^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 9:36 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

piotr568 pisze:Kasia, a jak nie znajdziesz transportu na jutro ani na najbliższe dni, to co będzie?

W środę jestem już umówiona z Agneską.
Transportu szukam na dziś wieczór, jeśli nie znajdę, pojadę po te koty autobusem, a potem skończę na L4, kto mnie wczoraj widział, ten wie jak się czuję i jak wyglądam .

Jeśli nie zgłosi się ekipa na najbliższy weekend, trzeba się umawiać w dogodniejszym terminie.

Sorki za te pojękiwania, ale też mi z tym źle.

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto kwi 20, 2010 9:40 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Kasia, jeżeli naprawdę nic się nie da z tym fantem zrobić i Piotruś musi wracać pomimo swojego stanu, to sama go Ci dzisiaj przywiozę, tylko prześlij mi na pw swój adres i instrukcje, czym jechać i jak trafić.

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Wto kwi 20, 2010 9:41 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

AnielkaG pisze:
Tak oba kocurki muszą wrócić w środę

ta kobieta nie jest w pełni władz umysłowych
ona i tak nie odda dalszych kotów, nawet jeśli te wrócą, jak widać nie ma z nią żadnej sensownej umowy i żadnych ustaleń
nie zgodzi się na żadne adopcje :(

Ale dam radę "wynieść" koty mniej charakterystyczne, których braku nie zauważy.

Jest gotowa oddać na już te wykastrowane kocurki, których zdjęcia zamieściłam kilka stron wcześniej.
Wzięłabym od razu, gdybym miała gdzie :(

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto kwi 20, 2010 10:00 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Jest tylko nadzieja że w zamieszaniu jakie będzie towarzyszyło porządkom czy przeprowadzce do woliery jakiś kot "czmychnie" przez uchylone drzwi :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto kwi 20, 2010 10:01 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Ta pani jest w pełni władz umysłowych. Panikuje teraz z powodu dwóch starszych kotów, które spędziły z nią sporo lat.
Oddała kociaki i w grudniu i teraz. Jeszcze więcej kotów mogłoby zostać nieoddane jutro, kto zechce dać im DT?

Sytuacja jest trudna, niemiła, zła dla tych dwóch kotów, które mają wrócić. Ale przypominam, że w sobotę odwiozłam tam 21 innych kotów (też nie były w dobrej formie), a jutro mamy jeszcze ze dwadzieścia do odwiezienia. Kto da DT tym, które mogłyby jutro nie pojechać? Nie trzeba będzie po kryjomu ich wyciągać, spokojnie mogą zostać. Kto im pomoże?

Można tam ściągnąć straż dla zwierząt. I co straż zrobi? Zawiezie kilkadziesiąt kotów do schroniska. Czy to lepsze rozwiązanie?
Proszę, myślmy o jak najlepszym życiu dla kilkudziesięciu kotów, nie o wyrwaniu akurat tej konkretnej dwójki.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 20, 2010 10:01 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

_kathrin pisze:Zostały tam te kocurki.
urodzone i wychowane w domku letniskowym, po sezonie letnim zostawione na pastwę losu, zabrała je p.Magda. Tym samym ratując życie, jak i fundując piekło.
Mają trochę ponad rok, po kastracji, super miłe. Można od razu ogłaszać. Można podać namiary na mnie.
ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Kocica, mrucząca, bardzo miła. Można ogłaszać.
Obrazek

SZUKAJĄ DT
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto kwi 20, 2010 10:19 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Podrzucę.
Źle mi z tą decyzją, tak sama jak dziewczynom. Ale chociaż wszystko we mnie krzyczy "Nie!", rozumiem ją. I z bólem muszę przyznać, że to jedyna możliwa decyzja, jeśli chcemy cokolwiek dla pozostałych serockich kotów zrobić.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto kwi 20, 2010 10:25 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

a ja uparcie przypomnę pytanie:

Agneska pisze:Czy naprawde nie ma nikogo z Legionowa, kto moglby raz na tydzien lub dwa zabrac darowane wory odpadow miesnych z supermarketu? Kto w razie potrzeby zabralby kota do weta z pilna sprawa?
Ja mam z Otwocka jakies 70 km w jedna strone, nie dam rady czesto tak jezdzic.

KTO Z LEGIONOWA MOŻE POMAGAĆ?
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 20, 2010 10:58 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Brałabym tylko gdzie, .....

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto kwi 20, 2010 11:26 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Dzwoniłam do _katrin, zgłosiłam swój udział. Jestem z Legionowa. Kursuje codziennie Wwa - Lwo. Mam koci żwirek drewniany - chyba dwa całe nowe worki, mogę przekazać. Mam kilka qwet, również do oddania. Mogę być punktem przeładunkowo - organizacyjnym, mogę wziąć tymczasy - Kasia wie kogo i na jakich zasadach.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Wto kwi 20, 2010 11:43 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Agnezs, serdecznie dziękujemy! :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto kwi 20, 2010 11:49 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

agnezs pisze:Dzwoniłam do _katrin, zgłosiłam swój udział. Jestem z Legionowa. Kursuje codziennie Wwa - Lwo. Mam koci żwirek drewniany - chyba dwa całe nowe worki, mogę przekazać. Mam kilka qwet, również do oddania. Mogę być punktem przeładunkowo - organizacyjnym, mogę wziąć tymczasy - Kasia wie kogo i na jakich zasadach.

Super! :1luvu:
Pani Magda używa trocin zamiast żwirku, potrzebny jest tylko transport z zakładu, który mieści się jakieś 2-3 km od jej domu.
Proszę, podaj mi swoj numer telefonu, to podam Ci szczegóły co i skąd bywa do przewiezienia.
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 20, 2010 11:54 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

O tym żwirku to o kociakach u Danki myślałam, pewnie jej się przyda. Jak nie to tymczasy zużyją.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Wto kwi 20, 2010 12:27 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

No i mamy już pogotowie w Legionowie! :ok: :ok:
wielkie dzięki :1luvu:
Żwirek dla Danki zabierzemy jutro (Danka, zostawię w lecznicy do odbioru, OK?)

Bardzo dziekuję za wpłaty na konto, mamy już 680 zl na serockie koty. :1luvu:
Jeszcze nie mamy ostatecznego rachunku do zapłaty. Będzie jakieś 45 sterylizowanych, suma pewnie wyniesie bliżej 5 tysięcy. :roll:
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 20, 2010 12:30 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Jestem. Po ostatnich 2 tygodniach żaden smród mi niestraszny... Jakby co, w każdej (prawie) chwili jestem do dyspozycji.
Chyba, że wygolę sobie irokeza i ruszę w Polskę mordować "kochające" zwierzęta panie M, B, W, i inne paskudne litery...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]