Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 12:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mloda sie pokazuje, jadla z iski ale akurat klatki nie mamy :|
w razie czego ma ktos pozyczyc klatke łapke na dzień? Bo Monika moze tylko na wieczory a nie wiemy czy Mlody Szogun bedzie sie wieczorami pojawiać...

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pon lip 09, 2012 14:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Witam,
Tak sobie pomyślałem, i nie wiem do końca czy db, ale w niedziele w Gdyni na kolibkach jest wystawa psów rasowych, samych psów jest koło tysiąca, ale zawsze jest też dużo ludzi którzy tak spędzają niedziele, oglądając psy, grill i wogle, tak sobie pomyślałem że może zorganizować tam lub w pobliżu jakieś stoisko czy coś i jakaś puszkę żeby coś wpłynęło na pkdt, normalnie płaci się za wynajęcie m2 ale może da się jakoś dogadać z oddziałem że to na bezdomne koty i wogle, link do info o wystawie: http://www.gdynia.zkwp.pl/oddzialy.php? ... ial=gdynia
P.s na samym dole strony jest kontakt i siedziba związku ;)

pepek13

Od: Czw wrz 15, 2011 13:03

Post » Pon lip 09, 2012 14:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

wyszło na to ze byłaby potrzebna wieksza klatka na trzymanie Mamy - na pozyczenie do ndz. Któs by poratował??? bo dzis jest na sterylce i mamy tylko transporter dla niej, a to nie jest na dluzsza mete wyjscie...

olciak84

Post » Pon lip 09, 2012 20:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

czy w razie czego jest któś kto by mógł pomóc z wizytą przed adopcyjna?? oraz ta umową o której tu ciagle widuje słowa w postach ;)? no i po adopcyjna tez by sie przydała, bo neistety jesteśmy zieloni w tym wszystkim, a chcemy zapewnic kotkom dobry start w dorosłość.

olciak84

Post » Wto lip 10, 2012 8:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mam klatke, moge tez pozyczyc kuwete. Mieszkam w Rumi, moj nr 509 180 009

Napisala Asia z Avocado, potrzebna pomoc:
hej!

kolezanka z Fundacji Czarna Owca Pana Kota była w tym roku w strefie NGO na Open'erze. Zatrzymali sie w akademiku w Gdyni i tam spotkali bezdomna kotke w ciazy. Asia prosila o przekazanie info do kogos, kto moglby zajac sie steryzliacja tej kotki. Wiem, ze macie i tak mnostwo pracy, ale moze i tym moglybyscie sie zajac.

"podaje namiary na te kocinki biedne to jest gdynia ul surmana 4 wiata smietnikowa, gdybys mogla dac znac dziewczynom z Pomorskiego domu tymczasowego gdyby daly rade jakos im pomoc".

Wiecie gdzie to jest? To jakis akademik.

KTO POMOZE?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lip 10, 2012 21:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

NA PROŚBĘ AGI MARCZAK

KTO MA POŻYCZYĆ KLATKĘ WYSTAWOWĄ / ALBO JAKIŚ INNY MAJSTERSZTYK NA PRZETRZYMYWANIE KOCIAKÓW

OD 2 TYGODNIU NON STOP JEŹDZIMY ZA KOTAMI, OSTATNIE KILKA DNI TO MASAKRA. AGA MA KOTCIAKA Z OTWARTYM ZŁAMANIEM, I INNE - TRZEBA JE JAKOŚ POLOKOWAĆ, BO TOTALNIE NA MA NA NIE MIEJSCA JUŻ

ZOSTAŁO 8 KOCIAKÓW W BEZNADZIEJNYCH WARUNKACH (2 CZARNE MALUSZKI W BORKOWIE, 2 PRĄŻKOWANE Z BIAŁYMI SKARPETKAMI I PINGWINEK NA TRAUGUTTA - TAM JEST TRAGEDIA TRUJĄ KOTY, NIE KARMI PRAWIE NIKT, JEST TO OBOK ULICY - KOCIAKI GINĄ POD KOŁAMI AUT, I 3 PIĘKNE MALUTKIE Z TEGO WĄTKU

viewtopic.php?f=13&t=143857&p=9029479#p9029479

czy ktoś może pomóc, bo nie wiemy już co z tymi kociakami robić :cry: :cry:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto lip 10, 2012 21:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

