Karol - bardzo chory Orzeszek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 27, 2008 18:04

Kolderka mu sie strasznie spodobala - prawie caly dzien przespal zagrzebany pod nia. Czasem wstawal to sobie pogadal (troche po wczorajszym miaukaniu w drodze zachrypl), zjadl, wypil prawie cala miseczke wody, i znowu sie zaszyl. Byly nawet niesmiale przeciagania i kruciutka toaleta. Jak wybierze sobie wreszcie ulubione miejsca w pokoju, to juz pojdzie na calego hehe :D
Miziak z niego niesamowity - lasi sie i miauczy, ale na rece lub na kolanka to nie (max to oparcie lapek i lebka na mojej nodze lub rece). Ale popracujemy i nad tym :twisted: Popracowac jeszcze musimy nad zabawa - on nie wie co to sa zabawki, ale tym sie zajma juz moje footerka - pokaza mu o co chodzi :wink:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Czw mar 27, 2008 18:10

Widziałam zdjęcia Karolka na kotach,no przystojny jest!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 27, 2008 18:31

W jego zylach pewnie plynie krew persow - nie przejawia sie to w futrze ale ... w nosku, ktory jest taki bardziej plaski. Za to futerko tez ma niesamowite - po wierzchu to sliczny burasek, a jak sie futerko rozchyli, to mieni sie kolor rudo-bezowy :love:

Gocha17_

Post » Czw mar 27, 2008 18:37

Powiedzmy krótko,kot ideał.Zdrowy,piękny,ma cudowny charakter,czego chcieć więcej?W dodatku burasek,ja kocham burasy najbardziej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 28, 2008 6:07

do góry burasku
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt mar 28, 2008 15:26

Mam jeszcze kilka zdjęć Karola :D

Obrazek Obrazek

Obrazek [url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/78596]Obrazek[/url
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt mar 28, 2008 15:32

Podtrzymuję wszystko, co napisałam o Karolu w pierwszym poście - Karol jest superprzystojnym gościem.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob mar 29, 2008 6:13

kto pokocha takiego przystojniaka burego na zawsze?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Sob mar 29, 2008 8:20

Troche sie nim martwie, bo mu biegunka nie przechodz ... w misce ma wylacznie suche, i takiego koloru papke zostawia mi w kacie. Zastanawiam sie, czy moze jest wrazliwy na te karme? No i wlasnie, siooo do kuwetki a reszta na podloge? Przyuwazylam dzisiaj, ze najpierw poszedl do kuwetki, zrobil swoje, a potem do kata i, mimo mojego dziamgotania ze nie, ze to do kuwetki, zrobil swoje patrzac mi w oczy :( . Zebralam troche tej papki do pojemniczka i zawioze do badania dzisiaj.
Wczoraj dalam pol saszetki intestinala i mam wrazenie, ze jakas czesc papki byla bardziej stala (w ciagu dnia zrobil swoja papke, bardziej gesta, do kuwetki, ale potem ja wywalil razem ze zwirkiem :oops: ), wiec teraz sprobuje go przetrzymac na suchym intestinalu. Chociaz, moze to kurczaczek mial ten lepszy efekt?
Za kurczaczka to dostalam nagrode: samodzielnie, bez zapraszania, wskoczyl mi na kolana polasic sie (normalnie to kreci sie obok krzesla i tylko gada ;) ).

Modjeska - czy u Ciebie tez byly takie akcje? Bo moze to karma, a moze cos mu dolega :? :?

Gocha17_

Post » Sob mar 29, 2008 11:06

Gocha, dobrze, że dasz papkę do badania.
Koty tam dostawały do jedzenia, co rusz, co innego, głównie paskudztwa - wędliny, gotowane, albo surowe jaja, jakieś zmielone kości, jak suche, to zazwyczaj podłe. Nie wiadomo, co w Karolu siedzi.
Koty miały tam mało zwykłych kuwet, załatwiały się do bardzo dużych plastikowych skrzynek, może Karolowi odpowiadałaby po prostu naprawdę duża kuweta.
Ale i tak najpierw trzeba doprowadzić do porządku jego kupale, bo myślę, że to rozwolnienie jest główną przyczyną załatwiania się w kącie. A może dwie kuwety?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob mar 29, 2008 11:18

Wlasnie mam takie wrazenie, ze jak sie "zly koopal" zblizal, to Karolek zalatwial sie w kacie, zeby kuwety nie zanieczyszczac 8O bo jak byla ciut lepsza, to poszla w zwirek. Zanim beda wyniki badania, zobaczymy czy suchy intestinal mu pomoze ...

