje mieszkanie.
4.Kotek przyjechał do mnie i jej właściciele z DT widzieli jej pierwsze 'kroki' w nowym domu.
5. Poza tym zobowiązałam się do opisywania zdarzeń na forum i tylko z tego powodu tu jestem.
6. Po adopcji jestem w stałym kontakcie z DT, może nikt nie uwierzy, ale rozmawiamy dosłownie godzinami.
7. Wiem, że jeśli mieliby jakiekolwiek wątpliwości natychmiast by tu byli.
8. Czuję w nich wsparcie i mogę się zgłosić z każdym, choćby najdrobniejszym problemem.

Kredka jest 100% trikolorką. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
Obrazek

nowy_dom_fufu

Od: Nie mar 15, 2009 21:39

Post » Pon cze 01, 2009 19:45

Jesooo, przeczytajcie sobie pierwszą stronę wątku Kredki, na początku myślałam że to szylkretka :roll: w języku wystawowym umaszczenie Kredki to właśnie czarna, pręgowana szylkretka z białym :? Ala ma wpisane: bura-pręgowana, o matko :roll: A co do tego postu, to chyba dzisiaj usunełam, nie chcę mieć mieć z tym wątkiem nic wspólnego :roll:

Milenko, tylko że opiekunowie Kredki nie chcą mi jej pokazać, i tu już jest coś nie tak... dziwne :roll:

Nie wiem czy założę Espi wątek.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon cze 01, 2009 19:53

nowy_dom_fufu pisze:Nie rozumiem z czym ? Z tym, że nie należy kontrolować kotów na DS, z tym, że 4-krotnie z Pani kotami dzieją się dziwnie rzeczy, z tym, że Liwia uratowała ją ze strasznego miejsca, bo nie do końca rozumiem..

Przepraszam, jakie 4-krotne :?: a myśli pani że ja nie pytam, że nie wożę kotów do nowych domków? nie utrzymuję kontaktów z ludzmi?

Ależ pani się myli, ja wszystkie moje tymczasy (osobiście) zawiozłam do nowych domków (z wyjątkiem Forci, ale dom był sprawdzony) mało tego, z wszystkimi jestem w kontakcie (forumowym, mailowym, gg, telefonicznym i bywa że osobistym)

Cameo

Post » Pon cze 01, 2009 19:57

Litości.. nie mam żadnego obowiązku się z Panią widywać. Napisałam już to kilka razy, proszę dokładniej czytać. Nie ma Pani żadnego prawa do kotki, brak umowy adopcyjnej, dosłownie nic. Poza tym uważam Panią za osobę nieodpowiedzialną i nie wartą zaufania. Zdaję sobie sprawę, że 'uczepi' się Pani tego, że się nie spotkamy, ale jak już wcześniej Pani wspomniała tonący brzytwy się chwyta, a Pani to już chyba dawno utonęła. Poza tym nie zobaczy Pani nic innego niż na zdjęciach, no chyba, że teraz to naprawdę szczęśliwa kotka, ale na tym chyba najmniej Pani zależy.
Obrazek

nowy_dom_fufu

Post » Pon cze 01, 2009 19:57

Cameo pisze:

Nie wiem czy założę Espi wątek.

A dlaczego miałabyś nie założyć?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 01, 2009 20:03

Przecież wiemy o tym, że kontroluje Pani swoje tymczasy, a najbardziej Penelopę i Kredkę. :)
Obrazek

nowy_dom_fufu

Post » Pon cze 01, 2009 20:04

nowy_dom_fufu pisze:Litości.. nie mam żadnego obowiązku się z Panią widywać. Napisałam już to kilka razy, proszę dokładniej czytać. Nie ma Pani żadnego prawa do kotki, brak umowy adopcyjnej, dosłownie nic. Poza tym uważam Panią za osobę nieodpowiedzialną i nie wartą zaufania. Zdaję sobie sprawę, że 'uczepi' się Pani tego, że się nie spotkamy, ale jak już wcześniej Pani wspomniała tonący brzytwy się chwyta, a Pani to już chyba dawno utonęła. Poza tym nie zobaczy Pani nic innego niż na zdjęciach, no chyba, że teraz to naprawdę szczęśliwa kotka, ale na tym chyba najmniej Pani zależy.