U mojego TŻ w starym domu (Orłowo) stoi stara klatka po nutriach - jest Ona większa, ale i dosyc ciezka (waga ok 50 - 60 kilo) bez jednych dzwiczek (to juz tzreba bedzie we wlasnym zakresie wymyslec blokade) ale tez sa małe otwierane z boku. Wymiary - jakis metr na 20, może 30 cm. - prostopadłościan - kaltka z pospawanych kątowników, ozebrowanie to metalowe kuliste druty wkomponowane w klatke. Jutro postaram sie zamiescic fotkę. W razie czego możemy pożyczyc, tylko właśnie ta kwestia braku drzwiczek i ciężaru...

olciak84

Post » Wto lip 10, 2012 21:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Sorry, że się wcinam. Ale w sprawie tej klatki. U mnie w piwnicy jest złożona klatka dla krolika, chyba jakiś 1mx60cm . Ja kiedyś trzymalam w niej dzikiego półrocznego kota ale musiałam ja dodatkowo związać bo walczył. Mogę oddać na dłużej. Gdyby była potrzebna to mój telefon 660892598. Mieszkam w Gdyni Chyloni. Marlon wie gdzie bo przywoziła mi klatkę łapkę.
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Wto lip 10, 2012 21:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

No tak nr ;-). No naszej klatki raczej ze wzgledu na wage nie rusza, ale jest to minus - jak transportować.
513855102 - Ola

olciak84

Post » Wto lip 10, 2012 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

przedstawiam Simona

Obrazek

a To jego złamana noga

Obrazek

wątek na miau viewtopic.php?f=1&t=143926
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto lip 10, 2012 22:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

takie cudo dziś na
elblaskiej u weta miała aga M.

Zdjecia kiepskie i nie oddaja uroka kota;-)))
Kolejka bedzie po niego :ok:
śniezny, o jasnych niebieskich oczach kocurek
Obrazek
Tu dopiero po złapaniu, brudny i wysmarowany mlekiem z kontenera
Obrazek

....drugie cudo to maluszek długowłosy :1luvu: zdjęcia pewnie ma aga
pozdrówka
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto lip 10, 2012 22:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

piekności :-)

Ja dzis przeżywałam kryzys co do naszych dzikusów - po ucieczce Rudego a nastepnie pogryzieniu mojego byłam gotowa wyjsc z klatka na dwór, otworzyc ja i powiedziec: a g mnie teraz bedziecie obchodzić, kombinujcie same jak takie jesteście... pocieszcie mnie i napiszcie że nie tylko ja tak miałam... bo zaczynam wątpić w siebie już, w sens tego łapania, tej pomocy im...

olciak84

Post » Wto lip 10, 2012 22:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Maluszki trzeba zawsze zabezpieczyć,,,najpierw musza być w łazience albo klatce, o której pisze aga.
Jesli nie beda osowojone to zwieją tym, którzy je adoptują (jak np. nie maja doswiadczenia). Tak to jest, że aby zrobić dobra robote to malce trzeba powoli oswajać, odrobaczyć, odpchlić, najlepiej zaszczepić i wydać.

