KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 16, 2014 20:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 19.05.-25.05.
19.05. pon. rano brak wiecz. Teresa
20.05. wtorek rano brak wiecz. brak
21.05. środa rano brak wiecz. brak
22.05. czwartek rano brak wiecz. brak
23.05. piątek rano brak wiecz. brak
24.05. sobota rano brak wiecz. brak
25.05. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 16, 2014 20:37 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Sroda wieczor

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt maja 16, 2014 20:41 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Będziemy między 10 a 11, może być??

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt maja 16, 2014 21:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Będę po 10 -tej :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt maja 16, 2014 21:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

szybka relacja z dyżuru bo padam
Bartuś zakropione i że podany, ale strasznie się wyrywa i na dodatek ten kołnierz utrudnia podanie leków do oka, poza tym byłam świadkiem jak Misia znowu na niego napadła :evil: , tak kapsułka Nikusi podana, i nawet jak wychodziłam zaczeła jeść
na kwaratnannie ok, czarnemu w boksie nie wiem jaki odważniak wstawił do kontenerka miskę z jedzeniem 8O była pusta ale sorry nie wyjełam jej, po ostatnim razie jak mnie użarł nie wsadzę mu ręki do kontenerka ogarnełam tylko w wierzchu w boksie :oops:
co to za 2 dziczek obok wystraszony? nie miał zjedzonej miski z rana i jak mu dałam świeże też nie ruszył
na 3 nasiurane koło radia na blacie, ktoś zostawił tam worek na śmieci i zalane zostało, zalane było krzesło i ta czerwona narzuta :roll: nie wywalałam jej tylko rozłożyłam bo pomyślałam że jak cos to nasiura znowu na to, a nie bezpośrednio na kanapę
Arabeska nie zjadła nic, przy mnie nawet nie wyszła z koszyka, mam wrażenie że ona coraz słabiej wygląda :cry:
koty cudowne na tym 3, takie "dymek" szarawo czarny cały czas schowany pod tą czerwoną narzutą był

znowu zapomniałam zostawić umowę i 10 zł za Kitka
noszę w torebce cały czas

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt maja 16, 2014 22:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

W poniedziałek umawiam dwa nowe niewykastrowane na kastrację :? kobitka miała je w DT i nie wykastrowała :? normalnie sama powinnam się zastrzelić :twisted: ale do głowy mi nie przyszło zapytać sie czy kocurki sa wykastrowane bo dla mnie to było oczywiste że powinny być wykastrowane :twisted:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 16, 2014 22:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 19.05.-25.05.
19.05. pon. rano brak wiecz. Teresa
20.05. wtorek rano brak wiecz. brak
21.05. środa rano brak wiecz. brak
22.05. czwartek rano brak wiecz. brak
23.05. piątek rano brak wiecz. brak
24.05. sobota rano brak wiecz. brak
25.05. niedziela rano brak wiecz. brak

wtorek wieczor i sroda rano poproszę

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Sob maja 17, 2014 10:33 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Arabeska jest po sterylce, chociaż dzisiaj miałam wielkie wątpliwości, bo zachowuje się jak kotka w rujce, ale Marlenka ustaliła fakty :ok:

Super :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: nad DT pracuję :ok: w razie czego jestem w kontakcie z Marą S

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Sob maja 17, 2014 15:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Arabeska niestety musiał zostać poddana eutanazji. Nie chciała jeść była słabiutka, jak wychodziła dzisiaj z koszyczka to słaniała się na łapkach. Marlenka ustaliła z babą, która ją oddała, że kotka tak naprawdę to była leczona w kilku szpitalikach przez ostatnich kilka miesięcy. Gdyby baba nam to wcześniej powiedziała, to nie męczylibyśmy kotki kolejnym szpitalem. Miała stale kroplówki i 2 wetów wskazywało na konieczność eutanazji.
Dzisiaj bardzo zawodziła na oknie, więc Aro wziął ją na mały spacer na smyczce, ale nie miała siły zbytnio chodzić, więc posiedziała sobie trochę na dworze i tyle.
:cry: :cry:

