Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 26, 2024 12:31 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Doris2 pisze:Katarzynka01. Ja moge na razie zadeklarować że jak coś jeszcze uda mi się uzbierać na zrzutce to oddam Ci przynajmniej część pieniędzy. Czy może tak być?

Może tak być, ale nie musi, nie ma takiej potrzeby. Nie wpłacę na Twoją zrzutkę, w zamian sfinansuję budkę.
Pieniądze ze zrzutki zachowaj na kocie potrzeby :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw wrz 26, 2024 12:34 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Iza71, wysłałam Ci pw :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pt wrz 27, 2024 14:28 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Byłam dziś w sklepie meblowym a w zasadzie w salonie meblowym i na razie dali mi tylko 2 takie długie i cienkie styropiany ponieważ byli właśnie po wywózce śmieci.

Chyba mam szczęście, bo Pan z Magazynu gdzie rozpakowuje meble powiedział że on bardzo lubi koty i że specjalnie mi odłoży te styropiany i wziął mój numer telefonu. Powiedziano mi że prawdopodobnie w ciągu tygodnia coś może się uzbierać.

Także może coś uda mi się skonstruować po niskich kosztach, bo styropian będę mieć darmowy.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Pt wrz 27, 2024 22:35 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

To świetnie, dodatkowa budka na pewno się przyda, choćby żeby dać sąsiadowi. :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 29, 2024 10:28 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

W piątek-otrzymałam 200zł -od Katarczynka01-na pokrycie kosztów budki i wysyłki.

Arek, mój mąż znalazł wczoraj-styropian na przecenie w Castoramie. Folii nie sprzedają na metry, więc pojechał do innego marketu budowlanego i tam kupił folię.
Materiały na budkę 86,20zł, paragony do wglądu:

Obrazek

Mąż właśnie robi budkę.Wczoraj żle się czuł.Damian mu pomaga.Potem ją -tutaj pokażemy.Wyślemy tak, aby dotarła najszybciej jak się da.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie wrz 29, 2024 10:33 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

iza71koty pisze:W piątek-otrzymałam 200zł -od Katarczynka01-na pokrycie kosztów budki i wysyłki.

Arek, mój mąż znalazł wczoraj-styropian na przecenie w Castoramie. Folii nie sprzedają na metry, więc pojechał do innego marketu budowlanego i tam kupił folię.

Obrazek

Mąż właśnie robi budkę.Wczoraj żle się czuł.Damian mu pomaga.Potem ją -tutaj pokażemy.Wyślemy tak, aby dotarła najszybciej jak się da.

Super Iza :1luvu:

Katarzynka01

Post » Nie wrz 29, 2024 12:48 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Katarzynka01 pisze:
iza71koty pisze:W piątek-otrzymałam 200zł -od Katarczynka01-na pokrycie kosztów budki i wysyłki.

Obrazek

Super Iza :1luvu:

Na górę damy grubą plandekę, a potem ofoliujemy folią budowlaną. Połowa roboty za nami. W środku jest ścianka działowa, więc są 2 komory.

Obrazek

Długość 115cm, Szerokość i wysokość po 60cm.
Wejście do budki ok. 15x15cm.

Nadamy Pocztexem

2XL
W+S+D <= 250 cm D <= 120 cm do 30 kg
Musieliśmy zmieścić się w max. długości 120cm, oraz długość, wysokość, szerokość nie mogą zsumowane przekroczyć 2,5m.
Wstępnie wycena na stronie pocztexu wygląda tak:
Obrazek

Jak obiecałam, do budki wsadzimy nowe kocyki, więc zostanie tylko do poprawy po nadejściu paczki i ustawienie w dogodnym miejscu.
Budkę będziemy pakować w karton i owiniemy folią streczową, więc będzie trzeba delikatnie podejść do odpakowania. Całość będzie ważyć może 7kg( chociaż raczej mniej), więc nie będzie ciężka, ale jest naprawdę duża.I cieplutka :201461

iza71koty

Post » Nie wrz 29, 2024 17:59 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Wspaniały koci domek! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 29, 2024 18:08 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Wspaniała! Bardzo dziękuję! Pewnie wszystkie będą chciały w niej zamieszkać.

