Banda Zombie - Stanikowa w nowym domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 26, 2006 9:13

Asiu
uszy do góry i trzymaj się dziwczyno
wszystko będzie dobrze
MUSI BYĆ :!: :!:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw paź 26, 2006 9:29

Asiu kciuki za wyklad, za sily dla Ciebie ... i za zdrowko calej Futrzastej Bandy :ok: :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw paź 26, 2006 9:59

Aśka, trzymaj się.
Wiem, że Ci trudno, ale bez Was te kociaki w ogóle nie miały by nawet szansy, pomyśl o tym.
Statystyka jest bezduszna, ale czasem pomaga - policz, ile kociaków uratowałaś, porównaj to z może 20% tych, które przyżywają na "wolności"
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw paź 26, 2006 10:21

jeden wyklad za mna. nie udalo mi sei go rozciagnac na poltorej godziny, puscilam ich po godzinie. to i tak duzo jak na notatki, ktore dostalam. nie sadzilam, ze umiem przez godzine nawijac o niczym.

bylo 8 osob ze 120-osobowego rocznika.

po poludniu mam ten sam wyklad dla wieczorowych. powinno ich byc 60, ciekawe ile bedzie...

zombie rano niezle, tylko u 2 goraczka. dziewczynka czarna z bialym stanikiem nadal nie bardzo chce jesc, wczoraj wepchnelam w nia pol puszki, dzis zdazylam tylko 2 strzykawki conwalescence, jak wroce z pracy to ebde wpychac dalej. ale jest jakby lepsza.

nadzerki mamy piekne.

to prawie na pewno caliciwirus.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw paź 26, 2006 10:24

Asiu, może o interferonie pomyśl?
Albo groprinisin - podobno działa na wirusy ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw paź 26, 2006 16:34

w domu jestem ok. 8 godzin na dobę. Przez 16 godzin mają czas na szaleństwa. Muszą właśnie wtedy gdy ja przychodzę na chwilę i padam do wyra???

mają do dyspozycji na stałe sypialnię, kibel i przedpokój. Muszą szaleć akurat na łóżku???

moje łóżko ma 160 cm. ja jestem gruba, ale jednak po bokach mnie jest trochę miejsca. Muszą skakać po mnie???

pod czujna osberwacją mam "tylko" dwójkę - chwilowo długowłosego chłopa - jakoś dziś był senny i tę małą z białym stanikiem - ale nawet sie bawiła dziś...
Obrazek

jopop

Post » Czw paź 26, 2006 16:39

jopop pisze:w domu jestem ok. 8 godzin na dobę. Przez 16 godzin mają czas na szaleństwa. Muszą właśnie wtedy gdy ja przychodzę na chwilę i padam do wyra???
mają do dyspozycji na stałe sypialnię, kibel i przedpokój. Muszą szaleć akurat na łóżku???

moje łóżko ma 160 cm. ja jestem gruba, ale jednak po bokach mnie jest trochę miejsca. Muszą skakać po mnie???

A niby gdzie mają szaleć :?: :!:
w innym pokoju :!: :?: :strach: na podłodze :!: :?: :strach: obok ciebie :!: :?: :strach:
przecież każdy porządny kot wie że najlepiej szaleje się na Dużej :wink:
a te widać zaliczają się do tych najporządniejszych :D

czarna.wdowa

Post » Czw paź 26, 2006 17:34

no no a przeciez to swietna okazja bo do tej pory szalaly na materiale martwym czyz nie? :strach:

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Czw paź 26, 2006 17:40

Czyli kociaczki już się lepiej mają? Oby tylko szybko do zdrówka doszły!! Szkoda, że mieszkam tak daleko, tak to bym chętnie chociaż Ci w sprzątaniu pomogła :( Apel do chłopaczka i dziewczynki ze staniczkiem- ZDROWIEĆ KOCIAKI!! ALE MI TO JUŻ!!

