BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA wyniki w miarę ja spanikowałam :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 14:02 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

Tak, to rzeczywiście prawdziwe, że aż nie prawdziwe. Miała Kicia szczęście.Wróciła w innym futerku.
Znam ten wiersz - chyba Franciszka Klimka jeżeli sie nie mylę.
Z każdym razem kiedy go czytam mam mokre oczy i przewijają mi się jak w kalejdoskopie wszystkie futerka które odeszły za Tęczowy Most.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pon kwi 23, 2012 14:04 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

ja też tak mam , zawsze się wzruszam :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon kwi 23, 2012 15:05 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

idę do Ewy ,stamtąd do pracy .
Moje sierściuchy odpoczną ode mnie :lol:

do wieczora. :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon kwi 23, 2012 18:27 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

Dorotko ona jest i będzie Ufką :1luvu: Bardzo nam się to imie podoba :ok: Kinia to tak potocznie kiciunia :kotek: Ufcia już poznała wszystkie kąty ,zachowuje się bardzo swobodnie .W tej chwili smacznie śpi ,takim głębokim snem :D
Dziś kotem specjalnej troski jest Tofik(syczy na Ufkę),ale nad tym pracujemy.
Wydaje mi się że teraz już jest lepjej niz rano :ok:
Nie warczy,tylko woli siedzieć na ganku lub w ogrodzie :cry:
Co ja się go dziśiaj naprzynośiłam do domu :ryk:
Pozdrawiam wieczornie w t.z.w."szarą godzinę"
Robię foty :ok:
Dana

ambrozja06

Od: Wto lut 21, 2012 16:51

Post » Pon kwi 23, 2012 21:49 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

Ambrozja to były moje ulubione lody :mrgreen:
Dana ,witaj w moim wątku :kotek:

Jutro dzień b.pracowity .
troszkę denerwuje się jak B. Boidupka zniesie tą wyprawę no i czy tam się nic nie chrzani w tych ślipkach.
Ufka nie ma takich problemów ,jej wystarczy przetrzeć oczka wodą przegotowaną :wink:
Niunia i Poncia tez oczka ok. oczywiście codziennie muszę przemywać ,ale jak tego nie zrobię też się nic nie stanie.

Idę kochani spać ,dobrej nocki. :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 24, 2012 8:25 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

się witam i za dobry dzień :ok: ( i dobre wyniki Wendy ,co bym nie musiała wydać wszystkich pieniążków jakie dostałam od Ambrozji za sterylizację Ufki :1luvu: )

a poza tym ten biały ,niezwykle delikatny kot nie taki znów delikatny jeżeli chodzi o zabawę czy o mnie :twisted:
Ona się nie umie bawić ,chce ale nie kuma że piżamka ma pod sobą cielsko które nie lubi wbijania pazurków :evil: ja oddycham a ona poluje i cap za np cyca ,ramię itp :?
boli :cry:
nic to wytrzymamy dla dobra sprawy :mrgreen: może to się zmieni jak będzie już całkiem ale to całkiem otwartym kotkiem .
Bo ze jeszcze się boi to nie ma żadnych wątpliwości :cry:
Zastanawiam się jak to było w tamtym domu ,bo jezeli u mnie tak mimo wszystko szybko wraca do formy lub sie cywilizuje to czemu tam była tak wyalienowana :?:

Moje koty przyjęły ja nad wyraz dobrze :1luvu: Ufki nie :roll:
W tej chwili BB nawet nie zwraca uwagi na psy.
Bawi się .

Tyle o BB
reszta ok i tfutfu oby tak dalej :ok: one chyba czują że kasy nie ma :lol:
Jeszcze 5 dni i pierwsze wpływy będą ,już tak nie zrobię jak w zeszłym miesiącu ,chyba żeby... :oops:
Powinnam mieć nauczkę po śmierci męża :cry: bo gdybym nauczyła się żyć tak jak inni odkładając to pewnie teraz nie była bym goła :roll:
a może i nie ,bo choroba pochłonęła wszystko ,w takich chwilach wierzy się nawet w takie rzeczy że mocz uleczy :cry:
Znów smutam... :oops:
tak strasznie mi go brakuje ,jego ciepła ,dobroci ,jego obecności :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 24, 2012 13:32 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