Ależ ja już nie mam zamiaru, tak jak napisałam, róbcie sobie co chcecie, nie mam nawet zamiaru wchodzić na Wasz wątek, to jest teraz Wasz kot.

Bo widzę że jest SZCZĘŚLIWY i to mi w zupełności wystarczy.

A dowodem jest chociażby rzeczona książeczka i moje fotki.

Cameo

Post » Pon cze 01, 2009 20:12

Czy to blog,magiel,czy watek Espi?Czy komuś w ogóle tutaj chodzi o kota?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 01, 2009 20:15

W książeczce jest wiele niejasnych informacji. Między innymi data urodzin, wg Pani zaadoptowała Pani 4-5 miesięczną kotkę, a wg weterynarza 7-8 miesięczną. Wydaje mi się, że łatwo jest zauważyć taką różnicę wieku. Jestem w stanie zrozumieć, że weterynarz mógłby się pomylić w rozróżnieniu kotki 2-3 letniej, ale u małych kociaków specjalista nie miałby najmniejszego problemu. Co do fotek to nadal proszę o odnalezienie zdjęć kotki w kubraczki lub kołnierzu, bo na pewno Kredka wyglądała uroczo, a byłby też to niepodważalny dowód.
Obrazek

nowy_dom_fufu

Post » Pon cze 01, 2009 20:16

nowy_dom_fufu pisze:Przecież wiemy o tym, że kontroluje Pani swoje tymczasy, a najbardziej Penelopę i Kredkę. :)

Tak po pierwsze, to na forum sobie nie paniujemy. A po drugie, to że oddaje komuś kota, nie upoważnia mnie do włażenia z buciorami w prywatne życie. A co do Penelopy, to kontakt się urwał z powodu remontu mieszkania, a ja sama niedawno u niej byłam, czuje się świetnie. Dla mnie Marcysia to nie Kredka i koniec tematu.

Mam propozycję dla pieniaczy, proszę oddać 100 kotów w ciągu roku, ciekawe czy będziecie mieli kontakt z każdym opiekunem.

Mimo wszystko, życzę dobrej nocy.

Cameo

Post » Pon cze 01, 2009 20:22

Z wątku Liwi_ (strona 6)

Cameo pisze:Ta tri w ciąży to moja Kredka, tutaj jest wątek [...] smutno...

Nie jest to żaden dowód, bo odpowiedź juz skasowana, ale - znając metody twojego działania - zabezpieczyłam tyle. Nie ro zumiem tej wypowiedzi - to tak jakbyś dopuszczała możliwość, ze Marcysia /Kredka moze być w ciązy :roll:
Przykro mi, że biorę w tym wszystkim udział. Ale nie moge patrzec spokojnie jak porządni ludzie nazywani sa"trolami". (chyba duchowymi, w znaczeniu o niskim poziomie świadomości :roll: czy co?).
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon cze 01, 2009 20:24

nowy_dom_fufu pisze:W książeczce jest wiele niejasnych informacji. Między innymi data urodzin, wg Pani zaadoptowała Pani 4-5 miesięczną kotkę, a wg weterynarza 7-8 miesięczną. Wydaje mi się, że łatwo jest zauważyć taką różnicę wieku. Jestem w stanie zrozumieć, że weterynarz mógłby się pomylić w rozróżnieniu kotki 2-3 letniej, ale u małych kociaków specjalista nie miałby najmniejszego problemu. Co do fotek to nadal proszę o odnalezienie zdjęć kotki w kubraczki lub kołnierzu, bo na pewno Kredka wyglądała uroczo, a byłby też to niepodważalny dowód.

Ale to mają być fotki w celu udowodnienia sterylki, czy tego że kot należał do mnie? bo mam posterylkowe i normalne.

A co do wieku... Kredka jest kotką z wiosny, czyli teraz powinna mieć rok a nie dwa lata.

Cameo

Post » Pon cze 01, 2009 20:25

Cameo pisze:

Mam propozycję dla pieniaczy, proszę oddać 100 kotów w ciągu roku, ciekawe czy będziecie mieli kontakt z każdym opiekunem.

Nie mówimy o 100 kotach tylko o kilku.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]