Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 22:19 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

SPRAWY KOCIO CHATKOWE
1. Ktoś pisał o wilgotnych lub moktych kocich posłankach - jeśli są mokre to po prostu trzeba je zmienić :? kociak może nalać w posłąnko lub wywalić miskę z wodą jednorazowe ciuchy szmaty można wyrzucić na śmieci, a kocyki itp. wyłozyć do prania.
2. W przedsionku jest cały worek rzeczy do prania może mógłby ktoś zabrać choć kilka sztuk do wyprania w domu i przynieść na kociarnię, do tej pory prała Marta i ja, MARTA nie może z wiadomych względów ja niestety przed urlopem też już nie dam rady, w środę przywiozę to co mam wyprane w domu i wrzucę do szafy.
3. trzeba by koniecznie zorganizować kastrację Kostka, czy byłby ktoś chętny na transport do Katowic jeszcze w tym tygodniu :?:
4. skończyły nam się ciuchy na posąłnka, może ktoś ma jakieś niepotrzebne kołdry - można pociąć i przynieśc na kociarnię,
5. kończą się worki na śmieci takie do wiadra i DOMESTOS, nie wiem jak z ręcznikami papierowymi nie zaglądałam dziś do szafy
6. przyadłoby się jakieś jedzonko puszki na zmianę bo pasztety chyba się już kociastym przejadły - szukajcie jakichś promocji po sklepach wiskasa albo kitiketa, jeśli ktoś da radę niech kupi z kilknaście puszek będzie na zmianę z innym mokrym jedzeniem.
Dziewczyny proszę wspomóżcie jakoś Baśkę przez najbliższe dwa tygodnie :oops: w takich praktycznych sprawach jak te wyżej wymienione. Chciałam tylko powiedzieć że dyżury w Kociej Chatce to nie tylko wysprzątanie kuwet i danie jedzenia :(
Następna sprawa proszę podrzucajcie wątek Tani ona musi znaleźć DT, myślę też o założeniu wątku dla Mokkuni, tej biedzie z tymi oczętami też by się domek przydał, Basiu czy masz z nią jechać do jakiejś kontroli bo nie widzę poprawy stanu jej oczów dalej ma tak zaciągnięte :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 28, 2010 22:38 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Astra

Obrazek

Doris

Obrazek

Onyks

Obrazek

Różyczka

Obrazek

Mikołaj

Obrazek

Kleo

Obrazek

Oskarek

Obrazek

Floruś

Obrazek

Alek

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 22:40 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Teresa dyżury są obsadzone w pełni. I są wpisane na bieżąco :wink:
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 22:46 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Jeśli chodzi o oczy Mokkuni to mam się zjawić na kontroli za jakieś 2-3 tygodnie. Niestety leczenie jest powolne i długotrwałe w jej wypadku. Trzeba się liczyć że leczenie może potrwać 3-4 miesiące. Na razie mamy kropić jak najczęściej - staram się min. 2 razy dziennie jej kropić. Ale jeśli dyżuranci by też MOGLI TO BYŁOBY SUPER!!!

W ZWIĄZKU Z CZYM PROŚBA DO WSZYSTKICH!!!!

PROSIMY KROPIĆ OCZY MOKKUNI LEKAMI, KTÓRE WISZĄ NA TABLICY KORKOWEJ W WORECZKU. P
PO KOLEI:
-TOBREX
-SOLCOSERYL
-CORNELEGEL
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 22:48 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Jakie słodkie maluszki :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon cze 28, 2010 22:59 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

KOTY W KOCIARNI "ADOPCJE"

1/06/10/Ad. Kotka ok. 2-3 lat. Kotka w zaawansowanej ciąży. DO STERYLIZACJI!!!

Obrazek
Obrazek

2/06/10/Ad. Kocur ok. 1,5 roku. Pełnojajeczny. DO KASTRACJI!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

3/06/10/Ad. Kotka ok. 2 lat. Bardzo wystraszona. Czy sterylizowana????

