Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 20:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kropeczka13 pisze:Wiadomość z MruMru
http://www.mrumru.eu

Wiadomość Majorka Senior Moderator

Mruki: 7
Pomogła: 42 razy

Wysłany: Dzisiaj 0:29 [Akcja] BOMBKOWA III
Z przyjemnością informuję o rozpoczęciu kolejnej, już trzeciej edycji Bombkowej Akcji.
Przy zakupach w Galerii Bombkarnia http://www.bombkarnia.pl/ należy podać hasło "MruMru" - wówczas 5% od wartości zakupu zostanie przekazane na rzecz Stowarzyszenia Nadzieja na Dom - Mała Kocia Chatka Sosnowiec

Zapraszamy na stronę internetową GALERII BOMBKARNIA, gdzie można dokonać zamówienia i zakupu bombek. Bombki można także kupić w sklepie stacjonarnym - Galeria Bombkarnia w Warszawie, przy ul. Emilii Plater 47 (vis-à-vis Sali Kongresowej).

Akcja będzie trwała do 31 stycznia 2012 roku.

serdecznie dziekujemy :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lut 01, 2011 20:46 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Jadziu, oczywiście ustalilyśmy z Teresą, że robimy posiew Luckowi - Belmondo, nie ma co leczyć w ciemno, natomiast co do finansów to Terenia osobno wystosuje do wszytstkich członków stowarzyszenia odezwę.

Nie wiem czy pisałam ale leosiowi musimy założyć watek i zbierać na niego kasę, bo leczenie oczu jest bardzo drogie i nie mamy na to pieniedzy :oops:

z rzeczy pozytywnych udało nam sie zlapać dwa pół-dziki ogrodowe i jutro jadą na sterylke i kastracje, po Toli to kolejne ciachy w tym tygodniu :ok:

Filomen

Post » Wto lut 01, 2011 20:57 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

mamy nową lokatorkę - bialo czarną roczną kicię

koteczka zabrana z domu 90-letniej pani, w domu pchły, mrowki faraona, po prostu smietniki pani już mocno niedomagająca umysłowo . Kotkę dokarmiała sąsiadką, staruszkę zresztą też :(
rodzina zapowiedziała, ze kota po smierci (na którą pewnie sępy czekają) wywalą.
Kotka była zapchlona i zarobaczona ale już jest bezpieczna w Chatce. Została odpchlona i jutro konieczne ma dostać pastę na robaki jest w podpisanej torebce papierowej w witrynce.

Filomen

Post » Wto lut 01, 2011 21:03 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

No i tak po kolei :D
1. odebrałam Efiśkę od weta - kanaliki przetkane, zęby wyczyszczone, niemniej jednak kicia cały czas furczy w nosku zero kataru. Prawdopodobnie zajęte są zatoki - trzeba zrobić rtg zatok i wtedy się wszystko okaże bo być może jest jakaś inna przyczyna, ale faktycznie Efiśka miała bardzo bardzo poważne dwa rzutu KK jeden w schronie, potem znów w K.Ch. ledwie dosłownie uszła z życiem, propozycja Pani Doktor jest taka, że w przyszłym tygodniu jak wypożyczymy klatkę Efiśka zamiszka na czas podania antybiotyku w lecznicy - niestety w KOciej Chatce nie damy rady podawać antybiotyku 2 razy dziennie o godz. 8 rano i 20 wieczorem, ale skubana apetycik ma niekiepski bo po przywiezieniu do K.Ch. rzuciła się na jedzenie jakby od tygodnia ją głodzono, nie pdawać już Flegaminy
2. Na kociarni kwarantanna na zewnątrz Efiśka, Puchatka i Apasz - jeśli chodzi o Apasza konieczna kastarcja bo chłopak smodzi jak diabli :wink:
3 Dziś przybyła do kociarni nowa kicia zabrana z domu z Sonowca gdzie zamieszkiwała u 90 letnie praktycznie umierającej kobiety - przywiózł ją Piotr kicia jest na samym dole w boksie taka krówka biało-czarna na imię ma chyba Marfi - trzeba jej podawać lekarstwo do pyszczka chyba na odrobaczenie jest w witrynce z opisem dla Marfi - icoś jest napisane o kupie na jej boksie o pobieraniu przez trzy dni pod rząd - ale chyba jak na razie to jest awykonalne :oops:
4. Jadziu na temat Belmonda rozmawiałam z Panią Doktor - te wyskrobiny musimy zrobić i zostaną przbadane przez laboratorium dla zwerzaków
5. i ostatnia sprawa Leonka - Leonek na tą chwilę mieszka w lecznicy i faktycznie ma się jak u Pana Boga za piecem - przytyło mu się oczy już lepiej, natomast wszystko wskazuje na to iz choroba jego oczu nigdy nie zostanie wyleczona, mozna tylko załagodzić jej objawy - i to jest czynione niestety maść do oczu która jest stosowana to koszt po zniżonej cenie 100zł 8O a starcza na max. 3-4 tygodni niestety, trudny orzech do zgryzienia przeciez nie może do końca życia zostać w lecznicy, a dom który go adoptuje musi mieć świadomość kosztów i opieki , jeśli taki dom się znajdzie oczywiście :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 01, 2011 21:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Teresa ta kastracja Apasza to jak sterylka bo ma jedno jajko w brzuchu, musimy sie wcześniej umówić :roll: zadzwonię do Almavetu