Umowę adopcyjną naprawde mozna stworzyc samemu;-) Jeśli bedą tam dane z dowodu, podpisy, namiary. Wizyte przeadopcyjną też mozna przeprowadzić tak, że jedzies do umówionego domu z chłopakiem, pytasz czy mieli koty, co sie z nimi stało, gdzie leczyli, czy maja swojego weta.
Ogladasz gdzie kot bedzie mieszkał, co maja dla niego przygotowane, czym chca karmic, co ze sterylizacją (muszą sie zobowiązać do jej przeprowadzenia). Kto bedzie zostawał z kotem gdy wyjadą.
Myśle, ze Ci sie uda....ale wymaga to cierpliwości. Nigdy nie ma gwarancji, ze najlepszy dom bedzie idealny i zapewni kotom fajne zycie ale pytac trzeba i kierować się intuicją. Takie maluchy znajdą domki ale muszą poznać domowe warunki i nauczyć się kuwety itp.
Popytaj znajomych, moze ktos ma wakacje i moze stworzyć pojedynczemu malcowi dt do czasu az się ogarnie troszkę;-))) A maluchom szybko to idzie.
Tu nasze dziczki wraz z mamą zamkniete w małym pokoiku. Okno zabezpieczone. Po tygodniu już pieszczochy, kuwetkujące;-) Pozdrawiam i nie poddawaj się.
Obrazek
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto lip 10, 2012 22:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

dziekuje :)
kuwete to one juz od pocztaku traktowały jak tzreba - wlasnie przy wyjmowaniu jej zasikanej i zakupkowanej a potem wkladaniu nowej - mlody dał noge - a czort juz takiego grzecnzego udawał.

olciak84

Post » Śro lip 11, 2012 0:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mix ogłoszeniowy z kilku dni:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393269863

Znaleziono dnia dzisiejszego w Gdyni ( okolice Grabówka) przeuroczego kota! Wygląda na domowego, lekko kuleje.
Jako, że mam istny zwierzyniec w domu a mój drugi kot na niego ciągle poluje to kociak jutro będzie musiał być zawieziony do ciapkowa.

Więc prośba podwójna- jeżeli możecie to popytajcie się wśród swoich znajomych, rodziny czy czasem nie uciekł im kot.
A prośba druga jest taka, że jeżeli ktoś ma możliwość przetrzymania kota dopóki nie odnajdzie się jego właściciel to byłabym wdzięczna. Oczywiście w ten czas pokryje wszelkie koszty ( karma, weterynarz, żwirek).

Telefon kontaktowy +0048 511174724

Obrazek

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393544061 tel: 510869014

DNIA 03.07.12 ZAGINĄŁ KOT MAŚCI KAWOWEJ Z CIEMNIEJSZYMI ŁAPAMI OGONEM I USZAMI OCZY NIEBIESKIE SIERŚĆ DŁUGA ZROZPACZONY CHŁOPIEC I JEGO RODZICE BARDZO PROSZĄ UCZCIWEGO ZNALAZCE O KONTAKT CZEKA WYSOKA NAGRODA .

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393371279

W nocy z 3 na 4 lipca na osiedlu Morena zaginał czarny shar-pei. Na znalazce czeka nagroda.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z394211864 tel: 516128135

Czarna 6-letnia suka wielkości wilczura.

Pies zaginął 27.06.2012 (środa) po południu w okolicach ul. Akacjowej w Borkowie, widziany również na Kowalach.

Pies ma na sobie skórzaną brązowawą obrożę.
Jest bardzo przyjazny, reaguje na imię Czarna

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z392851994 tel: 504-66-88-99.

Błagam o pomoc! Zaginęła suczka!

28.04.2012 w lesie w Gdyni, w okolicach Karwin-Chwarzna-Witomina-Małego Kacka-Leszczynek zaginęła moja najukochańsza 9-letnia sunia - Pysia.

Z racji tego, ze minęło już sporo czasu, sunia mogła zawędrować wszędzie. Niestety w grę wchodzi już całe województwo pomorskie i okolice...
Jest raczej nieufną suczką, nie zaczepia ludzi, taka wędrowniczka, zosia-samosia, podejrzewam, ze cały czas się przemieszcza szukając nas i drogi do domu...

Pysia jest wielkości labradora, umaszczona podobnie do owczarka niemieckiego/kaukaskiego - sierść długa, ciemna
podpalana, boki szare, spód biszkoptowy, ciemny gładki pysk.
Na szyi powinna mieć czerwoną obróżkę, na brzuszku blizna po cesarce.Pysia ma wszczepiony chip na karku.

