Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 12:25 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

:!: świetny pomysł!
zrobię po weekendzie, zaraz zbieram się na ważne spotkanie :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt sie 24, 2012 12:36 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

na razie zacytowalam Cie w watku dla wnerwionych, moze ktos przeczyta :)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 12:55 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Ja mam trochę. Nawet takich styropianowych, one są fajne w zimę. Dam Ci jak się będziemy spotykać z książeczką wet.

Kicia ma już imię. Miało być dostojne, arystokratyczne (na zamaskowanie niepełnosprawności). Została nazwana Pompadurą. :twisted: Niestety zdrobnienie już nie jest tak dostojne, bo brzmi Pompi, Pompisia. Ale mnie zdrobnienie podoba się bardziej. :D
Dziś była długo na rękach u ynki - głaskana, teraz Pompi poszła spać. Nadal nie ogarnia gdzie jest, co to za ludzie, ale jak poczuje, że jest dobrze, to się bardziej wyluzuje.

Zdjęcie z wczorajszego popołudnia:
Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 20:00 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Cudna jest :1luvu: :1luvu:

Czarny maluch złapany!!! Na tą krótką chwilę to komplet!! :)

Tymczasem w lecznicy 2 maluszki 10 tyg i przepiękny rudzielec pilnie szukają pomocy, zdjęcia wstawię w niedzielę pewnie.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon sie 27, 2012 8:40 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

I co z dzisiejszą akcją ?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon sie 27, 2012 8:45 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

jeszcze nie wiem :) zaraz będę się dowiadywać :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon sie 27, 2012 12:11 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kochani! Kasia nie może dziś łapać, więc będę ją gnębić już na spokojnie pod koniec tygodnia, ale zapowiada się mniejsza łapanka, niż sądziłam.

Teraz najpilniej do odłapania szara kocica spod Mostu Grota - tam trzeba się zasadzać najlepiej z rana lub w ciągu dnia (cha cha cha ...)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sie 28, 2012 13:23 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Na facebooku Mafia Tarchomińska nas wsparła udostępnieniem, ale jest bardzo, bardzo źle z głosami, na tę chwilę remis :(

Przegrywamy, jest źle :( prośba o wsparcie!

http://www.facebook.com/events/426121127429655/
^JoKot^ pisze:UWAGA!
Aktualnie walczymy o wygraną w sierpniowej ankiecie na Krakvecie.
BARDZO prosimy o głosy, w tej chwili nasza sytuacja finansowa jest rozpaczliwa i po prostu brakuje nam karmy dla kociąt i żwirku.
Prosimy też o pobieranie banerków linkujących do głosowania:

Wersja odsyłająca do aktualności na naszej stronie, gdzie znajduje się instrukcja do głosowania:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h465g][img]http://tiny.pl/h465r[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h465g][img]http://tiny.pl/h465w[/img][/url]

Wersja linkująca od razu do wątku z głosowaniem:

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h465r[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h465w[/img][/url]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob wrz 08, 2012 14:35 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

podniose, co tam slychac? czy do Myszy dotarla moja przesylka?
Tajdzi, mam kilka pojemnkow, moglabym przed wyjazdem zostawic na Ciebie na Sreniawitow w lecznicy - zrobic tak czy poczekac az zbiore wielka reklamowke?

Beata

Post » Sob wrz 08, 2012 17:20 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kociaki wypuszczone już po kastracji, z wyjątkiem jednej panienki, która na zabieg dopiero czeka.
Dorosłe stado tyje przed zimą ;)
Trzy kocice powoli zaczynają wyprowadzać kociaki, więc juz zaraz znów będzie konieczna łapanka :(

Beata, może poczekaj, az trochę zbierzesz - teraz Tajemniczy Wujek Z. dał mi reklamówkę pojemniczków, więc na razie mam do czego sypać - a jak już będziesz miała, to daj znać, podjadę, to może na kawkę się wproszę? :)

A ja chora.
Od piątku.
Nienawidzę kataru, poszarpie i sponiewiera człowieka :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob wrz 08, 2012 17:29 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:Beata, może poczekaj, az trochę zbierzesz - teraz Tajemniczy Wujek Z. dał mi reklamówkę pojemniczków, więc na razie mam do czego sypać - a jak już będziesz miała, to daj znać, podjadę, to może na kawkę się wproszę? :)

ok, chetnie, ale to dopiero w pazdzierniku wobec tego...

BTW na 20.10 mam zaproszenie na koncert polskiego Elvisa - przynajmniej 1 osobe moge ze soba zabrac, jacys chetni??? to, jak sie okazalo, moj "stary kumpel" z czasow wprowadzania HBO w Katowicach xx-lat temu 8)
ehhhh, stare czasy :mrgreen:

Beata

Post » Wto wrz 11, 2012 8:33 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Ten rudziaszek z kliniki (ten po wypadnięciu z okna) jest gdzieś poza facebookiem ogłaszany?
Pytam, bo może trzeba; a na facebooku zaległa cisza :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 18, 2012 8:48 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Rudziaszek z kliniki pojechał do domku, co pisałam na jego wątku :)

Tymczasem:
- wszystkie podrostki są już pod choineczką. Szukamy sponsorów do zakupu/zrobienia budek (przynejmniej dwóch) pod choineczkę, żeby maluchy miały gdzie przezimować!!! to bardzo ważne, bo maluchy nie wychodzą spod choineczki - a zimy tam nie przeżyją bez schronienia.
W tym samym czasie próbujemy porozmawiać z Zarządem Polfy, aby dali nam możliwość postawienia kilku budek.
- WAŻNE!!! kocica na Polfie wyprowadziła dwa malusieńkie koteczki. Druga kocia ma zepsute oczko, ale kociaków nadal nie wyprowadziła. Pilnie szukamy DT, łapankę zaczynamy w czwartek. Maluchy są ciupeńkie, mają jakieś 2 miesiące, matka już je zostawia przy karmniku! Musimy złapać matkę zanim zaciąży!!! POMOCY!!!!!
- Potrzebujemy pojemniczków. Każda ilość, pojemniczki styropianowe, plastikowe (ale te mocniejsze, bez dziurek na spodzie), wszelkie miseczki. Niestety mamy problem z ogrodnikami, którzy ciągle zabierają miseczki :(
- POD MOSTEM kocica również przyprowadziła dwa kociaki. Pilnie szukamy DT - pod Mostem kociaki zginą, nie mają gdzie przezimować. Pod mostem również potrzebujemy wstawić budki, póki nie ruszyła budowa.
Wszelkie materiały na budki - styropian, folia, polary - bardzo, bardzo potrzebne.
Kochani, idzie zima. Bez was te koty nie przetrwają :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto wrz 18, 2012 14:05 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Podniosę, bo maluchy pilnie szukają domków, nie przetrwają zimy bez naszej pomocy.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw wrz 20, 2012 10:24 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

dwóch chłopców, ok 2 mieś już w lecznicy. Za mali na kastrację, mają tydzień na znalezienie domków tymczasowych
Mamusia złapana, będzie do sterylizacji.

POMOCY!!! DT POTRZEBNE!!!

Druga kocica z głębi Polfy ma ponoć 5!!!! kociąt!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]