serdecznie dziękuję Pani Kasi z Irlandii za wpłatę, Pani Kasia obiecała co miesiąc nas wesprzeć

na naszym forum napiszę Wam jaki mam pomysł na zebranie funduszy i poproszę Was o sugestie 8)
i nie jest to pomysł napadu na bank Pani Skarbnik :ryk:
Ostatnio edytowano Wto lut 01, 2011 21:10 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Wto lut 01, 2011 21:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Tereniu kontenerek oddany :ok:
Gosiu dziękuję za karmę od jutra spróbujemy bo na dziś limit wyczerpany :mrgreen: :ryk:
Franka dalej trzyma Henia na dystans jakoś ta nowa przyjaźń nie może się zacząć :oops:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto lut 01, 2011 21:27 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kropeczka13 pisze:Wiadomość z MruMru
http://www.mrumru.eu

Wiadomość
Majorka
Senior Moderator

Mruki: 7
Pomogła: 42 razy

Wysłany: Dzisiaj 0:29 [Akcja] BOMBKOWA III
Z przyjemnością informuję o rozpoczęciu kolejnej, już trzeciej edycji Bombkowej Akcji.
Przy zakupach w Galerii Bombkarnia http://www.bombkarnia.pl/ należy podać hasło "MruMru" - wówczas 5% od wartości zakupu zostanie przekazane na rzecz Stowarzyszenia Nadzieja na Dom - Mała Kocia Chatka Sosnowiec

Zapraszamy na stronę internetową GALERII BOMBKARNIA, gdzie można dokonać zamówienia i zakupu bombek. Bombki można także kupić w sklepie stacjonarnym - Galeria Bombkarnia w Warszawie, przy ul. Emilii Plater 47 (vis-à-vis Sali Kongresowej).

Akcja będzie trwała do 31 stycznia 2012 roku.

Wspaniale :1luvu: :1luvu:

Co do Leonka to jakiś bazarek na jego leczenie będzie zrobiony tylko bym prosiła jakieś jego ładne zdjęcie :D na maila asiek427@wp.pl Na Dzień Kota produkcja rozpoczęta. Dorota już wie o co chodzi :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto lut 01, 2011 23:10 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

asiek_i_boguś pisze:Co do Leonka to jakiś bazarek na jego leczenie będzie zrobiony tylko bym prosiła jakieś jego ładne zdjęcie :D na maila asiek427@wp.pl Na Dzień Kota produkcja rozpoczęta. Dorota już wie o co chodzi :wink:

Asiu jedyne tak na już zdjęcia LEONKA są chyba dostępne na naszej stronce link na 1 stronie naszego wątku, chyba jest w zakładce koty w trakcie leczenia, jedynie mozna się uśmiechnąć do Marcina gdyby miał chwilkę czasu i podjechała do Almavetu na jakąś małą sesję zdjęciową z Leonkiem w roli głównej :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 01, 2011 23:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Na już, ale bazarek bym chciała do piątku wystawić więc fajnie by było :wink: To ja się do niego będę jutro ładnie uśmiechać :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro lut 02, 2011 5:26 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

asiek_i_boguś pisze:Na już, ale bazarek bym chciała do piątku wystawić więc fajnie by było :wink: To ja się do niego będę jutro ładnie uśmiechać :D

Ok, spróbuję zatem dziś przedzwonić do Almavetu i ..dziś coś porobić :>) Zobaczę jeszcze jak się pracą odrobię, ale powinno się udać.

