[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 12, 2009 16:24

Nowy bazarek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93166&highlight=

Jakieś uwagi sugestie??Proszę pisać.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto maja 12, 2009 20:09

UWAGA! Czy nikomu nie zaginął duży, srebrny puchaty kot ze złotymi oczami w okolicach osiedla Bojary? JUTRO ZDJĘCIA!! Kot piękny, zadbany oswojony, zawsze głodny :?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto maja 12, 2009 22:15

1969ak pisze:Na kotkowie 18 nowych maluchów do adopcji :strach:

Eee tam, bez paniki :D
bywało gorzej - w tamtym roku w krytycznym momencie było ponad 60 8O I tez jakoś się rozeszły.
Te maluchy na szczęście słodkie, odpukac zdrowe (no, 2 z lekkimi oczkami) i mogą mieszkać gdzie mieszkają do czasy znalezienia domu. Aby tylko nie chorowały...
Dziś pojechały dwa czarnulki z serii "czarnych słoneczek", wysłałam 2 osoby na Wesołą obejrzeć Wesołków...

dorotak pisze:Nowy bazarek:
Jakieś uwagi sugestie??Proszę pisać

Z moich uwag - bosko :D
A co do Jagódki - poprosiłam pana od zdjęć i ich umieszczania :wink: ,żeby zdjął ostatnie foto Jagódki - wyglądała tam na dużego kota. A przecież ona to okruszek... Tak jakoś poważnie wyszła. Cyknijcie jej jeszcze foto "na tle" Bambi, jak stoją. Będzie widać ze dzieciaczek. Robię jej allegro...

W ramach pakowania :evil: wczoraj próbowałam pozapinać sprawy różne.
Rano - sesja foto na Towarowej - mieszkają tam w przytulnej piwniczce dwa bąble, pod dobrą opieką (jednego nie pstrykałam, bo oczko trochę nie tego,ale myślę, że kwestia kilku dni i się wykotkuje):
Obrazek
Potem Canwet - dostarczenie metryczek i sprawy rozliczeniowe (ostatno pewna miła pani Teresa nosiła tam sukcesywnie stado 8 kotek i 5 kocurków, które sama złapała i hoduje w suszarni. Pani porusza się o lasce, więc twarda jest)
Wracając zahaczyłam o lecznice w ogródku Jordanowskim na Mickiewicza, w skarbonce ok 40zł, więc zostawiłam narazie w spokoju.

Po pracy:
Wizyta w Zwierzaku - moje koty na przegląd "przedwyjazdowy" i Asia z Piłsudskiego z Wiktorkiem. Taki zdrowy kić sie wydawał być. A od niedzieli 40,5 stopnia,nie wiadomo co mu jest. Wygląda na Calciwirozę, ale taki biduś z niego. Asia przejęta strasznie, bo to jej pierwszy chorujący kić...
Białostoczek - sprawy rozliczeniowe.
Wesoła - sprawy rozliczeniowe i sesja foto Wesołków. Oblazły nas od stóp do głów, mordują się wzajemnie aż miło patrzeć.
Bema - sesja foto Bemiątek - w jednej piwnicy siedzi kota z 5 maluchami - dobra kocia mama, przyjęła nie swoje dzieci. W rezultacie jej "miot" składa się z pingwinki podrzutki ok 6 tyg (p. Mirek ją znalazł jakieś 2 tyg temu i już sie szykował do butelki, ale na szczęście kota przyjęła):
Obrazek
Poza tym przyjęła dwa maluchy od kotki z sasiedniej piwnicy, która miała za mało pokarmu - takie czarne bąble, ok 4 tyg:
Obrazek
No i własne dzieci - ok 3 tyg:
Obrazek
Ciasno tam trochę (taki normalny boks piwniczny) ale po wstawieniu klatki przestrzeń się fajnie uporządkowała, panie opiekunki bardzo dbają o koci komfort i bezpieczeństwo.
W sąsiedniej piwnicy siedzi dzikotka z pakietem trzech (już został jeden) czarnulków.
Miały zostać wystawione jako potwór trójgłowy. Ale jako,że to średnio marketingowe, to są "czarne słoneczka" :D
Obrazek

Potem zajechałam do p.Kasi, która adoptowała Chinkę od Szałwii po żarełko. Dostaliśmy trochę suchego. Chineczka piękna, wypasiona i... cięzko zakochana. Wkrótce idzie się ciąć :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto maja 12, 2009 22:32

Dziś ok 18 telefon - dziewczyna znalazła na środku szosy Białystok - Sokółka 3 kociaki.Siedziały sobie :(
Zatrzymali się też jacyś ludzie, zabrali jednego.
Dwa pojechały z p.Sylwią. Jednemu znalazła się dom. Drugi szuka.
Strach pomyśleć, co by było, gdyby ludzie się nie zatrzymali. Trzy mokre placuszki :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro maja 13, 2009 8:03

dorotak97 pisze:Nowy bazarek:

Jakieś uwagi sugestie??Proszę pisać.

Ja bardzo dziękuję za wystawienie za mnie :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro maja 13, 2009 8:32

aga&2 pisze

A co do Jagódki -Cyknijcie jej jeszcze foto "na tle" Bambi, jak stoją. Będzie widać ze dzieciaczek. Robię jej allegro...

Ale jak :roll: ??Ona porusza się z prędkością światła i nigdy się nie zatrzymuje :twisted:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Śro maja 13, 2009 22:34

No, ale foto wyszło piękne :)
Obrazek

Dziś do nowego domu pojechał Szosik i Pingwinka z Bema i jeden z szaraczków z Wesołej..

