cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 5:40 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Amik sobie rzygnął 3 razy ale takim świezo zjedzonym a potem śliną ? woda ? i zaczyna się biegunka , ki czort? powiedzcie co robic bo ja nie mam pojęcia? do pracy ide - wieczorem wet?

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Śro paź 26, 2011 8:08 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zapomniałam wczoraj napisać że na ogólnej wczoraj był pawik jedzeniowy... FilcowaSova mi dopiero przypomniała... Wymiotek się może zdarzyć no ale jakby coś za często to nie dobrze, to każdy wie .

Faflok pisze:Może Edziocha do weta zabrać? Barbara?
Mnie biegunka przyprawia o dreszcze osobiście :(
Marzę o tym żeby ten mały obdrzymorda juz był z nami ale na pewno nie przed szczepieniem.

Edek ma tyle energii w sobie że zaniemówiłam, ma za mało miejsca jak na taki wulkan energii. wg mnie to on powinien być u kogoś i rozumię Faflok że się boi go teraz zabrać ale jak jest zdecydowana już na niego to jeśli wchodzi taka opcja to do szczepienia mógłby u nas przebywać bo żal dziada strasznie.
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro paź 26, 2011 8:22 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Obserwujcie Amika jeżeli wmioty będą się powtarzać to do weta.Czyli jak po pracy będzie nafajdane w domu ja dla spokojności udałabym się do lecznicy.Może cos od was złapał.?U mnie często jest tak że jak ktoś z nas( ludzi )choruje to moje kociaki od razu załapią :roll:

Alabella jeżeli chcesz Edzia wziąć na Dt jak najbardziej wchodzi w grę zawsze to domowe warunki ,a masz możliwośc odseparowania go w osobnym pokoju?
Musisz zdzwonić się z Baska bo on bierze leki ,ale nie wiem jakie.No i jak indestinalu braknie dajcie znać :)
Felinae przypominam się w spr mojego wczorajszego telefonu :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 26, 2011 8:29 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

No właśnie mam możliwość odseparowania go od reszty. Chciałam wczoraj z Basią o tym pogadać no ale nie wyszło.

Nie mogę go zabrać bo bierze jakieś zastrzyki a nie dam rady mu sama robić :oops:
mdleje na widok igły
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 8:49 przez Arabella26, łącznie edytowano 1 raz
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Śro paź 26, 2011 8:48 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Rozmawiałam juz z Martą /Arabella26/
Edek zostaje na kociarni. Może mieć PP, a nie możemy ryzykować zdrowia Helenki i Loli absolutnie :roll: One są dopiero po szczepienieu.
A Edziowi z dupy się leje tak że koszmar;/ Trudno niech drze się na kociarni. :roll:

A box-y mar_tika...no niestety kicha. Mamy full zapełnienie, ale może uda się 1 zwolnić dzieląc kenela Romka z np. Stillem :roll: A Blondi mogę puścić na kociarnię, ale woliera musiłaby być zamknięta. Zadzwoń do mnie później.
MIKUŚ

Post » Śro paź 26, 2011 8:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

I tak szkoda rozdarciocha. żal mi go strasznie :( a faktycznie niech tak mu coś będzie większego i moje dziewczyny jakby łapneły :| już raz tak przez głupotę cierpiałam

Arabella26

Post » Śro paź 26, 2011 9:43 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Sterylki mam przesunięte na poniedziałek.Tak więc na poniedziałek będę potrzebowała dwóch miejsc max do czwartku

mar_tika

Post » Śro paź 26, 2011 9:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

...
Jeżeli Edek ma podejrzenie PP to dlaczego ja o tym nic nie wiem?
I dlaczego nie miał testów zrobionych? Przecież się kot wykończy!
Postaram się dzisiaj jakąś kasę pożyczyć na szybko i najwyżej jeśli ktoś by mógł małego jutro do weta zabrać - będę wdzięczna, nie da mi to spać a od rana do wieczora nie mam ani minuty wolnego do końca tyg.
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Śro paź 26, 2011 9:57 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

filcowasova pisze:Amik sobie rzygnął 3 razy ale takim świezo zjedzonym a potem śliną ? woda ? i zaczyna się biegunka , ki czort? powiedzcie co robic bo ja nie mam pojęcia? do pracy ide - wieczorem wet?

Hmm, rzyganiem bym się nie przejmowała, czasem się zdarza - kłaczki, przejedzenie. Gorzej biegunka. Może zjadł coś niejadalnego? Mój non stop coś zjada, głównie kłaczki z koca...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro paź 26, 2011 10:27 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Jezeli mówimy o pp w przypadku Edka to proponuję poczytać
http://www.vetopedia.pl/article54-1-Pan ... tyfus.html
Dziewczyny mówią że kot jest żywy ,bawi się więc ?Biegunkeę ma od momentu gdy mi go dzieci do domu dostraczyły czyli już raczej jakaś wirusówka wchodzi w grę.Monika była dziś na rannym dyżurze może coś napisze co u niego słychać.Ja idę na wieczorny więc zobaczę jak się zachowuje.Oczywiście dla spokoju duszy test można mu zrobić.Moge się dorzuić :wink:
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 10:28 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Śro paź 26, 2011 10:28 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Jak byłam przedwczoraj to widziałam właśnie że jest żwawy i drze gumiora, ale jak Basia napisała o PP to mi włosy dęba stanęły...
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Śro paź 26, 2011 10:31 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Jeżeli zdecydujecie o testach to tak jak mówię dorzucę się Nie jestem w stanie pokryć całego bo kiepsko u mnie z kasą :| Kupiliśmy nowy komputer które moje dziecko zalało po dwóch dniach i czeka mnie naprawa :?
Ula dziś pieniązki zostawiam na kociarni:)Dziękuję

mar_tika

Post » Śro paź 26, 2011 10:38 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:Jeżeli zdecydujecie o testach to tak jak mówię dorzucę się Nie jestem w stanie pokryć całego bo kiepsko u mnie z kasą :| Kupiliśmy nowy komputer które moje dziecko zalało po dwóch dniach i czeka mnie naprawa :?
Ula dziś pieniązki zostawiam na kociarni:)Dziękuję

Ale masz wesoło,samochód, komputer - podejrzewam jak się teraz czujesz.
Jak to mówią - nieszczęścia chodzą parami :roll:

Pieniążki weźmie Basia bo założyła, jaj Jej muszę wieczorem podrzucić 10 zł jeszcze.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Śro paź 26, 2011 10:42 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

"- apatia
- osowiałość
- ospałość
- osłabienie" no te objawy do Edka nie pasują :?

Arabella26

Post » Śro paź 26, 2011 10:43 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:"- apatia
- osowiałość
- ospałość
- osłabienie" no te objawy do Edka nie pasują :?

To trzeba się cieszyć,a nie smucić :wink: :ok:

No niestety Ula coś mnie ten październik nie oszczędza jakoś pod górkę mam :(

mar_tika

[poprzednia][następna]