SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 14:06 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Właśnie to RC z elektrolitami ma Agata i ma podawać wszystkim (Wąskiemu i maluchom).

Testy też pewnie będą robione, te które mamy. Chodzi mi o to, że na wydruku od schroniskowego weta jest data 01.08 (czyli wtedy, kiedy został przyjęty) i to jest jedyna data w tej dokumentacji i wtedy tylko są testy i badanie krwi oznaczone, później już nie ma nic, żadnych informacji, co było robione/podawane. Tak samo przecież jak próbowałyśmy się dowiedzieć, czy kot jest w trakcie leczenia jak go Agata zabierała. Niby dostawał antybiotyk, ale wet nic na ten temat nie wiedział. :roll:

A co do tego, co piszesz, izolatce i testach w schronie. No cóż... Asia mówiła, że testy są robione w schronie, jeśli komuś na kocie bardzo zależy (np. potencjalny dom chce wiedzieć, czy kot może zarazić inne) i niekoniecznie w izolatce. Na izolatkę trafiają koty, jeśli jest miejsce, jeśli natomiast są bardzo chore i miejsca nie ma, to zostają uśpione. Po prostu. Nikt się nie bawi w jakąś diagnostykę chudego burasa, który nikogo nie obchodzi. Tym bardziej dziwne, że miał te testy i tym bardziej ciekawe, co wyjdzie przy ich powtórzeniu.

Kroplówkę dostaje dożylnie i dużo sika po niej, więc coś tam jeszcze w środku pracuje.

Edit. Aha, nie wiem, czy zauważyliście, ale teraz na "izolatce" zdarza się, że koty siedzą po 2 w klatce (nie kociaki, tylko normalne dorosłe koty, nawet na zdjęciu Wąskiego to widać chyba), co jakby przeczy całej idei izolacji...
A najśmieszniejsze, że Wąski nie miał nawet książeczki zdrowia (pewnie dlatego, że nie był szczepiony), nie był też w trakcie leczenia, wyadoptowano więc kota całkowicie zdrowego! Wychodzi na to, że w schronie są dwa rodzaje kotów: koty zdrowe i koty martwe. Jestem zła.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pon sie 27, 2012 15:00 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

viewtopic.php?f=1&t=145538

proszę o zaglądnięcie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 27, 2012 15:13 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

huh przeczytałam i nadrobiłam zaległości.
gabi.cezar jak Wilczce znów apetyt nie zniknie to mogę conva oddać, ale dopiero jak wrócę z urlopu tj. w poniedziałek 3 września. (kupiłam 3 saszetki jedną mam otwartą bo musiałam Wilczkę karmić ze strzykawki, na razie po leku na apetyt zaczęła wpierdzielać jedzenie równo i mam najdzieję, że tak zostanie)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon sie 27, 2012 15:27 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Zapraszam na stały bazarek na fundusz KaDeT viewtopic.php?f=20&t=145532
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 27, 2012 16:22 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Kasia, super dokładny i rzeczowy opis badania - dzięki :) Napisałaś tu też sporo uwag, z którymi się zgadzam, niemniej lepiej się na tym nie skupiać, co nie jest a powinno być lepiej w schronisku, bo a) i tak nie mamy na to wpływu, b) szkoda energii, lepiej przeznaczyć ją na ratowanie kotów na ile się da, c) szkoda zdrowia i nerwów

Ja np się dowiedziałem ostatnio, że p. dyr naszego schroniska zbierała podpisy, żeby się do nowego schroniska NIE przenosić. Bo musi daleko dojeżdżać. I wiem to od kogoś, komu takie pismo pod nos podstawiła. I co? można rzucać kur...ami, zresztą też porzucałem, ale co to da...

Niestety, ale ja też nie wierzę w to, że w ciągu 3 tygodni Wąski był chory-zdrowy-chory-zdrowy-chory i ch.. wie ile jeszcze razy. Naciągane jak nic. ALe to nieważne, schron to niestety dokumentacyjnie i informacyjnie taka czarna dziura i tak jak mi powiedział kiedyś dr Gruszka - biorąc stamtąd kota zaczynamy tak naprawdę własciwie od nowa. Więc ważne to co teraz, ma dobrą opiekę (ukłony dla viris - serio i dla Kasi za pomoc) i trzymajmy kciuki, żeby biedak wyszedł z tego.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Pon sie 27, 2012 18:32 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

przepraszam ale musze wtrącić bo normalnie mnie to rozśmieszyło. Nie wiem skąd się ludziom biorą takie pomysły :) no nie mogę :) ciekawa jestem kto wpadł na tak genialny pomyśl ze kierowniczka zbierała podpisy żeby nie przenosić schronu bo będzie miała za daleko do pracy. litości... Wierzysz w takie ploty ? Mi opadly ręce jak to przeczytałam :)

masakra :)

