Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 11:23 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

Kochani, sporo nowych kotów, andzelika1952 kompletuje zdjęcia w weekend będę wstawiać..

Radomszczaki proszą o każdą możliwą pomoc! Dziękujemy....
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 17, 2013 11:40 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

Biedny Franio :-(..... [’] ..

Przepraszam, że ostatnio mnie więcej nie ma niż jestem, nie mogę się ogarnąć.
Fajnie ze Tosia ma domek.
Haniu mojego maila masz, ślij nowe kociaki.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto wrz 17, 2013 11:41 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

Ada, dzięki za możliwość, zaraz jak będą spływały zdjęcia, obrobię je i prześle Ci :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 18, 2013 12:58 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

Jak jestem wolna i mam zapas czasu to moge kilkanascie ogloszen porobic.
Jak jestem wolna i bezrobotna powinnam odpisac na gg - jak nie znaczy ze pracuje
45408397 - do ogloszen potrzebuje: fotek, tytulu, tresci, danych na adoptujacych (mail i tel), najlepiej tez imie, i na jakie miasta/wojewodztwa robic ogloszenia

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24

Post » Czw wrz 19, 2013 15:45 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

dziękujemy konefka za ofertę pomocy :D :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw wrz 19, 2013 15:58 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Franio za TM :(.

Basia to 1,5 roczna kotka porzucona pod blokami. Dokarmiana przez niektórych mieszkańców, przeszkadzała komuś na tyle, że została pobita. Leżała z wyciągniętymi tylnymi łapkami nie mogąc się ruszyć. Rtg nie wykazał żadnych złamań czy pęknięć. Po trzech tygodniach leczenia i spokoju, kotka zaczęła chodzić, lecz nie pozwala się dotknąć w okolicę kręgosłupa lędźwiowego. Jest odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona. Kuwetkowa.

Obrazek Obrazek

Lucuś to młody ok. 8 mieś. kotek potrącony przez samochód. Przywieziony
do andzeliki1952 dopiero na drugi dzień po wypadku. Osoba, która widziała go leżącego po wypadku na jezdni zniosła go i położyła na poboczu drogi. Dzięki temu, że zsunął się z tej drogi do rowu, przeżył i nikt go nie rozjechał. Na drugi dzień ta sama osoba pojechała tam i znalazła go jeszcze żywego. Lucuś w wyniku wypadku /dostał w głowę/ stracił wzrok, słuch, węch. Jeszcze czegoś takiego nie było. Ma także wiszący ogon i kłopoty z chodzeniem na tylne łapki. Był wyziębiony, otępiały, zero reakcji na dotyk czy zabiegi. Trzeba mu podstawiać jedzenie pod pyszczek, aby dotknął go i dopiero wtedy załapuje, co z tym robić. Wygląda jak kot autystyczny, żyjący we własnym świecie. Wet daje jednak nadzieję, że może te objawy się cofną. Jest odrobaczony, odpchlony.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pusia to ok. roczna srebrno-biała kotka, porzucona pod blokiem; w wysokiej
ciąży. Osoby karmiące tam koty nigdy jej wcześniej nie widziały. Jest bardzo miłą kotką dla opiekuna, nie lubi jednak towarzystwa innych kotów. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i wysterylizowana. Kuwetkowa.

Muszka to ok. 3mieś. kotka znaleziona nieprzytomna na trawniku w parku.
Po kroplówce, lekach i ogrzaniu malutka wróciła do żywych. Jest w tej chwili odrobaczona, odpchlona. W sobotę szczepienie. Kuwetkowa.
Ostatnio edytowano Nie wrz 22, 2013 17:26 przez Hanulka, łącznie edytowano 2 razy
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw wrz 19, 2013 16:15 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Prosimy o interferon dla Frania..

andzelika1952 pisze:Niestety, Franio odszedł :cry: :cry:

bardzo bardzo mi przykro...Franiu....[*] :cry:
tego samego dnia odeszła koteczka, która próbowaliśmy uratować (wstrząs mózgu, prawdopodobnie auto albo upadek z wysoka, do tego przetoka, wycieńczenie..)
dwie małe kochane duszyczki...[*] :cry:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 19, 2013 16:19 Re: Koty RTOZ czekają na domy.

