Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 5:17 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

MalgWroclaw pisze:Nadżerki w pysiu są możliwe. Ale lekarz to musi zobaczyć :(

musi.Ale kalici tak ma.Są wtedy problemy z jedzeniem. Moim pomaga srebro koloidalne.
A może ten typ tak ma.Dopieszczac się lubi :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 26, 2011 7:38 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

wat pisze:Moze Twister ma calici i nadżerki w pysiu?

Wykąpałam dziś Krakersa. To jest niezwykle grzeczny i ładny kocurek! Bał się, ale dał się wykąpać, obciąć pazurki,wyczyścić i zakropić uszka... Potem zasnął mi na kolanach. Myślałam, ze mozna mu zdjąć klosz, niestety jęzorek ma bardzo ostry i zacząl sobie ścierać strupy, trzeba bylo załozyć

Ja tez chcę do SPA ;)

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

Post » Pt sie 26, 2011 9:31 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Twister nadżerek nie miał i nie ma,to jakaś inna przyczyna.Jedzenie kiepsko dzisiaj sam zjadł z dwa chrupki suchego samodzielnie aż zdziwiona byłam ,ze wybrał suche. :roll:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 26, 2011 9:38 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

horacy 7 pisze:Twister nadżerek nie miał i nie ma,to jakaś inna przyczyna.Jedzenie kiepsko dzisiaj sam zjadł z dwa chrupki suchego samodzielnie aż zdziwiona byłam ,ze wybrał suche. :roll:

a spojrzałaś na wargi i dziąsła.Moze gardło?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 26, 2011 9:44 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

[quote="ASK@":nax7mxpv][quote="horacy 7":nax7mxpv]Twister nadżerek nie miał i nie ma,to jakaś inna przyczyna.Jedzenie kiepsko dzisiaj sam zjadł z dwa chrupki suchego samodzielnie aż zdziwiona byłam ,ze wybrał suche. :roll:[/quote:nax7mxpv]
a spojrzałaś na wargi i dziąsła.Moze gardło?[/quote:nax7mxpv]
A on nie zmienia zębów?
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 23:59 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt sie 26, 2011 9:59 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Agn pisze:
ASK@ pisze:
horacy 7 pisze:Twister nadżerek nie miał i nie ma,to jakaś inna przyczyna.Jedzenie kiepsko dzisiaj sam zjadł z dwa chrupki suchego samodzielnie aż zdziwiona byłam ,ze wybrał suche. :roll:

a spojrzałaś na wargi i dziąsła.Moze gardło?

A on nie zmienia zębów?

Zębów nie zmienia,a gardło nie wiem .Antybiotyk otrzymuje to zobaczymy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 26, 2011 12:05 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Podczytuję, kibicuję rudaskom, a mam jeszcze takie pytanie: gdzie znajdę info jak stosować u kotów srebro koloidalne? (zawsze mi się wydawało, że tym zaszkodziłam swojemu staruszkowi :( )
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt sie 26, 2011 12:09 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

bagheera pisze:Podczytuję, kibicuję rudaskom, a mam jeszcze takie pytanie: gdzie znajdę info jak stosować u kotów srebro koloidalne? (zawsze mi się wydawało, że tym zaszkodziłam swojemu staruszkowi :( )

Zgodnie ze zdaniem moich wetów - NIE STOSOWAĆ WCALE! Srebro ma wiele efektów ubocznych. Różnych - aż po zaburzenia neurologiczne. Mogło zaszkodzić Twojemu kotu, jak najbardziej. Kilku wetów niezależnie od siebie mnie przed tym ostrzegało. To można ewentualnie stosować na rany pooperacyjne, oczywiście zewnętrznie i przez krótki czas.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 26, 2011 12:22 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Dzięki. Myślałam, że może pomóc właśnie na nadżerki, ale chyba będę się trzymać z daleka (nie to, że zabiłam tym kota, ale wydawało mi się, że wcale mu nie pomogło, a wręcz osłabiło... rzecz oczywista, że nie zawsze to, co pomaga ludziom pomoże kotu)
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt sie 26, 2011 12:31 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

bagheera pisze:Dzięki. Myślałam, że może pomóc właśnie na nadżerki, ale chyba będę się trzymać z daleka (nie to, że zabiłam tym kota, ale wydawało mi się, że wcale mu nie pomogło, a wręcz osłabiło... rzecz oczywista, że nie zawsze to, co pomaga ludziom pomoże kotu)

Ludziom to też szkodzi! Właściwie pierwszy o szkodliwości srebra powiedział mi ludzki lekarz. Potem dopytałam wetów. Opinie tych, z którymi rozmawiałam są jednomyślne. NIE PODAWAĆ! Nawet się dziwili skąd się ludziom to srebro wzięło, bo podobno ostatnio co chwilę ktoś o nie pyta ;)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 26, 2011 12:36 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

A to ciekawe, bo srebro koloidalne to jest już od dobrych kilku lat - chyba się pojawiło niedługo po modzie na citrosept
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt sie 26, 2011 12:39 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

bagheera pisze:A to ciekawe, bo srebro koloidalne to jest już od dobrych kilku lat - chyba się pojawiło niedługo po modzie na citrosept

Ale na miau "chodzi" od stosunkowo niedawna. I pewnie stąd ta moda.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 26, 2011 12:45 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

W każdym razie - na pewno kotu nie dam (a już myślałam, że jest cudowny lek, po którym nie będzie się ślinić i mnie nienawidzić... :wink: )
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt sie 26, 2011 12:56 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

bagheera pisze:W każdym razie - na pewno kotu nie dam (a już myślałam, że jest cudowny lek, po którym nie będzie się ślinić i mnie nienawidzić... :wink: )

http://leki-informacje.pl/144,srebro_ko ... _mity.html
Do poczytania. Pozytywne opinie o srebrze są głównie na forach i stronach o tzw. medycynie alternatywnej. To opracowanie z linku wygląda - dla mnie - bardziej solidnie.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 26, 2011 13:16 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

bagheera pisze:A to ciekawe, bo srebro koloidalne to jest już od dobrych kilku lat - chyba się pojawiło niedługo po modzie na citrosept

Srebro koloidalne znane jest od dawna. Przed erą antybiotyków i sulfonamidów stosowane było w silnych, uogólnionych zakażeniach bakteryjnych (doustnie, dożylnie, podskórnie, doodbytniczo oraz na skórę i błony śluzowe). Wtedy zresztą stosowano je w dużo wyższych stężeniach co mogło powodować skutki uboczne.
To współczesne jest tylko namiastką i być może nie zaszkodzi stosowane okresowo ale niekoniecznie też pomoże.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]