Ostatnio natomiast dostaliśmu 20 zł od Pani która adoptowała Lolcia od p. Ani (dostawa TOve) i 50zł od wróżki Elleni (do której zbłądziła p. Ania)

Niestety jak zdradziła Monia :) wyjeżdzam... (Ale wrócę :) tylko,że trochę to potrwa.
Mam nadzieję na dostęp do netu więc śmiało piszcie co trzeba. Monia będzie zarządzać - w tamtym roku szło jej naprawdę dobrze...

Na chwilę obecną jesteśmy jako tako rozliczeni z lecznicami.
Jeśli będzie potrzeba leczenia (a będzie z pewnością :roll:) to raczej do Zwierzaka pliss, żeby długi powstawały w jednym miejscu.
Surowica Caniserin jest w Zwierzaku i u mnie w lodówce (Melba ma dostęp) – jakby działo się coś niepokojącego to zapobiegawczo wszystkim zagrożonym. Caniserin jest kupiony przez nas, więc nie trzeba płacić... (oby nie był potrzebny)

Ostatnio rozwiozłam trochę żarełka dla maluchów, głównie z darów Animondy.
Więc paczuszki dostała Jania, Beatka, P. Ania i Monia.
U p. Ani jest jedzonko dostane ze szkoły 32 więc jakby ktoś potrzebował to do niej.
Beatka ma 70zł na żwirek - jak się skończy gdzieś to piszcie do Beatki.

Stan sprzętu:
Klatki łapki – Tomasz
Klatka M6 – p. Ania
Klatka M5 – p. Danusia
Klatka M5 – Jania
Klatki królicze małe (na 2-3 sztuki maluchów) – p. Marta na Starobojarskiej, pożyczone od Tomasza
Klatka królicza średnia ( 4-5 maluchów) – p.Bożena na Bema, pożyczone od Tomasza
Klatka królicza duża (4-5 maluchów, kotka po sterylne) Ula 1969ak
Klatka siatkowa – Asika, Emilka Bakteria, Jania
Pożyczony transporter jest u pani Joli u łapka

Jakby ktoś potrzebował kociego taxi to ostatnio dzielnym kocim taxi bywały:
Asika
p. Bogusia
Dorotak
Ula 1969ak
XMonikaX

Ufff. Czego zapomniałam napisać??? :D
Obrazek 

aga&2

Post » Czw maja 14, 2009 7:35

aga&2 pisze:No, ale foto wyszło piękne :)
Obrazek

Wyglądają jak mama z córką :roll:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw maja 14, 2009 8:05

aga&2 pisze: Ufff. Czego zapomniałam napisać??? :D

Że będziesz tęsknić :wink: :wink:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw maja 14, 2009 9:51

Luspa pisze:UWAGA! Czy nikomu nie zaginął duży, srebrny puchaty kot ze złotymi oczami w okolicach osiedla Bojary? JUTRO ZDJĘCIA!! Kot piękny, zadbany oswojony, zawsze głodny :?

Luspa ktoś dał ogłoszenie na Białystok on line w kategorii zwięrzęta, że mu zginął kot duży grafitowy ( to prawie jak srebrny :D ) , wprawdzie osiedle się nie zgadza, ale kto wie ....
Zajrzyj tam ( ogłoszenie dodane chyba 11 czy 12 maja 2009 r. jest ze zdjęciami kota ) może go poznasz

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw maja 14, 2009 12:37

No i ja mam 2 maluszki jeszcze niewiadomej płci ok. 3-5 miesięczne.
Wybrałam późnym rankiem pod pralnię przy ul. Sienkiewicza róg Ryskiej.
I zauważyłam w trawie całkowicie słabego kotka, wychudzonego absolutnie. Obok była kocia mama i 2 lub 3 jeszcze małe kociaczki. Dostałam się bliżej i zdrowi uciekli z mamą, a najmniejszy pozostał, gdzie był.
Złapałam go czy tez ją bez większego trudu, poprosiłam o pudełko w Biedronce i zadzwoniłam do Tomasza.
Zawieźliśmy chudzielca do lekarza - okazało się, że jest zdrowy.
Wróciliśmy do kociaczków i Tomasz - niezwykle dzielny i sprytny - wprost cudem złapał kolejnego kociaczka.
I siedzą teraz sobie w klatce w suszarni u mnie w tak zwanym Kotkowie nr 2. Jest tam bardzo chłodno. Powinni ogrzewać się wzajemnie. Uczą się pić kocie mleczko i żyć w cywilizowanym świecie...
Jutro rano Tomasz pragnie wybrać się ponownie na łowy.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw maja 14, 2009 13:09

Dziś rano Jagódka pojechała do nowego domku.Trzymajcie proszę kciuki :ok:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Czw maja 14, 2009 13:12

Tak, u mnie jest 70 zł na żwirek i dwa worki pelletu jeszcze z poprzednich zakupów, więc proszę się zgłaszać:)

Mam także czyjś transporter.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Czw maja 14, 2009 13:17

Mój transporter duży i szary, można rzec - stary, gdzieś się zapodział.
Nie widuję go od ubiegłego roku. Służył ongiś pewnej pani z Jurowiec.
Bywały tam śliczne kocięta....
U mnie natomiast jest transporterek - prawdopodobnie aga&2
Ponoć w przyrodzie nic nie ginie....
Ale to nie jest cała prawda...
Nieprawdaż?

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw maja 14, 2009 18:16

W nowym domku jest koteczka z serii Bąble, wszystkie Wesołki.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

[poprzednia][następna]