Hanulka pisze:Tosia - 2,5 - 3 mieś. koteczka bez oczka. Ma koci katar, świerzbowca usznego. Jest przemiłą, cudowną koteczką, która pomimo takiej choroby jest mruczącą, przytulającą się istotką. Jest odrobaczona i odpchlona. Kuwetkowa. Pomoc w leczeniu i domek bardzo potrzebne.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

co z Tosią?

dawno nie zaglądałam na ten wątek... :oops:
Hanulka, zgłaszaj do ślepaczków takie przypadki-postaramy sie wesprzeć finansowo, potem ogłaszac na fb naszym,na www- zawsze to większe szanse na domek..

alessandra

Post » Pt wrz 20, 2013 14:39 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Nowe kocie biedy w KAN...

alessandra wysłałam @ dziękuję za pomoc
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 20, 2013 15:00 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Nowe kocie biedy w KAN...

powtórzę jeszcze tutaj na wszelki wypadek:
ogłoszenia Tosi i zdjecia prosimy przesyłać na maila:

pacze.sercem@gmail.com

ogłoszenie bedzie na fb ślepaczków -tam znaleźliśmy ostatnio wspaniałe domki -na Tosię takze jakiś czeka :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Pt wrz 20, 2013 20:22 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Nowe kocie biedy w KAN...

Bardzo, bardzo proszę o pomoc finansową, ponieważ nigdy nie miałam w tym samym czasie tylu kociaków po wypadkach, chorych :cry: Mam także kilkanaście maluchów i konieczne jest leczenie i szczepienia :(

Dlaczego Tosia wróciła? Tłumaczenie pani bardzo prozaiczne - właściciel u którego wynajmuje mieszkanie nie pozwala jej na drugiego kota. Ale czy to prawda? :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob wrz 21, 2013 16:51 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Nowe kocie biedy w KAN...

Cztery maluchy ok. 8 tyg. zabrane z działek razem z matką czekają w KAN na kochające domki.

Matka, 3 dziewczynki i chłopczyk mają koci katar, świerzbowca usznego ale i apetyt. Są w trakcie leczenia. Odrobaczone, odpchlone, kuwetkowe.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dorcia - to ok. 5 mieś. koteczka zabrana od zbieraczki kotów. Była przetrzymywana w niewielkiej klatce w zimnym blaszanym garażu, bo podobno biły ją pozostałe koty. Gdybyście słyszeli jej płacz. Kotka od wczoraj jest w KAN. Początkowo nie pozwalała nawet na siebie patrzeć, syczała, parskała. Okolica odbytu i ogona to krwawa rana. Wystarczyło cieplutkie pomieszczenie, jedzonko /tylko gotowany kurczak:-(/ i zabezpieczenie maścią pupy, a kotka zaczęła się bawić, przytulać do ręki, mruczeć. Odrobaczona, odpchlona, kuwetkowa.

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 23, 2013 16:08 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob wrz 21, 2013 18:11 Re: Koty RTOZ czekają -ds. Nowe kocie biedy w KAN...

Feluś - roczny wychudzony i pogryziony przez psa kociak. Dotarł do KAN w stanie ciężkim. Sączące się rany, wychłodzenie rokowało bardzo źle. Po trzech dniach leczenia, ciepła jest szansa, że może być dobrze, chociaż jest groźba sepsy. Z ran, pomimo płukania, sączy się surowicza paskudna wydzielina. Pomimo bólu i ciężkiego życia u meneli, jest kochanym i cierpliwym kociakiem.
Bardzo prosimy o wsparcie w leczeniu Felusia.

Ostatnio edytowano Pon wrz 23, 2013 16:09 przez Hanulka, łącznie edytowano 2 razy
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 22, 2013 12:11 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Kochani, startujemy? Ale który koteczek??? https://www.facebook.com/petsuppliespolska
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon wrz 23, 2013 9:39 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Korek!!! :-D

Tosia, ta bez oczka wrocila????

Mam mnóstwo fot od Hanulki, będzie co robić ;-)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]