koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2021 18:29 Re: koty

iza71koty pisze:Nie trzeba na już.Dzisiaj kurier przywiózł 10 kg Josery plus 6 puszek królik i podkłady od :1luvu: alicat :1luvu: Dziękujemy pięknie :1luvu: :201494

Ok to zamówię Joserę z allegro, Catelux czy inną ?
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Śro lis 10, 2021 18:35 Re: koty

JózefK. pisze:
iza71koty pisze:Nie trzeba na już.Dzisiaj kurier przywiózł 10 kg Josery plus 6 puszek królik i podkłady od :1luvu: alicat :1luvu: Dziękujemy pięknie :1luvu: :201494

Ok to zamówię Joserę z allegro, Catelux czy inną ?

Catelux.Dziękuję pięknie :1luvu: :201494
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lis 10, 2021 18:38 Re: koty

LimLim pisze:Zaraz zamówię suche :)

Ślicznie dziękuję. :1luvu: :201494 Pamiętasz o miseczkach? :oops: Bardziej nam się teraz brudzi wszystko -bo małe od Klary sie rozpanoszyły i chodzą jeść na kocie stołówki.W dodatku nie wiem skąd- pojawiły się nawet nie wiem ile -takie całkiem mniejsze- ale matki tez nie ma.Nie wiem dziwne to- :roll: jakby ktoś same matki pozabierał.

iza71koty

Post » Śro lis 10, 2021 19:03 Re: koty

iza71koty pisze:
LimLim pisze:Zaraz zamówię suche :)

..Bardziej nam się teraz brudzi wszystko -bo małe od Klary sie rozpanoszyły i chodzą jeść na kocie stołówki.W dodatku nie wiem skąd- pojawiły się nawet nie wiem ile -takie całkiem mniejsze- ale matki tez nie ma.Nie wiem dziwne to- :roll: jakby ktoś same matki pozabierał.

Wczoraj podjechałem do Izy jak pilnowała kociej stołówki. Dziczki się nic a nic nie boją:

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro lis 10, 2021 19:03 Re: koty

Bazowicz i Zezolek .
Dzisiaj wyjątkowo z rana poszedłem dać im jeść za Izę. Iza pierwsze co robi, jak się budzi, to leci do okna i patrzy, czy chłopaki już czekają.

Damian- iza71koty

Post » Śro lis 10, 2021 19:19 Re: koty

Misia, Madzia( Opiekun Wirtualny Ultra75) oraz Węgielek (Opiekun Wirtualny _Willow )

Mela i Kubuś

Sówka i Czarny

Damian- iza71koty

Post » Śro lis 10, 2021 19:45 Re: koty

Koty z nowych działek- na filmikach jest łącznie 21 kotów.
Na tych działkach karmimy 27 kotów.
Na filmikach brakuje:
3 koty przy wejściu na dzialki.
3 koty- kot P.Joli( Pani ma działkę obok działki, na której jest Lonia. P. Jola trzyma tam starszego wykastrowanego kocurka, który czasami do nas przychodzi), Kocurek- czarny z białym krawatem( był tez dzisiaj, ale w innym miejscu i jest mocno zaniedbany). Przychodzi czasami - bardzo duża, wysterylizowana kotka od ludzi, którzy na działkach mieszkają.

Koty 1-8 i 9-16. Została nam do sterylizacji tylko Bidzia( widać ją w 01:10)

Koty 17 i 18- oba przychodzą odkąd skończył się sezon działkowy- od ok. miesiąca. Nie znamy płci jeszcze.

Koty 19-21- wysterylizowane, ale nie przez nas. Koty, które mają Opiekuna. Dostają od nas jedzenie codziennie. W sezonie letnim dostawały co drugi dzień.

Damian- iza71koty

Post » Śro lis 10, 2021 20:20 Re: koty

iza71koty pisze:Oprócz niekończących się problemów z kocimi wydatkami- znowu szukam kocy- bo potrzebne mi są jeszcze z 3 sztuki zeby zakonczyc robote z budkami- dzisiaj jeden musze odebrać z paczkomatu i zająć się schronieniem Trzykrotki- bo niestety przyszedł Józio i ją wygonił z jej posiadłości a ona nie umie sobie z nim dać rady- widziałam jak w deszczu za nia gonił a ona uciekała co sił w nózkach- jestem zła na niego jak cholera- to mamy inne ludzkie problemy.Ja sobie bardzo nadwyreżyłam mieśnie brzucha.