Dziś przyszedł do mnie pod dom jeszcze jeden kotek, czarny, bardzo podobny do takiej czarnej kotki która tu stale przychodzi jeść. Obawiam się że czaka mnie zimowa inwazja kotów. Będzie ich jeszcze więcej.

Myślę że jak zrobię budkę dla sąsiada to będzie dobrze, bo chodzi o to że tu jest teren skażony i nie powinny się jeszcze kolejne koty zbliżać.

Pewnie będę musiała zorganizować karmę dla sąsiada na zimę, żeby miał im co dawać jeść żeby to nie przychodziły bo się zarażą.

Iza, to może załóżcie taką firmę z budkami na zamówienie. Będziecie na tym zarabiać. Mało jest ludzi którzy pewnie umieją takie budki konstruować, a wielu ludzi woli zapłacić i kupić niż uczyć się wiele godzin czy dni jak zrobić budkę. W tym czasie mogą przecież zarabiać na swojej pracy.

Super budka, kto by takiej nie chciał.

Dziękuję wam wszystkim za waszą dobroduszność. Koty będą na pewno bardzo zadowolone.

Doris2

Post » Nie wrz 29, 2024 18:27 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Iza patrz. Można wziąć udział w takim konkursie na produkty dla zwierząt jako firma. Jeden sklep dostał nagrodę w 2019 roku za pudełka kartonowe dla kotków.

https://sklep.kocikocidrapki.pl/pl/i/Na ... znienia/12

https://b2b.petexpo.pl/

Wiem że to Ty decydujesz. Ja podaję tylko pomysły.

Doris2

Post » Nie wrz 29, 2024 19:11 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

To oni będą siedzieć w tej budce

https://doris2.imgbb.com/

Nie wiem czy Grubasek, bo on przychodzi od sąsiada, ale w zimie ciężko przewidzieć kogo się zastanie w budce.

Doris2

Post » Nie wrz 29, 2024 20:17 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Doris2 pisze:Wspaniała! Bardzo dziękuję! Pewnie wszystkie będą chciały w niej zamieszkać.

Dziś przyszedł do mnie pod dom jeszcze jeden kotek, czarny, bardzo podobny do takiej czarnej kotki która tu stale przychodzi jeść. Obawiam się że czaka mnie zimowa inwazja kotów. Będzie ich jeszcze więcej.

Myślę że jak zrobię budkę dla sąsiada to będzie dobrze, bo chodzi o to że tu jest teren skażony i nie powinny się jeszcze kolejne koty zbliżać.

Pewnie będę musiała zorganizować karmę dla sąsiada na zimę, żeby miał im co dawać jeść żeby to nie przychodziły bo się zarażą.

Iza, to może załóżcie taką firmę z budkami na zamówienie. Będziecie na tym zarabiać. Mało jest ludzi którzy pewnie umieją takie budki konstruować, a wielu ludzi woli zapłacić i kupić niż uczyć się wiele godzin czy dni jak zrobić budkę. W tym czasie mogą przecież zarabiać na swojej pracy.

Super budka, kto by takiej nie chciał.

Dziękuję wam wszystkim za waszą dobroduszność. Koty będą na pewno bardzo zadowolone.

Wiesz Doris2- ja to jestem więcej niż pewna-że najbardziej skażony pp teren-to jest właśnie u Twojego sąsiada.I to stamtąd przyszły te koty chore.Nawet Twój Wet się nie zorientował a mi wystarczyło że zobaczyłam tą czarna na zdjęciu i prosiłam abyś gnała do Weta zrobić test tej drugiej kotce.

