Było: błagam o pomoc dla kotki, Sernik w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2007 8:19

Serniczek już od jakiegoś czasu mieszka w swoim nowym domu :D .
Ma do towarzystwa starszą koleżankę, mała szybko się zaaklimatyzowała i podbiła serca nowych Dużych :D .
Sernikowy domek podczytuje forum, mam nadzieję, że odważy sie i sam napisze co u Serniczka
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto wrz 18, 2007 8:23

No to Serniczkowi życzymy wszystkiego najlepszego w nowym domu :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw wrz 20, 2007 17:58

Jeśli sernikowy domek podczytuje to zapraszamy- byłoby cudownie zobaczyć Serniczka z nową rodziną :oops:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw wrz 20, 2007 20:14

Cieszę się,że Sernik ma swoich ludzi.Przyznam,że śledziłam losy Serniczki i trochę mi jej brak :oops: :oops:

to wyjątkowa kicia.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie paź 07, 2007 21:31

Długo nie ma wieści z Sernikowego Domku...

MaybeXX

Post » Pon paź 08, 2007 14:55

Witam wszystkich serdecznie!
Ja również śledziłem z przejęciem losy małej Serniczki, a teraz z dumą przyznaję się, że to właśnie moja rodzina ją zaadoptowała! :) Mała Psotka szaleje bez przerwy każdego dnia z niewielkimi przerwami na odpoczynek, a nasza starsza kocica Ogi jest wreszcie znów wesoła bo po śmierci Klemensa miała nie za specjalny humor. Jak tylko będę miał możliwość to zamieszczę jakieś zdjęcia naszych futrzaków, a narazie mogę napisać, że jest naprawdę dobrze. Koty zaprzyjaźniły się ze sobą w dwa dni, a młodzież jest teraz ulubienicą naszej trzyletniej córeczki :)
Obrazek

dethmetaler

Od: Wto lip 10, 2007 13:44

Post » Pon paź 08, 2007 15:58

Dla całego Sernikowego Domku serdeczne pozdrowienia :) :)

Prosimy częściej Sernika :1luvu: :love: :1luvu: :love:

MaybeXX

Post » Pon paź 08, 2007 17:06

Ależ niespodzianka :) PłucoSernik- Psotka znowu na forum :) Czekam niecierpliwie na fotki- Ona pewnie już urosła baaardzo.... A ja ciągle jeszcze za Nią tęsknię :cry: Zresztą reszta stada chyba też bo tłuką się nieprzeciętnie.....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon paź 08, 2007 17:12

Witaj dethmetaler - to ulubienica wielu forumowiczów, a jej domek tymczasowy nadal za nią wzdycha :lol: i fajnie, że kocice tak szybko się zakolegowały :)
A i podpis piękny :1luvu:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto paź 09, 2007 6:15

No przecież nie kłamałam jak pisałam, że to idealny kot na dokocenie :) Ona się dogaduje z każdym.... Jak u nas poradziła sobie z Jadowitym Kotem Denisą to uwierzyć nie mogliśmy......
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto paź 09, 2007 9:12

Jak tylko podładuję baterie w aparacie to natychmiast umieszczę tu fotki :) Zrobiliśmy z córką chyba ze dwadzieścia, ale i tak zmarnowałem tyle fajnych sytuacji, w których przyłapałem moje futrzeste dziewczyny... albo nie zdążyłem włączyć aparatu albo akurat była rozładowana bateria :evil: mam też nakręcony filmik jak Psotka razem z Ogi chłepcą wodę z kranu :D akurat nie o to mi chodziło bo chwilę wcześniej Ogi piła wodę a Psotka lizała ją po głowie i uchu :D No ale zanim przyniosłem aparat to już było po pieszczotach :) To co teraz te dziewczyny wyrabiają razem przechodzi pojęcie. Spędziłbym tu godzinę na opisywaniu wszystkich zabawnych sytuacji, ale najważniejsze jest to, że one obydwie są ze sobą szczęśliwe, a mnie z żoną jest też przyjemniej przygodzić do domu i zastawać w otwartych drzwiach dwie piękne kociczki z podniesionymi ogonkami, które się cieszą na nasz widok :)
Obrazek

dethmetaler

Post » Wto paź 09, 2007 9:21

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia :!: :!: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 09, 2007 10:50

Obiecuję, że napewno będą :)
Dzisiaj jak wrócę z pracy to podładuję baterie o aparatu i zrobię jeszcze parę zdjęć. Może uda mi się uchwycić jakieś śmieszne sytuacje :). W każdym razie jutro rano będą zdjęcia obiecuję.
Obrazek

dethmetaler

Post » Wto paź 09, 2007 11:05

Witaj dethmetaler :D ,
Super, że znalazłeś chwilkę czasu, aby napisać, co u małej.
Mam nadzieję, że dziewczyny (Sernik) nie robią przemeblowania w domu ;)
Też czekam z niecierpliwością na zdjęcia Serniczka - Psotki.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto paź 09, 2007 11:36

Witam Iwcia!
Zasadniczo to przemeblowania trochę jest, ale Psotka to w sumie jeszcze mała dziewczynka więc jestem w stanie ją zrozumieć - sam w końcu byłem kiedyś dzieckiem :D :D :D A tak poza tym to większego problemu nie ma. Ogi w jej wieku spowodowała znacznie więcej zniszczeń. Kiedyś w wynajmowanym przez nas mieszkaniu zniszczyła właścicielowi obicie fotela i kanapy. Nieźle się napracowałem żeby je jakoś naprawić tak by nie było widać dziur od drapania, ale i tak mi było wstyd. Na szczęście facet nic nie zauważył :) Mała Psotka póki co to zwaliła mi parę płyt z półek i stara się futrować pazurkami kanapę, ale od razu przenoszę ją do drapaka i staram się ją uczyć, że to jest miejsce do drapania. Czasami to pomaga, a czasami nie bo Psotka to mały uparciuch, ale wystarczy, że raz na jakiś czas posiłkuję się kocimiętką w sprayu i mała znęca się nad drapakiem niemiłosiernie :D. Głównym obiektem jej zainteresowań i tak jest Ogi więc przemeblowania dokonane przez kocice są mniejsze niż się spodziewałem :)
Obrazek

dethmetaler

[poprzednia][następna]