KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 9:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:Sosnowiecki TOZ to porażka - byłam swego czasu członkiem tego czegoś :evil: i stwierdzam, że jest to dość hermetyczne towarzystwo wzajemnej adoracji, dla którego zwierzęta są tylko pretekstem do spotkań i pogaduszek o pierdołach. To pic na wodę - łaskę robią, że cokolwiek robią, są anachroniczni, zamknięci na nowe pomysły i nie dążą do rozwoju. Czy myślicie, że gdyby ta organizacja spełniała moje oczekiwania, co do wolontariatu, to bym od nich odeszła?
Być może a raczej taką mam nadzieję, że w niektórych miastach TOZ naprawde spełnia swoją rolę....

Tak popieram w 100% Mare ja tez kiedys dawno temu chcialam w tym TOZ-ie dzialac ale tam sie nie dalo wszystko sie zgadza co pisze Mara i do tego tam bylam ze dwa razy na Krzywej zastalam mala grupke staruszkow moze ja tez nie mloda ale to byli naprawde ludzi pod 80-tke i nie wiele mozna bylo z nimi zdzialac.

Mara klatka lapka jest na kch w kacie ja oddalam, ale najpiewr sprawdz czy jest miejsce gdzie ulokowac kota bo wg mnie wszystko zajete.
Kotka piwniczna z Hallera bedzie co najmniej do poniedzialku.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro kwi 06, 2011 9:36 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Bylismy wczoraj wieczorem z Gracja na kontroli wiec tak: w pyszczku ladnie sie goi i juz nie cuchnie, leki ma brac jak brala w poniedzialek jeszcze raz do kontroli i moze juz beda wyniki z wycinka bo wczoraj jeszcze nie bylo.
Gracja ladnie je jak przywiezlismy ja to dalam jej na 2x saszetka whiskasa wstrzachla ze smakiem.

Rowniez wezmiemy w pon. ta kotka po sterylce do kontroli i jak bedzie wszystko dobrze to wolnosc.
Biedna nie chce jesc jak takie wszystkie zlapane z wolnosci wiec jak najszybciej trzeba dac jej wolnosc niestety do pon.musi byc bo w sob.czy w niedz.nie ma tej dozorczyni co ja dokarmia a jednak zawsze kota wypuszczamy w obecnosci osoby no powiedzmy opiekujacej zeby nie bylo ze kota nie oddalam.
Miala bardzo brzydka macica napuchnieta czyli chora dobrze ze ten zabieg nastapil bo kotka moglaby sie rozchorowac i odejsc w cierpieniach.
Martwych kociat w srodku nie bylo czyli miala 1 i to martwe ledwo wycisla.
Wiesiu ja nazwal Lulu nie wiem czemu :D ale niech bedzie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro kwi 06, 2011 10:04 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jeżeli można to zapisuję się na dyżur 13 rano
Dajcie znać co z Sake czy je z tym kołnierzem bo Ono jest takie biedne :( wczoraj był bardzo nieszczęśliwy

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro kwi 06, 2011 10:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Bona44 pisze:Jeżeli można to zapisuję się na dyżur 13 rano
Dajcie znać co z Sake czy je z tym kołnierzem bo Ono jest takie biedne :( wczoraj był bardzo nieszczęśliwy

Bożena wczoraj wieczorem SAKE też nie jadł (a), ale Terenia nakarmiła kotka do porządu SAKE bardzo ładnie je z łyżeczki jak dzidziuś :). Kołnierz Terenia jej zdjęła, była bardzo nieszczęśliwa w kołnierzu. Obecnie poszukujemy srebra koloidalnego do popsikania ranki , bo kotek źle znosi różne " zabezpieczania " pooperacyjne.
Tak że kotuś sporo zjadł wieczorem , ale ciągle robi jeszcze " króliczka" tzn. leży skulony na leżance.
Ostatnio edytowano Śro kwi 06, 2011 18:41 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro kwi 06, 2011 11:01 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:
Bona44 pisze:Jeżeli można to zapisuję się na dyżur 13 rano

Bożena wczoraj wieczorem SAKE też nie jadł (a), ale Terenia nakarmiła kotka do porządu SAKE bardzo mładnie je z łyżeczki jak dzidziuś :). Kołnież Terenia jej zdjęła, była bardzo nieszczęśliwa w kołnierzu. Obecnie poszukujemy srebra koloidalnego do popsikania ranki , bo kotek źle znosi różne " zabezpieczania pooperacyjne.
Tak ze kotuś sporo zjadł wieczorem , ale ciągle robi jeszcze " króliczka" tzn. leży skulony na leżance.

Gosia a takie sreberko to może w Almawecie by nam załatwili, albo Alaskan- dziewczyny poprosić.
ono chyba ponad 20 zł. kosztuje
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 06, 2011 12:25 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzisiaj będę u weterynarz jak będzie to kupię.
Tereniu daj mi znać co z tym podziękowaniem :?:

Bona44

Post » Śro kwi 06, 2011 12:36 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Bona44 pisze: Dzisiaj będę u weterynarz jak będzie to kupię.