Co do zakładanie firmy-no bardzo chętnie.Bo w sumie mam dość już -tej ciężkiej -mozolnej-darmowej -kociej roboty.Tyle- że kto wtedy przejmie nasze obowiązki?Ja zapłacę chętnie.........choć na tydzień.....bo na razie -to nie mam czasu usiąść i spokojnie napić się kawy.Nie mówiąc już o naszym codziennym zmęczeniu fizycznym.

Pieniądze- to nie wszystko.Nie kupię za nie dodatkowych sił,czasu i zdrowia.Ani też dodatkowych- brakujących na odpoczynek- godzin-doba się nie rozciągnie.

iza71koty

Post » Nie wrz 29, 2024 20:26 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

No bo Ty musiałabyś być właścicielką biznesu. To inni musieliby pracować w twojej firmie.

https://najwyzszajakoscqi.pl/index.php/ ... sc-po-roku

Jako człowiek który przez całe życie jest chory, uważam że są sytuacje w których to pieniądze decydują o zdrowiu, oraz o długości życia. Można sobie poprawić zdrowie dzięki temu że np. wdroży się odpowiednie leczenie, żywienie, czy suplementację.

Teraz w krajach bardziej rozwiniętych wchodzi tzw. medycyna reversing aging, czyli cofanie wieku biologicznego. Ludzie się suplementują różnymi suplementami.

Jak będziesz miała kiedyś siły i chwilę to poczytaj lub pooglądaj sobie o takim Panu jak Bryan Johnson. On cofnął swój wiek biologiczny, ale to miliarder. Niektóre suplementy które on stosuje wcale nie są jakieś drogie i można sobie je kupić w Polsce. Oczywiście trzeba zapytać się lekarza za każdym razem jak chce się coś zażywać, czy widzi jakieś przeciwwskazania. Oni nie uczą się o suplementach i dlatego nie dają ich pacjentom. Ja np. od ponad 25 lat cierpiałam na potworne bóle kręgosłupa, i biodra bo mam dysplazję. Zażyłam MSM czyli siarkę organiczną i rzadko kiedy mnie coś boli. Męczyłam się tyle lat i ładowali mnie tramalem innymi lekami.

Jestem osobą przed 40 rokiem życia a czuję się lepiej pod względem bólowym niż lata wstecz.

Poza tym wyleczyłam sobie suplementami zespół jelit drażliwego. Oni nieudolnie radzili sobie z problemem.

Siarka to koszt ok 25 zł za proszek na 5 miesięcy i ok 45zł na kolagen wołowy w proszku na 40 dni. Zażywam też astaksantynę koszt ok 25zł na 2 miesiące. Siarka i astaksantyna mają działanie przeciwnowotworowe, a astaksantyna przeciw infekcyjne.

Można sobie trochę poprawić stan zdrowia i samopoczucie dzięki pieniądzom właśnie.
Ostatnio edytowano Nie wrz 29, 2024 20:48 przez Doris2, łącznie edytowano 2 razy

Doris2

Post » Nie wrz 29, 2024 20:30 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Doris2 pisze:No bo Ty musiałabyś być właścicielką biznesu. To inni musieliby pracować w twojej firmie.

https://najwyzszajakoscqi.pl/index.php/ ... sc-po-roku

Jasne .......Już to widzę. :ryk: Dobra słuchaj -ja muszę odpocząć.Niedawno skończyłam kocią robotę.A Damian jutro też musi znależć =dodatkowy czas-żeby ofoliować budkę -bo trzeba ją we wtorek wysłać.

iza71koty

Post » Nie wrz 29, 2024 20:47 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

A Ci bezrobotni od kotów (Ci co koty mają tam u nich swoje siedliska gdzie chodzicie z Damianem)? Nie mogliby robić takich budek?
Ostatnio edytowano Nie wrz 29, 2024 20:57 przez Doris2, łącznie edytowano 2 razy

Doris2

[poprzednia][następna]