Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 15, 2010 16:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zosiu, :1luvu:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie sie 15, 2010 19:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcji :wink: Poza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień 8O Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okien :( Chyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu :wink:
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 miesiącem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.

...Zosia&Sasza jesteś wielką kobietą:). Napisz jeszcze, co z qupeczkami kotków, wracają do normy?
Jestem w szoku, wszoły...mam nadzieję, że oczki zwierzątek szybko wrócą do normy i że nie jest to ta sama przypadłość, która "zjada" oczka tych biednych maluszków u IKI6 :oops:

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Nie sie 15, 2010 19:36 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:... Jestem w szoku, wszoły...

nie żartuj :roll:
wszoły mnie nie dziwią, ale pchły tak

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie sie 15, 2010 20:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....

Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.

....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.

myślę że to zrobi lub już zrobiła
zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych :?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie sie 15, 2010 20:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

O, Ika najela adwokata :mrgreen:

magaaaa

Post » Nie sie 15, 2010 23:11 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

magaaaa pisze:O, Ika najela adwokata :mrgreen:

skoro ma oskarżycieli społeczników :lol: to i adwokat by jej się przydał jakiś jakiś tutaj :x ale jesteś w błędzie to nie ja :lol: :lol:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon sie 16, 2010 1:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

jessi74 pisze:skoro ma oskarżycieli społeczników :lol: to i adwokat by jej się przydał jakiś jakiś tutaj :x

Szkoda, ze jej koty nie maja zadnego obroncy. Im jest najbardziej potrzebny. :evil:

magaaaa

Post » Pon sie 16, 2010 6:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

jessi74 pisze:
marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....

Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.

....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.

zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych :?

myślę, że Ika zacznie od tego bo tak niestety było, w ferworze tej całej awantury niepotrzebnie dostała do ręki broń
(uprzedzam ewentualne zarzuty: jestem ostatnią osobą, która chce ją bronić)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sie 16, 2010 9:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:
jessi74 pisze:

myślę, że Ika zacznie od tego bo tak niestety było, w ferworze tej całej awantury niepotrzebnie dostała do ręki broń

Z zalem przyznaje racje... Natomiast nawet na torturach jestem zdecydowana nazywac te pania patologiczna zbieraczka kotow. Bo nia jest po prostu. A jesli sprawa trafi do sadu, to ja ze swojej strony bede sie domagac w drodze post. cywilnego zwrotu wydatkow na Adasia i Bercika. Mam w chwili obecnej faktury na kwote 399 zlotych. A to nie ostatnie wyydatki. :( Kwota nie obejmuje badan kalu na obecnosc gardia lamblia (oba koty) i jednego szczepienia tricatem (gdyby szanowna ofiara pomowien byla laskawa doszczepic Bercika w terminie, nie musialabym teraz powtarzac cyklu szczepien). Kolejne pieniadze to kolejne opakowanie Tobrexu (24 PLN) oraz Difadolu (nie pamietam ceny)...
Skoro ktos nie wierzy, ze warunki u IKI 6 sa fatalne - jego sprawa. Apeluje jednak, aby mimo wszystko nie umieszczal tam kotow. I jeszcze jedno - nie jestem "spoleczna oskarzycielka IKI 6". Jestem spoleczna obronczynia kotow.

Przepraszam za brak polskich znakow - komputer sie wsciekl :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 16, 2010 9:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za to aby doprowadzić sprawe do końca :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 16, 2010 10:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
mar9 pisze:
jessi74 pisze:myślę że to zrobi lub już zrobiła

Z zalem przyznaje racje... Natomiast nawet na torturach jestem zdecydowana nazywac te pania patologiczna zbieraczka kotow. Bo nia jest po prostu. A jesli sprawa trafi do sadu, to ja ze swojej strony bede sie domagac w drodze post. cywilnego zwrotu wydatkow na Adasia i Bercika. Mam w chwili obecnej faktury na kwote 399 zlotych. A to nie ostatnie wyydatki. :( Kwota nie obejmuje badan kalu na obecnosc gardia lamblia (oba koty) i jednego szczepienia tricatem (gdyby szanowna ofiara pomowien byla laskawa doszczepic Bercika w terminie, nie musialabym teraz powtarzac cyklu szczepien). Kolejne pieniadze to kolejne opakowanie Tobrexu (24 PLN) oraz Difadolu (nie pamietam ceny)...
Skoro ktos nie wierzy, ze warunki u IKI 6 sa fatalne - jego sprawa. Apeluje jednak, aby mimo wszystko nie umieszczal tam kotow. I jeszcze jedno - nie jestem "spoleczna oskarzycielka IKI 6". Jestem spoleczna obronczynia kotow.

Przepraszam za brak polskich znakow - komputer sie wsciekl :(

edit...
Ostatnio edytowano Pon sie 16, 2010 10:24 przez mar9, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon sie 16, 2010 10:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Sama ujawniasz :wink: zawód to szczegół ułatwiający identyfikację... :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 16, 2010 10:25 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Sama ujawniasz :wink: zawód to szczegół ułatwiający identyfikację... :twisted:

ok, skasowałam post i znikam z wątku, chciałam dobrze a wyszło... ech, nieważne
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon sie 16, 2010 10:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Sama ujawniasz :wink: zawód to szczegół ułatwiający identyfikację... :twisted:

ok, skasowałam post i znikam z wątku, chciałam dobrze a wyszło... ech, nieważne

Jesssuu, nie znikaj! Przeca żartowałam! Nie znikaj!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 16, 2010 12:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza napisała:

Kod: Zaznacz cały
Z zalem przyznaje racje... Natomiast nawet na torturach jestem zdecydowana nazywac te pania patologiczna zbieraczka kotow. Bo nia jest po prostu. A jesli sprawa trafi do sadu, to ja ze swojej strony bede sie domagac w drodze post. cywilnego zwrotu wydatkow na Adasia i Bercika. Mam w chwili obecnej faktury na kwote 399 zlotych. A to nie ostatnie wyydatki.  :( Kwota nie obejmuje badan kalu na obecnosc gardia lamblia (oba koty) i jednego szczepienia tricatem (gdyby szanowna ofiara pomowien byla laskawa doszczepic Bercika w terminie, nie musialabym teraz powtarzac cyklu szczepien). Kolejne pieniadze to kolejne opakowanie Tobrexu (24 PLN) oraz Difadolu (nie pamietam ceny)...

....oczywiście Zosiu&, koszty leczenia zabranych przez Ciebie kotów wzrosną, z pewnością :oops: leczenie kotki Tosi do tej pory kosztowało mnie ponad 600 zł...i cały czas jeszcze leczę... :oops: Iweta też sporo wydała, wystarczy zajrzeć na jej bazarek:) przeznaczony na leczenie Mini i Agatki....więc mnóstwo tej kasy będzie do zwrócenia :oops:

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

[poprzednia][następna]