The Szops

Post » Sob maja 17, 2014 15:33 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mój dyżur trwał dzisiaj od 10 tej do 15 tej :roll: jakaś masakra jak ten czas zasuwa.
Ewa przywiozła kotkę z 3 kociątkami, jeszcze zupełne pędraczki. Rodzinka jest w boksie pod Edgarem. Koteczka jest bardzo fajna, ale chce wiać z boksu.
Wiesiu przywiezie kocurka, boks jest przygotowany na samym dole.
Edgar apetyt ma nieziemski tylko boję się żeby za mocno go ten opatrunek nie cisnął na brzuszku, bo chłopak lada moment przytyje. Łapka trochę spuchnięta. Antybiotyk podany.
Kotka po sterylce aborcyjnej i czarny kocur, który pogryzł Agatę, wróciły na wolność.
Naomi pojechała do domu. Ewa ją zawiozła. Nie dałam rady jej złapać, ale za sznurkiem sama wlazła w kontenerek. Pojechała więc ze swoją ukochaną zabawką. Trzymajmy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Bartuś biedny chowa się prze Miśką i przede mną tez zaczął wiać jak zaczęłam mu kropić oczko.
Nika miała zasmarkaną jedną dziurkę :? Opcje są chyba dwie, albo ta kulka którą ma głęboko za zatokami pękła i to z niej wylatuje, albo ta kulka to coś poważniejszego i dlatego ma nawrót choroby. Tak czy inaczej musimy jechać na konsultację. Proszę tylko o info, czy ten antybiotyk był uczciwie podawany? Wiem że ona jest bardzo trudna do podawania czegoś do pyszczka i mogło się czasami to nie udać. Muszę wiedzieć. Poza tym robi się taka cudna, dzisiaj nosiłam ją na rękach i miziałam :wink:
Trzecie pomieszczenie, czyli jeden wielki sik, raczej ok. Zwinęłam dywan, bo jest przelany na wylot. Kupiłam jakiś mały dywanik w lumpie, ale narzaie nie kładłam nowego, bo zaraz będzie to samo. Czarnulek nie chce jeść. Jak ograniczyłam mu wejście pod narzutę na kanapie, to nawet zaczął sobie łazić po kociarni. Tolka wymiziałam aż miał dość i cąły się poślinił ze szczęścia :mrgreen:

Kwarantannę wyświeciłam lampą przed przyjazdem malców. Pamiętajcie, ze mamy taki sprzęt i trzeba jej używać, bo nam się pewnie choróbska zaczną, tfu, tfu.

The Szops

Post » Sob maja 17, 2014 15:58 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kto ma telefon do Kasi regukarkate? Poproszę na po. Potrzebuje info o której będzie w chacie wieczorem bo dziewczyna chce oddać kontenerek.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob maja 17, 2014 16:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

ja niestety nie mam

The Szops

Post » Sob maja 17, 2014 16:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Czulam, ze tak to sie skonczy :cry: :cry: :(. Dobrze, ze Arabeska juz nie cierpi!
A co to za domek adoptowal Naomi?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob maja 17, 2014 17:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Będę w chatce za ok. pół godziny. Jakby coś, to mogę podać telefon na priv, kto potrzebuje :)

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Sob maja 17, 2014 18:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

terenia1 pisze:Jutro popołudniu Wiesiu przywiezie do kociarni kocurka - jego właściciel zmarł, a żona byłego właściciela pije. Kocurek na tą chwilę pójdzie do boksu.

Kocurka nie przywiozłem bo kicia dzisiaj znalazł nowy Dom :D .
Boks jest wolny ( zostawiłem karteczkę na boksie ) a transporter zostawiłem w k.ch.
Kicia będzie jako piąty w stadzie i jak do tej pory zachowywał się bardzo poprawnie :)
We wtorek będzie u weta w celu przebadanie,odrobaczenia i wszelkich innych koniecznych zabiegów.
Dziękuję za pomoc i udostępnienie miejsca i chęć przyjęcia kotka
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]