Jestem przekonana ze powodem tego jest codzienne wożenie cieżkich głównie kocich zakupów.To ze wożę je rowerem nie zmienia faktu ze najpierw muszę je targać zeby wyjść ze sklepu a potem uzyc niemało siły zeby je dowieżć do domu.Zeby to było dwa trzy razy w tygodniu ale tak jest codziennie.Dwie wielkie ciężkie torby- mięso puszki makarony dodatki a przecież trzeba jeszcze coś i do domu kupić.

Wczesniej sobie podziębiłam pęcherz chyba bo kibelek mamy niestety na dworzu a teraz jeszcze to.Wczoraj nie mogłam jechać rowerem do kotów bo wszystkie flaki mnie bolały.

Cieżar finansowy lada moment do pokonania to w poniedziałek dentysta.Damian musi usunąć górną szóstkę.Boli go od dawna.Tabletki antybiotyki już nie pomagaja.I znowu szok.Dzwoniłam tam gdzie ja usuwałam.Ja to robiłam akurat na ubezpieczenie ale wtedy to kosztowało 200 zł.Teraz już robia tylko prywatnie a i tak inaczej nie mozemy.Tyle ze teraz to kosztuje 250-350 zł w zależności od trudnosci i dodatkowo 100 zł za przeswietlenie czyli 450 zł trzeba będzie ot tak zostawić w poniedziałek.Zarejestrowałam Go na 8.00 rano i musze z Nim pojechać.W tym miesiacu niestety też trzeba zapłacic całoroczne ubezpieczenie za samochód.Więc to też wydatek ponad 500 zł.

Dlatego nie pisze. :| :oops:

biedna Trzykrotka :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 10, 2021 20:39 Re: koty

Tak.Zabrakło Frodo[*] on był jej pasterzem i opiekunem.Józio wyczuł że go nie ma i hulaj dusza.Wcześniej na sam widok Frodo -dostawał paniki a teraz.......rządzi.Nie wiem zobaczę jak się sytuacja potoczy.Zakładałam nawet że jak nie będzie wyjscia to ją zabiorę stamtąd- chociaż wątpię aby była z tego powodu zadowolona.Ja chyba też nie będę.

Tymczasowo mieszka w komórce po Stokrotce.Prawie wszyscy już sie wyprowadzili z tego budynku.Na komórce wisi kłódka ale wchodzę tam i zostawiam jedzenie.Są tam dwie budki i legowisko.Tyle że dzisiaj jak szłam z jedzeniem zauważyłam Bubiczka wybiegajacego z tej komórki a w tym czasie Trzykrotka siedziała na dachu-wysoko.

To duży problem dla mnie.Bubiczek jest wredny- ma charakterek Józia.Józio go sprowadził i opanowały razem już dwie budki- jedną Trzykrotki- drugą po Frodo.

iza71koty

Post » Śro lis 10, 2021 21:27 Re: koty

Iza, suche zamówiłam a tacki pewnie w piątek wyślę, już kończę zapełniać pudełko :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lis 11, 2021 10:13 Re: koty

LimLim pisze:Iza, suche zamówiłam a tacki pewnie w piątek wyślę, już kończę zapełniać pudełko :)

Dziękuję. :1luvu: :201494

Ponieważ wczoraj zaświeciło słońce i jest nadzieja na wirtualną Adopcję :oops: :roll: ze strony Yocia :D - jakiegoś kotka ze stada- postanowiłam ze dzisiaj uaktualnimy faktyczny stan kotów posiadających Opiekuna.Tych kotów o których pamiętacie co miesiąc i możemy liczyć na Wasze wsparcie i pomoc. :1luvu: :201494

W porównaniu ilości kotów pod naszą opieką nie jest to nawet 10 procent.Nie liczę na cuda i jestem ogromnie wdzięczna Każdej Osobie -która złożyła taką deklarację i pomimo trudności- bo wszyscy je mamy- stara się co miesiąc aby było nam odrobinę lżej.

W tym miesiącu właściwie nawet już dzisiaj- najdalej jutro-bo mam wpisane dotychczasowe wpłaty- dokonam rozliczenia wpłat- które dotarły do nas do teraz.

