WAW. Pseudohodowla. Reaktywacja!!!!! Potrzebne 2 osoby s. 17

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2007 22:22

W mojej lecznicy jest 5, ja biore 2 kotki, jedną moja wetka i zostaje jeszcze czarna kotka i kremowy kocur...aha no i jeszcze mam 1/2 kota czyli Juliana :wink:

Sabina

Od: Wto lut 05, 2002 14:13

Post » Czw mar 01, 2007 22:30

Sabina, a która to lecznica? Śródmieście czy Ursynów?

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Czw mar 01, 2007 22:33 koty

Sabina, czy kremowy kocur i czarna kotka maja grzyba? albo inne ustrojstwo? moze akurat sie orientujesz.
Fajnie, ze cos sie ruszylo.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw mar 01, 2007 22:37

te które są w lecznicy na Śródmieściu ( na wszelki wypadek nie wymieniam nazwy ulicy) grzyba nie mają - a przynajmniej nikt o nim nie wspominał, jeden kotek dostał biegunki - dostaje kroplówki - któryś ma problemy z oczami i jedna kotka jest "wycofana" - czytaj nieufna - ale nie dzika - tyle wiem - jutro koło 11 - napiszę dokładnie i postaram się wkleić zdjęcia

otka

Post » Czw mar 01, 2007 23:19

Ja mówie o tej Ursynowskiej. Dokładny wywiad zrobiłam, całe towarzystwo obejrzałam i wycałowałam :oops:

Z tego co zrozumiałam to mają jakiegoś grzyba wokół głowy :roll: Ale te co ja biore a czy te dwa też to dopytam.
Świerzba w uszach mają wszystkie ale nie tragedia, poza tym jedna kotka jest świeżo po porodzie, więc musi dostawać leki przeciw laktacji i dopiero potem sterylka.
Reszta jest juz pociachana. Są cztery kotki (3 mają tymczas) i zostaje czarna kicia i kremowy kocurek(ten wygląda najlepiej ). Wszystkie są bardzo łagodne i przemiłe. Maskotki kochane, jedzą ładnie, wetki zakochane :wink:
Postaram się jutro zrobić fotki i powklejać :D
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2007 23:23 przez Sabina, łącznie edytowano 1 raz

Sabina

Od: Wto lut 05, 2002 14:13

Post » Czw mar 01, 2007 23:22

OK - to ja obfocę wszystkie 5 na Śródmieściu i powklejam fotki - dowiem się też dokładnie o stan zdrowia

otka

Post » Czw mar 01, 2007 23:37

Zgłaszam się na tymczas :lol: Jestem pod Wa-wą.

Green

Od: Czw gru 14, 2006 23:07

Post » Czw mar 01, 2007 23:48 green

Green, ile kotów możesz wziąć? jednego czy więcej?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt mar 02, 2007 1:46

otka pisze:OK - to ja obfocę wszystkie 5 na Śródmieściu i powklejam fotki - dowiem się też dokładnie o stan zdrowia

zrób jak najwięcej fotek
mam nadzieją ze tez uda mi sie pomóc
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt mar 02, 2007 10:48

Gabis miał takie ładne kupki ,jeszcze wczoraj zrobił super balaska tyle że wiosennego ,bo zlekka zielony ,a dziś burczy w tym brzuszku i burczy i kupal zielony i płynny :cry:
Mi juz zwieracze puszczają ,zastanawiam się czy to reakcja na zmiane pokarmu czy cuś? bo jak jadł Klare ,zmiksowanego kurczaczka i con.. to bylo ok. a może nie bylo ,już sama nie wiem,idziemy do weta ,dałam pół lakcidu i śpi nieboraczek ,a śmierdzący ten kup był :cry:
Wet wczoraj powiedziała że do 6 tyg. dawac mu tylko Mixol i Con....bo to najlepszy skład dla szkrabai to go doprowadzi do używalności.
Co o tym yślicie?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 02, 2007 12:03

moim zdaniem najlepszy jest convalescence - zielona kupa niestety musi być skonsultowana z lekarzem. Miesznki mleczne dla kociąt niestety powodują często biegunkę mimo, że teoretycznie nie powinno tak być.

Byłam w lecznicy - zdjęć nie mam - jeszcze do końca sytuacja nie wyjaśniona i troszkę byli niechętni do focenia tych właśnie.

Do wczoraj koty w większości były w całkiem niezłej kondycji. Jedna wytypowana kotka miała być poddana sterylizacji. Po wygoleniu brzuszka okazało się że wyczuwalna jest blizna pooperacyjna. Wykonano USG - macicy niet. Kotka to śliczne pręgowane sreberko z białymi dodatkami - chudziutka jak szczurek.
Obok w klatce siedzą jednolicie kremowy puchacz, oraz biała kotka z niewielkimi dodatkami szarości. Te wyglądają najlepiej ze wszystkich. Kremowy ma infekcję w jednym oczku, białaska chyba w najlepszej kondycji.
Nad nimi w osobnej klateczce biedne kocie dziecko - koteczka najwyżej 4 miesięczna - śliczna czarno pręgowana szylkretka - miodzio nad miodziami. Nosek raczej czysty.

Odizolowany od reszty w transporterku miaukunkowe skargi śle w eter kolejny beżowy puchacz. Ten zdecydowanie w najgorszej kondycji. Futerko ma jakby natłuszczone, oczka nie najlepsze i katarek w nosku no i dupka boli bo pojawiła się biegunka.

Kotki posypały się wczoraj wieczorem. Dostają antybiotyki.
Pytałam leczenie i ewentualne badania. Sytuacja wygląda tak, że wszelkie badania, które mogą być wykonane bezpośrednio w lecznicy zostaną zrobione. Pozostałe, takie jak badania laboratoryjne muszą poczekać na przypływ gotówki z Urzędu Miasta.

Zasponsorowałam zmokłej kurze i jeszcze jednemu dowolnie wybranemu przez lekarza testy na białaczkę i FIV. Obawiam się, że badania krwi jeśli mają być zrobione w najbliższej przyszłości też będą wymagały wsparcia finansowego.
Chyba czas na debiut bazarkowy 8O

otka

Post » Pt mar 02, 2007 12:59

Otka,zadzwoń do mnie !dziewczyny,jeszcze raz proszę,żadnych pochopnych działań!sprawa ma w tej chwili charakter formalny i czy nam się to podoba czy nie musimy czekać,tymczasy będą potrzebne ale na pewno nie juz,kontaktujcie się z p.monika nowicka z tozu dziś po 18,albo jeszcze raz ze mną na priv,kto ma mój nr to telefonicznie!!!!wizyty w lecznicach w celach fot tymczasem nie wskazane.

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pt mar 02, 2007 13:07

Otka!masz pw!!!!!!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pt mar 02, 2007 20:34

otka te puchacze to persy :?:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic