Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 11:31 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Gibutku - one mają 7 dni :!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 08, 2011 11:33 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Smarti wydaje mi się ,że one w schronie nie miały żwirku tylko trociny w kuwetach ,takie resztki z drewna.Zaobserwowałam jednak ,że często załatwiały się w piasek -czyli podłogę na wybiegu.Biorąc je ze schronu kupowałam im żwirek Benek mocno zbrylający i było dobrze.Kuweta na kwarantannie stała w rogu boksu ,może dlatego wybrały jeden kącik.Jesteście z TZ wspaniali. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie maja 08, 2011 11:36 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 08, 2011 11:38 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Marzenia11 pisze:Gibutku - one mają 7 dni :!:

Uuuuu.... no to koniecznie waga, notesik i codziennie spisywać wagę. Malucha na butlę dodatkowo. Kotce karmiącej karmę dla maluszków (kitten lub nawet growth - weterynaryjną) i wołowinę (zwiększa produkcję mleka).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 08, 2011 11:40 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Tu zdania są podzielone - weci mowią, aby zostawić mamę w spokoju..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 08, 2011 11:45 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Z maluchami to tak jest że powinny rosnąć - co się spotykam z wątkiem maluszkowym jakimś to zawsze ważą i jak waga jest niska to dokarmiają. Ja maluszków nie miałam, tyle co wyczytałam na różnych watkach. No i jeszcze jedno - jak matka któregoś malucha wyniesie z gniazda i odstawi w drugi kąt pokoju to choćby wyglądał na mega zdrowego trza w te pędy z całością do weta.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 08, 2011 12:02 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Iwonko,
Sznyclowi jak się chłopak odblokuje możesz dawać bez ograniczeń RC pure feline no2.
Tak jak rozmawiałyśmy ma zbawienne psyllium . Inne koty mogą też to jeść bez obaw.
http://www.zooline.pl/royal-canin-pure- ... d-248.html
:kotek:
Pls podaj mi nazwę tej mokrej karmy bez zbożowej. Chcę dokładnie przeczytać skład (czy aby nie ma ryżu).
Ta nowość ,którą znalazłam to "Grau puszka dla Łasucha,bez zboża".
:cat3:
Głaski dla wszystkich milusińskich :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie maja 08, 2011 12:32 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to koty w schronie w Szczytnie nie miały żwirku tylko trociny z tartaku. Może maja żwirek, jak ktoś im podaruje. A do kuwet wkładano im po jednym większym kamieniu możliwe że osikanym wcześniej. Może tą kotkę nazwać Carlota albo Carlotta albo Carla?

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie maja 08, 2011 12:39 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Dla mnie Carla jest :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie maja 08, 2011 13:27 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

MalgosiaZ pisze:Dla mnie Carla jest :ok:

Bingo!!!
Mój TŻ też powiedział przy kawie że Carla a więc Carla!! :ok: :ok: :ryk: :ryk: :ryk: :piwa:

Niestety Cosma zawiera jednak 1% ryżu a Schesir roślinne związki żelujące. :oops: czyli pudło...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie maja 08, 2011 13:41 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

a może Feline Porta 21? Ona chyba też nie ma zbóż w składzie?
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Nie maja 08, 2011 14:19 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Przed chwilą zważyliśmy najmniejszego Carli,jeżeli dobrze spojrzeliśmy na wagę to wynik ok.180,190 g,reszty nie chcieliśmy stresować.Czy dla tygodniowego maluszka to norma?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie maja 08, 2011 15:27 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

Kiedy Nietoperzyki miały 2 miesiące, ważyły około pół kilo, więc to chyba niezła waga.
A co do drewnianego żwirku, to dla maluchów chyba nie zawsze pasuje, ale dorosłe często chętnie korzystają.
I wtedy cenowo zdecydowanie najtaniej wychodzi pelet - ale to Smarti wiesz, bo stosujesz.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 08, 2011 15:44 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

nikaxx pisze:a może Feline Porta 21? Ona chyba też nie ma zbóż w składzie?

Nie wiem czy szukacie suchej czy mokrej bezzbozowy jest Orijen, zawiera ziemniaki. Taste of the Wild też (oba suche)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 08, 2011 15:48 Re: Kicie Smarti-kicie przyjechały a w domu cisza...zero kota...

smarti pisze:Przed chwilą zważyliśmy najmniejszego Carli,jeżeli dobrze spojrzeliśmy na wagę to wynik ok.180,190 g,reszty nie chcieliśmy stresować.Czy dla tygodniowego maluszka to norma?

Dane ze strony toruńskiej Fundacji Kot:
http://koty.karolin.pl/pl/porady/opieka.html#waga

Waga kociąt:
1 dzień: 70-135 g
1 tydzień: 110-250 g
3 tygodnie: 215-420 g
4 tygodnie: 250-500 g
5 tygodni: 290-620 g
6 tygodni: 315-700 g
7 tygodni: 400-900 g

Erin pisze:A co do drewnianego żwirku, to dla maluchów chyba nie zawsze pasuje,
No właśnie jak najbardziej pasuje!
Kocięta w którymś momencie zaczynają poznawać świat i biorą wszystko do pyszczków. Żwirki silikonowe i betonitowe są dla nich niebezpieczne. Zwłaszcza zbrylające!
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

[poprzednia][następna]