Jak z brzydkich kaczątek wyrastają łabędzie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2006 23:17

ezynka pisze:
Jowita pisze:Tak wyglądał Gizmuś w styczniu tego roku, kiedy chory trafił do mnie z hodowli. Był chudy i prawie nie miał sierści.
Obrazek

tak wygląda dziś :)
Obrazek

Jowita kot trafił do Ciebie z hodowli? to co sie stało w tej hodowli, ze on taki w takim stanie był. Ale jedno jest pewne i niepodważalne: kot jest piekny!!! :D

No straszna jakaś ta "chodowla" :evil:
A kotulka pięknie odchowałaś!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie sty 29, 2006 16:16

pomimo tych okropnie smutnych zdjeć.. cudny ten wątek... dziewczyny jestescie :king: :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon sty 30, 2006 10:53

To fantastyczne, że tyle "bied" wyrosło na piękne kociska (i kocinki :wink: )
Niesamowite, że gdy da się serce, następje taka przemiana :D
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Śro lut 01, 2006 15:41

To ja też się pochwalę moją Niunią

Zaraz po zabraniu ze schroniska i kąpieli:
Obrazek
Obrazek

na drugi dzień już zadowolona :kotek: biegająca po klawiaturze
Obrazek

i obserwująca świat (ulice :P ) z parapetu
Obrazek
Obrazek

Jak ją wzielismy była cała szara, zaropiałe oczka i przeraźliwe piszczała. Jej ulubionym miejscem stała sie moja poduszka :)
Obrazek

jak odkopie obecne zdjęcia to je wkleję ;)

Ps- wyjaśniam, że ten smirnoff znalazł sie tam przypadkiem - jest wazonem na bambusa ;)
Niunia (krówka vel gremlinek) i Tajger (szaro-bury)
Obrazek Obrazek

ancona

Od: Wto sty 31, 2006 12:55

Post » Śro lut 01, 2006 16:29

etinelle pisze:Chyba nadszedł czas, żeby przedstawić naszego łabędzia.

Tosia przyszła do nas z kocim katarem. Wyglądała jak kupka nieszczęść. Chudziutka, niewidząca z zatkanym noskiem... Pierwsze co zrobiła, kiedy poczuła coś miękkiego pod nóżkami, przewróciła się zasypiając. Było jej wszystko jedno. Wyglądała wtedy tak:
ObrazekObrazek

A potem było już tylko lepiej :) katarek ustąpił, nauczyła się panienka załątwiać do kuwety i co najważniejsze, podbiła nasze serducha :) No i wypiękniała, co możecie sami ocenić :)
ObrazekObrazek
Obrazek

A mój największy sukces? Uratowałam wspaniałego kociaka nie mając zielonego pojęcia jak się to robi 8) Z dużą WASZĄ pomocą :)
Dziękujemy i pozdrawiamy :king:

gites majones czyli :D
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_cinsio
Basma, Giga, oraz Zenta na placówce
ObrazekObrazekObrazek

cinsio

Od: Czw sty 19, 2006 11:15

Post » Śro lut 01, 2006 16:31

Kicorek pisze:To teraz kolej na Lunę, która w sobotę pojechała do swojego domu :) (przy okazji podniosę ten piękny wątek)

Tak wyglądała Luneczka w dniu wzięcia jej ze schroniska, 16 października:

Obrazek Obrazek

A tak wyglądała 4 listopada rano, po niecałych trzech tygodniach:

Obrazek Obrazek

Jak niewiele było potrzeba - kropelki, trochę tabletek.... i zamieniła się w księżniczkę :)

jupiiii :ok: :ok:
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_cinsio
Basma, Giga, oraz Zenta na placówce
ObrazekObrazekObrazek

cinsio

Od: Czw sty 19, 2006 11:15

Post » Śro lut 01, 2006 17:02

Boni:

przyjechał do mnie z Węgrowa jako maluch, okazało sie że jest zabiedzonym dorosłym kotem

to zdjęcie po miesiącu gdy był już odpasiony ale ciągle łysawy i ze szczurzym ogonkiem (tyle że beztroski i wesoły od początku):

Obrazek

z herpesem walczyliśmy 4 miesiące:

Obrazek

po leczeniu:

Obrazek

a Kaska niech wklei aktualne :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lut 01, 2006 18:33

Antek - jeszcze w schronisku

Obrazek

Tydzien pozniej:

Obrazek

I teraz :D :

