KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 13:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

inka1984 pisze:
Edytka1984 pisze:wróćmy do opcji gdzie jeszcze możemy uzyskać poparcie ?

no wlasnie, zajmijmy sie ta sprawa, co mowisz o liscie do Kaczynskiego lub jakichs poslow ktorzy moga kierowac sie uczuciami?

Ale o poparcie w jakiej sprawie chodzi, bo się pogubiłam? :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 30, 2010 13:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

CatAngel pisze:A ja jestem za tym żeby w końcu :!: wprowadzili kary w postaci wolontariatu w schronisku :!: niech się nauczą szacunku do zwierząt :!: może myślenie i szacunek wróci jak ktoś tu napisał :!:

Amen :)

ale wolontariat pod obserwacja i to koniecznie, do tego kurator i grzywna na cele dobroczynne, w tym przypadku dla zwierzat maltretowanych!!!!
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Gibutkowa pisze:
felin pisze:
YennaM pisze:felin, to moze trzeba zaczac monitowac, zeby zmienic prawo

widzialam przed chwila material w tvn24

biedny ten kotek...

wypowiadala sie pani psycholog, ktora zapytana, czy np wymierzenie starszemu dzieciakowi kary np w postaci wolontariatu w schronisku byloby dobra kara odpowiedziala, ze jak najbardziej. Pod warunkiem, ze malolat w tym schronie pracowalby wiecej godzin miesiecznie niz kilka - kilkanascie. Niech se popracuje z rok w schronie :evil: albo i dluzej :evil: moze myslenie mu sie wlaczy :evil:

no i ze dla takiego 3-latka brat to guru. Ze jakby kazal wyskoczyc z okna to taki 3-latek by wyskoczyl. Tyle w temacie.

no i ze generalnie rodzice tutaj ponosza spora wine, bo gdzie oni byli, gdy malolaty meczyly zwierzaki :evil:
mam nadzieje, ze zajma sie calosciowa ta rodzina

O, o to chodzi. Ale żeby do tego doszlo, trzeba wlaśnie więcej takich akcji, żeby tzw. "wladza ustawodawcza" zauważyla, że wyborcom nie podoba się to, które jest, a z którego ustawodawcy są tacy dumni.
Wlaśnie o to chodzi, żeby oprócz grzywny (rzadko wymierzanej), pozbawienia wolności (najczęściej "w zawiasach") czy poprawczaka albo psychologa, byly też takie prace przymusowe; pod nadzorem, oczywiście. I żeby nie umarzano z powodu znikomej szkodliwości, bo wcale nie jest taka znikoma.

Ja tam w ogóle jestem za obozami pracy dla więźniów ;) Nie pracujesz to nie masz na fajeczki i na oglądanie TV - tylko chlebuś i woda na przeżycie, a co :twisted:

si, si, si!! ;)
ludzie, no kurdę, przecież to właśnie o to chodzi, a fakt, że wiele z nas reaguje bardzo ostro, wynika z bezsilności, z gniewu na to, co widzimy, co się dzieje wokół...
nieuchronność i autentyczna dotkliwość kary, to jest to....
a wtedy się zobaczy, kto naprawdę zrobił coś paskudnego z czystej głupoty, a kto z premedytacją..
KotkaWodna

Post » Czw gru 30, 2010 13:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Zofia&Sasza pisze:
inka1984 pisze:

no wlasnie, zajmijmy sie ta sprawa, co mowisz o liscie do Kaczynskiego lub jakichs poslow ktorzy moga kierowac sie uczuciami?

Ale o poparcie w jakiej sprawie chodzi, bo się pogubiłam? :oops:

zeby dostali surowa kare

Kumiko

Post » Czw gru 30, 2010 13:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

cos mowili ze sprawa trafila do prokuratury w Gdyni, ale dlaczego tam???? trzeba tam cos napisac,znajde jakiegos maila do nich

Kumiko

Post » Czw gru 30, 2010 14:01 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Dziewczyny ja mam taka propozycję wyciszmy się na chwilkę - co Wy na to?

posłuchajcie np:

http://www.youtube.com/watch?v=fOJ_aslKSLI

i wrócmy do konkretów???
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 14:01 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

inka1984 pisze:cos mowili ze sprawa trafila do prokuratury w Gdyni, ale dlaczego tam???? trzeba tam cos napisac,znajde jakiegos maila do nich

Bo to gdyńska policja prowadzi sprawę.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw gru 30, 2010 14:02 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

inka1984 pisze:
CatAngel pisze:A ja jestem za tym żeby w końcu :!: wprowadzili kary w postaci wolontariatu w schronisku :!: niech się nauczą szacunku do zwierząt :!: może myślenie i szacunek wróci jak ktoś tu napisał :!:

Amen :)

ale wolontariat pod obserwacja i to koniecznie, do tego kurator i grzywna na cele dobroczynne, w tym przypadku dla zwierzat maltretowanych!!!!