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Śro lut 02, 2011 8:17 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
asiek_i_boguś pisze:Co do Leonka to jakiś bazarek na jego leczenie będzie zrobiony tylko bym prosiła jakieś jego ładne zdjęcie :D na maila asiek427@wp.pl Na Dzień Kota produkcja rozpoczęta. Dorota już wie o co chodzi :wink:

Asiu jedyne tak na już zdjęcia LEONKA są chyba dostępne na naszej stronce link na 1 stronie naszego wątku, chyba jest w zakładce koty w trakcie leczenia, jedynie mozna się uśmiechnąć do Marcina gdyby miał chwilkę czasu i podjechała do Almavetu na jakąś małą sesję zdjęciową z Leonkiem w roli głównej :)

Na tym zdjęciu Leonek jest jeszcze BARDZO biedny , oczek prawie nie widać. Faktycznie byłoby fajnie zrobić jakieś zdjęcie z którego wynikałby poprawa w leczeniu. Ja obiecane pieniądze dla kotka przekażę w czwartek. Z ciekawości chciałam spytać Jaką maść ma przepisaną Leonek ? czy oprócz tego musi dostawać leki sterydowe w innej postaci ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lut 02, 2011 8:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Bona44 pisze:Tereniu kontenerek oddany :ok:
Gosiu dziękuję za karmę od jutra spróbujemy bo na dziś limit wyczerpany :mrgreen: :ryk:
Franka dalej trzyma Henia na dystans jakoś ta nowa przyjaźń nie może się zacząć :oops:

Nie ma za co Bożena, dobrze by było jakby Henio zaakceptował tę karmę albo inną dla grubasków, bo ma dużą nadwagę. Widać, że jedzenia mu nie żałowali ale było to jedzenie marnej jakości, a odchudzanie kota jest trudne. Niestety obesity jest też drogim jedzeniem jak zwykle najbardziej opłaca się kupować dużą torbę suchego , więc jeśli będziesz zainteresowana można kupić większe opakowanie i się podzielić kosztami i jedzeniem :)
A z Franką będzie dobrze -jeśli się nie tłuką to masz szczęście . U mnie Tigra jest już pół roku , dalej zdarzają się ostre akcje, między nią a Jogim -natomiast początek był fatalny, chwilami miałam serdecznie dość. Życzę powodzenia w odchudzaniu twojego " Garfielda" , Henio bardzo go przypomina.

gosiakot

Post » Śro lut 02, 2011 8:59 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:PROŚBA O WYSILENIE PAMIĘCI :)
W związku z apelem Tereni o bazarki na rzecz KC - mam uprzejmą prośbę do wszystkich , którzy uczestniczyli w urządzaniu pomieszczeń nowej siedziby kc w pażdzierniku - zostawiłam tam wtedy biżuterię na bazarek , którą Marta sfotografowała i bazarek się odbył.
Oprócz tego były jeszcze (chyba w osobnej reklamówce) filmy na dvd: "czasem słońce , czasem deszcz", "slumdog - milioner z ulicy" oraz "pachnidło " film w komplecie z książką. Było wtedy spore zamieszanie i część rzeczy leżało "na kupie" - czy ktoś nie natknął się może na reklamówkę z tymi rzeczami ? bardzo proszę o odpowiedź , rzeczy były też na bazarek, mam tego więcej ale przy okazji nie zaszkodzi zapytać czy ktoś z bywalców kc nie wie gdzie te rzeczy wylądowały ?

Przepraszam , że sama siebie cytuję ale nadal poszukuję opisanych wyżej rzeczy w związku z potrzebami finansowymi kociej chatki chciałam je przeznaczyć na bazarek , może ktoś widział nowej je w kociej chatce ?

gosiakot

Post » Śro lut 02, 2011 9:44 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:[
Gosiu fimy DVD są u mnie mam już zrobione zdjęcia, ale nie mam niestety czasu zrobić bazarku :(

Gosiu Teresa pisała że to jest u niej

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro lut 02, 2011 10:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Zapraszam na kolejny bazarek - hopsajcie :D
viewtopic.php?f=20&t=123590
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]