Percepcja

Od: Wto paź 24, 2006 20:38

Post » Czw paź 26, 2006 18:20

To nawet dobrze, że nie mam czasu zaglądać na forum :twisted: , można się tylko przestraszyć. Jak nie chorują, to chcą zmęczonego człowieka zamordować. :wink: :wink:
Co ja zrobię, biedna myszka, z taką bandą zbójów, jak się dwie bandy połączą? Będzie w efekcie bomba atomowa? :strach: :strach:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt paź 27, 2006 9:41

Dużo zdrowia Zombiaczki!
Obrazek

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Pt paź 27, 2006 11:31

Wczoraj po powrocie do domu zastałam niespodziankę. A ślicznej - uklękłam w niej polując na jednego z zombich. kolejne spodnei do prania...

potem Stanikowa nasikała na moich oczach na łóżko...

za dużo ich, wiem, to dlatego... ale nie mogę ich na razie oddać.

dziś wszystkie puchate miały ponad 40 st.

mają liczne nadżerki.

ogólnie jedzą i sporo brykają, ale na pewno nie są to zdrowe koty.

jeszcze sporo walki przed nami.

a dziś Stanikowa po raz pierwszy postanowiła rzeczywiście coś zjeść, więc jej nawet nie karmiłam. Za to musiałam nakarmić nr 5, bo ją pysio boli i nie chce jeść, poza tym miała ponad 41 st...

jak nie jedno to drugie...

dziś w planach pranie nr 6

czy do Tworek potrzebuje skierowania czy przyjmą mnie tak z ulicy?
Obrazek

jopop

Post » Pt paź 27, 2006 11:38

jopop pisze: czy do Tworek potrzebuje skierowania czy przyjmą mnie tak z ulicy?

Tak, tak zaraz do Tworek by się chciało :wink: :D tylko rozrywki i wypoczynek ci w głowie :wink:
a maluchami to kto się zaopiekuje :?: :!: no chyba że weźmiesz je ze sobą 8)
jopop pisze: dziś w planach pranie nr 6

zobaczymy czy nasza Księżniczka pasuje do reszty rodziny :wink:
bo Simbo wprost uwielbia wodę i nigdy nie protestuje przy kąpieli
nienawidzi za to wycierania ani suszenia :roll:

czarna.wdowa

Post » Pt paź 27, 2006 12:19

Cholera. Zrobiłam głupotę i oszacowałam ile pieniędzy wydałam na koty od momentu wzięcia Wampirów, nie licząc swoich rezydentów.

Czyli na Wampiry (dopóki siedziały u mnie), Zombie, matke Zombie, 2 panienki w lecznicy i tego nowego burasa. Samo jedzenie/odrobaczanie/odpchlanie/leczenie.

Po cenach takich jakie rzeczywiście płacę, czyli koszt leków/żarcia/żwirku, bez żadnego narzutu.

Wyszła w sumie moja jedna pensja. Czyli trochę ponad tysiąc złotych. Dotychczasowe wpłaty ŁĄCZNIE to ok. 350 pln, nie pamietam teraz dokładnie, kartkę mam w domu.

To tyle wydałam dotychczas. Za Wampiry już więcej nie płacę, ale Zombie, Panienki i Buras jeszcze przynajmniej trochę u mnie posiedzą. i jeszcze trochę zjedzą, zasikają żwirku, pobiorą leków. Panienki i buras czekają na szczepienia.

Jestem przerażona.

Bardzo proszę o choćby podbijanie moich i zaprzyjaźnionych wątków aukcyjnych, spróbuję jeszcze jakieś aukcje założyć:

Błyszczyki - na scanomune dla kastrowanych kotek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50931&start=0

Ceramiczna Podwójna Miska z Kotami - dla Panienek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=51454

Ceramiczna Miska z Niebieskim Kotem - dla Burasa: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=51317

I - choć to już nie bezpośrednio na koty pod moją opieką :)
Ceramiczna Miska z Rysynkowym Kotem - na sekcję Fredzi.

A może ktoś wystawi jeszcze jakąś aukcję? może coś (cegiełki/aukcja?) na allegro?

Przykro mi mówić o finansach, ale proszę o pomoc.
Obrazek

jopop

Post » Pt paź 27, 2006 12:54

normalnie jak nie urok to przemarsz wojsk...
Trzymam kciuki za zombiaki (i wampiry) mocno
Mają takie same objawy, więc przynajmniej dzielić możemy się doświadczeniami...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia][następna]