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon sie 27, 2012 21:07 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Renia, możesz wierzyć w co chcesz, ja nie napisałem tego, żeby wzbudzać tu jakąkolwiek dyskusje bądź szukać głosów za, podałem tylko przykład przeciwreakcji. I tak, ja w to wierzę, bo rozmawialem z tą panią i ostatnie czym powinna się zajmować moim zdaniem, to opieka nad zwierzętami. A napisałem też wyraźnie, że nie są to ploty, tylko informacja z pierwszej ręki od kogoś, kto takie pismo miał podpisać. Ta osoba z kolei poświęca swoje życie by pomagać kotom - podobnie jak Ty. Natomiast sama wiesz, że osób pracujących w schronisku, a wogóle tego nie czujących jest niemało. Ale z mojej strony to tylko tyle, bo z oczywistych względów niezręcznie jest mi rozmawiać z Tobą o tym problemie, skoro sama tam pracujesz, tym bardziej, że Ty faktycznie pomagasz zwierzętom, co ja cenię osobiście i szanuję (żeby było jasne).
Obrazek

sunicram

Post » Pon sie 27, 2012 22:12 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

A tak z innej beczki i bardziej na temat:

Kuba - kotek z Grunwaldu - był dzisiaj na badaniach w Doranie. Testy na FiV i FelV negatywne i kotek jest już w DT u bardzo sympatycznej pani Antosi, która pomaga kotom bezdomnym w tamtej okolicy :ok: Dr Molenda dał mu jakiś antybiotyk na biegunkę i po kilku dniach kontrola. Jak opanują biegunkę, zrobią mu badania krwi z profilem nerkowym. No i wtedy jak wszystko będzie ok, to już można go ogłaszać i szukać domu. Zdjęcia postaram się zrobić w ten weekend.
Obrazek

sunicram

Post » Pon sie 27, 2012 22:20 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Dobra misiaki. JEST dobrze

Po pierwsze Wąski jest cudnym, cierpliwym pacjentem:

Obrazek

Po drugie ŻRE ;) (conv mięsny w saszetce oraz suchy RC)

Po trzecie trzy sisi do kuwety i tylko 2 na podkłady.

Skóra nie daje się odciągnąć bo ten kot wygląda jak jakaś mumia - ale naciągnięta, wraca w miarę na miejsce więc z odwodnieniem to akurat tragedii nie było (Wąski dużo pije, wczoraj sama robiłam mu kroplówki), dziś dostał płyny z glukozą plus dodatkowo DUPHALYTE, którego w domu nie miałam ;)

Wybaczcie mój chaos w wypowiedziach ale właśnie siedzimy pod kroplówką, a tu jeszcze 6 oczek do "opędzlowania" przy czym po każdej parze trzeba łapy wyszorować itp.

No i Klara wielce zazdrosna o całe towarzystwo, ona jest maniaczką leków i kroplówek i kropelek, i maści - więc jest czego zazdrościć ;)

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon sie 27, 2012 23:30 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

I mamy 4 sisi do kuwety ;)

Za to białe maszkarony znienawidziły mnie do granic swej bieli, ale żrą i Małgosia już troszkę się nawet zaróżowiła ;)))

viris

Post » Wto sie 28, 2012 5:24 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Wąski i białe maszkarony mówią dzieńdobry, z oporządzonymi oczkami ;)

Wąski w nocy kolejne si do kuwety, niestety nasiusiał też w posłaniu - ale tak czy siak ogromnie cieszymy się z postępów :kotek:

viris

Post » Wto sie 28, 2012 8:44 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

matko jak on wygląda :roll: ale widać rozumie, że teraz przyszła pomoc i musi być cierpliwy przy wszelkich zabiegach 8)

On mógł siusiać na kanapy i pod siebie bo był bardzo słaby. Laki u mnie tak samo miał - sikał pod siebie i tak na tym leżał. Jak odzyskał siły to robił do kuwety (potem tylko jak do Ani pojechał to nie wiedzieć czemu znów siusiał do łóżka.. :roll: ale Lakuś to był cały czas niestety chory FELV + duża anemia + nieleczący się katar)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto sie 28, 2012 8:55 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Zmykamy właśnie do weta bo Kasia przyszła z pomocą :)

Wąski został "na przedpokoju z kuchnią" sam w domu przez ok 30 minut. Pojawiła się w kuwecie kolejna kulka siusiów - a miał do wyboru kilka elementów - tak więc cieszymy się kolejnym sukcesem ;)))))

viris

Post » Wto sie 28, 2012 9:10 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Kochany kiciuś. Jesooo mam nadzieję, że się nie potwierdzi ta diagnoza :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 28, 2012 10:49 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Gibutkowa pisze:Kochany kiciuś. Jesooo mam nadzieję, że się nie potwierdzi ta diagnoza :roll:

Kochany kiciuś jest właśnie tak osrany, że tylko czeka aby go ktoś wziął na kolanka i pomiział. Kroplówki dostaje już w domu, bo u weta się strasznie wiercił i strzelił rzadkie kupsko w pudełku, aromatyzując przy okazji całą okolicę.

viris

[poprzednia][następna]