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 23:07 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Basiu dyżuru na jutro rano i na niedzielę rano nie ma wpisanego na grafiku w kociarni :( Basiu zapisz na kartce na kociarni o zakrapianiu oczu Mokkuni, to w schronisku są tylko 3 dorosłe koty, dziwne, nic nie przybyło przez 5 dni, chyba że wet się zdążył uwinąć z innymi kotami. kurcze ta kotka okoci się w schronie tyle tylko będzie nie chce mi się nawt tego komentować bo musiałabym znów być złośliwa - może dałoby się ją wyciągnąć i w tym tygodniu załatwić sterylkę bo jakoś innego rozwiązania nie widzę w tej sytuacjai :twisted: chyba że wet schroniskowy zrobi to w swoim gabinecie i tam ją przetrzyma po sterylce.
A co się stało z biało-rudym kocurem i tygryską co były jak byłaś poprzednio w schronie:?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 28, 2010 23:13 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

KOTY W KOCIARNI "KWARANTANNA"

4/06/10/Kw. Rudy Kocur ok. 1 roku. DO KASTRACJI!!!

Obrazek

5/06/10/Kw. Czarny kocurek ok. 4 miesięcy.

Obrazek

6/06/10/Kw. Buro-biały kocurek /żabocik/ ok. 4 miesięcy.

Obrazek

7/06/10/Kw. Koteczka ok. 2-3 lat. DO STERYLIZACJI!!!

Obrazek

8/06/10/Kw. Kocur ok. 1 roku. DOMOWY. Jeszcze w dobrej kondycji.Przerażony!!!! DO KASTRACJI!!!

Obrazek

9/06/10/Kw. Kotka/Kocur ?? Bardzo bojaźliwa. Wylękniona maksymalnie. Czy sterylizowana?????

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 23:17 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Są, są ....i są też Nowi Lokatorzy :cry:

A co weterynarz zrobi z kotką i kociętami?
Dziś stwierdził dokładnie że kotka się okoci i kocięta nabiorą antyciał od niej i będą żyć w schrosnisku.
ŻAŁUJĘ ŻE NIE NAGRAŁAM ROZMOWY Z PANEM DR.......... :twisted:
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 23:19 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

A ponadto zapraszam wszystkich do wątku..........

viewtopic.php?f=13&t=113421&p=6136625#p6136625

Tu pozwalam się wyzywać, szykanować itp. A tak naprawdę zachęcam wszystkich do wyrażania swojego zdania na temat tego burdelu i syfu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Wto cze 29, 2010 6:51 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

dzień dobry wtorkowo
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 29, 2010 6:55 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Dziś na kastrację jedzie Kostecki i musimy jechać po kotkę tą w łaty "bordo".

Czy ktoś może służyć transportem?
MIKUŚ

Post » Wto cze 29, 2010 7:18 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Dopiero doczytałam wątek, a w domu nie mam neta więc piszę...

Zaczne od Kostka, tak jak pisałam już kiedyś piszę sie na transport ale tylko po godzinie 15.30 :( (praca). Szkoda, że nie ma u nas tej kotki ze schronu bo byśmy ją też wzięły na ciacha przy okazji :?

Basia jak tam Mikołajek? Jest prześliczny :1luvu:

Co do tego co pisała Teresa:
1. Worek do prania mogę wziąć, nie ma sprawy, w najbliższych dniach wybiorę się na kociarnię, może nawet dzisiaj i wezmę o ile nikt mnie nie wyprzedzi. Do tego uzbierałam trochę ciuchów i tak się składa, że mam na zbyciu kołdrę pikowaną tylko trzeba chyba czasu żeby ją pociąć i nie za bardzo wiem na jakiej wielkości części :?:
2. Worki na śmieci też posiadam trochę w nadmiarze więc mogę opylić ale takie najzwyklejsze szare, cienkie jak dają do bloków więc nie wiem czy takie są potrzebne.

Tereniu bardzo proszę podaj jeszcze raz link Tani :kotek:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Wto cze 29, 2010 7:30 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Karolina.....jedziemy w takim razie o 16. Oki. Na 16-17 musimy być w Katowicach. Na kastrację jedzie Kostek i właśnie ta kotka!!! Ewa kombinuje dla niej jakiś tymczas. Chyba że Ci się podoba Karolina... :wink:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]