Ten pomysł uważam za bardzo dobry.
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 14:02 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM pisze:gdzies proces wychowawczy nawala
padaja autorytety
szkola, nauczyciel - zero autorytetu; kosciol - to samo; kryzys rodziny; kult pieniadza plus wszechobecna zgoda na przemoc wobec dzieci i innych ludzi

i idzie jak upadajace klocki domina - z pokolenia na pokolenie

otóż to... czas to zatrzymać, jeśli można, i dopóki można...
i zobacz:
zakładam, że tacy ludzie, jak my (pozwolę sobie napisać "my", skoro też tu jestem) zgromadzeni na tym forum i nie tylko zresztą, wychowamy kolejne pokolenia w poszanowaniu życia zwierząt, ludzi, w poszanowaniu Natury jako takiej i generalnie na tzw. dobrych ludzi. To, że pyskujemy, gorączkujemy się, to przecież nie oznacza, że na pewno pójdziemy z siekierą na samosąd na byle podpuchę, tylko fakt, że puszczają nam nerwy ze strachu przed tym, co się dzieje na świecie, z ludźmi, z dziećmi...
KotkaWodna

inka1984 pisze:cos mowili ze sprawa trafila do prokuratury w Gdyni, ale dlaczego tam???? trzeba tam cos napisac,znajde jakiegos maila do nich

Zebrany przez funkcjonariuszy materiał zostanie przekazany do prokuratury w Gdyni, bo tam trafiło pierwsze zawiadomienie o bulwersującym filmie w internecie. Potem sprawa trafi do Sądu Rodzinnego i Nieletnich w Krakowie, który podejmie dalsze decyzje w jego sprawie. W tym przypadku może orzec np. dozór kuratora lub skierowanie chłopaka do ośrodka wychowawczego bądź poprawczego.

http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglo ... #pzw_77156
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 30, 2010 14:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Jowita pisze:

Bo to gdyńska policja prowadzi sprawę.

Dlatego, że tam pojawiło się pierwsze zawiadomnienie o popełnieniu przestępstwa.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 14:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

piegusek pisze:

A może napisać do Kaczyńskiego (cokolwiek by o nim nie mówić...) - lubi koty itp... może by miał chęć powalczyć?

Mam możliwość kontaktu z jego bliskimi współpracownikami, spróbować?

Silverrr

Od: Pt gru 10, 2010 0:20

Post » Czw gru 30, 2010 14:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Gibutkowa pisze:Robili jakieś badania parę lat temu i wyjszło im że poziom agresji w społeczeństwie zwiększa się adekwatnie do złych wiadomości przekazywanych opinii publicznej. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale im więcej pokazywano zbrodni i procesów w TV tym więcej agresji budziło się w ludziach

Tylko, że wedlug mediów dobre wiadomości, to żadne newsy :mrgreen:

Swoją drogą w Szwecji kiedyś obcinali rękę za kradzież i jeszcze wiele lat po zniesieniu tej kary kradzieże byly rzadkością. W związku z czym uważam, że należaloby dokladniej informować jakie kary spotkaly osądzonych - tego gnojka z Krakowa też. Bo zwykle tak jest, że tv wspomina o sukcesie policji w namierzeniu i zlapaniu, a potem to już zima, nikogo nie obchodzi co dalej. A gdyby bylo powszechnie wiadomo, to pewnie kolejni by się zastanowili.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 30, 2010 14:05 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Silverrr pisze:
piegusek pisze:

A może napisać do Kaczyńskiego (cokolwiek by o nim nie mówić...) - lubi koty itp... może by miał chęć powalczyć?

Mam możliwość kontaktu z jego bliskimi współpracownikami, spróbować?

na 1 stronie w 1 poście jest wzór maila który mozna podesłać - tak mi się zdaje
tylko nie pamiętam czy on nie poszedł do prezydenta,bo chwilami nie nadążam na tym wątku :oops:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 14:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

felin pisze:
Gibutkowa pisze:Robili jakieś badania parę lat temu i wyjszło im że poziom agresji w społeczeństwie zwiększa się adekwatnie do złych wiadomości przekazywanych opinii publicznej. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale im więcej pokazywano zbrodni i procesów w TV tym więcej agresji budziło się w ludziach

Tylko, że wedlug mediów dobre wiadomości, to żadne newsy :mrgreen:

Swoją drogą w Szwecji kiedyś obcinali rękę za kradzież i jeszcze wiele lat po zniesieniu tej kary kradzieże byly rzadkością. W związku z czym uważam, że należaloby dokladniej informować jakie kary spotkaly osądzonych - tego gnojka z Krakowa też. Bo zwykle tak jest, że tv wspomina o sukcesie policji w namierzeniu i zlapaniu, a potem to już zima, nikogo nie obchodzi co dalej. A gdyby bylo powszechnie wiadomo, to pewnie kolejni by się zastanowili.

No i po to właśnie pikieta pod sądem. O samej rozprawie media pewnie nie wspomną, a jakby zrobić coś "z bajerami" to już tak :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]