[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 11:28 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

No i zapomniałabym: Maluchy odwiedziły wczoraj Kassję i kocie ciocie. Bezstresowo zwiedzały mieszkanie, zaglądały do misek i kuwety. Szalały na kocim placu zabaw i jeszcze dostały myszkę w prezencie :1luvu: Kociaki kochają ciocię Kasię :1luvu: Dziękujemy :D
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw lip 14, 2011 15:36 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Tyle pochwał, zaraz się rozpłynę :mrgreen:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Czw lip 14, 2011 18:07 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Od godz.11 mam w domu oprócz Żabki -nowego domownika -to kocurek.Lekarka wet.określiła, że ma ok.2m-cy,wydusiła "tonę" ropy z gruczołów ok.odbytniczych,świerzbu w uszkach mało,antyrobak podany i kocurek odpchlony.Za 14 dni kolejna tabl.antyrobaka.Kocurek jest cały czarny, bardzo wesoły, cały czas by się bawił no i oczywiście fuczy na moje dziewuchy.Żabka jakby wyciszyła się - odeszła jej ochota na bycie tą pierwszą damą.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Czw lip 14, 2011 21:20 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Czy ktoś miałby ochotę potymczasować Małą Mi? :| Miała zostać u koleżanki do sierpnia, ale "alergia" i te sprawy i "kot ma zniknąć jak najszybciej"... Najlepiej ktoś kto ma tymczasiątka w podobnym wieku (czyli 2-3 miesiące) bo mniejsze gnębi za bardzo swoimi zabawami i dlatego nie bardzo chcę ją zabierać do siebie, tym bardziej że Sierotka jest bardzo słaba i mizerna i boję się, że zrobi jej krzywdę... Kotka jest fajna, rozrywkowa, zdrowa i odrobaczona. Pomogę w ogł.

Obrazek

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Pt lip 15, 2011 10:47 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Witam forumowiczów.
Chciałabym się zorientować się czy znajdzie się ktoś kto jest zainteresowany przygarnięciem ok. 8 miesięcznego kotka (lub kotkę)???
Kociak przybłąkał się do bloku na ul. Krętej. Na początku myślałam, ze jest czyjś bo osiedle zamknięta i ludzie często wypuszczają swoje zwierzaki ale kociak niestety jest przybłęda. Sama nie mogę go wziąć bo wynajmuję tylko pokój, w domu na wsi mam już dwa psiaki i dwa koty i boje się, ze będzie problem z aklimatyzacją:(. Kot jest dokarmiany, sypia na balkonach więc na razie powiedzmy, że jest ok. Gorzej będzie jak się znacznie robić chłodno.

Kotek jest szaro-srebrny pręgowany. Bardzo sympatyczny, strasznie lgnie do ludzi.

Bardzo proszę o pomoc.

Julka1212

Od: Pt lip 15, 2011 10:37

Post » Pt lip 15, 2011 11:12 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Bakteria pisze:Czy ktoś miałby ochotę potymczasować Małą Mi? :| Miała zostać u koleżanki do sierpnia, ale "alergia" i te sprawy i "kot ma zniknąć jak najszybciej"... Najlepiej ktoś kto ma tymczasiątka w podobnym wieku (czyli 2-3 miesiące) bo mniejsze gnębi za bardzo swoimi zabawami i dlatego nie bardzo chcę ją zabierać do siebie, tym bardziej że Sierotka jest bardzo słaba i mizerna i boję się, że zrobi jej krzywdę... Kotka jest fajna, rozrywkowa, zdrowa i odrobaczona. Pomogę w ogł.

Obrazek

Mała Mi jest szczepiona ?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt lip 15, 2011 12:18 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

JD, rozumiem, że już nie masz przepełnienia u siebie?
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt lip 15, 2011 12:57

