Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 19:35 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

:ok: :ok: :ok: dla Misi

Fonju, ogłaszam te biedki, kurczę że nikt się nie odzywa....

Mam dobry domek dla Kukisia - wiedzą o białaczce. Mają zrobić testy skórne na koci alergen, bo TŻ wykazywał jakąś nadwrażliwość w kontakcie z kotem. Mają 2 psy, w tym ze schroniska, więc wizyta się odbyła. Kraków. Prosimy o kciuki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon maja 16, 2011 21:25 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

fiona.22 pisze:Troszkę nowych zdjęć Pingu sikacza :)

Obrazek

Kto zamienił małego grzydlka biegającego po dachu (takim Go zapamiętalam) na takiego dużego poważnego kocura??? Ale urósł! 8O Duży i śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kuki, oby szczęście się do Ciebie uśmiechnęło
:ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto maja 17, 2011 17:50 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczka 1 pisze:Mają 2 psy, w tym ze schroniska, więc wizyta się odbyła. Kraków. Prosimy o kciuki.

Nie rozumiem. Kto przeprowadzil te wizyte? Ludzie ze schroniska?
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro maja 18, 2011 8:02 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Oby Kukisiowi się udało :ok: Przydałby mu się własny domek bo ten łobuz ciągle by się głaskać chciał.

Mamy też małego brzdąca ok 4 tyg. Brat koleżanki pojechał samochodem do sklepu i po zatrzymaniu usłyszał, że coś mu pod maska piszczy. Okazało się, że ten brzdąc tam siedział. Zabrał go do domu ale była wojna w domu i kot został wyniesiony na opuszczone podwórko obok. Koleżanka zadzwoniła do mnie co robić bo taki maluch nie przeżyje sam na ulicy. Poszłam tam i zaczęłyśmy go szukać. Maluch siedział pod stertą gałęzi i piszczał, trawa po kolana nic nie było widać.
Na szczęście udało się go znaleźć. Przenocował w poniedziałek u Ani a rano poszedł na Kaczmarka na kwarantannę. Pilnie potrzebny domek dla tego gnojka. Dzisiaj postaram się zrobić mu zdjęcia.

Wczoraj z kolei przywiozłam z bazarów w Klimontowie psa. Latało takie małe, ewidentnie wywalone kudłate coś. Tam generalnie jest kilka psów troszkę starszych, które jakoś sobie radzą. Tzn ustawiają sie w kolejce pod budka z mięsem i zawsze coś dostana. Z tego najprawdopodobniej robią zapasy na dłuższy czas bo bidulki latają i zakopują to w różnych miejscach placu. Też trzebaby im jakos pomóc ale zupełnie nie ma gdzie ich zabrać.
Suńka, którą zabrałam wczoraj nie radziła sobie zupełnie. Chciała się przykleić do różnych ludzi ale nikt nie był nią zainteresowany. zupełnie nie umiała zdobyć jedzenia bo to małe ok 4 mies szczenie. Zaczęłam dzwonić po znajomych i prosić o dt dla niej. Nie wiem jakim cudem ale udało się. Mała przyjechała wczoraj, jest już odpchlona i odrobaczona. Wazy 4,5 kg jest mała i drobna, wygląda jak mieszanka sznaucerka z yorkiem. Przesympatyczna, grzeczna pilnuje się człowieka. Uczy się chodzić na smyczy i szybko łapie o co chodzi. Oczywiście pilnie potrzebuje dt. Potrzebne też dt dla dwóch małych suniek, które tam zostały. Podejrzewam, że nie długo będzie tam przedszkole bo raczej nie ma szansy, żeby były wyciachane.

Więcej zdjęć później
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro maja 18, 2011 10:00 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Gem pisze:
Niteczka 1 pisze:Mają 2 psy, w tym ze schroniska, więc wizyta się odbyła. Kraków. Prosimy o kciuki.

Domek napisał że są po wizycie - podejrzewam że wolontariuszy ze schroniska.

Niteczka 1

Post » Śro maja 18, 2011 16:03 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczka 1 pisze:
Gem pisze:

Domek napisał że są po wizycie - podejrzewam że wolontariuszy ze schroniska.

To fajnie, ze mowia, ze sa po wizycie, ale powiedziec to mozna wszystko. Moim zdaniem konieczny jest albo kontakt z wolontantariuszem, ktory te wizyte przeprowadzil, albo wizyta zrobiona przez kogos od nas.
Obrazek

Gem

Post » Śro maja 18, 2011 22:57 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

W przypadku Kukiego wg mnie konieczna będzie wizyta osobista, kontakt z przyszłym właścicielem. Kuki jest specyficznym kotem do tego podejrzanym o białaczkę wiec trzeba by ewentualnie wszystko dogadać i omówić.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw maja 19, 2011 8:28 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Pisząc o wizycie nie miałam na myśli że druga jest niepotrzebna , broń Boże :D Tylko przekazałam info że wiedzą na czym wizyta polega. Jak Kuki reaguje na psy?

Niteczka 1

Post » Czw maja 19, 2011 10:13 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Jeśli psy pozytywnie nastawione to nie będzie najmniejszego problemu. U mnie włazi wszystkim na głowy :mrgreen: Nawet potffór Mucha go zaakceptowała i nie kłapie do niego zębolami.
Relacje psio-kocie u mnie idealne, ale trzeba brać pod uwagę, że tamte psy mogą być inne.
A Kuki traktuje psy jak inne koty i bez chwili namysłu wali łapami po pyskach i łapie za szyję. :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw maja 19, 2011 18:18 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Mamy też małego brzdąca ok 4 tyg. Brat koleżanki pojechał samochodem do sklepu i po zatrzymaniu usłyszał, że coś mu pod maska piszczy. Okazało się, że ten brzdąc tam siedział. Zabrał go do domu ale była wojna w domu i kot został wyniesiony na opuszczone podwórko obok. Koleżanka zadzwoniła do mnie co robić bo taki maluch nie przeżyje sam na ulicy. Poszłam tam i zaczęłyśmy go szukać. Maluch siedział pod stertą gałęzi i piszczał, trawa po kolana nic nie było widać.
Na szczęście udało się go znaleźć. Przenocował w poniedziałek u Ani a rano poszedł na Kaczmarka na kwarantannę. Pilnie potrzebny domek dla tego gnojka. Dzisiaj postaram się zrobić mu zdjęcia.

Zdjęcia na pewno by się przydały, choćby do ogłoszeń ;)

Kotek jest na kwarantannie i sprawuje się bardzo dobrze. Początkowo zachowuje ostrożność, ale szybko nabiera zaufania i chętnie się bawi lub wchodzi na kolana. Jak dotąd nie ma żadnych objawów chorobowych i oby tak zostało :ok:

PS Fiona, wymyśliłaś mu jakieś imię czy może zrobisz bazarek imionkowy, jaki kiedyś miały Radlinki? Nawet 5 zł byłoby mile widziane, bo przecież kwarantanna kosztuje, trzeba go tez odpchlić, odrobaczyć, a za jakiś czas zaszczepić.
Obrazek

Gem

Post » Pt maja 20, 2011 13:46 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Dzisiaj zrobi mu zdjęcia i od razu zrobię bazarek :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt maja 20, 2011 14:08 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Suńka Larka, bardzo proszę o zmasowane ogłoszenia dla niej :ok:
Waży 4,6 kg ma ok 4 mis

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt maja 20, 2011 14:16 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt maja 20, 2011 21:29 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Mały gnojek i Willow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt maja 20, 2011 21:33 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22