Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 16.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 23:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:W bydgoskiej dzielnicy Flisy znaleziono taką kotkę (ma naciętę ucho, więc chyba kotka).

Obrazek Obrazek Obrazek

W tej chwili mieszka ona w ogródku. Może ktoś reflektuje?

Dobrze widzę, że kota ma jedno oko niebieskie, jedno zielone?

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Wto mar 29, 2011 23:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Tak, jest różnooka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro mar 30, 2011 0:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica, nudna jesteś [nie insynuuję, ale stwierdzam].
cały wieczór kręciły Cię opisy aukcji z allegro :lol:

Zdecydowanie wolę znajdować płaszczyznę porozumienia z Mirką 8)

casica pisze:To co piszę o azylu mirka_t opiera się wyłącznie na tym co pisze o sobie i swoim azylu sama mirka_t. Nie uświadczysz w moich wypowiedziach plotek :) No chyba, że fakty przedstawiane w tym watku są właśnie forumową pisaniną i funta kłaków nie są warte.

zieeew.
O tym, że pisanina [nie tylko forumowa [to dopisek dla chórzystek casicy, żeby załapały, że nie o wypowiedziach Mirki tu mowa] zawsze jest pisaniną, a 'fakty' to inna sprawa, też już było.
I jednak wolę o tym pogadać z kimś bardziej kompetentnym w kwestiach pisania, interpretacji i statusu tzw. 'faktów'.

A skoro lubisz spędzać dnie i noce na egzegezie wpisów Mirki, to baw się dobrze.

a Ty, dalia, czepiasz się bzdur. Pierwsza moja wypowiedź dotyczyła posta Mirki, w którym ona odpowiadała Tobie, na Twoje pitolenie o tym, co Viva! wie, a czego nie. Nieważne zresztą, ale jak masz nadmiar czasu, to sobie czytaj po 10 razy, dziel włos na czworo i się zastanawiaj.
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 0:14 przez sanna-ho, łącznie edytowano 1 raz

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Śro mar 30, 2011 0:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

acha, zapomniałabym.
casica - ja, w przeciwieństwie do Ciebie, byłam u Mirki. Poznałam jej koty i warunki, jakie kotom oferuje Mirka.
Jako zwolenniczka teorii obiektywnych 'faktów' powinnaś wziąć pod uwagę, że te 'fakty' znam nieporównywalnie lepiej od Ciebie.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Śro mar 30, 2011 0:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:W bydgoskiej dzielnicy Flisy znaleziono taką kotkę (ma naciętę ucho, więc chyba kotka).
Niestety, to może być nacięcie, ale też może to być ślad po urazie. :( Nasz Młody ma bardzo podobną szczerbkę na uchu i ma to od zupełnej maleńkości - najprawdopodobniej ślad po psich zębach (znaleziony został na chodniku, był bardzo poturbowany).
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro mar 30, 2011 5:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Nie daje mi spokoju skąd Jek ma tą informację.

Jek pisze:... Liczba kotów u ciebie przekracza czterokrotnie liczbę kotów które dzisiaj znajdowały się w bydgoskim schronisku. .....

Chyba nie z Kącika adopcyjnego na stronie schroniska?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro mar 30, 2011 5:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Nie daje mi spokoju skąd Jek ma tą informację.

Jek pisze:... Liczba kotów u ciebie przekracza czterokrotnie liczbę kotów które dzisiaj znajdowały się w bydgoskim schronisku. .....

8O 8O 8O A mnie to zaciekawiło-bo z tego wynika ,ze schronisko w Bydgoszczy ma lepsze warunki dla kotów niż Twoje mieszkanie. O opiece nie wspominam,bo przeciez opisałaś w jaki sposób "ogarniasz" swoje stado.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro mar 30, 2011 6:09 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

sanna-ho pisze:a Ty, dalia, czepiasz się bzdur. Pierwsza moja wypowiedź dotyczyła posta Mirki, w którym ona odpowiadała Tobie, na Twoje pitolenie o tym, co Viva! wie, a czego nie. Nieważne zresztą, ale jak masz nadmiar czasu, to sobie czytaj po 10 razy, dziel włos na czworo i się zastanawiaj.

to przestań wypisywać bzdury
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 30, 2011 7:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

anulka111 pisze:

8O 8O 8O A mnie to zaciekawiło-bo z tego wynika ,ze schronisko w Bydgoszczy ma lepsze warunki dla kotów niż Twoje mieszkanie. O opiece nie wspominam,bo przeciez opisałaś w jaki sposób "ogarniasz" swoje stado.

Anulko, tak kochasz zwierzątka i tak dobrze o nie dbasz (śliczne masz kotki!) i nie możesz znieść ich krzywdy...
To może pomyślisz o wolontariacie w jakimś schronisku, w którym jest mało kotków?

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro mar 30, 2011 7:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Zgadnij :twisted: - jeśli wiesz jak szukać, informacje zawsze się znajdują. Prędzej czy później.

CO Z LECZENIEM CZARNEJ I BRZYDZI?

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro mar 30, 2011 7:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Tak się składa ,ze od lat pracuję społecznie.Natomiast nie czuję potrzeby rozpisywania się na forum na ten temat 8)

A Ciebie nie zastanawia dlaczego u mirki_t jest 40 kotów z hakiem w małym mieszkaniu,a w schronisku w Bydgoszczy 4x mniej?
Mirka przyznała ,że nie ma środków na bieżące leczenie kotów,a mimo to dobiera kolejne koty.Jednocześnie stale prosi o wsparcie dla kotów ,które juz ma pod swoja opieka. Uważasz ,że jej postępowanie jest logiczne i służy dobru kotów?
Potrafisz to wyjaśnić?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro mar 30, 2011 7:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Jednak na stronie schroniska w Bydgoszczy jest dział "Domy tymczasowe dla wrażliwych kotów". Poczytałam sobie nieco.

http://www.schronisko.org.pl/zwierzeta- ... kotow.html

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Śro mar 30, 2011 7:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

seidhee pisze:Co za iście grecka tragedia i impas :evil:
Z jednej strony nie szukasz kotom domów, bo u Ciebie im tak dobrze, a z drugiej niestety nie możesz im zapewnić kompleksowej opieki weterynaryjnej, bo pieniążków za mało darczyńcy wpłacili...

mirka_t pisze:Seidhee "live is brutal".
Na przykład Kitek będzie miał teraz rwane zęby, choć wolołabym zafundować ten zabieg Płoszce, ale na Kitka czeka dom, który sam tego zabiegu mu nie zapewni. Mogę zrezygnować z tego domu i czekać na taki, który zapewni kompleksową opiekę na wejściu.

To nie jest odpowiedź na mój zarzut.
Twierdzisz, że nie ma potrzeby aktywnie szukać kotom domów, bo u Ciebie mają się świetnie, a jednocześnie ciągle na coś brakuje. Nie na wypasy, tylko na dość podstawowe sprawy.