DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 14:29 Re: KICIE u Smarti 2

Na moment wpadam.
Mela pewnie zaczyna znaczyć, bo ona przecież jeszcze nie ciachnięta. Znaczy rujka się zbliża. Tak mi się wydaje.

A Trisia według mnie by się dogadała z dominującą kotką, bo ona spokojna jest. Lala dla mnie też dominująca ;] Ona w ogóle jest łagodna i taka, że problemu z adaptacją z kotem mieć nie będzie.
No ale jak Państwo się nie odezwali...

Na szerloku pisali do mnie o Bąbla. Skierowałam do Ciebie, ale widziałam kilka ogłoszeń tego Pana i zdaje mi się, że ma pewnie wieeele kotów na oku, więc nie radzę się silnie nastawiać.

Promyk to sobie wszędzie poradzi, za sprytny jest ;] Ale oczywiście domek najlepszy z możliwych.

Devi chętnie ogłoszę, według mnie ona jest ładna :> Tylko zapasiona traci orientalne rysy, wiesz? :P

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto mar 01, 2011 14:33 Re: KICIE u Smarti 2

No właśnie to jest ta metoda kotów - skok na klamkę i wisi aż klamka puści :)

Na mojego Grubego nie ma mocnych drzwi - metalowe, ciężkie drzwi an zewnątrz nie stanowią zadnego problemu. Raz nawiał i bym go złapała gdyby nie śliskie liście na podwórku. Od tej pory mam odruch zamykania drzwi. Nawet wychodząc otworzyć furtkę bo ktoś przyszedł, zamykam drzwi na klucz.
magdajedral

Post » Wto mar 01, 2011 14:37 Re: KICIE u Smarti 2

kussad pisze:
EdytaB_a pisze:Wkleję tu bo nie wiem Smarti czy doczytałaś o Lali :)
EdytaB_a pisze:Chciałam tylko napisać, że Lalunia nauczyła się otwierać sobie drzwi :!:
Jak na razie udaje jej sie tylko z jednymi, w których leciutko "chodzi " klamka (tych na podwórko nie ma szans otworzyć - jakbyś sie martwiła Smarti :) )

Mądra kicia :1luvu:
:

W jaki sposób Lalunia to robi? Kiedyś dość krótko miałam kotka, który skakał na klamkę i na niej wisiał żeby drzwi się otworzyły :D

skacze na klamkę i jakoś jej to wychodzi :)
otwiera w jedną stronę - z werandy na przedpokoik, w 2-gą jeszcze nie umie. Kwestia czasu.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto mar 01, 2011 14:39 Re: KICIE u Smarti 2

Jest na to jedna skuteczna rada - wiem, bo zastosowałam - zmienić klamki na gałki :mrgreen:
U mnie Ptysiek taki aparat był, że drzwi otwierał. Jak zmieniłam na gałki, mało nie siknęłam pewnego razu, jak Kudłaty skakał jak na sprężynie i po każdym skoku piszczał ze zdziwieniem, że coś nie idzie :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 01, 2011 14:41 Re: KICIE u Smarti 2

Szalony Kot pisze: Lala dla mnie też dominująca ;] Ona w ogóle jest łagodna i taka, że problemu z adaptacją z kotem mieć nie będzie.

:?: :?: :?:
jakiego problemu z adopcją mieć nie będzie?
Moja ci Ona moja....
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto mar 01, 2011 14:51 Re: KICIE u Smarti 2

EdytaB_a pisze:
Szalony Kot pisze: Lala dla mnie też dominująca ;] Ona w ogóle jest łagodna i taka, że problemu z adaptacją z kotem mieć nie będzie.

:?: :?: :?:
jakiego problemu z adopcją mieć nie będzie?
Moja ci Ona moja....

Chodziło mi o to, że Trisia mieć nie będzie problemu z adaptacją do innego kota, bo według mnie, jak była u Smarti, to świetnie się dogadywała z Lalą, która według mnie jest dominująca :ryk:

Szalony Kot

Post » Wto mar 01, 2011 14:54 Re: KICIE u Smarti 2

Edytko, możesz odetchnąć :mrgreen:

Erin

Post » Wto mar 01, 2011 15:01 Re: KICIE u Smarti 2

ale Promysia Trisia ma pod butem...w sensie pod łapką :D

A chyba kicia nauczy się otwierać od siebie ale do siebie to już gorzej.A że Lalunia to istny geniusz w czarrrnym futerku to ja zawsze wiedziałam.
mój Durian umiał w starym domu tylko jedne otwierać chociaż na moje oko wszystkie były identyczne..

Dzwoniła alareipan i ma coś na oku dla....Babla :D byłoby super ale póki co to sza....

..i nie wiem czy mogę powiedzieć ale i dla Edisi też coś się moooże szykuje ale to też sza bo mnie Marzenia zabije...

a Erin możeby poczekać na Monikę-co o tym myślisz przecież jesteśmy cierpliwe,no nie?

Tak sobie myślę -może Melcie połaczyć z Carlosem-mniej by się nudził :roll: a i ja byłabym mniej ..narażona...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto mar 01, 2011 15:07 Re: KICIE u Smarti 2

Oj bo Promyś jest pierdoła taki troszku, nic dziwnego, że dał się okręcić wokół miękkiej łapki 8)

Ja Bąbla twardo promuję, Julia vel Salice o nim ze mną rozmawiała i promuję go na 102% :D Więc chłopak jak nie z ogłoszeń, to po znajomości coś znajdzie, zginąć mu nie damy.
O Edisi nic nie mówię :lol:

Łącz. Może szybciej rujki dostanie skubana :ryk:

Szalony Kot

Post » Wto mar 01, 2011 17:02 Re: KICIE u Smarti 2

Szalony Kot pisze:Oj bo Promyś jest pierdoła taki troszku, nic dziwnego, że dał się okręcić wokół miękkiej łapki 8)

O nie, nie, nie - ja stanowczo protestuję!
Nie pierdoła, tylko dżentelmen :mrgreen:

Erin

Post » Wto mar 01, 2011 19:37 Re: KICIE u Smarti 2

Erin pisze:
Szalony Kot pisze:Oj bo Promyś jest pierdoła taki troszku, nic dziwnego, że dał się okręcić wokół miękkiej łapki 8)

Zgadzam sie z tobą Erin w 100% -Promys to typowy dżentelmen :ok:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Wto mar 01, 2011 19:50 Re: KICIE u Smarti 2

Cieszą się że Devi i Fionka pięknieję. Mam nadzieje że z Fionka bedzie juz dobrze żadne leczenie nie będzie potrzebne. A foteczki dziewczynek chętnie bym pooglądała.
Devi ma taką orientalną urodę
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto mar 01, 2011 21:33 Re: KICIE u Smarti 2

Erin pisze:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

coś w tym jest!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 01, 2011 21:34 Re: KICIE u Smarti 2

Iburg pisze:Devi ma taką orientalną urodę

Jeszcze :D bo smarti robi wszystko, aby pozbyć kotę tych lekko ostrych rysów na rzecz okrągłych :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 01, 2011 21:46 Re: KICIE u Smarti 2

Tak ja też zauważyłam te tendencje w kierunku wszystkich tymczasów u smarti :1luvu:
magdajedral

[poprzednia][następna]