Dorcia, nie zabij mnie.. ale wrzuciłam na wątek Adopcji Puchatkowa viewtopic.php?f=1&t=139203&start=45 następujący tekst:

aamms pisze:DO wszystkich, którzy jeszcze troszkę pamiętają Puchatkowo.. :oops:

Bardzo proszę o pomoc dla białej EXO, która jest u dorci44 na tymczasie..
Dorcia była z nią dzisiaj u dr Garncarza, który stwierdził entropię w obu oczach i konieczna jest jak najszybsza operacja..
Koszt operacji - dla Puchatkowa - ok 300 złotych.. plus badania krwi przed zabiegiem..

Spróbujemy trochę zebrać, dla puchatej dziewczynki i dla Dorci? :oops:

to właśnie biała dziewczynka u Dorci..

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 18:32 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto kwi 24, 2012 13:47 Re: TYTEK I RESZTA I NASZA CODZIENNOŚĆ EXO DO ADOPCJI

amms ,bardzo ,bardzo ci dziękuję .
Ja już dotarłam ,miałam rację że koteczka bardzo cierpi :cry: ,bolą ją oczka ,kują wrastające włoski ,operacja jest konieczna :cry:
Dziś zapłaciłam 65 zł ,dzięki Puchatkom.normalnie było by 130 .
Operacja 600zł ale mamy połowę zniżki więc 300 ,muszę jeszcze zrobić jej badania krwi .
Ja wiem że ja sama ,na własne życzenie .. :oops: :oops: :oops: ale gdyby ktoś mógł dorzucić się do operacji malutkiej dziewczynki było by super .

Nic dziwnego że ona siedziała tylko pod łózkiem :cry: u mnie ma oczka myte bardzo często ,zakraplane ...ma miłość i cierpliwość ...

każdy grosz na wagę złota :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 24, 2012 13:57 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

Prześlij mi nr konta.. w piątek postaram się coś wpłacić..

aamms

Post » Wto kwi 24, 2012 14:33 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

Ja tez cosik wyślę jutro. Pozdrawiam i :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Wto kwi 24, 2012 14:52 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

jesteście :1luvu:
i sie znów wzruszyłam i se popłacze :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 24, 2012 18:50 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

Dorcia44,
pomogę i ja troszeczkę,
bo też pokochałam tę Białą Boidupeczkę :P :roll:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto kwi 24, 2012 19:08 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

Widziałam dzisiaj białą dziewczynkę u Dorci.. :1luvu:
Śliczna, bardzo spokojna, baaardzo wycofana i naprawdę ogromnie cierpi przez te oczka..
bo nie dość, że cały czas kłują i drażnią jej oczy, rosnące 'do środka' rzęsy, to jeszcze do tego kicia ma sporą infekcję bakteryjną w tych oczkach.. w związku z którą konieczne jest wpuszczanie kilku rodzajów kropli..
i niestety, operacja jest koniecznością.. i im szybciej, tym lepiej.. bo skończy się ciagłe podrażnianie gałek ocznych i szybciej da się wyleczyć infekcję..

jeśli dorci uda się np. jutro zrobić badania krwi, to zabieg jest możliwy jeszcze w tym tygodniu.. jeśli oczywiście wyniki krwi będą w porządku..

aamms

Post » Wto kwi 24, 2012 20:14 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

też poproszę- dorzucę się dla kici
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto kwi 24, 2012 21:33 Re: BOIDUPKA OCZKA DO OPERACJI ,KAŻDY GROSZ NA WAGĘ ZŁOTA

bardzo ale to bardzo wam dziękuję :1luvu:
jutro rano lecimy na pobranie krwi ,wykupię też leki jakie dr zalecił Difadol ,Braunol i Tobrex
B.B ma wirusowe zap.spojówek ..

a ja dopiero teraz odetchnę ,już na spokojnie ,w domku. :wink:
Moje dziecko ostatnio ściele mi przed wyjściem do pracy(chodzi na noc) łóżko ,jest to tak przyjemne .... :1luvu:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]