Miesięczny koszt który musze pokryc na utrzymanie stada to ok-3600 zł.Nie wliczając suchej karmy- bo na tą moge liczyc tylko dzięki Waszej pomocy. :oops: To rzecz całkowicie przekraczająca już moje mozliwości finansowe.Moge jedynie kupić 1 kilogram karmy dla własnych kotów w domu codziennie i dać im na kolację.W ciagu dnia moje koty suchej karmy nie dostaja.

Poprosze aby Damian mi pomógł i zrobimy listę bieżących Opiekunów.Na pewno nie mogę już liczyć na pomoc Aksamitne_Futerko- moje pw w sprawie Nusi wisi już bardzo długo nie odebrane.Wpłat też juz od dawna nie mam.

Kolejna sprawa to Madzia.Opiekunka się zadeklarowała z pomocą.Ale nie mam wpłat.Kiedy juz się wali i pali pisze pw aby sie upewnic czy nie zrezygnowała.Wtedy czasem uda mi się uprosić wplatę :oops: czasem tylko jest podtrzymanie adopcji i dalej nic z tego.To dla mnie niekomfortowa sytuacja :oops: w obliczu tego ile sama musze dać i to bezwarunkowo co miesiac ze srodków na życie.Odmawiając sobie wielu rzeczy skupiając sie na zapewnieniu kociego dobrostanu a odsuwając swoje sprawy-w tym rachunku długi etc na dalszy plan.

Jesteśmy dorosli.Nie mam prawa niczego wymagać ale jednoczesnie proszę o konsewkencję.Wystarczy napisać rezygnuje- nie moge.W ten sposób jest tylko haos- adopcje które naprawde nie mają zadnego realnego potwierdzenia.

To samo dotyczy Opiekunki Fortuny.Pojawiła sie wiosną jak zaczęliśmy sterylizować koty z nowych działek.Zaproponowała pomoc.Otrzymałam dwie wpłaty i koniec.Pare miesięcy mineło bez żadnego kontaktu.

Musze- jestem zmuszona wystawic dzisiaj bazarek i niestety uszczuplić fanty- które miałam odłożone na potem.Na bazarek świateczny.

Jesli Ktoś zechce nas wesprzeć i coś kupić bede bardzo wdzięczna za pomoc.

iza71koty

Post » Czw lis 11, 2021 11:21 Re: koty

a będziesz miała jakieś męskie zapachy?
raczej nie teraz bo do wypłaty kiepsko, moje koty mnie trochę kosztowały w tym miesiącu, tak więc z mojej strony mozesz liczyć jak zwykle pod koniec miesiaca
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 11, 2021 11:36 Re: koty

Iza ajaka jest ilosc pojemnikow do wyslania aby to mialo sens? Bo pamietam i zbieram..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 11, 2021 14:36 Re: koty

iza71koty pisze:Żle się czuję.Damian też.Przez kilka dni karmiliśmy w ogromnych ulewach- a odchorować nie ma jak. :( Nie mamy juz suchej karmy.Jutro wolne -wiec dzisiaj podwójne zakupy i znowu kupa kasy.Nie ma nic radosnego o czym warto pisać.Z kasą też nie najlepiej- wiec nie wiem czy nie bede musiała sprzedać czegoś z perfum odłożonych na grudzień. :(

Dziękuję za wsparcie i pomoc :201494 Wszystkim naszym Opiekunom :201461 i Darczyńcom. :201461

Doczytałam...
Iza zdrowia Tobie i Damianowi!
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Czw lis 11, 2021 15:15 Re: koty

Iza, jak nie macie fb to może masz kogoś znajomego by ogłosił jakąś zbiórkę dla kotów adresowaną dla ludzi z waszego miasta? U moich dzieci w szkole raz na jakiś czas są organizowane zbiórki np. na schronisko i wtedy kto chce przynosi jakieś rzeczy, kocyki, karmy itp. Karmicielki z mojego miasta mają stałą zbiórkę w małym sklepie zoologicznym, jest puszka na pieniądze i karton na karmy dla kotów. Próbowaliście tak pozyskiwać ludzi do pomocy?
...

Tamis

Od: Pt lut 07, 2020 17:48

[poprzednia][następna]