Bardzo się o Nią martwimy serduszko pęka nam z tęsknoty!
Prosimy o kontakt każdego, kto może udzielić nam jakiekolwiek informacji!

Telefon: 504-66-88-99.

Na znalazcę czeka nagroda!!!

dziękuje ♥

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393826122 tel: 665-47-90-69

Śliczna roczna łagodna pręgowana kotka szuka domu pełnego ciepła i miłości.

Kotka to sama słodycz. Jest spokojniutka i dostojna. Uwielbia się bawić – ale bez szaleństw. Nie skacze, nie wiesza się na firankach – woli swoją piłeczkę z dzwoneczkiem. Nie jest wybredna w jedzeniu :)

Kotka jest zdrowa, zadbana i bardzo czyściutka - zawsze korzysta z kuwetki. Nie boi się innych zwierząt. Uwielbia przytulanie i zabawy zarówno z innymi kotkami, jak i z człowiekiem. Jest rewelacyjnym towarzyszem zabaw i relaksu.

Jeśli szukasz koteczki, która pokocha Cię całym serduszkiem i swoim mruczeniem umili Ci wieczory, a dobrym humorkiem i skłonnością do figli rozbawi, proszę o kontakt.

Oddam kotkę tylko osobie, która kocha zwierzęta i będzie w stanie zapewnić jej prawdziwy dom. Zapraszam do odwiedzenia kici w Gdańsku.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393719627 tel: 505 95 1663 Wasze?

7 tyg. kociaki szukają troskliwych domków.
Maluszki są zdrowe, odrobaczone, po wizycie u weterynarza.
Rudaski to chłopaki a czarno białe cudo to dziewczynka.
Załatwiają się do kuwety, mają duży apetyt, korzystają z drapaczka i nie przysparzają większych problemów.
Są przyzwyczajone zarówno do innych kotów jak i psów.
Zapraszam do kontaktu osoby, które chcą zapewnić kociakom dobry dom.

Kontakt telefoniczny po godź. 16:00

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393153728 Wasze?

Kociaki to koteczka Kropeczka oraz kocurki Maciuś i Kubuś,mają ok 2 miesięcy, są dobrze wychowane, korzystają z kuwety. Kocialki są wesołe, ciekawskie, uwielbiają zabawę a przy tym są ogromnymi przytulakami. Bardzo lubią przytulać się do ludzi i spać na kolanach.Nie boją się nieznajomych, lubią inne koty i psa. Są pod stałą kontrolą lekarza weterynarii. Szukam dla nich odpowiedzialnych opiekunów, którzy znajdą czas na przytulanie i głaskanie kotków, ponieważ one to uwielbiają.Kontakt 783-33-21-20, 58/ 719-14-41

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393769846 tel: 603350303

Cztery śliczne kociaki, zdrowe, bardzo wesołe i pocieszne. Po bardzo spokojnej kotce. Trzy koteczki i jeden kocurek.
Odrobaczone dwa razy, załatwiają się do kuwety, karmione jeszcze mlekiem kotki oraz karmą royal canin baby cat.
Kotki będą do oddania ok 20 lipca.
Oddam je tylko ludziom kochającym koty i tylko do mieszkania lub domu z ogródkiem.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z393676203 tel: 500681239 pisałam, nie dostałam odpowiedzi

Witam!
Mam do oddania 3 małe kotki(1 kotka i 2 kocurki) i 2 duże kotki. Zwierzęta mieszkają w domu i są bardzo przyjazne, nie mają rodowodu.
W śród małych kotków znajduje się czarny i tygryskowaty kot i jedna tygryskowata kotka. Załatwiają się same do kuwety i piją mleko.
2 duże kotki mają (pierwsza) rok i (druga) niecałe dwa lata. Roczna ma tygryskowatą sierść biały brzuch, bardzo delikatną sierść i cudowne zielone oczy. Dwuletni jest kolorowa- czarny, biały, rudy- łapki i brzuch ma białe. Obydwie są bardzo spokojne- IDEALNE DO OSÓB STARSZYCH.
Zainteresowanych proszę o kontakt, może być sms.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]