POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 08, 2009 15:57

dobra, jak jest w ofercie czarne, to niech będzie czarne, ale na Twoją odpowiedzialność :mrgreen: :twisted:

dobrze, że chociaż kotka :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie mar 08, 2009 20:55

Chłopak złapany wczoraj w ręce smrodu narobił za stado jurnych chłopów. Najpierw w moim samochodzie, potem całą lecznicę zasmrodził (ekipę wetów prawie powalił), teraz smrodzi po wszystkim w klatce w garażu u mnie.
Poza smrodzeniem jeszcze się przymila, mruczy i udeptuje. :twisted: No, dziki dzik. :twisted:

Srebrno-whiskasikowy, w wieku 1-1,5 roku.
Znajdzie się jakiś DT dla niego? :oops:
Bo przecież za chwilę nie będzie już śmierdział...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie mar 08, 2009 20:58

no zareklamowałaś go pięknie :twisted: fotki byś lepiej wrzuciła :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie mar 08, 2009 21:23

Tiaaaa, fotki.... W garażu jest nie tylko zimnawo, ale i ciemnawo. :evil:
Fotki nie ma, bo:
- pierwsze primo, włącza się flesz, zdjęcie jest buro-bure i nic nie widać
- drugie primo, kot - po otworzeniu drzwi od klatki - szybkim ruchem podbiega do kolan i usiłuje się zgrabnie gramolić i wtulić pod pachę. Czyli znowu nic nie widać.

W ramach reklamy mogę dodać, że śmierdzi już dużo mniej. Jak się chłopak domyje, to będzie na wystawę. :D

Srebrzysty jest cały, głowę ma trochę burasowato-whiskasowatą. Innych kolorów na nim nie ma.

Trochę kicha, dostał antybiotyk, nie wypuszczę go teraz na zimno, cholera jasna! :twisted: DT - proszę bardzo :(
Obrazek

Agneska

Post » Nie mar 08, 2009 21:40

A tak już całkiem na poważnie, to jestem załamana tym, że jaki kot mi tu nie wlezie w łapy, to okazuje się być miłym przytulaskiem.

Mam się czaić we wtorek i środę znowu na kotki przy altanie śmietnikowej. Jopop przykazała mi wywiesić ogłoszenia, żeby ludzie nie karmili kotów. Pogadałam dziś z ochroniarzem (trafiłam na znanego mi z bardzo pozytywnego stosunku do zwierząt) i sam zaproponował mi, że jak będzie jutro wieczorem, to mi pomoże porozwieszać te ogłoszenia. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Nie mar 08, 2009 21:50

Agneska, ty dziczki łap, a nie ludziom miłę koty podwędzasz stale :twisted:

a poważnie, to zaczęłam się zastanawiać nie tylko gdzie są moje transportery, ale i klatki wystawowe. Np. jedna mała jest u Genowefy, jedna u _kathrin, jedna wieeeelka jest u Wyjątek. A gdzie reszta?
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 21:53

jopop pisze:a poważnie, to zaczęłam się zastanawiać nie tylko gdzie są moje transportery, ale i klatki wystawowe. Np. jedna mała jest u Genowefy, jedna u _kathrin, jedna wieeeelka jest u Wyjątek. A gdzie reszta?

Jeszcze jedna klatka (chyba duza ?) jest u mnie z Rudzikiem. W tym tygodniu powinnam ja juz oddac, bo ludzi chetnych na rudego tyle ze ho ho !
I mam tez z nim 1 maly transporterek (przynajmniej tak mi sie wydaje).
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Nie mar 08, 2009 21:56

iskra, u Ciebie chyba faktycznie jest duża, taka ze skośną przednią ścianką, prawda?

to już mamy 2 duże i 2 małe. Jeszcze kilka :twisted: i dużych i małych :roll:

kilka moich transporterów - chyba 3 - są w Kietlinie, na razie pracują przy kumpach Kościotrupów, liczę na to, że kiedyś znajdą drogę powrotną. Jeden u slifkowej, 1 u Capricorny, do 1 przyznaje się iskra...

ja jadę na pożyczonych od Aleby i Uschi z Tanitą :twisted:

a przecież kupowałam jesienią 5, a przedtem też miałam swoich kilkanaście... :roll:
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 21:58

jeden jest u mnie z błękitnookim
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Nie mar 08, 2009 22:04

Lista zlokalizowanych sprzętów:
duże klatki: Wielbłądzio, _kathrin, iskra
małe klatki: Genowefa, _kathrin
transportery: Kietlin 3, iskra, zirrael, Capricorna, slifkowa, _kathrin

brakuje - jeszcze dużo, wszystkiego :twisted:
Ostatnio edytowano Nie mar 08, 2009 22:37 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 22:06

jopop pisze:iskra, u Ciebie chyba faktycznie jest duża, taka ze skośną przednią ścianką, prawda?

Jak najbardziej !
Obrazek
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Nie mar 08, 2009 22:09

uprzejmie donoszę że czarny pożarł dzisiaj 2 saszetki mokrego żarła, poskubał suchego, mizia się niesamowicie i pięknie mruczy.... Generalnie jeszcze troszkę zestresowany tym co poza łazienka się dzieje ale już coraz mniej.
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Nie mar 08, 2009 22:12

u mnie jest jedna wielka ścięta, nie wiem czy to Twoja czy lecznicowa, ale teraz pewnie znów się przyda, bo biorę jutro od Apsy jednak tego niecałkiem oswojonego kocura :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie mar 08, 2009 22:14

yyy???? nie do końca wiem jakiego kocura, ale spoko :)

jeśli taka skośna jak na zdjeciu iskry, to wiem która :)

a miałaś kiedyś taką nieskośną, wieeeelką, dawno temu. rozumiem, ze wymieniłaś kiedyś przy okazji jedną na drugą? sorki, że pytam, ale mam mętlik straszny...
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 22:24

tak, to była klatka (ta nieścięta) podobno wypożyczona przez panią Ewę z gminy, dostałam ją do użytku wraz z moimi pierwszymi tymczasami (to ten miot, z którego pochodzi kocica mojej Babci;)) była u mnie przez bardzo długi czas, ale w lato została pożyczona przez kogoś (?) za pośrednictwem *aniki*, *anika* to z Tobą uzgadniała na priva i jak mniemam wie, u kogo to żelastwo teraz jest :wink:

klatka, którą mam teraz (taka jak na fotce iskry), trafiła do mnie dopiero niedawno, razem z Lusią. Lusi nie dało się w niej trzymać (pamiętasz, co zrobiła pierwszej nocy :strach: ?), ale nadal stoi rozłożona i teraz się przyda (pozostaje nam wierzyć, że kocur nie będzie równie pomysłowy :? ale pewnie nie, faceci są głupsi :twisted: )

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]