Kuweta wieksza to juz wiem na pewno, i do tego chyba zwykly benek, bo ciezszy. Karolek z kuwetki wychodzi ... stajac lapkami na krawedzi :wink:

Strasznie gadatliwy z niego facet 8) z pelna gama zawolan - miauczenie wladcze "no chodz tu i glaszcz mnie", gadanie pod nosem, jak by do siebie, rozdzierajace miauczenie "przytul mnie", albo takie cichutkie, w stylu Osla ze Shreka "niech mnie ktos przytuli". Jak juz nic nie pomaga i nie ide go glaskac, to wgrzebuje sie pod koldre i sobie tam spi :D

No i czyscioszek z niego - pracowicie sie myje, az sie futerko aksamitne i mieciutkie zrobilo :love:

Gocha17_

Post » Sob mar 29, 2008 11:35

Karolku, popraw sie z tymi kooopalami i rób do kuwetki :oops:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Nie mar 30, 2008 7:17

Kooopal oddany do badania - wynik we wtorek.
Dobra wiadomosc - w nocy zadnej papki w kacie Karolek nie zostawil. Czyli moze to jednak nietolerancja na karme ... twardo nie czestuje go niczym innym, ma tylko suchy intestinal w misce, ktorego nawet podjada ze smakiem (no, moze dla niego zarcie to zarcie i wazne zeby zjesc cokolwiek :oops: ). Teraz czekam, zeby normalny kooopal wyladowal w kuwetce, a uznam, ze z czystym sumieniem moge go wypuscic z pokoju, ze nie zostawi mi niespodzianki w jednym z licznych kacikow ;)

Wczoraj na niego troche nerwowo nadziamgotalam :oops: choc nie wygladal, jakby sie tym przejal. Jak mnie troche nie ma lub zbyt dlugo zajmuje sie czymkolwiek innym niz mizianiem go, to zaczyna ciagle miauczenie takie jakby z pretensja.
A ja wczoraj wkurzona caly dzien, bo w piatek wysiadlo swiatlo gorne w mieszkaniu - niby faza jest i jest w porzadku, ale wszystkie swiatla sufitowe sie nie pala. Elektryk dyzurny wmawial mi przez telefon, ze sie zarowki przepalily (w ciagu dnia jakies wylaczenie pradu bylo). Tak, juz widze - na raz przepalilo sie 6 zarowek i wszystkie punktowe w lazience :twisted: No dobra, ale ze faceci babom nie wierza w sprawach technicznych, dla swietego spokoju wymienilam jedna zarowke - lampa nadal sie nie pali, a wymieniona zarowka jest dobra, nie przepalona ... Caly dzien czekalam, zeby przyjechal i sprawdzil. Podobno corka mu sie rozchorowala i mial przyjechac, jak zrealizuje recepte, ale w ktoryms momencie juz moich telefonow nie odbieral. No i drugi wieczor spedzilam w ciemnosciach, bo oprocz lampki solnej i lampki podszafkowej w kuchni, nie mam innego oswietlenia w domu :(
No i do tego jeszcze pretensja Karola - wiec mu nadziamgotalam. A on mi sie odwzajemnial. :? Uspokoil sie gdy zleglam wreszcie w lozku - radosnie miauczac przytulil sie i zaczal udeptywac ... z pazurkami oczywiscie :twisted:

Gocha17_

Post » Nie mar 30, 2008 9:35

kochany Karolek, może ma alergię?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Nie mar 30, 2008 11:03

Proszę mi tam nie stresować Karolka, no.... :wink:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu