Chciałem złożyć publiczną samokrytykę i oświadczyć że jestem zacofana technologicznie gapa

To ja się głowię ja tu zorganizować zbiórkę, wyznaczam dobrowolnie lub pod przymusem

koordynatorów na województwa, zliczam głosy ........ a tuż obok, cichutko siedzi sobie udostępnione światu przez Wielkiego Brata Googla rewelacyjne w swej prostocie narzędzie które idealnie nadaje się do przeprowadzenia tego typu akcji

To narzędzie to dokumenty Google i zawarta w nim opcja utworzenia formularza, który przetwarza wprowadzone dane do arkusza i potem można je obrobić na wszystkie strony
Tak więc od tej chwili ulega zmianie sposób zbierania podpisów, właściwie będą się one zbierać same
Jeszcze przypomnę tym którzy nie przejrzeli całego wątku że na stronie 1-szej znajduje się tekst pana Filipa Łobodzińskiego który wywołał naszą reakcję, której efektem jest tekst napisany przez forumową Anuk - do przeczytania na stronie 5-tej - który to list wszyscy podpisujemy.
UWAGA!!! NOWA INSTRUKCJA OBSŁUGI!!!!!!!
Ze względów bezpieczeństwa (uniknięcie głupich dowcipów i wpisów) formularz będzie dostępny tylko i wyłącznie po zgłoszeniu się do mnie mailem
1. Zarejestrowany forumowicz wysyła maila do mnie TYLKO I WYŁĄCZNIE ZA POMOCĄ PRZYCISKU "EMAIL" OBOK MOJEGO PROFILU. Przycisk ten jest dostępny na dole każdego mojego wpisu na forum
2. W tytule maila proszę napisać TYLKO "Newsweek", treść maila (bo jak się okazało pusty się nie chce wysłać) proszę wypełnić kropką, przecinkiem lub dobrym słowem
3. Zwrotnym mailem forumowicz dostanie ode mnie link do formularza, który należy wypełnić. jakby co, instrukcja wypełnienia jest też na stronie z formularzem.
4. Po wypełnieniu wszystkich pól wciskamy przycisk "prześlij" i po ukazaniu się informacji że formularz został przesłany do mojego arkusza kalkulacyjnego zamykamy kartę przeglądarki
5 I to wszystko. Amen
Wszystkie osoby które przesłaly już swoje dane bezpośrednio do mnie, nie muszą już wypełniać formularza, dane zostaną tam umieszczone przeze mnie.
Koordynatorów też proszę aby wszystkie podpisy które już zebrali przenieśli do formularza (przyślijcie mi swoje adresy mailowe drogą opisaną powyżej), a potem mogą się udać na zasłużony odpoczynek
Podkreślam jeszcze raz: Wszystkich którzy jeszcze się nie podpisali proszę zgłaszać się BEZPOŚREDNIO do mnie. Oczywiście nie mówię że formularza nie można dalej udostępnić, można go wypełnić wielokrotnie z tego samego komputera, ale chodzi mi tylko o to żeby nie dostał tego ktoś kto chciałby sobie na naszej akcji podowcipkować i poumieszczać jakieś głupie wpisy (które oczywiście usunę, ale po co dokładać sobie roboty). Jeśli macie osoby spoza forum, które chciały by się przyłączyć do akcji to wpiszcie je do formularza a wpolu "nick" napiszcie "niezrzeszony"
No to chyba wszystko. Przepraszam wszystkich za zamieszanie
Anuk, to przygotuj list, na koniec stycznia dostaniesz ode mnie mailem uporządkowaną alfabetycznie wg nazwisk listę podpisów, dołączysz, wydrukujesz i potem będziemy wysyłać