Zosieńka pisze:Immortality mam malutką prośbę

Moglabys mi zdradzic w jakich sklepach zooligicznych w Gdańsku sie zaopatrujesz?? za ok 2 tygodnie zamieszka u mnie Mruczysława, a tez zależy mi na najniższych kwotach)
z góry dziekuję

Szczerze powiedziawszy od pewnego czasu zaopatruje sie tylko i wylacznie w sklepie internetowym, a scislej mowiac w Mruczaczy (w koncu sie przekonalam do tego rodzaju zakupow, a pomyslec, ze kiedys bylam ich przeciwniczka

). Po prostu zamawiam raz na jakis czas wieksza paczke i wychodzi taniej.
Jesli zas chodzi o gdanskie sklepy, polecam:
- sklep zoolog.
w Nowym Porcie, przy ul. Wyzwolenia (w falowcu) -> dosyc duzy wybor (zwlaszcza jesli chodzi o puszki i saszetki Animondy, np. dla porownania - calkiem niedawno Animonda Rafine Soupe 100g kosztowala ok. 2,70zl + tanio suchy RC na wage - rozne rodzaje); to chyba "najtanszy" (a przy tym dobrze zaopatrzony) ze znanych mi zoologow;
- sklep zoolog.
Pod Psem i Kotem w Brzeznie -> w niektorych dzielnicach Gdanska darmowy dowoz juz od zamowienia na łączną kwote 30zł;
- sklep zoolog. mniej wiecej
w polowie ul. Obroncow Wybrzeza na Przymorzu-> tania Acana na wage; nie wiem czy to nie jest przypadkiem jedyny sklep w Gdansku, ktory prowadzi sprzedaz Acany?;
- sklepy zoolog. w Madisonie w Gdansku Głownym oraz na Manhattanie we Wrzeszczu -> duzy wybor, ale raczej maja tam zawyzone ceny w porownaniu do innych sklepow; nie wiem jak teraz, ale kiedys konkurencyjna cene mialy saszetki Schmusy Vollwert Flakes (zlotowke taniej niz gdziekolwiek indziej

)
- kiedys zamawialam sucha karme Hills w lecznicy doktora Pikiela w Brzeznie na Galczynskiego; prowadzil tez sprzedaz karm weterynaryjnych, ale nie wiem jak to jest teraz.. wszystko w naprawde przystepnej cenie - taniej niz w innych znanych mi zoologach
I to chyba by bylo tyle.. Jezeli jeszcze przypomne sobie jakis sklep, postaram sie go dopisac do tej listy.
Na koncu musze dodac, ze jest to dobor slepow poniekad "supiektywny"

- zwiazany przede wszystkim z moim miejscem zamieszkania. Byc moze istnieja w innych czesciach Gdanska dobre sklepy zoologiczne, ale nic mi o nich nie wiadomo. I tu istnieje pole do popisu dla innych Forumowiczow z Gdanska,
Ponadto byc moze masz na mysli jakies konkretne karmy/produkty? Jesli tak, pytaj - byc moze wpadla mi w oko dana rzecz w jakims sklepie