HEJ, POTRZEBUJĘ RADY
Wczoraj wieczorem znalazłam u mnie na klatce schodowej małego kociaka.Biedaczek taki matutki i chudzitki ledwo chodził.Miał całe zaropiałe i zaklejone oczko.Nie mogłam go tak zostawić, wiec wziełam go do siebie.Mam juz jedna dorosłą kotkę, poza tym na stałe mieszkam w Anglii,rodzice się nim nie zajmą, więc nie mogę go zatrzymać, ale mam zamiar go podleczyć, podtłuczyć i wtedy zacząć ogłaszać.Nie tymczasowalam nigdy wczesniej kotka, wiec potrzebuje rady.Byłam z nim dzisiaj u weterynarza, pani doktor oceniła go na 1,5 miesiaca, waży niecały kilogram.Pani doktor wyczyściła mu uszy, zapuściła tam jakiś preparat, dostał też jakiś zastrzyk sterydowy antyobrzękowy, antyświądowy i jeszcze jakiś tam anty na te oczko i uszy. Ma podobno po stronie tego oka powiększone węzły chłonne i ucho też w gorszym stanie.Dostał też pastę antyrobakową i receptę na krople do oczu- Tobradex- ktore mam zapuszczać 3 razy dziennie. Jutro mamy iść do lecznicy znowu na czyszczenie uszu.I mam pytanie do was, co o tym sądzicie?Byłam u osiedlowego weta, ze swoim kotem jezdzę zazwyczaj na Wesołą i do tamtych lekarzy mam zaufanie, a tej Pani doktor nie znam.Powinnam zrobić mu jakieś badania?Już wiem, że źle zrobiłam bo nie przeprowadziłam kwarantanny i teraz muszę obserwować mojego kota.Poza tym dałam mu mleko, ale on nie chciał pić wody, więc pomyślałam że lepiej mleko niż nic, bo pewnie był odwodniony trochę.A jeszcze co do oczka:saczy się mu ropa i jest zaklejone. Czasmi je otwiera: jest czerwone i takie brzdkie.Odkąd go wziełam robił tylko raz siku, kupy nie było do tej pory.A i dodam że daje mu jeść co kilka godzin małe porcję mokrego jedzonka.Jak się mam zająć tym biedakiem?Jakieś rady?

ksha

Od: Sob kwi 23, 2011 10:58

Post » Pt lip 15, 2011 13:06 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

J.D. pisze:Mała Mi jest szczepiona ?

nie jest

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Pt lip 15, 2011 14:20 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

sprawa juz nie aktualna i tak bo koleżanka właśnie dzwoniła,że już ma kotka

Szałwia pisze:JD, rozumiem, że już nie masz przepełnienia u siebie?

o co chodzi z tym przepełnieniem?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob lip 16, 2011 8:55 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

ksha z tego co pisałaś to mi brakuje jakiegos antybiotyku do tych wszystkich niepokojących objawów. Oczka przemywać możesz sola fiziologiczną ( w aptece bez receprty), albo wykła przegotowaną wodą. No ja akurat z Wesoła mam przykre doswiadczenia, ale chyba powinnaś tam pojechać, bo wydaje mi się, że trzeba bardziej zdjagnozować tego malucha byz może wykonac jakieś badania żeby na ślepo nie leczyć. Napisz mi na pw u jakiego osiedlowego byłaś, bo może nie powinnaś tam więcej pójść:)
Z doświadczenia wiem, że jeżeli jest jkiś trudny przypadek to lepiej od razu iść do takiej lecznicy, która może wykonać specjalistyczne badania, czasami to decyduje o przeżyciu.

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lip 16, 2011 9:35 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

a u mnie sielanka...bo Tygrysek wyszedł na podwórko :twisted:
Obrazek
Obrazek

Tygrys siedział zamkniety w pokoju , bo strasznie stresował i ganiał pozostałe towarzystwo i za kare zasikał mi moje łoże :evil: Jak wczoraj wróciłam z pracy to zapach mało mnie nie zabił i powiedziałam doćś! ( a to już 3 tygodnie po kastracji) więc pojechałam po jakiś preparat i moge polecić firmy OVER ZOO preparat URINE FREE, nie dość że nie czuć kociego moczu to jeszcze w domu pięknie pachnie.
Wczoraj wyszedł z nami na wieczorny specer ale wrócił , dzis rano tez go wypuściłam na stare śmieci, na noc zabiore go do domu. Problem jeszcze z jego kupami bo sa nie dość że wielkie 8O to jeszcze brzydko pachnące. Powinnam zrobic badanie kału? I gdzie to się robi?

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lip 16, 2011 14:18 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Czy ktoś ma zamiar poczynić jakieś zakupy żarełka w Krakvecie czy innym sklepie? Chętnie się dołączę.
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Sob lip 16, 2011 15:56 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

tove pisze:Czy ktoś ma zamiar poczynić jakieś zakupy żarełka w Krakvecie czy innym sklepie? Chętnie się dołączę.
Zajrzyj do e-pazura
http://e-pazur.com/ dostawa w Białymstoku za darmo ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Sob lip 16, 2011 18:01 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Hej dziewczyny,
czym mam karmić mojego małego kociaka chorego na koci katar?Do tej pory pięknie wcinała, ale po dzisiejszej wizycie u weta nie chce jeść ani pić,co mam robić?To już trwa od rana :( Czy to może być od leków?Kicia dostała zastrzyk z antybiotykiem, jest jeszcze bardziej osowiała niż była :(

ksha

Od: Sob kwi 23, 2011 10:58

[poprzednia][następna]