Bożena , o której będziesz ? bo ja mogę też kupić ( jeśli to będzie w
"Alaskanie") ale dotrę tam nie wcześniej niż ok 18 tej na razie nie mogę sie dodzwonić. Nie ma sensu żebyśmy obie kupowały, więc jakbyś wcześniej kupiła bardzo proszę puść mi sms-a, bo po 14 nie będę miała dostepu do forum aż do wieczora.

gosiakot

Post » Śro kwi 06, 2011 12:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Gosiu jak się nie odezwę do 16 na telefon to kup

Bona44

Post » Śro kwi 06, 2011 17:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iweta pisze:
terenia1 pisze:Dziś zadzwoniła do mnie Pani dokarmiająca koty w wieżowcach z okolicy Kilińskiego, bloki takie na skrzyżowaniu Piłsudzkiego z Kilińskiego dokarmia tam koty ze swoją mamą. Sytuacja tam z tego co mówiła nieciekawa :( niestety one nie mają już za bardzo pieniędzy na dokarmianie kotów obydwie są na rentach, kobieta jest na wózku a matka chodzi o kulach, kobieta mówiła że kotów jest około 20 - oczywiście wszystkie nie wykastrowane i nie wysterylizowane, podjadę tam po koniec tygodnia zobaczyć jak sytuacja wygląda. Wezmę z kociarni jakiś worek suchego jedzenia i może jakieś puszki jeszcze się znajdą. Zobaczę jak to wszystko wygląda i trzeba by pomóc w sterylizacji i kastracji. O szczegółach napiszę jak tam pojadę.
Kobieta była w TOZ-e więc pani w TOZ-e powiedziała jej że to nie jest sprawa TOZ-u że ona koty dokarmia tylko jej, a jak nie bedzie ich dokarmiała to niech pozdychają :evil: kurka wodna ręce opadają po co ten cholerny TOZ :evil:
Jeśli trzeba by tam sterylizować i kastrować proszę o konkretne deklaracje kto jest w stanie pomóc w łapaniu i transporcie, ja muszę jeszcze dokończyć sprawę w Novotelu, więc chwilowo nie dam rady.

A TOZ nie ma jakiejś puli darmowych sterylek? Sledze wątek Izy ze Szczecina i Ona wszystkie koty wolno żyjące kastruje przez TOZ, za darmo. Kiedyś nawet pomagali jej z transportem, czyli przyjeżdżał samochód po złapane koty. Dlaczego więc sosnowiecki TOZ nie moze tego robić? Mozna by pomóc tym kobieta w łapaniu, zawiezieniu czy przetrzymaniu ale nie trzeba by płacić za sterylizacje.

ze dwa lata temu TOZ zasponsorował sterylkę kotki z mojego osiedla ... zlecili to lecznicy z zamkowej ponoć mają z nimi umowę hmmm sterylka a i owszem odbyła się ale parę miesięcy później kotka byłaby zeszła się okazało że uszkodzili nerkę (!) czy coś takiego przyznam się nie pamiętam dokładnie ... i nerka czy to coś zaczęło się psuć
ale generalnie w sosnowcu toz to porażka :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro kwi 06, 2011 18:34 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś za sprawą Sakusia zaraz po pracy nawiedziłąm na chwilę kociarnię, Mara zostawiłąm Ci list miłosny :wink:
Wczoraj faktycznie karmiłam Sakusia łyżeczką pierw męczyłam się strzykawką, a potem delikatnie otworzyłam pysio na łyżeczkę jedzonko i do pysia :wink: zjadła bardzo ładnie - zresztą choerka to najbardziej łągodny kociak z jakim miałam do czynienia w życiu kompletnie wszystko da z sobą zrobić, cudo nie kot. Dziś wyniosłą kotka precelka w jego legowisku na stolik, dałam mu ze 3 razy na łyżeczce jedzonka, a potem sam wylizał miseczkę, potem była porcja głasków takich solidnych i Sakuś obrócił się na plecki łapki do góry i mruczał jak traktor :1luvu:
Wypuściłąm na troszkę na kociarnię Dyzia i Bąbelka - chłopaki biegały jak szalone :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 06, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:
Bona44 pisze: Dzisiaj będę u weterynarz jak będzie to kupię.

Bożena , o której będziesz ? bo ja mogę też kupić ( jeśli to będzie w
"Alaskanie") ale dotrę tam nie wcześniej niż ok 18 tej na razie nie mogę sie dodzwonić. Nie ma sensu żebyśmy obie kupowały, więc jakbyś wcześniej kupiła bardzo proszę puść mi sms-a, bo po 14 nie będę miała dostepu do forum aż do wieczora.

Sreberko dla SAKE na brzuszek ma być jutro , jak tyko wyjdę z pracy przywiozę je na kociarnię. SAKE to rzadko spotykany kotuś, tak łagodny że nie do uwierzenia, a do tego ładny :) ma okrągłego pysia i wygląda jak przytulanka dla dzieci, jakby był śliczną zabawką.Tę slicznotę ktoś z pewnością pokocha :)

gosiakot

Post » Śro kwi 06, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Zapraszam do głosowania
viewtopic.php?f=1&t=126100&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro kwi 06, 2011 19:50 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

NITKA/KARINKA pisze:Zapraszam do głosowania

Bardzo dziękujemy za przypomnienie :D
To dziewczyny i chłopaki zapraszam do głosowania na nasze Stowarzyszenie :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 06, 2011 19:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:
NITKA/KARINKA pisze:Zapraszam do głosowania

Bardzo dziękujemy za przypomnienie :D
To dziewczyny i chłopaki zapraszam do głosowania na nasze Stowarzyszenie :D

Ja już głos oddałam. :ryk: :ryk:
Tereniu dzieki

Bona44

Post » Śro kwi 06, 2011 19:56 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

I tradycyjnie zapraszam na zapisy na dyżury w przyszłym tygodniu :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.04.-17.04.2011