Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia&Sasza pisze:Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcjiPoza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień
Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okienChyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu
![]()
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 miesiącem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.
anabelp pisze:... Jestem w szoku, wszoły...
marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....
Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.
....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.
magaaaa pisze:O, Ika najela adwokata
jessi74 pisze:skoro ma oskarżycieli społecznikówto i adwokat by jej się przydał jakiś jakiś tutaj
![]()
jessi74 pisze:marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....
Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.
....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.
myślę że to zrobi lub już zrobiła
zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych :?
mar9 pisze:jessi74 pisze:marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....
myślę że to zrobi lub już zrobiła
zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych :?
myślę, że Ika zacznie od tego bo tak niestety było, w ferworze tej całej awantury niepotrzebnie dostała do ręki broń
(uprzedzam ewentualne zarzuty: jestem ostatnią osobą, która chce ją bronić)
Zofia&Sasza pisze:mar9 pisze:jessi74 pisze:myślę że to zrobi lub już zrobiła
myślę, że Ika zacznie od tego bo tak niestety było, w ferworze tej całej awantury niepotrzebnie dostała do ręki broń
(uprzedzam ewentualne zarzuty: jestem ostatnią osobą, która chce ją bronić)
Z zalem przyznaje racje... Natomiast nawet na torturach jestem zdecydowana nazywac te pania patologiczna zbieraczka kotow. Bo nia jest po prostu. A jesli sprawa trafi do sadu, to ja ze swojej strony bede sie domagac w drodze post. cywilnego zwrotu wydatkow na Adasia i Bercika. Mam w chwili obecnej faktury na kwote 399 zlotych. A to nie ostatnie wyydatki.Kwota nie obejmuje badan kalu na obecnosc gardia lamblia (oba koty) i jednego szczepienia tricatem (gdyby szanowna ofiara pomowien byla laskawa doszczepic Bercika w terminie, nie musialabym teraz powtarzac cyklu szczepien). Kolejne pieniadze to kolejne opakowanie Tobrexu (24 PLN) oraz Difadolu (nie pamietam ceny)...
Skoro ktos nie wierzy, ze warunki u IKI 6 sa fatalne - jego sprawa. Apeluje jednak, aby mimo wszystko nie umieszczal tam kotow. I jeszcze jedno - nie jestem "spoleczna oskarzycielka IKI 6". Jestem spoleczna obronczynia kotow.
Przepraszam za brak polskich znakow - komputer sie wsciekl
Zofia&Sasza pisze:Sama ujawniaszzawód to szczegół ułatwiający identyfikację...
mar9 pisze:Zofia&Sasza pisze:Sama ujawniaszzawód to szczegół ułatwiający identyfikację...
ok, skasowałam post i znikam z wątku, chciałam dobrze a wyszło... ech, nieważne
Z zalem przyznaje racje... Natomiast nawet na torturach jestem zdecydowana nazywac te pania patologiczna zbieraczka kotow. Bo nia jest po prostu. A jesli sprawa trafi do sadu, to ja ze swojej strony bede sie domagac w drodze post. cywilnego zwrotu wydatkow na Adasia i Bercika. Mam w chwili obecnej faktury na kwote 399 zlotych. A to nie ostatnie wyydatki. :( Kwota nie obejmuje badan kalu na obecnosc gardia lamblia (oba koty) i jednego szczepienia tricatem (gdyby szanowna ofiara pomowien byla laskawa doszczepic Bercika w terminie, nie musialabym teraz powtarzac cyklu szczepien). Kolejne pieniadze to kolejne opakowanie Tobrexu (24 PLN) oraz Difadolu (nie pamietam ceny)...
Skoro ktos nie wierzy, ze warunki u IKI 6 sa fatalne - jego sprawa. Apeluje jednak, aby mimo wszystko nie umieszczal tam kotow. I jeszcze jedno - nie jestem "spoleczna oskarzycielka IKI 6". Jestem spoleczna obronczynia kotow.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 671 gości