Obrazek
Obrazek

Anusia

Od: Pon sie 25, 2003 15:45

Post » Śro lut 01, 2006 20:34

Tika pisze:
ezynka pisze:
Jowita pisze:Tak wyglądał Gizmuś w styczniu tego roku, kiedy chory trafił do mnie z hodowli. Był chudy i prawie nie miał sierści.
Obrazek

Obrazek

Jowita kot trafił do Ciebie z hodowli? to co sie stało w tej hodowli, ze on taki w takim stanie był. Ale jedno jest pewne i niepodważalne: kot jest piekny!!! :D

Fakt, Gizmus pieknieje, ale jeszcze jakis czas potrwa odzyskiwanie ładnej sierści. Gwoli jednak sprawiedliwości, nie chciałbym aby hodowczynie Gizmusia zostały uznane za potwory, bo tak nie jest. Byłam u nich w domu i widziałam na własne oczy, że one naprawdę troszczą sie o swoje koty, nawet te, które dawno trafiły do ludzi (w czasie choroby Devona w połowie stycznia często dzwoniły dowiadywać sie o niego) Podejrzewam, że za stan Gizma bardziej odpowiadają weci, którzy alergię pokarmową leczyli u niego końskimi dawkami antybiotyków :evil:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro lut 01, 2006 22:35

gdy wzięliśmy naszą kotkę - Muki - do siebie, była szkielecikiem. Skóra napięta na kościach, futro rzadkie, matowe. wyglądała na młdego głodnego kota

okazało się, że jest kilkuletnią kotką. ale przemiana jest niesamowita - w ciągu zaledwie 2 tygodni przybrała troszkę na wadze i wypiękniało jej futerko - jest coraz gęstsze i bardzej lśniące :)

okapika

Od: Pt maja 27, 2005 20:16

Post » Czw lut 02, 2006 2:23

Przeczytałam cały temat, sporo sobie popłakałam, wsriszałam sie wydajac odgłosy zachwytu, i rzucajac niecenzuralnymi wrrazami na ludzi którzy doprowadzili koty do stanu przerazajacego. Brak mi słów podziwu dla Was. Ja nie mam sie czym fotograficznie pochwalic. Sama, znaczy z moja nieocenione mamusia, uratowałam zdrowie, moze zycie wielu kociakom.
Przywracacie wiare w człowieka

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Czw lut 02, 2006 8:03

ale sie popłakałam oglądając te fotki,cóż za przemiany,aż sie nie chce wierzyć -troche serca,jedzonka i takie cuda wyrastają,i ten błysk w oczach,ech

bon-bon

Od: Czw lut 02, 2006 6:58

Post » Czw lut 02, 2006 8:14

Jowita pisze:
Tika pisze:
ezynka pisze:
Obrazek

Obrazek

Fakt, Gizmus pieknieje, ale jeszcze jakis czas potrwa odzyskiwanie ładnej sierści. Gwoli jednak sprawiedliwości, nie chciałbym aby hodowczynie Gizmusia zostały uznane za potwory, bo tak nie jest. Byłam u nich w domu i widziałam na własne oczy, że one naprawdę troszczą sie o swoje koty, nawet te, które dawno trafiły do ludzi (w czasie choroby Devona w połowie stycznia często dzwoniły dowiadywać sie o niego) Podejrzewam, że za stan Gizma bardziej odpowiadają weci, którzy alergię pokarmową leczyli u niego końskimi dawkami antybiotyków :evil:

:evil: :evil: :evil:
Biedny Gizmuś - głaski dla kotulka!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto lut 07, 2006 16:41

To może i ja coś dopiszę :)
Chciałam przedstawić Toffi:

Obrazek

miała tutaj ok.5-6tyg
zabraliśmy ją ze wszystkimi możliwymi przypadłościami tego świata. kocim katarem, zaklejonymi oczkami, zatkanym noskiem (nie umiała utrzymać równowagi i po każdej wizycie w kibelku musiałam jej nosek przecierać bo przyklejone były do niego grudki żwirku, utrudniając oddychanie :( ), pchłami, robakami charczeniem w płuckach.
to był początek października:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

po 4 miesiącach, możemy się poszczycić piękną młodą damą na jaką wyrasta Toffi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

scholastyka

Od: Sob lut 04, 2006 19:14

Post » Wto lut 07, 2006 17:03

Scholastyko prze-pię-kna ta twoja Toffi :love:
Wyrosła śliczność - genialnie umaszczony pyszczek: cudo paseczki!
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

[poprzednia][następna]